TÉVHITEK az adósságkezelés összetett területéről

Milyen tévhitek, téves gondolatok, meggyőződések keringenek az adósságokhoz fűződő egyes területekről?

 

8 éven át, azóta is tart, hogy beleástam magam az adósságokhoz kapcsolódó szinte összes érintett terület témájába. Sok száz történetet hallgattam a szátokból, történt jó pár cifra dolog velem is. Ezeket összesítettem, kidolgoztam, egybegyúrtam egy olyan rendszerbe, ami örökre megállja a helyét, évente némi aktualizálás mellett.

Útjára indítottam a legelső, pénzügyi témákhoz, behajtáshoz, vészhelyzetekhez kapcsolódó, érintett területekhez fűződő egyedülálló és egyetlen olyan online képzést, ami ezen a nagyon is nehezített, ködösített területen ad önvédelmi kiképzést és pénzügyi védelmet.

Önmegerősítést, felvilágosítást, kiskapuk feltárását, egyszóval MINDENT, amivel a végletekben lógó adósságokból is ki lehet keveredni, visszafordíthatóak lesznek komoly behajtási folyamatok, és még milliókat is meg lehet spórolni csupán azzal, hogy felvilágosult, beavatott leszel egy olyan terület szegmenseibe, ami szabad szemmel nem látható, de azért ott bújnak meg azok a lehetőségek, amik végleg megszabadítanak mindenkit a terhes adósságok halmától, a nyomasztástól és zűrzavartól!

Miről beszélek?

Egy Egyedülálló online képzésről, online tanfolyamról.

Hogyan érj el személyes és anyagi védelmet akkor, mikor már a végrehajtó szorongat és nem tudsz kihez fordulni segítségért?

 

Itt az első és egyetlen olyan online képzés amely megoldja a bátortalan, reményt vesztett, elkeseredett, adósságban élő emberek FŐ gondját, és még csak a lakásból sem kell kitenned a lábad!

Az Adósságkezelés Mesterkurzus-Vészhelyzeti Megoldások-AKUT SZAKASZ online tanfolyamon megtanítalak arra, hogyan védd meg vagyonodat, előzz meg egy végrehajtást, vagy ha már benne vagy, mit tegyél lépésről-lépésre, hogy enyhíts a károkon, vagy visszaszerezd akár egy inkasszóval elvitt pénzedet. 

-Megtanítalak arra, mik a saját jogaid egy behajtási folyamatban,

-Megtanítalak arra, hogyan intézkedj és intézz is el bármit egy végrehajtói irodában,

-Megtanítalak arra, hogyan előzz meg egy végrehajtást,

-Megtanítalak arra, hogyan késleltess, vagy háríts el egy induló végrehajtást,

-Megtanítalak arra, hogyan kezeld a faktor cégek zaklatásait…és még egy csomó ismeretet kapsz tőlem, amikről most még nem is tudod, micsoda óriási szükséged van rájuk!

Iratkozz fel, jelentkezz, nyomj az alábbi képre, hogy ott lehess azon az egyedülálló tanfolyamon, ahol önvédelmi kiképzést kapsz, erősödhetsz anyagilag, megvédheted vagyonodat!


TÉVHITEK – Mindenhol ott bújnak, tegyük világossá MIK EZEK?

 

Főbb ilyen területek, ahol tévhitek keringenek:

 1. Perek – halasztó hatályuk van?
 2. Adósságcsökkentések – megegyezés
 3. Elévülések: 1. Tartozás/követelés elévülése; 2. Végrehajtási jog elévülése
 4. Mokk – Fizetési Meghagyás
 5. Inkasszó
 6. Kinek tartozunk?
 7. Moratórium
 8. Eladom/Megtartom?

Fentiek azok a legfőbb, legnagyobb adósságokhoz kapcsolódó területek, amelyek mindegyike  akár életbe lép szépen sorban, ha valaki tartozik valamivel.

 

Milyen típusú tartozásokból erednek követelések?

 • Akár korábban felvett banki hitelből, amit felmondott a bank,
 • Akár valaki által felhalmozott szolgáltatói díjakból (víz-, gáz-, villany tartozás),
 • Akár befizetetlen telefonszámla, televízió, internet díjból,
 • Akár valakinek valamikor kezesség nyújtása, majd később az adós nem fizetéséből,
 • Akár valakinek nyújtott jelzálogkötelezettségből (amikor adjuk a nevünkön lévő ingatlant fedezetként), ami mögött a hitelt felmondták,
 • Akár egykor valamely banknál nyitott és vezetett folyószámla, s azon felgyűlt költségekből,
 • Akár magánszemély felé fennálló tartozásból,
 • Akár egy korábbi hitelfelvételnél kezesként bevont ismerősök által végrehajtásra adott összegből.

