TÉVHITEK az adósságkezelés összetett területéről

Milyen tévhitek, téves gondolatok, meggyőződések keringenek az adósságokhoz fűződő egyes területekről?

 

8 éven át, azóta is tart, hogy beleástam magam az adósságokhoz kapcsolódó szinte összes érintett terület témájába. Sok száz történetet hallgattam a szátokból, történt jó pár cifra dolog velem is. Ezeket összesítettem, kidolgoztam, egybegyúrtam egy olyan rendszerbe, ami örökre megállja a helyét, évente némi aktualizálás mellett.

Útjára indítottam a legelső, pénzügyi témákhoz, behajtáshoz, vészhelyzetekhez kapcsolódó, érintett területekhez fűződő egyedülálló és egyetlen olyan online képzést, ami ezen a nagyon is nehezített, ködösített területen ad önvédelmi kiképzést és pénzügyi védelmet.

Önmegerősítést, felvilágosítást, kiskapuk feltárását, egyszóval MINDENT, amivel a végletekben lógó adósságokból is ki lehet keveredni, visszafordíthatóak lesznek komoly behajtási folyamatok, és még milliókat is meg lehet spórolni csupán azzal, hogy felvilágosult, beavatott leszel egy olyan terület szegmenseibe, ami szabad szemmel nem látható, de azért ott bújnak meg azok a lehetőségek, amik végleg megszabadítanak mindenkit a terhes adósságok halmától, a nyomasztástól és zűrzavartól!

Miről beszélek?

Egy Egyedülálló online képzésről, online tanfolyamról.

Hogyan érj el személyes és anyagi védelmet akkor, mikor már a végrehajtó szorongat és nem tudsz kihez fordulni segítségért?

 

Itt az első és egyetlen olyan online képzés amely megoldja a bátortalan, reményt vesztett, elkeseredett, adósságban élő emberek FŐ gondját, és még csak a lakásból sem kell kitenned a lábad!

Az Adósságkezelés Mesterkurzus-Vészhelyzeti Megoldások-AKUT SZAKASZ online tanfolyamon megtanítalak arra, hogyan védd meg vagyonodat, előzz meg egy végrehajtást, vagy ha már benne vagy, mit tegyél lépésről-lépésre, hogy enyhíts a károkon, vagy visszaszerezd akár egy inkasszóval elvitt pénzedet. 

-Megtanítalak arra, mik a saját jogaid egy behajtási folyamatban,

-Megtanítalak arra, hogyan intézkedj és intézz is el bármit egy végrehajtói irodában,

-Megtanítalak arra, hogyan előzz meg egy végrehajtást,

-Megtanítalak arra, hogyan késleltess, vagy háríts el egy induló végrehajtást,

-Megtanítalak arra, hogyan kezeld a faktor cégek zaklatásait…és még egy csomó ismeretet kapsz tőlem, amikről most még nem is tudod, micsoda óriási szükséged van rájuk!

Iratkozz fel, jelentkezz, nyomj az alábbi képre, hogy ott lehess azon az egyedülálló tanfolyamon, ahol önvédelmi kiképzést kapsz, erősödhetsz anyagilag, megvédheted vagyonodat!


TÉVHITEK – Mindenhol ott bújnak, tegyük világossá MIK EZEK?

 

Főbb ilyen területek, ahol tévhitek keringenek:

 1. Perek – halasztó hatályuk van?
 2. Adósságcsökkentések – megegyezés
 3. Elévülések: 1. Tartozás/követelés elévülése; 2. Végrehajtási jog elévülése
 4. Mokk – Fizetési Meghagyás
 5. Inkasszó
 6. Kinek tartozunk?
 7. Moratórium
 8. Eladom/Megtartom?

Fentiek azok a legfőbb, legnagyobb adósságokhoz kapcsolódó területek, amelyek mindegyike  akár életbe lép szépen sorban, ha valaki tartozik valamivel.

 

Milyen típusú tartozásokból erednek követelések?

 • Akár korábban felvett banki hitelből, amit felmondott a bank,
 • Akár valaki által felhalmozott szolgáltatói díjakból (víz-, gáz-, villany tartozás),
 • Akár befizetetlen telefonszámla, televízió, internet díjból,
 • Akár valakinek valamikor kezesség nyújtása, majd később az adós nem fizetéséből,
 • Akár valakinek nyújtott jelzálogkötelezettségből (amikor adjuk a nevünkön lévő ingatlant fedezetként), ami mögött a hitelt felmondták,
 • Akár egykor valamely banknál nyitott és vezetett folyószámla, s azon felgyűlt költségekből,
 • Akár magánszemély felé fennálló tartozásból,
 • Akár egy korábbi hitelfelvételnél kezesként bevont ismerősök által végrehajtásra adott összegből.

