Mire van, és mire nincs lehetőséged a peren kívüli megegyezéssel?

Mire van, és mire nincs lehetőséged a peren kívüli megegyezéssel?

Minden helyzetben segíthet a megegyezés? Milyen szempontoknak kell megfelelni a sikeres megegyezéshez?

Egy téma, sokféle variáció. Meglepődve tapasztaltam, hogy vannak oldalak, ahol bizonyos szempontokat végiglistázva azt boncolgatják, hogy abban a bizononyos helyzetben, működik-e a megegyezés, vagy sem? Mert bizony tudni kell azt, hogy jelenleg is kb. 900 ezer végrehajtás folyik itt hazánkban, ami egyre csak több lesz. A hitelproblémákkal küzdők népes táborának már nagyon ki van élezve a helyzete, tehát árverés veszéllyel is számolniuk kell.

Döbbenet, hogy éppen a  legégetőbb, és legsürgetőbb helyzetekben, egy végrehajtási eljárás alatt, vagy éppen egy árverés elindulása miatt már -szerintük- nincs segítség.

Valóóóban? Hát nem a legnagyobb szükségben lehet “élet,- és vagyonmentő” a valódi segítség? 

Mert akkor felmerül a jogos kérdés: mennyire szakemberek azok a “segítségnyújtók”, akik épp a krízis állapotokat

utasítják el?

Ebből kiindulva le tudjuk vonni a következtetést, hogy bizony bizony életbevágóan fontos a MEGFELELŐ és a VALÓDI SEGÍTSÉGNÉL, hogy meglegyen a 3-as FORMULA:

  • a rutin, a megegyezésekben szerzett gyakorlat, a
  • bankok és faktorcégek (követelésvásárlók) gondokodásmódjának alapos ismerete, és a
  • MEGFELELŐEN KIÉPÍTETT KAPCSOLATRENDSZER!

E nélkül a hármas formula nélkül a segítség már a 0. lépésnél elvérzett, és csak a hitegetés, és “népámítás” veszi kezdetét.

Hasonlóan, amikor azt javasolják, menj perelni…

Vesztesként lehet elkönyvelni azt a helyzetet is, amikor az ügyvédek népes tábora még mindig fő csapásvonalként kifejezetten a perekkel való operálást javasolja  klienseiknek, belehajszolva ezzel őket egy olyan jövőbeni többletköltségbe, -miután a saját honoráriumukat már megkérték-, ahol pár millió forintos adósságnál is milliós per-és illetékköltség jelentkezik a kilátástalan helyzetbe került adósnál. Amit aztán kőkeményen be is vasalnak, és még azelőtt tiltani fogják fizetésből, nyugdíjból, még mileőtt a tartozást kezdenék végrehajtási eljárás keretében bevasalni. 

Sokat gondolkodtam azon, vajon miért ilyen elterjedt még mindig ez a jelenség? Rájöttem!

Ugyanis az a helyzet, hogy egy okos ember, egy ügyvéd, jogi szakember a saját szakmájához remekül ért, csakhogy azt nem lehet minden olyan helyzetre ráhúzni, amiben jogi segítségnyújtás szükségeltetik! Ugyanis még saját bevallásuk szerint is ezek a devizahitelek olyan speciális szakértelmet igényelnek, ami sokukból teljesen hiányzik>>

Nem ilyen típusú ügyekkel foglalkoztak eddig, ezek a devizahitelek rengeteg és folyamatos jogszabály változást hordoznak magukkal, amiket csakis az képes követni, aki ebbe ásta bele magát már a kezdetektől! (Ügyfelektől is halljuk ezeket a visszajelzéseket, és ezeket azoktól az ügyvédektől hallják, akiket a devizahitel problémájukkal megkerestek.)

Fontos a fenti hármas formula, aminek együttes megléte alapvetése, előfeltétele a sikeres megegyezésnek a lehető legtöbb helyzetben, kiváltképp az olyan égető helyzetekben, mint például egy árverés. Namármost: ez kirostázza azokat a jogi/nem jogi segítőket, akiknek valamelyik hiányzik az eszköztárából.

S akkor mivel tudnak mégis eredményeket ígérni?

Ez ugye nem olyan nehéz kérdés? Hát persze, hogy egy perindítással! Mert ahhoz viszont egészen biztosan ért! Meg tudja írni a perbeadványt, követve a hitelszerződés(ek) sémáját. Levezeti ezt, összeveti a hatályos jogszabályokkal, törvénnyel, és VOIALÁ! készen is van az összerakott peranyag! Beadja az illetékes bíróságra, és mossa kezeit. Innentől már a bíróságon a felelősség, a bírón, a kormányon és mindenki máson, de ő köszöni szépen, a munkáját amire szerződött ELVÉGEZTE! A legtutibb helyzet.

