Variációk hiteltémára – de mit is lehet kezdeni a különböző hitel állapotokkal? Például mi van akkor, ha kifizetted az adósságod? Ez korántsem olyan egyértelmű

 

Variációk hiteltémára – de mit is lehet kezdeni a különböző hitel állapotokkal?

Például tudod mi van akkor, ha kifizetted az adósságod, vagy fizeted rendesen a hitelt, netán elindult az árverés?

 

Ez korántsem olyan egyértelmű, hiszen nagyon széles skálán mozog ma az, amilyen állapotban van az adósok hitele. Fontos háttér információnak kell lenni mindenki számára annak, hogy az aktuális hitel állapotot hogyan is nézi a bank? Mert amilyen szemszögből ők ezt vizsgálják, azt fel kell tudni használni az adott hitel kezelésekor, rendezésekor.

 

Egyszerű, vagy egészen összetett egy megegyezés?

Ugyanis annak képessége, hogy a banki látásmódot is értjük, ez abban a nagy kihívásban egyik kulcstényező, amit ma rendezési folyamatnak nevezünk. Felkészültnek kell lenned banki gondolkodásból is, hozzá kell tenned a saját hitel állapotod összes összetevőjét, az adósság háttér előnyeit és a hátrányait is, és ezekből egy kerek egészet alkotni arra  kiélezve, hogy egyáltalán az összeget lehessen lefelé módosítani, a kamatokat is elengedtetni, és a jövőbeni kamatokat is eltörölni.

Látjuk, hogy a bankok nem mondják fel a törvényben meghatározott időben és a meghatározott feltételek együtt állása esetén sem a hiteleket. Legalábbis a legtöbb bankkal ez a helyzet. Hogy miért nem, az egy megoldási folyamatban nem lényeges szempont, az már annál inkább, hogy mikor?

 

De mi a helyzet a te hiteledben? A gondolkodás képessége

 Vannak olyan összetevőid, amik arra alkalmasak, hogy a bank egyáltalán szóba álljon veled? Vannak olyan szegmensek, amiket fel lehet használni  a zűrös, problémás hiteled megreformálásához?

Nagyon üdítő, amikor azt látjuk a beérkező kérdésekből, hogy olvassátok írásainkat, és elgondolkodtok rajta! Komolyan! Tudod milyen nagy kincs ma a gondolkodás képessége? És azzal is tisztában vagy, hogy ez a képesség elengedhetetlen ahhoz, hogy a számodra a lehető legjobb módon kikeveredhess az adósságodból, illetve ha többel is küzdesz, az adósságaidból?

Persze nem arra gondolok, hogy személy szerint ért-e ahhoz egy adóssággal küzdő ember, hogy rendbe hozza, és végleg megnyugtatóan kezelje a hitelét. Arra utalok, hogy aki már el kezd bizonyos szinten foglalkozni az adósságával, felismeri, hogy gond van, és azt kezelni kell, majd megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan is oldódhatnának meg az anyagi gondok, amit az adósság megléte okoz, az már jó úton jár!

A számtalan beérkező kérdésből látszik, hogy milyen helyzetek foglalkoztatnak benneteket, és ezt érdemes mielőbb tisztázni, mik is lehetnek ezek, és a recept is mi lehet? Amennyi fajta hitel van, ugyanilyen széles skálán mozog a jelenlegi helyzetük, állapotuk is.

 

Az adósság jelenlegi állapota annak tükörképe, amit eddig megtett, vagy nem tett valaki a

hitelében

Ha tenni akarsz, és az állapotod sürgető, itt tudunk segíteni, irányt mutatni>>a díjmentes konzultációnkon, két helyszínen: Budapesten és Kecskeméten is.

Mert ugye az mindenki számára világos, hogy a peren kívüli megegyezésnek is számtalan megvalósulási változata van, és ezt pontosan a jelenlegi hitel állapot, és az ahhoz társuló egyéb körülmény fogja meghatározni.