Látható, hogy több ponton is keletkezhet könnyedén bárki számára kisebb, nagyobb, vagy hatalamas tartozás. Attól függően, hogy az a bizonyos követelés miből is keletkezett, ennek fontos szerepe az ELÉVÜLÉS bizonyításában, illetve a behajtási folyamat másképp zajlik akkor, ha egy bizonyos követelésben például jelzálogkötelezettként veszünk részt.

 

Sorra veszem a fenti számozott területeket, hogy azokról milyen TÉVHITEK keringenek?

 

 1. Perek – halasztó hatályuk van?

  Felméréseink szerint sokan azt gondolják, hogy a pereknek halasztó hatálya van. Hogy amíg nincs ítélet addig nem mondhatják fel a szerződést. Azt hiszik, ha már korábban felmondták, akkor a per alatt nem tudják végrehajtani, és nem árverezhetik el az ingatlant, és nem lakoltathatnak ki. A probléma az, ha nem látjuk azt a tényt, hogy a pereknek bizony nincs halasztó hatálya. Hiába van per, ha a hitelt nem fizetik, felmondhatják a kölcsönszerződést, végrehajthatnak és árverezhetnek. Kivéve akkor, ha azt központilag kihirdetett moratórium védi: mint jelenleg is például a kilakoltatást, az élő hitelek felmondását, kamatfizetést.


 2. Adósságcsökkentések – Megegyezés: Sokan abban a tévhitben vannak, hogy ha megegyeznek a bankkal vagy a faktorcéggel peren kívül, akkor már nem tudják később – ha változnak a szelek – az igazukat bíróság előtt bizonyítani. Már nem kaphatnak vissza pénzt egy esetleges kártérítésből, jogi úton sem. Ez egyáltalán nem így van.

  Van egy pár jól bevált módszer a tartozás csökkentésére, akár – egy kamatmentes részletfizetés formájában – a tartozás fizethetőségében. Igazságot a tisztelt bíróságok tudnak (tudnának) szolgáltatni.

megállapodásaink sok esetben jobbak annál, mint amit akár pernyertesség esetén el lehetne érni. (Volt rá példa, hogy a K&H Bank kiengedte ügyfelünket cca: 16 millió megfizetésével a közel 40 milliós tartozásból.) 

 A létrehozott megegyezéseknek a lényege, hogy a megállapodás után ez már egy lezárult ügylet, ami után már nem kell idegeskedni, aminél tundi lehet azt, hogy amennyiben az érintett adós tartja az általa vállaltakat, akkor ennél  rosszabb már nem lehet.

A tartozás meg fog szűnni!!

És ha a jogi környezet később úgy alakul, akkor mindenki mehet az igazsága után, az általa „jogtalanul” kifizetett pénzek után. De ezt akkor már azzal a nyugalommal lehet megtenni, hogy akárhogy is alakul, már van egy jó megállapodás.

Azoknak az embereknek fő segítség ez a forma, akik nem fizetik a hitelüket, hiszen az alkupozícióhoz ez sajnos szükséges. Aki fizeti annak továbbra is csak a peres eljárások maradnak, de nekik legalább nem probléma, hogy nincs halasztó hatály, hiszen a rendszeres fizetés miatt őket nem fenyegeti a végrehajtás.

Akik viszont nem tudták fizetni, vagy elvből nem fizették egy idő után a hitelüket, ők számíthatnak akár több milliós megtakarításra is. 🙂  

Januárban több mint 50 millió forint maradt így ügyfeleink zsebében.

Ha a bankok megtanultak szorozni, akkor mi majd az osztásban jeleskedünk! >>ITT érdeklődhetsz az adósságcsökkentésről<<


 

ONLINE KÉPZÉS – JELENTKEZÉS:

 

Hogyan háríthatóak el a további veszélyek és fordíthatóak vissza a sorscsapások a behajtási folyamat során? Erről szól, mintegy ÖNVÉDELMET adva az Adósságkezelés Mesterkurzus-Vészhelyzeti Megoldások – AKUT szakasz online tanfolyam>>Pénzügyi krízishelyzetekre igazítva>>Részletek a linken, kattints, értelmezz!

Jelentkezz, hogy időben tudd mit kell tenned egy pénzügyi vészhelyzetben! NYOMJ a képre, ismerd meg a tanfolyami képzés fontos részleteit! 

 

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt Akadémia


 

Kapcsolódó cikkek

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt […]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így[…]