Több millió ok arra, miért harcoljunk a lehetséges eszközökkel a devizahitelünk forintosítása ellen?

Több millió ok arra, miért harcoljunk a lehetséges eszközökkel a devizahitelünk forintosítása ellen?

Felreppentek a hírek: “A devizahiteleket piaci árfolyamon kívánják forintosítani”! Bár Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke nemrégiben ezt a hírt még cáfolta, de több portál tudni véli, hogy a háttérben már megegyezés született a forintosítási árfolyamról, annak kivitelezéséről. E szerint erre számíthatunk:

  • 256,5 Ft/Chf,
  • 309 Ft/Eur árfolyamon forintosítják a devizahiteleket. Ez óriási felháborodást váltott már ki az emberekből, és jogosan bizony. Ha ezt tényleg így rendeli el kormányunk, akkor nagy bajban vannak azok a deviza adósok, akik még nem léptek a hitelükkel kapcsolatosan valamilyen irányba!

Miért lesz ez így kilátástalan anyagilag, és pszichésen is egyaránt?

Látni lehet, hogy a Forint árfolyama folyamatosan inkább gyengül, mint erősödne, hiszen a gazdasági mutatóink elég siralmas képet jeleznek a világnak. Ez egyben azt is jelenti, hogy mivel a Forint gyengül, az idegen deviza árfolyamok ezzel együtt emelkednek, azaz a kölcsönöd törlesztőrészlete is egyre magasabb lesz. Autóhitelek, és jelzálog nélküli, devizában nyilvántartott hitelek esetében, hiszen a devizában nyilvántartott jelzáloghitelek rögzített deviza árfolyamon kerültek forintosításra.

A kormány szándéka – konkrétan inkább csak kirakatpolitikája-, hogy segít a forintosítással a terheiden, nem igaz.

Kizárólag a bankoknak fog segíteni az eddig beszedett több milliárd Forinthoz még ezzel a forintosítással is tesz a zsebükbe bőven milliókat.

 Matolcsy – a Bankokkal kart-karba öltve megtárgyalta, hogy miként lehet a deviza üzletből még egyszer pénzt szerezni, úgy, hogy nem számolják fel az adósságokat, de új hitelkonstrukciók keretében kizsigerelik az adósokat. Minden cukormáz, amit az adósok felé közvetítettek erről, hogy azt higgyék a deviza adósok, hogy a kormány segíteni fog a bajukban.

De ha valaki észnél van, és el kezd számolni, rögtön átlátja, milyen hátrányos pénzügyi helyzetbe tud ezzel a kormány forintosítási cukormázzal kerülni, és félő, hogy még rosszabb helyzetbe, mint amiben eddig volt!

Miért? Gondolkodjunk csak együtt!

Mindenki tudja, mekkora kölcsönt vett fel pár éve a bankjától, s azt is megküldte a bank, hogy jelenleg mekkora követelést tart nyilván az adóstól. Ha ezt a követelést fogják a piaci árfolyamon forintosítani,  akkor bizony ezzel realizálnak egy többlet adósságot, azt az összeget, amit a bank jelenleg nyilvántart, és amiről már mindannyian tudjuk, hogy jogellenesen követelt tartozás!

Mára tudjuk, törvény erejével kényszerítik ránk a forintosítást!

Eddig elképzelhetetlen lépésként gondoltak erre az adósok érdekeit védő jogászok, de mint kiderült, még ezt is megcsinálták ma Magyarországon! Holott>>szabad szerződés aláírási jogod van , azaz eldöntheti szabadon mindenki, hogy aláír-e egy szerződést, vagy sem!

A másik oldal, ha fenti feltételek alapján állítják össze az új forinthitel szerződést, tehát magas (piaci) árfolyamon számítják át a meglévő tartozásodat, azzal belesétálsz egy olyan pénzügyi csapdába, ami óriási pénzügyi terhet ró minden adósra.

Konyhanyelven: amekkorára megugrott jelenleg a törlesztőrészleted, s ezzel együtt az adósságod teljes összege, ezt az összeget ültetik át egy forintosított szerződésbe, ahol ugyanúgy a jelenlegi teherrel fizetheted tovább X évig még a banknak a hiteledet már forintban meghatározva az adósságod összegét.

Mi a teendő, hogy elkerülj egy veszélyes pénzügyi csapdát?

1. Ne fogadj el olyan banki elszámolást, olyan forintos hitelszerződést, ami magas árfolyamon forintosítja a deviza hiteledben nyilvántartott tartozást;

2. Első lépésként tedd rendbe a jelenlegi devizahiteledet, számoltasd el a bankodat törvényesen, a jog segítségével. Már ha az a célod, hogy csökkentsd a bankod által jogellenesen követelt adósságodat, ezáltal csökkentsd terheidet.

Kérj tőlünk tanácsot, hogyan tudod ezt megtenni?


Akkor már olyan összeg fog szerepelni a nyilvántartásban, ami jogosan megilleti a bankodat. Siker esetén Te sok millióval kevesebbet fogsz az ő nyilvántartásuk szerint fizetni, így a törlesztőrészlet is visszahelyezkedik arányaiban a felvételkori, vállalható helyzetbe.

Egy kis előzmény…

A forint mesterséges kamatcsökkentése eredményeként, az elmúlt években a központi kamat három százalék alá süllyedt, emiatt a deviza forintosítására relatíve alacsony kamat mellett kerülhet sor. Ugyanakkor a gazdaság tartósan alacsony teljesítése miatt a Forint értéke alacsony értékhez közeledik, így sokáig nem lehet fenntartani az alacsony kamatszintet.