 

Milyen hitel állapotok léteznek?

(rengeteg van!) A teljesség igénye nélkül – ha neked:

 •  rendesen fizetett hiteled van;> ezzel addig dolgod nincs, amíg úgy gondolkozol, hogy a rendszeres fizetés óvhat meg minden bajtól. Ha már kezd eleged lenni abból, hogy még számtalan éven keresztül csak fizetsz, és “dobálod ki az ablakon” a törlesztőket, mert már a jogos határ felett jársz, akkor érdemes számba venned a te helyzetedhez igazodó megoldási lehetőségeket: itt olvashatsz ezekről>>katt ide!

ha netán valaki úgy dönt, nem fizet tovább, annak vannak kockázatai: először is, három hónap fizetési elmaradás és ennek a törvényben meghatározott összegszerű felső határának elérése alapján a bank azonnal ráteszi a KHR (bankközi információs rendszer, egykori nevén BAR lista) listára a törlesztési késésben lévő adóst. Ez annyit jelent, hogy már más bank is látja: ejnye-bejnye, valaki nem fizette a hitelét! és nem ad kölcsönt elővigyázatosságból addig, amíg valaki az aktív listán szerepel.

A jó hír: ha már az adósságot teszem azt sikerül lecsökkenteni, megállapodást elérni benne, és az visszafizetésre is kerül -a csökkentett összegen-, akkor azonnal megszűnik ez az aktív státusz, és átkerül a passzív státuszba a fogyasztó. Ez a helyzet már szimpatikusabb minden banknak.

Ha valaki tehát elmarad a törlesztésben, a fentieken túl azzal kell számolnia, hogy ezt már a felmondás is követni fogja. Viszont ez már egy olyan állapot, ami egy jó kiindulópontja egy méltányos peren kívüli megegyezésnek! Itt is érvényesül a “Minden rosszban van valami jó!”.  Megjegyzem, ha már perrel operál valaki, az sem életbiztosítás arra nézve, hogy a bank ne tehessen lépéseket a behajtásra! Arra külön eljárás vonatkozik, hogy a végrehajtás megálljon.

 • netán már egy visszafizetett, -szerinted- lezárt hiteled van> sok esetben, ha azt is gondolod, hogy már végeztél, és kifizettél mindent, még a banknak “eszébe juthat”, hogy különböző jogcíme(ke)n még kérjen tőled pénzt. Ilyenkor a bizonyítás lehet a fegyvered, -ha megvannak az eltett befizetési bizonylatok!-, amikkel azt tudod bizonyítani, hogy már az, amire hivatkozik, jogtalan utólagos tartozás bekérés a részükről. Ha ezt egyedül nem tudod bizonyítan, kérj szakértő segítséget!
 • elmaradásod van a törlesztőkben> itt már van mit tenni, és kell is(!), hiszen ezt már a felmondás, illetve a végrehajtás fog követni>ezen állapotban is jól lehet egy megállapodást elérni, ami adósságcsökkentést, és kamatelengedést is jelent.
 • felmondta a hiteledet a bank, felmondta, és már végrehajtásra is adta, árverést tűzött ki, vagy árverés van folyamatban > ezek azok az esetek, amikor már a lehető legjobb helyzetben van ahhoz az adósságod, amikor a lehető legjobb megegyezést lehessen elérni!

 

Kiknek érdemes, szükségszerű megoldást keresni?

Főbb csapásvonalként soroltam fel a fenti állapotokat, mert ezek a legjellemzőbb helyzetek. Tehát a lényeg az, hogy ha a piros szöveggel írt helyzetben vagy most jelenleg, akkor tanácsunk szerint ajánlatos a lehető leghamarabb keresned rá egy megoldást, vagy saját kútfőből, és saját eszközökkel, vagy egy jogi szakértői segítséget keríteni!