Mutogathat aztán bátran másra, és a felelősséget is átrakhatja: bíróra, eljárási szabályokra, törvénymódosításokra, a kormányra, és még sorolhatnám, hogy kik lehetnek a potenciális bűnbakjai egy vesztes pernek.

Mi a peren kívüli megegyezésben a legnehezebb, és miért érdemes minket választanod ehhez?

A hitelproblémákkal küzdők népes táborának már annyira ki van élezve a helyzete, hogy sokszor gondolkodás, és biztosítókötél nélkül ugranak, és költséget nem kímélve, ÉSZ ÉRVEKET nem átgondolva kérnek segítséget innen-onnan! Hajrá, mindenképpen a legfontosabb, hogy legyen segítség!

De ne fussunk bele az annak látszó helyzetekbe! Ez mindennél fontosabb, mert nálunk is, a Hitelsakkmattnál rengeteg olyan, már átvert ügyfél csapódik le, akik már nem 1x, de akár többször is a korábbi segítőkkel megjárta! Nehéz nekik, nehéz nekünk, mert az ilyen adós már eleve csalódott ügyfélként érkezik, de mivel szorongatja a saját helyzete, muszáj valamit cselekednie, viszont így már a korábbi csalódásai miatt annyira és túlzó mértékben lesz óvatos, hogy az együttműködéshez, és kiváltképp a hatékonyságunkhoz szükséges mértékű bizalmat sem szavazza meg. De ezt meg nekünk nem muszáj elviselni.

Szerencsére az ilyen esetek nagy százalékában helyére kerülnek a dolgok, helyrerázódnak, és finomulnak a félelmek, és csakis a hitelhelyzet miatt érzett félelmek maradnak, amik aztán az ügy előrehaladtával szépen tompulnak is. És a sikeres lezárással úgy elillannak, mintha ott sem lettek volna! 🙂

Tehát feltétlenül arra biztatlak, nézz körül, fontold meg mit hallasz, olvasol, tapasztalj és kérdezz, kérdezz, kérdezz! Tőlünk bármit lehet, kell is! Mi nyílt lapokkal játszunk, nincs rózsaszínű felhő, csakis kőkemény tények, amiket mindenkinek a saját aktuális hitelhelyzete generál.

Tehát nem mi adjuk az ívet, ami a segítséghez, a megoldáshoz vezet, hanem az aktuális helyzeted a mérvadó ehhez.

Amit mi adni tudunk:

Egyrészt:

  • A 3-as formula>>megegyezésekben szerzett rutin, bankok/faktorcégek gondolkodásának, üzletpolitikájának alapos ismerete, és a megfelelően kiépített kapcsolatrendszer. Ez utóbbi nem is áll rendelkezésre annak, aki nincs jelen legalább 4-5 éve a devizahitelek gyakorlati rendezésében. 
  • Minden típusú adósságban, hitelproblémánál tudunk ezzel a megegyezéssel valódi és hatékony segítséget biztosítani: devizás és forintos adósságokban is, fedezetes és fedezetlen hitelekben is!

Másrészt:

Azt a devizahiteles szakértelmet, amit ezek a fajta hitelek kőkeményen megkövetelnek.

Lehet valaki hiper-szuper okos ügyvéd (híres is), ha nincs meg a részletekig belemenő gyakorlata a devizahitel témában, akkor csupán hiábavaló küldetés lesz a valódi segítség helyett.

De hogy azt ne neked kelljen eldöntened, hogy a helyzetedben van-e segítség, ebben segítünk mi. A devizahitelekre specializálódott pénzügyi szakjogász fogja megmondani azt, milyen segítség van a te hiteidben, adósságproblémáidban. Mint ahogy nem a szomszédodat kérdezed meg arról, ha egyészségügyi problémád van, hogy mi lenne a gyógymód. 🙂

Keress bennünket, írd meg röviden a kérdésedet, vagy csak jelezz felénk, küldj elérhetőséget, és mi megkeresünk.

ÍRJ NEKÜNK, KATT IDE!

 <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Hogyan tálalják ezt mások?

Több segítségnyújtó oldalát böngészve feltűnik, hogy ahogyan tálalják a devizaadósok felé a megegyezést, mint megoldási formát, az bizony a szivárvány minden színében pompázik.

