Win-win helyzet – Adunk és kapunk, ám értékben sokkal többet!

Végrehajtás alatti követelések – Ajánlat adás feltételei kötöttek, de megéri!

 

Mi adunk és kapunk is. De sokkal többet kapunk, értékesebbet, mint amit mi adunk a másik félnek. 

 

De ne szaladjunk előre, mert látnunk kell az  win-win helyzetig elvezető út állomásait is.

 

Az adunk-kapunk folyamat gyakorlata

Sokszor írtam arról, hogy egy adott felmondott követelés rendbetétele során mindig nagyon FONTOSAK az adott körülmények, azaz milyen szakaszban jár a behajtási folyamat?

Felmondás után:

 1. A banknál van felmondást követően,
 2. Engedményezték (eladták) követeléskezelésnek,
 3. Felszólító levelek, zaklató telefonok indultak meg az ügyfél irányába,
 4. Mokk fizetési meghagyás, vagy végrehajtási záradékot küldtek az adósnak,
 5. Végrehajtás alá került, értesítést küldött a végrehajtó.

A követelések származhatnak egykori kölcsönből, szolgáltatásból eredő késedelmes fizetésből, amit felmondtak valakivel szemben és az adott követelést vagy eladták követeléskezelő, faktor cég kezelésébe, vagy megtartotta a bank a saját kezelésében. Azt fontos megvizsgálni, hogy most mit tesznek a tartozásunkkal, kik teszik azt, mit kezdeményeztek velünk szemben?

Mert más-más állapotokat tudunk megkülönböztetni abból a szempontból, hogy mit akarunk elérni, ha tartozunk valahová.

 

Mit jelent ez?

 1. Ha még a banknál van a felmondott követelés: mindig fontos a körülmények vizsgálata: Milyen típusú a tartozás? Fedezetlen, fedezetes? Utal-e valami végrehajtás kezdeményezésre? Ki kell deríteni, mi az aktuális állapota, aztán cselekedni!
 2. Engedményezést követően: Érdemes megvizsgálni, mit kezd a faktor cég a követeléssel, amit veled szemben vett meg a banktól? Hol jár a behajtási folyamat? Felszólító levelek? Zaklató, befizetést célzó telefonok? Ha megvannak az információk, lehet tenni-venni. 
 3. A felszólító levelek/zaklató telefonok szakaszban járva sok lehetőség van arra, hogy lezárd a számodra méltó és megfelelő végeredménnyel a tartozást/tartozásokat.
 4. Mokk fmh-t kaptál, vagy a közjegyzőtől végrehajtási záradékot: a fizetési meghagyásnál ellentmondással élve elkerülhető az azonnali végrehajtási megindulása. Itt idő nyerhető, ami alatt alkalom adódik a követelésekben egy megfelelő lezárás, egyezség, ami hatására el sem jut végrehajtóig az ügy. De ebben a szakaszban akár az elévülés fennállása is megvizsgálható.
 5. Végrehajtótól kapott felszólító levél: A pletykákkal ellentétben jól kezelhetőek ezek a helyzetek is, a cél világos: 1. felfüggesztetni a végrehajtást, így nem lesz letiltás, sem inkasszó, sem árverés; 2. Egy megfelelő egyezség elérése a végrehajtást kérő (nem a végrehajtó, hiszen nem neki tartozunk) és az adós között, hogy kevesebbet kelljen visszafizetni mind tartozásként, mind végrehajtási költségként.
 6.  

Hogyan lehet kezelni eredményesen és milyen feltételekkel a végrehajtás alatti tartozásokat?

Már mindenki begyakorolva tudja, mit jelent az, ha végrehajtónál köt ki valamely velünk szembeni pénzkövetelés: a végrehajtó ráteszi a végrehajtási jogot mindenünkre: ingóságainkra (pl. autó), ingatlanjainkra. Mindre, amit csak talál a nevünk, az adós neve alatt.

Ezután körülnéz, mit talál a hátterünkben: fizetést, ellátást, nyugdíjat, stb. Ezeket, -azokon kívül amit a végrehajtási jog kiemel, mentesít a letiltás alól-, tiltás alá tesz, egyúttal értesíti a kifizetőt a letiltás tényéről és meghatározza a %-os levonás mértékét, amit havi rendszerességgel kér utalni a megadott bankszámlákra. Emellett, ezzel párhuzamosan alkalmazhatja az inkasszót is (bankszámla zár), ingóság foglalását, a későbbiekben az árverést is.

 

Mi a legrosszabb, ha beindul a letiltás?

Azontúl, hogy legtöbben most azt gondoljátok, hogy elég nagy baj, hogy a jövedelmet, a bért csökkentve kapjátok meg hónapról-hónapra. A legnagyobb baj, ami szinte az elviselhetetlenségig fokozza a letiltás szörnyű következményeit: 

-Nem fogy a háttérben lévő tartozás annak ellenére, hogy tiltják minden hónapban. Ezért kilátás sincs arra, hogy a letiltás egyszer majd csak befejeződik. Sokan úgy vannak vele, hogy “kibírjuk!”

