#Veletekvagyunk! Elképesztő végrehajtási hibák

Te is tapasztaltad már a bőrödön?

 

Azért az elképesztő, hogy hazánkban a törvényeken, és jogszabályokon alapuló hivatalos eljárásokat sem működtetik szabályosan! Alábbi cikkünkben

   a végrehajtói szarvashibákról írunk.

 

Elöljáróban: Ti meséltétek

 

  • Sűrűn előrfordul, hogy végrehajtási letiltásban a nyugdíj/rokkant nyugdíj 50%-t viszik. Ezt lehet? NEM! Ezt írja a végrehajtási törvény erről: “Az elvont munkabérrész több letiltás esetén sem haladhatja meg az 50%-ot. Nyugdíj esetén csak gyermektartás és jogalap nélkül felvett nyugdíj esetén lehet a nyugdíj 50%-ának megfelelő összeget elvonni.” Ez viszont nem így működik a gyakorlatban.

Olyan van, hogy bizonyos esetekben nincs 33 %-os, illetve 50 %-os határ, ezt a munkabér,juttatás összege határozza meg. 

  • Tudjuk, hogy végrehajtási eljárás során a letiltással egyidejűleg, azzal párhuzamosan alkalmazhatja a végrehajtó az inkasszót is: A bankszámlád terhére hatósági átutalást indíthat, azaz zároltathatja a pénzedet, a számlavezető bankodnak megküldött végrehajtási határozat alapján. DE NEM VIHET MINDENT! Így fogalmaz a vht. erről: Nem inkasszózható a teljes kereset!

Sok esetben inkasszó(k) alkalmával minden pénzt lepucolnak a számláról, mert a végrehajtó nem lát rá, sok esetben a bank meg nem foglalkozik azzal, mennyit zárolhat, és körbemutogatás van, mindenki mosakodik: a bank mutogat a végrehajtóra,  a végrehajtó a végrehajtást kérőre (az a pénzintézet, aki a végrehajtást indította), a végrehajtást kérő a végrehajtóra, és máris körbeértünk.

Az ijesztő az, hogy azontúl, hogy pánikszerűen szaladgálunk ide-oda, mert már a fejünkben lejátszódik a film a pénz nélküli hónapról, hogy: “Mit adok a gyereknek enni, és mi lesz a számlákkal, hogyan ülök fel a buszra, tankolom meg az autót, megyek kiváltani a gyógyszereket?”,…. és fejünket fogva, kikelve magunkból, az őrület határán, kapkodva, remegő lábakkal próbálunk az IGAZUNKÉRT tenni, ám semmi nem használ.

Nagyon sokszor egy fillér nélkül maradnak emberek az inkasszó alkalmával. ITT kérhetsz segítséget, ha végrehajtás alatt állsz, vagy tartasz attól, hogy megindul veled szemben. Nem érdemes megvárni, mert jelentős többletköltséggel jár, ami az aktuális tartozásra rakódik rá, és azt (is) minden szívfájdalom nélkül bizony behajtják.

 

A Mentes rész – INKASSZÓ

 

Ennyi van a számlánMekkora része vonható inkasszó alá?
0 – 28.500 FtMentes a végrehajtás alól. (Ez az ÖNYM. mértéke)
28.501 Ft – 114.000 FtA 28.500 Ft (ÖNYM) feletti rész 50 %-a, azaz: 42.750 Ft

(A két összeg közti különbség: 85.500 Ft, ennek az 50 %-a: 42.750 Ft)

114.0001 Ft – felfeléA 114.00 Ft feletti rész 100 %-a.
PÉLDA: 150.000 Ft Inkasszálható a 114.000 Ft feletti rész teljes egészében, azaz 36.000 Ft, + a 28.500  Ft (ÖNYM) és a 114.000 Ft különbözetének az 50 %-a, azaz 42.750 Ft.

Így összesen: 36.000 Ft + 42.750 Ft = 78.750 Ft.

Lásd a teljes cikket ITT >>Mi mentes a végrehajtás alól?<< 

Videó a témáról, lent! 

