Sajátos eljárási rend – érdekek mindenekfelett?

A ház elkelt! Még leütés előtt… Miért viszik el az otthonomat?!

Hol vannak az érdekeink, és a becsületünk?

 

Mit mutat gyermekeinknek, unokáinknak jelenkorunk? A hivatalos viselkedés mikor ment át sunyi, aljas, saját érdekképviseletbe, sárba taposva az otthonhoz, lakhatáshoz, és tulajdonhoz való jogot? Biztosan akkor, amikor azt gondolták a “nagyok”, hogy emberek meg tudnak élni nyomorult 28.500 Ft-ból, mert “Kit érdekel, hiszen tartozik fizesse meg!”

Nem számít semmi? A  hivatalos pénzügyi szféra képviselői emberhez nem méltó közönnyel viseltetnek, mert mit sem törődve lakoltatják ki a kisebb, nagyobb családosokat olyan tartozások fejében, aminek félresiklásához semmi közük nem volt (deviza) a felvételen kívül, de felelősségük biztosan nem.

Jah, el ne felejtsem az inkasszó intézményét, amikor körbemutogatás megy, és mindenki a vállát vonogatva, közönnyel az arcán tárja szét a két kezét, és hárítja el annak súlyos felelősségét, hogy semmi pénz nem marad meg a bankszámlákon egy-egy ilyen alkalommal, és rezzenéstelen arccal folytatja tovább fontosabbnak látszó munkáját, miközben könnyes szemmel, egyik lábáról a másikra állva, tehetetlen dühvel, reszketve kérdezi a károsult az ügyintézőtől: “De hát hová tűnt a pénzem? Nem maradt semmi a számlámon!? Így hogyan éljek meg? Mit vegyek a gyereknek?”

Mert állíthatom, hogy a banki ügyintézők nem hogy a helyzet magaslatán nem állnak egy inkasszónál, de halvány lila fogalmuk sincs arról, mennyit zárolhatnak, és emelhetnek le a tisztelt ügyfelük számlájáról, mert a hozzá nem értésüket 10-ből 9-szer bebizonyítják. Csak a mai napon két esettel találkoztam, amikor a végrehajtás körülményei embertelen, és könyörtelen fordulatokat hoztak 2 család életébe is.

 

Milyen országban élünk?

 

Megélnek, kiknek adósságaik vannak? NEM hinném, hogy bárki megél 28.500 Ft-ból, vagy a bankszámlán hagyott 0 Ft-ból! S arról a jogi csavarról talán már túlzás is volna beszélnem, mikor attól függetlenül, hogy a családi ellátás végrehajtási tiltás alól mentes juttatás, ÁM ha bankszámlán csücsül, akkor szabad préda! Milyen visszatetsző jogi kiskapu ez, amely lehetőséget ad a kizsákmányolásra, bár ügyesen álcázza a lényeget, és a mentességgel látszat védelmet takar?

Mindenki szeretne ugyanolyan esélyeket, amiket mások megkapnak. Szeretnének a kisnyugdíjasok, a közmunkások, a letiltás alatt élők is ugyanolyan, emberhez méltó bánásmódot, és tiszteletet, és főképp esélyt, mint amit egyébként mindenki elvár magával szemben. Emberi életet, méltóságot, ennivalót, hajlékot. Esélyt a tiltás alá került tartozás visszafizetésére. Mert ennek kevés az esélye a mai viszonyok között.

 

A korrupció csontig hatol – megtörtént eset

 

Az említett ügyeknél az egyik telefonáló 2 számláját pucolták le, és elmondható, hogy ennél alaposabb munkát még a mester tolvajok sem végezhettek volna. A másik eset sokkal szívfacsaróbb, mert itt egy 5 tagú család hajléka volt kalapács alatt.  A legszörnyűbb az, hogy a menthető sem mindig az.

Miután engem megkeresett a hölgy és segítséget kért, elmondta mekkora a baj, tudunk-e valami mentőmegoldást, mert 1 nap múlva fedél nélkül maradnak, akkor kolléganőm profihoz méltó, alapos és gyors munkája révén megszereztük a család számára az otthon megtartásához szükséges összeget!

Itt jön a csavar: ám a végrehajtó aki vélhetően nem esti meséken nőtt fel, hanem kukoricán térdepeléssel kapta a szülői szeretet, irreális és átlátszó feltételeket szabva teljesen lehetetlenné tette az árverésben szereplő tartozások kifizetését, ezáltal az otthonuk megmentését.

Bár egy délután alatt minden összeállt: felállt egy fantasztikusan profi, és segítőkész csapat, hogy a szükséges 6 milliós összeget, ami a család tartozása volt előteremtse az utolsó napra, másnapra, ahhoz a hivatalos papírokat kiterítse, és már csak az utalás volt hátra… amikor bődületes dolog történt: nem tehette meg adós, hogy kifizesse a tartozását, és megmentse azt az otthont, ahol évtizedek óta élt a családjával, és amit töredék adóssága miatt tettek kalapács alá!

Ennyire átlátszó indokot még életemben nem hallottam, és állítom, ennél gyermetegebb dolgot sem, főképp egy elvárhatóan objektív, hivatalos minőségben dolgozó embertől:

Adósnak, aki a leütés reggele előtti napon volt bent az irodában, a végrehajtó azt mondta, utalással nem fogadja az adósságok rendezését, mivel a végrehajtói letéti számlát kezelő bank rendszere összeomlott, ezért csakis készpénzben, az irodájában még azon a napon, délután 16 óráig van módja a kifizetést megtenni. Az árverés másnap reggel 8 óráig tartott. Elképesztő!

Mindenki nyugodtan vonja le a következtetéseit. Én már megtettem. Sok mindent hallottam már, de ilyen embertelen hozzáállást még nem. 


Védd magad!

 

Ezer példa van fentieken túlmenően is, amikor banánhéjon csúsznak el féltett értékeink, mert sokszor a legutolsó pillanatban próbálunk keresgélni. Sok példa van arra, hogy évekig folyik a letiltás, holott az adósság rendezhető volna olyan helyzetre, amikor ez nincs, és visszafizetni is kevesebb összeget kellene.

Ha van tartozásod, azt már felmondták és akár önszántadból részleteket fizetsz benne, akár végrehajtási letiltás folyik ellened, keress megoldást, tudunk segíteni!–»

>KAPCSOLAT<< KATT ide!

 

 

Szeretettel Andrea – Hitelsakkmatt

Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idénmódosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<


Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? A cikket ITT találod«

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva:Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így […]

26

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

Áremelkedések – Brutális következmények

Ha éppen csak túlélni próbálsz, biztosan rontasz a helyzeten!   Egyes becslések szerint ebben a két évben úgy feltorlódtak az árverésre váró ingatlanok, hogy most közel 30.000 ilyen ház vagy lakás várakozik arra, hogy árverésre bocsássák. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket.  Ha alacsony a becsérték, akkor[…]

29

jún
árverés, végrehajtás

LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!   Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces! Ha alacsony[…]

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor[…]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]