Több millió ok arra, miért harcoljunk a lehetséges eszközökkel a devizahitelünk forintosítása ellen?

Több millió ok arra, miért harcoljunk a lehetséges eszközökkel a devizahitelünk forintosítása ellen?

Felreppentek a hírek: “A devizahiteleket piaci árfolyamon kívánják forintosítani”! Bár Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke nemrégiben ezt a hírt még cáfolta, de több portál tudni véli, hogy a háttérben már megegyezés született a forintosítási árfolyamról, annak kivitelezéséről. E szerint erre számíthatunk:

  • 256,5 Ft/Chf,
  • 309 Ft/Eur árfolyamon forintosítják a devizahiteleket. Ez óriási felháborodást váltott már ki az emberekből, és jogosan bizony. Ha ezt tényleg így rendeli el kormányunk, akkor nagy bajban vannak azok a deviza adósok, akik még nem léptek a hitelükkel kapcsolatosan valamilyen irányba!

Miért lesz ez így kilátástalan anyagilag, és pszichésen is egyaránt?

Látni lehet, hogy a Forint árfolyama folyamatosan inkább gyengül, mint erősödne, hiszen a gazdasági mutatóink elég siralmas képet jeleznek a világnak. Ez egyben azt is jelenti, hogy mivel a Forint gyengül, az idegen deviza árfolyamok ezzel együtt emelkednek, azaz a kölcsönöd törlesztőrészlete is egyre magasabb lesz. Autóhitelek, és jelzálog nélküli, devizában nyilvántartott hitelek esetében, hiszen a devizában nyilvántartott jelzáloghitelek rögzített deviza árfolyamon kerültek forintosításra.

A kormány szándéka – konkrétan inkább csak kirakatpolitikája-, hogy segít a forintosítással a terheiden, nem igaz.

Kizárólag a bankoknak fog segíteni az eddig beszedett több milliárd Forinthoz még ezzel a forintosítással is tesz a zsebükbe bőven milliókat.

 Matolcsy – a Bankokkal kart-karba öltve megtárgyalta, hogy miként lehet a deviza üzletből még egyszer pénzt szerezni, úgy, hogy nem számolják fel az adósságokat, de új hitelkonstrukciók keretében kizsigerelik az adósokat. Minden cukormáz, amit az adósok felé közvetítettek erről, hogy azt higgyék a deviza adósok, hogy a kormány segíteni fog a bajukban.

De ha valaki észnél van, és el kezd számolni, rögtön átlátja, milyen hátrányos pénzügyi helyzetbe tud ezzel a kormány forintosítási cukormázzal kerülni, és félő, hogy még rosszabb helyzetbe, mint amiben eddig volt!

Miért? Gondolkodjunk csak együtt!

Mindenki tudja, mekkora kölcsönt vett fel pár éve a bankjától, s azt is megküldte a bank, hogy jelenleg mekkora követelést tart nyilván az adóstól. Ha ezt a követelést fogják a piaci árfolyamon forintosítani,  akkor bizony ezzel realizálnak egy többlet adósságot, azt az összeget, amit a bank jelenleg nyilvántart, és amiről már mindannyian tudjuk, hogy jogellenesen követelt tartozás!

Mára tudjuk, törvény erejével kényszerítik ránk a forintosítást!

Eddig elképzelhetetlen lépésként gondoltak erre az adósok érdekeit védő jogászok, de mint kiderült, még ezt is megcsinálták ma Magyarországon! Holott>>szabad szerződés aláírási jogod van , azaz eldöntheti szabadon mindenki, hogy aláír-e egy szerződést, vagy sem!

A másik oldal, ha fenti feltételek alapján állítják össze az új forinthitel szerződést, tehát magas (piaci) árfolyamon számítják át a meglévő tartozásodat, azzal belesétálsz egy olyan pénzügyi csapdába, ami óriási pénzügyi terhet ró minden adósra.

