Több millió ok arra, miért harcoljunk a lehetséges eszközökkel a devizahitelünk forintosítása ellen?

Több millió ok arra, miért harcoljunk a lehetséges eszközökkel a devizahitelünk forintosítása ellen?

Felreppentek a hírek: “A devizahiteleket piaci árfolyamon kívánják forintosítani”! Bár Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke nemrégiben ezt a hírt még cáfolta, de több portál tudni véli, hogy a háttérben már megegyezés született a forintosítási árfolyamról, annak kivitelezéséről. E szerint erre számíthatunk:

  • 256,5 Ft/Chf,
  • 309 Ft/Eur árfolyamon forintosítják a devizahiteleket. Ez óriási felháborodást váltott már ki az emberekből, és jogosan bizony. Ha ezt tényleg így rendeli el kormányunk, akkor nagy bajban vannak azok a deviza adósok, akik még nem léptek a hitelükkel kapcsolatosan valamilyen irányba!

Miért lesz ez így kilátástalan anyagilag, és pszichésen is egyaránt?

Látni lehet, hogy a Forint árfolyama folyamatosan inkább gyengül, mint erősödne, hiszen a gazdasági mutatóink elég siralmas képet jeleznek a világnak. Ez egyben azt is jelenti, hogy mivel a Forint gyengül, az idegen deviza árfolyamok ezzel együtt emelkednek, azaz a kölcsönöd törlesztőrészlete is egyre magasabb lesz. Autóhitelek, és jelzálog nélküli, devizában nyilvántartott hitelek esetében, hiszen a devizában nyilvántartott jelzáloghitelek rögzített deviza árfolyamon kerültek forintosításra.

A kormány szándéka – konkrétan inkább csak kirakatpolitikája-, hogy segít a forintosítással a terheiden, nem igaz.

Kizárólag a bankoknak fog segíteni az eddig beszedett több milliárd Forinthoz még ezzel a forintosítással is tesz a zsebükbe bőven milliókat.

 Matolcsy – a Bankokkal kart-karba öltve megtárgyalta, hogy miként lehet a deviza üzletből még egyszer pénzt szerezni, úgy, hogy nem számolják fel az adósságokat, de új hitelkonstrukciók keretében kizsigerelik az adósokat. Minden cukormáz, amit az adósok felé közvetítettek erről, hogy azt higgyék a deviza adósok, hogy a kormány segíteni fog a bajukban.

De ha valaki észnél van, és el kezd számolni, rögtön átlátja, milyen hátrányos pénzügyi helyzetbe tud ezzel a kormány forintosítási cukormázzal kerülni, és félő, hogy még rosszabb helyzetbe, mint amiben eddig volt!

Miért? Gondolkodjunk csak együtt!

Mindenki tudja, mekkora kölcsönt vett fel pár éve a bankjától, s azt is megküldte a bank, hogy jelenleg mekkora követelést tart nyilván az adóstól. Ha ezt a követelést fogják a piaci árfolyamon forintosítani,  akkor bizony ezzel realizálnak egy többlet adósságot, azt az összeget, amit a bank jelenleg nyilvántart, és amiről már mindannyian tudjuk, hogy jogellenesen követelt tartozás!

Mára tudjuk, törvény erejével kényszerítik ránk a forintosítást!

Eddig elképzelhetetlen lépésként gondoltak erre az adósok érdekeit védő jogászok, de mint kiderült, még ezt is megcsinálták ma Magyarországon! Holott>>szabad szerződés aláírási jogod van , azaz eldöntheti szabadon mindenki, hogy aláír-e egy szerződést, vagy sem!

A másik oldal, ha fenti feltételek alapján állítják össze az új forinthitel szerződést, tehát magas (piaci) árfolyamon számítják át a meglévő tartozásodat, azzal belesétálsz egy olyan pénzügyi csapdába, ami óriási pénzügyi terhet ró minden adósra.

Konyhanyelven: amekkorára megugrott jelenleg a törlesztőrészleted, s ezzel együtt az adósságod teljes összege, ezt az összeget ültetik át egy forintosított szerződésbe, ahol ugyanúgy a jelenlegi teherrel fizetheted tovább X évig még a banknak a hiteledet már forintban meghatározva az adósságod összegét.

Mi a teendő, hogy elkerülj egy veszélyes pénzügyi csapdát?

1. Ne fogadj el olyan banki elszámolást, olyan forintos hitelszerződést, ami magas árfolyamon forintosítja a deviza hiteledben nyilvántartott tartozást;

2. Első lépésként tedd rendbe a jelenlegi devizahiteledet, számoltasd el a bankodat törvényesen, a jog segítségével. Már ha az a célod, hogy csökkentsd a bankod által jogellenesen követelt adósságodat, ezáltal csökkentsd terheidet.

Kérj tőlünk tanácsot, hogyan tudod ezt megtenni?


Akkor már olyan összeg fog szerepelni a nyilvántartásban, ami jogosan megilleti a bankodat. Siker esetén Te sok millióval kevesebbet fogsz az ő nyilvántartásuk szerint fizetni, így a törlesztőrészlet is visszahelyezkedik arányaiban a felvételkori, vállalható helyzetbe.

Egy kis előzmény…

A forint mesterséges kamatcsökkentése eredményeként, az elmúlt években a központi kamat három százalék alá süllyedt, emiatt a deviza forintosítására relatíve alacsony kamat mellett kerülhet sor. Ugyanakkor a gazdaság tartósan alacsony teljesítése miatt a Forint értéke alacsony értékhez közeledik, így sokáig nem lehet fenntartani az alacsony kamatszintet.

Most jött el az idő, hogy a magas deviza kamatból alacsony forint kamatra lehessen váltani az adósságot, majd a forint alapkamatát a nemzetközi pénzügyi nyomás miatt ésszerűen megemelve, a szó legelemibb értelmében tönkretenni az adósokat!

Hírportálok szerint: hogy a devizahitelesek mit fognak tapasztalni pontosan a forintosításból, illetve mi lesz majd a teendőjük és mikor, azt valószínűleg 2015. január 31.-ig megalkotott forintosítási szabályokat tartalmazó törvény fogja csak meghatározni. Ekkor derülhet ki az, hogy egy összegben vagy fokozatosan, kötelező módon vagy egyfajta hitelkiváltási versenyben, netán önkéntes jelentkezési alapon fogják forintosítani a devizahiteleket.

Amennyiben fentiek e szerint mennek végbe, akkor számíthatsz arra, hogy ha eddig is sokat fizettél a hiteledre a bankoknak, ezután majd kizsigerel még a Fidesz is a devizahitelek forintosított hitelezésével!

Mindenkinek ajánlom figyelmébe az alábbi linken elérhető riportfilmet, amiben elismert szakértők mondják el “konyhanyelven”, mit is kell gondolnod a devizahitel törvényről, miért fontos, hogy mindenki harcba szálljon a bankjával!

>>>A riport ITT! Nézd meg, mert Neked szól!

Oldalsávunkban is láthatod, ha legörgetsz a linkekhez, vagy csak kattints rájuk ITT:

Miért csapda a devizaadósoknak a devizatörvény?

 Legyél tisztában azzal, hogy milyen módon akar a törvény segíteni neked!

 Tényfeltáró riportfilm elismert szakértők szájából: Dr. Damm Andrea jogász, Varga Istvány pénzügyi szakértő

{loadposition feliratkozas}

Az információ legyen Veled! Buczkó Andrea

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt […]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így[…]