Látható, hogy több ponton is keletkezhet könnyedén bárki számára kisebb, nagyobb, vagy hatalamas tartozás. Attól függően, hogy az a bizonyos követelés miből is keletkezett, ennek fontos szerepe az ELÉVÜLÉS bizonyításában, illetve a behajtási folyamat másképp zajlik akkor, ha egy bizonyos követelésben például jelzálogkötelezettként veszünk részt.

 

Sorra veszem a fenti számozott területeket, hogy azokról milyen TÉVHITEK keringenek?

 

 1. Perek – halasztó hatályuk van?

  Felméréseink szerint sokan azt gondolják, hogy a pereknek halasztó hatálya van. Hogy amíg nincs ítélet addig nem mondhatják fel a szerződést. Azt hiszik, ha már korábban felmondták, akkor a per alatt nem tudják végrehajtani, és nem árverezhetik el az ingatlant, és nem lakoltathatnak ki. A probléma az, ha nem látjuk azt a tényt, hogy a pereknek bizony nincs halasztó hatálya. Hiába van per, ha a hitelt nem fizetik, felmondhatják a kölcsönszerződést, végrehajthatnak és árverezhetnek. Kivéve akkor, ha azt központilag kihirdetett moratórium védi: mint jelenleg is például a kilakoltatást, az élő hitelek felmondását, kamatfizetést.


 2. Adósságcsökkentések – Megegyezés: Sokan abban a tévhitben vannak, hogy ha megegyeznek a bankkal vagy a faktorcéggel peren kívül, akkor már nem tudják később – ha változnak a szelek – az igazukat bíróság előtt bizonyítani. Már nem kaphatnak vissza pénzt egy esetleges kártérítésből, jogi úton sem. Ez egyáltalán nem így van.

  Van egy pár jól bevált módszer a tartozás csökkentésére, akár – egy kamatmentes részletfizetés formájában – a tartozás fizethetőségében. Igazságot a tisztelt bíróságok tudnak (tudnának) szolgáltatni.

megállapodásaink sok esetben jobbak annál, mint amit akár pernyertesség esetén el lehetne érni. (Volt rá példa, hogy a K&H Bank kiengedte ügyfelünket cca: 16 millió megfizetésével a közel 40 milliós tartozásból.) 

 A létrehozott megegyezéseknek a lényege, hogy a megállapodás után ez már egy lezárult ügylet, ami után már nem kell idegeskedni, aminél tundi lehet azt, hogy amennyiben az érintett adós tartja az általa vállaltakat, akkor ennél  rosszabb már nem lehet.

A tartozás meg fog szűnni!!

És ha a jogi környezet később úgy alakul, akkor mindenki mehet az igazsága után, az általa „jogtalanul” kifizetett pénzek után. De ezt akkor már azzal a nyugalommal lehet megtenni, hogy akárhogy is alakul, már van egy jó megállapodás.

Azoknak az embereknek fő segítség ez a forma, akik nem fizetik a hitelüket, hiszen az alkupozícióhoz ez sajnos szükséges. Aki fizeti annak továbbra is csak a peres eljárások maradnak, de nekik legalább nem probléma, hogy nincs halasztó hatály, hiszen a rendszeres fizetés miatt őket nem fenyegeti a végrehajtás.

Akik viszont nem tudták fizetni, vagy elvből nem fizették egy idő után a hitelüket, ők számíthatnak akár több milliós megtakarításra is. 🙂  

Januárban több mint 50 millió forint maradt így ügyfeleink zsebében.

Ha a bankok megtanultak szorozni, akkor mi majd az osztásban jeleskedünk! >>ITT érdeklődhetsz az adósságcsökkentésről<<


 

ONLINE KÉPZÉS – JELENTKEZÉS:

 

Hogyan háríthatóak el a további veszélyek és fordíthatóak vissza a sorscsapások a behajtási folyamat során? Erről szól, mintegy ÖNVÉDELMET adva az Adósságkezelés Mesterkurzus-Vészhelyzeti Megoldások – AKUT szakasz online tanfolyam>>Pénzügyi krízishelyzetekre igazítva>>Részletek a linken, kattints, értelmezz!