Mármint, ha egyszer letiltás ér valakit, akkor az a legkézenfekvőbb, leggyakrabban használt gondolat az önmegnyugtatásra, hogy: “A francba! De semmi baj, kibírjuk! Egyszer úgyis vége lesz!” Hát nem. Az esetek döntő többségében erről nincs szó. Mert olyan irdatlanul magas büntetőkamatokat pakolnak a bedőlt tartozásokra, annak alapkamatain túl, ami rendszeres fizetés mellett is könnyedén egyre csak nő. Mert általánosságban a havi letiltás összegéből -kiindulva a bérekből itt Magyarországon- nem folyik be akkora összeg, ami utolérné a rápakolt kamatokat, ezért a tartozás növekedni fog minden befizetés ellenére is. 

Akár önkéntes alapon törleszti valaki, akár a letiltás révén. Az esetek többsége ezt a tendenciát mutatja sajnos. 

 

Akkor mit érdemes tenni, mit lehet kezdeni a végrehajtás alatt?

A lehető legtöbb ok a cselekvésre egy végrehajtás beindulása. Mert az eljuthat akár egy árverésig is, mert tudjuk, hogy nem csak jelzáloghitelből adódó végrehajtás veszélyes az ingatlanra, mert bármilyen típusú is a követelés, veszélyeztetheti az ingatlant, sőt még egy rendszeresen fizetett jelzáloghitelt is képes bedönteni. Tehát ez nem játék, ez egy nagyon komoly helyzet, de lehet mit tenni, sőt KELL IS!

 

A kérdés a “hogyan”? Mit kell adni, ajánlani ahhoz, hogy megszűnjön a számunkra keserves, végrehajtott állapot? 

Több állapot van:

 1. Ha nem tud miből letiltani a végrehajtó, mert nincs bejelentett munkahely: akkor az alkupozíciónk meglehetősen erős, neki lehet futni az egyezkedésnek. Persze csak okosan, tudni kell érvelni, mert itt akár milliókat is lehet spórolni. Kérdezz minket, hogyan?>>Kapcsolat<<
 2. Tudnak tiltani: 1 tartozásból 33 %-ot, több tartozásból a jövedelem, nyugdíj 50 %-át. Ha magasabb jövedelemmel rendelkezel, akkor megszűnik a %-os tiltás, 142.500 Ft felett mindent visz. Ebben az esetben kompromisszumokra van szükség az adós részéről.

 

Adunk és kapunk, ám értékben sokkal többet

Több mindent el lehet elérni a saját javunkra. Elérhetjük, hogy:

-Csökkenjen a tartozás összege,

-Részletekben is törleszthető legyen az esetek többségében;

-Elengedje a végrehajtást kérő a visszafizetés alatti kamatokat is, tehát minden befizetésnél fogyni fog az adósság;

-Csökkenjenek a végrehajtási költségek, hiszen azok a visszafizetendő tartozás összegéhez igazodnak %-os formában.

-Elhárul egy végrehajtással járó ezernyi veszély.

-Sok pénzt lehet a saját javukra megspórolni, ha kezeljük a bedőlt hiteles helyzeteket. Mert uzsorakamatot is túlszárnyalóak a pénzintézetek által kezelt tartozásokra pakolt kamatok, és mert veszélyes állapotot idéz elő minden felmondott követelés.

Ha érdekel, hogy mi hogyan tudunk segíteni mindebben, akkor ITT érdeklődj!>>Kapcsolat<<, vagy küldd be ügyed részleteit ITT>>Adatbekérő űrlap<<

 

Így azzal van dolgunk, hogy a bedőlt követeléseket kézbe vegyük, vagy még jobb, hogy szakavatott kézbe adjuk, akik lefaragják az irreálisan sok rápakolt kamatot, így már egy viszonylag barátságosabb összeggel nézünk szembe, ami –ha jó helyre kopogtattál segítségért– kamatmentes formában fizethető vissza, akár részletekben is. >>Kapcsolat, keress minket, tudunk segíteni!<<


 

Pár videó linkje, kapcsolódva a fentiekhez:

A törvénytelen kamatok története

Miért visszafizethetetlenek az engedményezett tartozások?

Ha komolyan gondodolod, hogy változtatsz az élethelyzeteden, akkor a fenti videók megnézését vedd kötelezőnek! 🙂

 

Addig is, bármi történik adósság fronton, ITT megtalálod a segítséget: >>Kapcsolat<<

 

Az alábbi videó segít abban, hogy tovább tisztuljon a kép a kamatoztatás témakörében. 

 

Szeretettel, Andrea


Adósságcsapdában élsz? Megértelek!

 

Nem kell, hogy beletörődj a sorsodba! Persze, mindenki szíve joga, hogy saját maga döntse el, hogyan akarja élni az életét. De látod, milyen megpróbáltatásokon mentem keresztül, pedig csak 2 perce olvasod írásaimat.

A jobb helyzetünkért, a jobb sorsért mindig meg kell küzdenünk! Aki képes kilépni a komfortzónájából, a Reality show-kat ott hagyni, és felállni a televízió elől, akkor biztosan elérsz egy sokkal jobb helyzetet, és nyugodtabb anyagi körülményeket.


Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idénmódosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<


Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? A cikket ITT találod«

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva:Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt […]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így[…]