Most jött el az idő, hogy a magas deviza kamatból alacsony forint kamatra lehessen váltani az adósságot, majd a forint alapkamatát a nemzetközi pénzügyi nyomás miatt ésszerűen megemelve, a szó legelemibb értelmében tönkretenni az adósokat!

Hírportálok szerint: hogy a devizahitelesek mit fognak tapasztalni pontosan a forintosításból, illetve mi lesz majd a teendőjük és mikor, azt valószínűleg 2015. január 31.-ig megalkotott forintosítási szabályokat tartalmazó törvény fogja csak meghatározni. Ekkor derülhet ki az, hogy egy összegben vagy fokozatosan, kötelező módon vagy egyfajta hitelkiváltási versenyben, netán önkéntes jelentkezési alapon fogják forintosítani a devizahiteleket.

Amennyiben fentiek e szerint mennek végbe, akkor számíthatsz arra, hogy ha eddig is sokat fizettél a hiteledre a bankoknak, ezután majd kizsigerel még a Fidesz is a devizahitelek forintosított hitelezésével!

Mindenkinek ajánlom figyelmébe az alábbi linken elérhető riportfilmet, amiben elismert szakértők mondják el “konyhanyelven”, mit is kell gondolnod a devizahitel törvényről, miért fontos, hogy mindenki harcba szálljon a bankjával!

>>>A riport ITT! Nézd meg, mert Neked szól!

Oldalsávunkban is láthatod, ha legörgetsz a linkekhez, vagy csak kattints rájuk ITT:

Miért csapda a devizaadósoknak a devizatörvény?

 Legyél tisztában azzal, hogy milyen módon akar a törvény segíteni neked!

 Tényfeltáró riportfilm elismert szakértők szájából: Dr. Damm Andrea jogász, Varga Istvány pénzügyi szakértő

{loadposition feliratkozas}

Az információ legyen Veled! Buczkó Andrea

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

18

Sze
Eladósodás, Elévült!

ELÉVÜLT! Vagy mégsem?

Mit jelent ez a fogalom, mikor és mi lehet ELÉVÜLT?   Mi az ELÉVÜLÉS?   Fogalma: Az idő múlása jogilag behajthatatlanná teszi a pénzköveteléseket. Azaz a bíróság úton való érvényesíthetőségét zárja ki. Ha elévült a tartozásod, akkor bizonyítani is tudnod kell ezt a helyzetet. Többféle pénzkövetelést ismerünk:  Valamely szolgáltatásból eredőt: pl. telekommunikációs tartozások (ilyenek a telefonszámla, internet, […]

15

Sze
árverés, végrehajtás

Kifejezetten káros az adósoknak a végrehajtási törvénymódosítás!

2020: Milyen súlyos, és hátrányos változtatások történtek a végrehajtási törvényben?   Már talán mindenki tudja, olvasott vagy hallott róla, hogy változások történtek idén nyáron a végrehajtási törvényben. Több szerkezeti változást hoztak, amik súlyosbíthatják a már eleve súlyos eljárást, és a végkimenetel, az ingatlan árverése viszonylag hamar befejeződhet.   Végrehajtási törvény változásai   Beszéljenek a számok. Július 2-án[…]

09

Sze
Adósságterhek, végrehajtás

Ébresztő!

Hogyan zárd végleg az adósságokat folyamatos támogatás mellett?     Ha ilyen a gondolkodásmód, akkor baj van…   Úgy érzed, egyedül vagy. A gondjaiddal, problémákkal, a mindig megújuló napi kihívásokkal. Egyedül, csak te és veled szemben a világ. Támasz, biztatás, segítség nélkül. A problémák csak úgy jönnek, és nem múlnak el, maradnak míg meg nem oldod. Ezek[…]

26

aug
Adósságrendezés, Adósságterhek

“De mégis, hogy áll az ügyem??!”

Avagy hogyan kezeljük az adósságrendezés alatt álló ügyeket?   Kik vagyunk mi?   Adóssághelyzeteket kezelők, ebben segítők vagyunk, tudunk segíteni adósságok csökkentésében, azok végleges rendezésében. Nagyon fontosnak tartjuk az adóssághelyzetek részletekbe belemenő átbeszélését, a teljes adósság történet visszakövetését, mert érdemi, szakértői megoldás felállításához erre feltétlenül szükség van!  Sokan azt gondolják, hogy bármiféle séma ráhúzható a különböző helyzetekre.[…]

18

aug
Adósságrendezés, végrehajtás, végrehajtási moratórium

Újra indulhatnak a kilakoltatások – Hogyan tovább?

A végrehajtási moratórium vége – 2020.07. 01. (?)   A kormány által előterjesztett törvényjavaslat nem tisztázza érthetően a kilakoltatásokra és végrehajtásokra vonatkozó szabályokat. A veszélyhelyzet idejére az 57/2020. (III. 23.) Kormányrendelet átmenetileg felülírta a végrehajtási törvény több rendelkezését, ezt nevezték végrehajtási moratóriumnak. A védelem tervezett határideje azonban 2020. december 31.-e volt még idén márciusban, amikor a veszélyhelyzetet[…]

15

aug
Adósságrendezés, Megoldási javaslatok

Egy tartozás hitel, vagy kölcsön? Adósságrendezés: Mediátor, vagy Alkusz?

Fontos fogalmak, tegyük helyre ezeket! Visszatérő olvasónként tudhatod, hogy tudunk segíteni adósságok csökkentésében, azok végleges rendezésében. Ha még nem olvastál rólunk, akkor most szólok. 🙂 Hogy az adósságrendezési, csökkentési folyamat eredménye minél jobb lehessen, ehhez a konkrét adósság helyzetben az érdemi megoldás felállításához szükséges a részletek ismerete, mert NINCS két egyforma adósság helyzet. Sokan azt gondolják, hogy[…]