Sajátos eljárási rend – érdekek mindenekfelett?

A ház elkelt! Még leütés előtt… Miért viszik el az otthonomat?!

Hol vannak az érdekeink, és a becsületünk?

 

Mit mutat gyermekeinknek, unokáinknak jelenkorunk? A hivatalos viselkedés mikor ment át sunyi, aljas, saját érdekképviseletbe, sárba taposva az otthonhoz, lakhatáshoz, és tulajdonhoz való jogot? Biztosan akkor, amikor azt gondolták a “nagyok”, hogy emberek meg tudnak élni nyomorult 28.500 Ft-ból, mert “Kit érdekel, hiszen tartozik fizesse meg!”

Nem számít semmi? A  hivatalos pénzügyi szféra képviselői emberhez nem méltó közönnyel viseltetnek, mert mit sem törődve lakoltatják ki a kisebb, nagyobb családosokat olyan tartozások fejében, aminek félresiklásához semmi közük nem volt (deviza) a felvételen kívül, de felelősségük biztosan nem.

Jah, el ne felejtsem az inkasszó intézményét, amikor körbemutogatás megy, és mindenki a vállát vonogatva, közönnyel az arcán tárja szét a két kezét, és hárítja el annak súlyos felelősségét, hogy semmi pénz nem marad meg a bankszámlákon egy-egy ilyen alkalommal, és rezzenéstelen arccal folytatja tovább fontosabbnak látszó munkáját, miközben könnyes szemmel, egyik lábáról a másikra állva, tehetetlen dühvel, reszketve kérdezi a károsult az ügyintézőtől: “De hát hová tűnt a pénzem? Nem maradt semmi a számlámon!? Így hogyan éljek meg? Mit vegyek a gyereknek?”

Mert állíthatom, hogy a banki ügyintézők nem hogy a helyzet magaslatán nem állnak egy inkasszónál, de halvány lila fogalmuk sincs arról, mennyit zárolhatnak, és emelhetnek le a tisztelt ügyfelük számlájáról, mert a hozzá nem értésüket 10-ből 9-szer bebizonyítják. Csak a mai napon két esettel találkoztam, amikor a végrehajtás körülményei embertelen, és könyörtelen fordulatokat hoztak 2 család életébe is.

 

Milyen országban élünk?

 

Megélnek, kiknek adósságaik vannak? NEM hinném, hogy bárki megél 28.500 Ft-ból, vagy a bankszámlán hagyott 0 Ft-ból! S arról a jogi csavarról talán már túlzás is volna beszélnem, mikor attól függetlenül, hogy a családi ellátás végrehajtási tiltás alól mentes juttatás, ÁM ha bankszámlán csücsül, akkor szabad préda! Milyen visszatetsző jogi kiskapu ez, amely lehetőséget ad a kizsákmányolásra, bár ügyesen álcázza a lényeget, és a mentességgel látszat védelmet takar?

Mindenki szeretne ugyanolyan esélyeket, amiket mások megkapnak. Szeretnének a kisnyugdíjasok, a közmunkások, a letiltás alatt élők is ugyanolyan, emberhez méltó bánásmódot, és tiszteletet, és főképp esélyt, mint amit egyébként mindenki elvár magával szemben. Emberi életet, méltóságot, ennivalót, hajlékot. Esélyt a tiltás alá került tartozás visszafizetésére. Mert ennek kevés az esélye a mai viszonyok között.

 

A korrupció csontig hatol – megtörtént eset

 

Az említett ügyeknél az egyik telefonáló 2 számláját pucolták le, és elmondható, hogy ennél alaposabb munkát még a mester tolvajok sem végezhettek volna. A másik eset sokkal szívfacsaróbb, mert itt egy 5 tagú család hajléka volt kalapács alatt.  A legszörnyűbb az, hogy a menthető sem mindig az.

Miután engem megkeresett a hölgy és segítséget kért, elmondta mekkora a baj, tudunk-e valami mentőmegoldást, mert 1 nap múlva fedél nélkül maradnak, akkor kolléganőm profihoz méltó, alapos és gyors munkája révén megszereztük a család számára az otthon megtartásához szükséges összeget!

Itt jön a csavar: ám a végrehajtó aki vélhetően nem esti meséken nőtt fel, hanem kukoricán térdepeléssel kapta a szülői szeretet, irreális és átlátszó feltételeket szabva teljesen lehetetlenné tette az árverésben szereplő tartozások kifizetését, ezáltal az otthonuk megmentését.

Bár egy délután alatt minden összeállt: felállt egy fantasztikusan profi, és segítőkész csapat, hogy a szükséges 6 milliós összeget, ami a család tartozása volt előteremtse az utolsó napra, másnapra, ahhoz a hivatalos papírokat kiterítse, és már csak az utalás volt hátra… amikor bődületes dolog történt: nem tehette meg adós, hogy kifizesse a tartozását, és megmentse azt az otthont, ahol évtizedek óta élt a családjával, és amit töredék adóssága miatt tettek kalapács alá!