Konyhanyelven: amekkorára megugrott jelenleg a törlesztőrészleted, s ezzel együtt az adósságod teljes összege, ezt az összeget ültetik át egy forintosított szerződésbe, ahol ugyanúgy a jelenlegi teherrel fizetheted tovább X évig még a banknak a hiteledet már forintban meghatározva az adósságod összegét.

Mi a teendő, hogy elkerülj egy veszélyes pénzügyi csapdát?

1. Ne fogadj el olyan banki elszámolást, olyan forintos hitelszerződést, ami magas árfolyamon forintosítja a deviza hiteledben nyilvántartott tartozást;

2. Első lépésként tedd rendbe a jelenlegi devizahiteledet, számoltasd el a bankodat törvényesen, a jog segítségével. Már ha az a célod, hogy csökkentsd a bankod által jogellenesen követelt adósságodat, ezáltal csökkentsd terheidet.

Kérj tőlünk tanácsot, hogyan tudod ezt megtenni?


Akkor már olyan összeg fog szerepelni a nyilvántartásban, ami jogosan megilleti a bankodat. Siker esetén Te sok millióval kevesebbet fogsz az ő nyilvántartásuk szerint fizetni, így a törlesztőrészlet is visszahelyezkedik arányaiban a felvételkori, vállalható helyzetbe.

Egy kis előzmény…

A forint mesterséges kamatcsökkentése eredményeként, az elmúlt években a központi kamat három százalék alá süllyedt, emiatt a deviza forintosítására relatíve alacsony kamat mellett kerülhet sor. Ugyanakkor a gazdaság tartósan alacsony teljesítése miatt a Forint értéke alacsony értékhez közeledik, így sokáig nem lehet fenntartani az alacsony kamatszintet.

Most jött el az idő, hogy a magas deviza kamatból alacsony forint kamatra lehessen váltani az adósságot, majd a forint alapkamatát a nemzetközi pénzügyi nyomás miatt ésszerűen megemelve, a szó legelemibb értelmében tönkretenni az adósokat!

Hírportálok szerint: hogy a devizahitelesek mit fognak tapasztalni pontosan a forintosításból, illetve mi lesz majd a teendőjük és mikor, azt valószínűleg 2015. január 31.-ig megalkotott forintosítási szabályokat tartalmazó törvény fogja csak meghatározni. Ekkor derülhet ki az, hogy egy összegben vagy fokozatosan, kötelező módon vagy egyfajta hitelkiváltási versenyben, netán önkéntes jelentkezési alapon fogják forintosítani a devizahiteleket.

Amennyiben fentiek e szerint mennek végbe, akkor számíthatsz arra, hogy ha eddig is sokat fizettél a hiteledre a bankoknak, ezután majd kizsigerel még a Fidesz is a devizahitelek forintosított hitelezésével!

Mindenkinek ajánlom figyelmébe az alábbi linken elérhető riportfilmet, amiben elismert szakértők mondják el “konyhanyelven”, mit is kell gondolnod a devizahitel törvényről, miért fontos, hogy mindenki harcba szálljon a bankjával!

>>>A riport ITT! Nézd meg, mert Neked szól!

Oldalsávunkban is láthatod, ha legörgetsz a linkekhez, vagy csak kattints rájuk ITT:

Miért csapda a devizaadósoknak a devizatörvény?

 Legyél tisztában azzal, hogy milyen módon akar a törvény segíteni neked!

 Tényfeltáró riportfilm elismert szakértők szájából: Dr. Damm Andrea jogász, Varga Istvány pénzügyi szakértő

{loadposition feliratkozas}

Az információ legyen Veled! Buczkó Andrea

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így […]

26

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

Áremelkedések – Brutális következmények

Ha éppen csak túlélni próbálsz, biztosan rontasz a helyzeten!   Egyes becslések szerint ebben a két évben úgy feltorlódtak az árverésre váró ingatlanok, hogy most közel 30.000 ilyen ház vagy lakás várakozik arra, hogy árverésre bocsássák. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket.  Ha alacsony a becsérték, akkor[…]

29

jún
árverés, végrehajtás

LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!   Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces! Ha alacsony[…]

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor[…]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]