Ha ilyenre vágysz, itt vagyunk mi, ráadásul díjmentesen, kérj tanácsot! Mert ha már tanácsot kaptál attól, aki ebben mozog, ebben dolgozik éjt nappallá téve, akkor abban biztos lehetsz, hogy azt fogod megkapni, olyan húsba vágó tényeket fogsz kapni, amivel már LEHET MIT KEZDENI!

Pénzügyi jogászunk odamondó és szemfelnyitó módon fogja rád szabni a lényeget. Olyan rámutató és konkrét információid lesznek, amikkel még azt is elérheted, hogy MEGNYUGSZOL, láthatod azt, hogy nem is lehetetlen ebből a nyomasztó, lehúzó, erősen frusztráló érzésből kikeveredni! Nem is olyan rossz kilátások ezek, ugye? 🙂

 

Mikor és miért kell mielőbb kezelni ezeket az állapotokat, és milyen megoldásokat lehet alkalmazni rájuk?

Egy biztos >> ha már felmondott hiteled van, talán már előrejelezték a végrehajtást, vagy az már meg is indult, akkor az utolsó pillanatban vagy, és feltétlenül kezdj el tenni valamit, mert a posztok nézegetése, és a hozzászólások írogatása még senkinél nem oldotta meg a problémás és szélsőséges hitelhelyzetet! 🙂

Előfordult már több esetben is, hogy az árverés elindulása alatt is segíteni lehetett! Az már tényleg szélsőséges helyzet, DE NE ADD FEL! Semmi esetben ne gondold azt, hogy itt már bizonyára késő, itt már biztosan nem lehet semmit tenni…és egyebek.

 

Nálam már úgysincs mit tenni…

Mielőtt te levonnád nem szakértőként a végső következtetést, előtte INKÁBB KÉRDEZZ! Nem kerül semmibe, az viszont, ha eldöntötted, hogy nálad már úgysincs segítség, jöjjön, aminek jönnie kell, akkor fog is, és sokba is kerül. Azt tanácsoljuk, hogy a végsőkig használd ki a lehetőségeidet, amit megtehetsz, mi ehhez biztosítunk támogatást is, mert a cél közös: rendbe tenni azt, amit rendbe lehet, megoldani azt, amit meglehet.

Például itt tudod kezdeni az állapotod kezelését>>időpontkérés, részletek itt>>

06.05.-én kedden Budapesten,

06.06.-án Kecskeméten

díjmentes szaktanácsadáson

kaphatsz útmutatást, és ha szeretnéd, akkor gyakorlati kivitelezést is!

 

Ki az, aki megmondja a tutit, mit lehet tudni róla, miért tud hatékony lenni?

Fontos szempontok:

 • A Hitelsakkmatt jogásza magasan képzett, pénzügyi jogra szakosodott jogász.
 • A te saját hitelállapotodhoz igazodva történik minden esetben a szaktanácsadás.
 • Rendelkezik gyakorlatias megoldóképességgel azok alapján, hogy évek óta hozza ki a lehető legjobb feltételekkel és békés úton a megállapodásokat, amik egyértelműen az adósok javát szolgálják;
 • Nem rajtad fogja tesztelni a gyakorlatias stratégiáját, mivel már évek óta használja, rutinná vált;
 • Csakis olyan ügyeket vállal el, amelyek megoldást is hoznak.

 

Tehát ha attól tartasz, “mi van ha nálam nem működik?”

Akkor nincs mitől tartanod:

 • mert van már elegendő rálátása, és szakértelme, gyakorlatiassága ahhoz, hogy tudja mit csinál, és
 • különbséget tegyen a rendezhető tartozás, és a között, amiben az ő segítsége nem megoldás.

 

 Hitelsakkmatt díjmentes szaktanácsadás a lehető legjobb lezárásért, új élet komplett megoldási tervvel>

időpontkérés itt, kattints!

 Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt

(loadposition feliratkozas {jcomments on}

{jcomments on}

 

Kapcsolódó cikkek

24

Sze
Bank, Moratórium

Itt az újabb hiteltörlesztési MORATÓRIUM!

… és annak pénzügyi következményei   Éljen, időt nyertünk! Örüljünk, vagy annyira nem is ideális a helyzet?   A kormány úgy döntött, hogy a gyermeket nevelő szülők, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak számára további hat hónappal (vagyis valószínűleg 2021. június 30-áig) meghosszabbítják a moratórium lehetőségét. Az idén hozott, első moratórium döntés értelmében ez év, azaz […]

18

Sze
Eladósodás, Elévült!

ELÉVÜLT! Vagy mégsem?

Mit jelent ez a fogalom, mikor és mi lehet ELÉVÜLT?   Mi az ELÉVÜLÉS?   Fogalma: Az idő múlása jogilag behajthatatlanná teszi a pénzköveteléseket. Azaz a bíróság úton való érvényesíthetőségét zárja ki. Ha elévült a tartozásod, akkor bizonyítani is tudnod kell ezt a helyzetet. Többféle pénzkövetelést ismerünk:  Valamely szolgáltatásból eredőt: pl. telekommunikációs tartozások (ilyenek a telefonszámla, internet,[…]

15

Sze
árverés, végrehajtás

Kifejezetten káros az adósoknak a végrehajtási törvénymódosítás!

2020: Milyen súlyos, és hátrányos változtatások történtek a végrehajtási törvényben?   Már talán mindenki tudja, olvasott vagy hallott róla, hogy változások történtek idén nyáron a végrehajtási törvényben. Több szerkezeti változást hoztak, amik súlyosbíthatják a már eleve súlyos eljárást, és a végkimenetel, az ingatlan árverése viszonylag hamar befejeződhet.   Végrehajtási törvény változásai   Beszéljenek a számok. Július 2-án[…]

09

Sze
Adósságterhek, végrehajtás

Ébresztő!

Hogyan zárd végleg az adósságokat folyamatos támogatás mellett?     Ha ilyen a gondolkodásmód, akkor baj van…   Úgy érzed, egyedül vagy. A gondjaiddal, problémákkal, a mindig megújuló napi kihívásokkal. Egyedül, csak te és veled szemben a világ. Támasz, biztatás, segítség nélkül. A problémák csak úgy jönnek, és nem múlnak el, maradnak míg meg nem oldod. Ezek[…]

26

aug
Adósságrendezés, Adósságterhek

“De mégis, hogy áll az ügyem??!”

Avagy hogyan kezeljük az adósságrendezés alatt álló ügyeket?   Kik vagyunk mi?   Adóssághelyzeteket kezelők, ebben segítők vagyunk, tudunk segíteni adósságok csökkentésében, azok végleges rendezésében. Nagyon fontosnak tartjuk az adóssághelyzetek részletekbe belemenő átbeszélését, a teljes adósság történet visszakövetését, mert érdemi, szakértői megoldás felállításához erre feltétlenül szükség van!  Sokan azt gondolják, hogy bármiféle séma ráhúzható a különböző helyzetekre.[…]

18

aug
Adósságrendezés, végrehajtás, végrehajtási moratórium

Újra indulhatnak a kilakoltatások – Hogyan tovább?

A végrehajtási moratórium vége – 2020.07. 01. (?)   A kormány által előterjesztett törvényjavaslat nem tisztázza érthetően a kilakoltatásokra és végrehajtásokra vonatkozó szabályokat. A veszélyhelyzet idejére az 57/2020. (III. 23.) Kormányrendelet átmenetileg felülírta a végrehajtási törvény több rendelkezését, ezt nevezték végrehajtási moratóriumnak. A védelem tervezett határideje azonban 2020. december 31.-e volt még idén márciusban, amikor a veszélyhelyzetet[…]