Ennyire átlátszó indokot még életemben nem hallottam, és állítom, ennél gyermetegebb dolgot sem, főképp egy elvárhatóan objektív, hivatalos minőségben dolgozó embertől:

Adósnak, aki a leütés reggele előtti napon volt bent az irodában, a végrehajtó azt mondta, utalással nem fogadja az adósságok rendezését, mivel a végrehajtói letéti számlát kezelő bank rendszere összeomlott, ezért csakis készpénzben, az irodájában még azon a napon, délután 16 óráig van módja a kifizetést megtenni. Az árverés másnap reggel 8 óráig tartott. Elképesztő!

Mindenki nyugodtan vonja le a következtetéseit. Én már megtettem. Sok mindent hallottam már, de ilyen embertelen hozzáállást még nem. 


Védd magad!

 

Ezer példa van fentieken túlmenően is, amikor banánhéjon csúsznak el féltett értékeink, mert sokszor a legutolsó pillanatban próbálunk keresgélni. Sok példa van arra, hogy évekig folyik a letiltás, holott az adósság rendezhető volna olyan helyzetre, amikor ez nincs, és visszafizetni is kevesebb összeget kellene.

Ha van tartozásod, azt már felmondták és akár önszántadból részleteket fizetsz benne, akár végrehajtási letiltás folyik ellened, keress megoldást, tudunk segíteni!–»

>KAPCSOLAT<< KATT ide!

 

 

Szeretettel Andrea – Hitelsakkmatt

Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idénmódosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<


Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? A cikket ITT találod«

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva:Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

20

okt
Elévült!, Moratórium

Vigyázat! Kikukázzák az ELÉVÜLT tartozásokat

A moratórium egyértelmű következménye többek között a rengeteg ELÉVÜLT tartozás   Az már más kérdés, hogy felismeri-e valaki, hogy az a követelés, amivel megkeresték telefonon, levélben, az már nem jelent veszélyt sem anyagi, sem egyéb más szempontból. A moratórium ide s tova már 2,5 éve tart rendületlenül, védelmet adva egy csomó hitelszerződés rendszeres törlesztésére. Ez viszont, a […]

01

okt
Bank, Moratórium

Az egyiket január végéig, a másikat nyárig tolták ki…

A halogatás pénzügyi tartozás szempontjából most jó, vagy rossz?   Megint lehet fellélegezni, újabb jó pár hónap nyugi jön. Úgy néz ki, hogy a veszélyhelyzet további meghosszabbításra fog kerülni egészen 2022. január 1. napjáig. Ez azért fontos a végrehajtás alatt lévőknek, mert több dolog is a veszélyhelyzethez van igazítva. Az egyik ilyen a kilakoltatási moratórium. Ez most[…]

24

szept
Bank, Behajtó/végrehajtó

Ezért tanulj meg bank, faktor cég és végrehajtó nyelven!

De mi van a színfalak mögött? Oszd el kettővel, de legalábbis láss a hivatali kommunikáció mögé, ha vannak tartozásaid   “Bízz azokban, akik az igazságot keresik, és kételkedj azokban, akik már megtalálták!”   Dr. Ranschburgh Jenő, általam oly nagyra tartott gyermek pszicológus szakember szavai, aki sajnos már nincs közöttünk. De hogy kerül ide az ő neve? Mert[…]

22

szept
Adósságterhek, Behajtó/végrehajtó

Dr. Marczingós László – C-932/2019 EUB ítélet

Egy sajtótájékoztatón a tegnapi Európai Bírósági ítélet elemzése szerint…   Először a Demokratikus Koalíció képviselője szólalt meg, felsorakoztatva azokat az elképzeléseiket, amiket a megválasztásuk esetén életbe léptetnének: “10 éve annak, hogy a Fidesz meghozott törvényeivel lényegében a magyar családok és emberek tönkretétele mellett tette le a voksát. A Fidesz egy bűnös árfolyampolitikával ellehetetlenítette ezeket a szerződéseket, a családokat. […]

15

szept
Kamat, Moratórium

Hitelmoratórium – Ki maradjon a rendszerben, kinek káros maradni?

Van, akiknek már kifejezetten anyagi ráfizetés a moratórium   Szakértők szólaltak meg a témában, és számokkal is alátámasztották azt a helyzetet, kiknek éri meg, és kiknek már kifejezetten káros anyagilag, ha marad a moratórium rendszerében. A maradási, kikerülési szándékot mindenki 2021. 10. 31.-ig tudja jelezni a saját bankja felé.   Példa: egy személyi hitel tartozás moratórium alatt,[…]

07

szept
Kamat, végrehajtás

Win-win helyzet – Adunk és kapunk, ám értékben sokkal többet!

Végrehajtás alatti követelések – Ajánlat adás feltételei kötöttek, de megéri!   Mi adunk és kapunk is. De sokkal többet kapunk, értékesebbet, mint amit mi adunk a másik félnek.    De ne szaladjunk előre, mert látnunk kell az  win-win helyzetig elvezető út állomásait is.   Az adunk-kapunk folyamat gyakorlata Sokszor írtam arról, hogy egy adott felmondott követelés rendbetétele[…]