 

Ti meséltétek…folytatás

 

  • Nem küldenek ki az induló végrehajtásról értesítést! Sokszor hallottam, hogy bár ugyanazon a lakcímen élnek 30 éve, de nem érkezett semmi a végrehajtásról. Sem Mokk-os levél (fizetési meghagyás), sem pedig a végrehajtásról egy határozat. Nem hinném, hogy minden esetben a posta hibázik, és nem hagy értesítést a kézbesítés meghiúsulásáról. Persze ilyen is dögivel van.
  • Sima, bedobós levelekkel kommunikálnak a végrehajtók az adósokkal. Így nem csoda, ha valahol elvesznek azok.
  • Nem küldenek a letiltások menetéről időszakosan díjjegyzéket, elszámolást.

 

Folytasd Te is a sort! Írd le, meséld el a Te elképesztő végrehajtási történetedet! >> KAPCSOLAT<<


 

Az INKASSZÓ időtartama

Az inkasszó 35 napig kötelezi a pénzforgalmi szolgáltatót, azt követően az inkasszó megszűnik, de azt a végrehajtó újra benyújthatja.

A fentieket összefoglalva megállapíthatjuk, hogy legvégső esetben az adósnak a mindenkori minimálnyugdíj összegét (jelenleg 28.500,- Ft) meg kell hagyni. Mondja ki a végrehajtási törvény.

Mindent a letiltásról, inkasszóról <<ITT olvass el!


Tarts velem legközelebb is, az alábbi videókat addig is ajánlom figyelmedbe! Keress bennünket, tudunk segíteni! »»KAPCSOLAT!««

 

   


 

Mediáció = békés út 

Csökkenhet -nem is kevéssel- a tartozás! (link)

A hozzánk fordulókat képviseljük a bankokkal szemben, és elérjük azt, hogy a tartozásuk csökkenjen, és fizethetővé váljon.

»»Olvass tovább!««


 

Összegezve:

  • Ha adóssággal rendelkezel,
  • érdekel a mi tevékenységünk,
  • szeretnél jelentős összegeket megspórolni, vagy
  • nem tudod tovább vállalni az adósságod fizetését, -pl. devizás tartozások olyanok, mint egy fekete lyuk-, vagy mert
  • tartozásaidból nem tudsz kikeveredni, nem látod, hogy hol a vége, mert egyre csak nől a háttérben, vagy magad előtt tolod azokat,

akkor ITT keress meg minket:

Hitelsakkmatt-kapcsolat, vagy töltsd ki az űrlapot, illetve

Facebook Hitelsakkmatt-hitelmentés oldalunk, és FB Mosolygó Hitelesek, Stop nyomor!-kiút az adósságcsapdából csoport.

 

Andrea – Hitelsakkmatt


Lelki táplálékot nyújtok: minden cikkel, ami az oldalon található, és már a videós témákkal is, sok-sok kérdést körüljárva:

 

Hitelsakkmatt – Youtube

INGYENES! 

Kérd ingyenes anyagainkat, mindegyik témája kapcsolódik az adósságokhoz, nézz körül! »» Ingyenes segítség

Kapcsolódó cikkek

20

nov
Bank, Banki praktikák, Hitelek, végrehajtás

Banki trükkök I. – Hogyan veszik ki a zsebedből a pénzt?

Hitelkártya trükkök pórul járt adósok elbeszélése alapján   Terveim szerint több részes cikket készítek a banki trükkök témáról, mert  bőségesen van ezekből. Ez a cikk a bank részére nagyon jól bevált egyik trükköt írja le.   1 db hitelkártyából 2 db lett   Egy bizonyos banknál csereberélték a hitelkártya neveket: egyszer volt Mastercard, másszor volt a Tv2+ÉN[...]

14

nov
árverés, Devizahitel, végrehajtás

Adós életek – deviza sorsok – Saját történet I. rész

“Senki nem tartott fegyvert a fejedhez!…”  Ez az írás az én igaz történetem arról, amit a 2 devizahitelemmel átéltem 7 évvel ezelőtt. Minden egyes mozzanatra, és lelki teherre, sérelemre, és nyomásra úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna. “Senki nem tartott fegyvert a fejedhez!…” Talán már mondták Neked is? Jópofa, nem? Főképp, ha a családodban is elhangzik, vagy a[…]