Jelentkezz, hogy időben tudd mit kell tenned egy pénzügyi vészhelyzetben! NYOMJ a képre, ismerd meg a tanfolyami képzés fontos részleteit! 

 

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt Akadémia


 

Kapcsolódó cikkek

26

nov
Elévült!

TÉVHITEK az Elévülésekben az adósságkezelés területéről- 1. rész

Milyen tévhitek, téves gondolatok, meggyőződések keringenek az Elévülésekhez fűződően?     TÉVHITEK    Főbb ilyen területek, ahol tévhitek keringenek: Perek – halasztó hatályuk van? Adósságcsökkentések – megegyezés Elévülések: 1. Tartozás/követelés elévülése; 2. Végrehajtási jog elévülése Mokk – Fizetési Meghagyás Inkasszó Kinek tartozunk? Moratórium Eladom/Megtartom? Fentiek azok a legfőbb, legnagyobb adósságokhoz kapcsolódó területek, amelyek mindegyike  akár életbe lép […]

04

nov
Akut szakasz-online tanfolyam

MIT produkál a test, ha sarokba szorítják, például előáll egy pénzügyi krízis?

Magadra ismersz az alábbi “tünet együttes” alapján?   Mikor beáll egy pénzügyi vészhelyzet, akkor tapasztalataim alapján, -egyrészt ügyfelek beszámolóiból levonva, másrészt az én saját helyzemet átélve-, élesben tudom, mit produkál az ember teste, milyen pszichés foyamatok indulnak be, ha megijed: Kezdődik a remegés, Gyomortájékon szorítást érzel, Az agyad már érzékeli, hogy “megy fel a pumpa”, Roppant idegessé,[…]

03

nov
Akut szakasz-online tanfolyam

Az adósság kezelés HOGYANJA és Pénzügyi VÉSZHELYZETI eljárások alkalmazása- Az egyedülálló online képzésben

MIT TESZEL, AMIKOR PÉNZÜGYI VÉSZHELYZET VAN? Egyedülálló online képzés, online tanfolyam Hogyan érj el személyes és anyagi védelmet akkor, mikor már a végrehajtó szorongat és nem tudsz kihez fordulni segítségért?   Itt az első és egyetlen olyan online képzés amely megoldja a bátortalan, reményt vesztett, elkeseredett, adósságban élő emberek FŐ gondját, és még csak a lakásból sem[…]

27

okt
Faktorcégek, Kamat

Erre figyelj, ha efféle “csodás ajánlattal” bombáznak

Ezért jobb óvatosnak lenni az első ránézésre csodásnak tűnő, remek ajánlatokkal   A pénzügyi terület igen érzékeny pont tud lenni minden szereplő számára. Főképp, ha valakinek adósságai vannak, könnyű prédának számíthat. Majdnem belesétáltam én is a módszeres, tervszerűen kihelyezett csapdákba, de a körülményeknek hála, sikeresen elkerültem ezeket és jól jöttem ki az adóssághelyzetekből. A tanulságokat viszont azon[…]

21

okt
Elévült!, Moratórium

Átmeneti fizetési könnyítési kérelem

Átmeneti fizetési könnyítési kérelem Az alábbi kérelem szövegezése a Covid állapot következtében kialakult munkahelyi problémákat hozza indoknak, te olyan indokot/indokokat sorolj fel, -csupán a szövegnek a megfelelő részét átalakítva-, amely a saját helyzetedet vázolja fel. A4-es méretű lapot képzeljünk magunk elé, az alábbiakat arra elhelyezve kell elképzelni és ráírni: Az adott bank neve kerül a bal felső[…]

20

okt
Elévült!, Moratórium

Vigyázat! Kikukázzák az ELÉVÜLT tartozásokat

A moratórium egyértelmű következménye többek között a rengeteg ELÉVÜLT tartozás   Az már más kérdés, hogy felismeri-e valaki, hogy az a követelés, amivel megkeresték telefonon, levélben, az már nem jelent veszélyt sem anyagi, sem egyéb más szempontból. A moratórium ide s tova már 2,5 éve tart rendületlenül, védelmet adva egy csomó hitelszerződés rendszeres törlesztésére. Ez viszont, a[…]