Holott fontos tudni, hogy a megegyezésnek van egyfajta sémája, amibe a különféle hitelhelyzetek,  adósságtípusok besorolhatóak. Mi például pontosan meg tudjuk mondani, hogy egy adott adósságtípus, hitel az a peren kívüli megegyezéssel megoldható-e, vagy sem? Pontosan levezethető az adott hitel aktuális és múltbeli állapotából, van-e segítség, vagy nincs? 

S ennek mi a leghatékonyabb és legköltséghatékonyabb módja?

A díjmentes személyes tanácsadás. Érdekes, kissé megmosolyogtató érzés az, mikor azokon a bizonyos segítői oldalakon azt olvasom, hogy megmagyarázzák azt, miért jó neked, ha pénzt kérnek a konzultációért. Igen, természetesen egy szakértői munkáért pénzt kell kérni. Egy hivatalos, számunkra fontos megoldásnál, ami hivatalos eljárást kíván, pénzt kell adnunk.

De mi mégsem kérünk a szakértői munkáért pénzt! Miért nem, ha egyszer jár?

Egyszerű. Ez azzal van összefüggésben, -és ha az intelmeinket megfogadtad, és átgondoltan cselekszel, már a választ is tudod 🙂 -, hogy minden ügy egyedi, minden adósságtípus más és más. Nem a bankkal létrejött eredeti szerződések miatt, nem a bankok által felállított séma miatt, mert az banktípusonként ráhúzható egy kaptafára.

Hanem azzal van összefüggésben, hogy milyen a te mostani, aktuális hitel állapotod? Ennek megfelelően lehet segíteni, vagy nem lehet segíteni. 

Ez pedig akkor derül ki, ha beszámolsz a részletekről, azaz elmeséled jogászunknak a helyzetedet. Ez pedig csakis a konzultáción tud megvalósulni, tehát ha itt az derül ki, hogy a hitelednek olyan körülményei vannak, ami gátolja a megegyezést, akkor aktuálisan nem lehet segíteni, de ha például így és így alakul a dolog, akkor már igen. Ezt is a találkozón tudjuk átbeszélni veled, előre nem lehet tudni milyen segítség biztosítható. 

Kell az neked, hogy ha az derülne ki, hogy sajnos még nem tudunk segíteni, akkor ezért még FIZETNED IS KELLJEN? Mert ahogy elnézem az oldalakat, mindenhol vastagon kérnek konzultációs díjat. Egy budapesti viszonylatban ennek költsége: a 35 ezer forinttól akár a 100 ezres nagyságrendig is terjedhet óradíjban számolva!

Ugye, hogy nincs erre szükséged? Hogy még a nyomasztó hitelterhedhez hozzácsaphass egy röpke óráért egy horror összeget, talán a semmire?

Persze a nagyon megnyugtató folytatás, mikor az látszik itt a díjmentes tanácsadáson, hogy van segítség, és az indítható is, akkor számolni kell a megbízási díjjal. Ennek összege szintén ügyenként eltérő. A konzultáción minden részlet pontosan elhangzik, nincsenek rejtett költségek, ettől nem kell tartani. Mindennel pontosan tudsz számolni, és azt is tudnod kell, hogy nálunk a megbízási díj a többi segítőhöz képest a legalacsonyabb sávba esik. 

Az égető helyzetekben a segítségnyújtást viszont javasolt azonnali hatállyal indítani, persze akkor ha eredményt is akarsz. Mivel az időtényező itt már nagyon kiélezett helyzetet hoz létre, fontos szempont az azonnali cselekvés. 

Ha ilyen helyzetbe kerültél, de még nem kértél segítséget, de minden vágyad az ingatlant megtartani, akkor javaslom, hogy 1 napot se késlekedj! Itt tudsz írni nekünk, katt!

 

Összegezve, a mai napi intelem: mindig nézz jól körül! Mindig kérdezz, keress, kutass, és kérdezz, kérdezz! Élj a díjmentes lehetőséggel, mert amellett, hogy pénzbe nem kerül az alkalom, ÓRIÁSI információ mennyiséget kapsz ahhoz, hogy átlásd, mit lehet tenni a zűrzavaros és már évek óta pszichésen nyomasztó  hiteledben, adósságaidban!

S mint tudjuk, az információ HATALOM, de csak akkor, ha felhasználod.

Idekattintva olvashatsz BŐVEN KIFEJTVE a MEGEGYEZÉS szolgáltatás ismérveiről, amik segítenek az eligazodásban, hogy jó helyre kerülj, ha segítséget kérnél! És itt helyben időpontot is tudsz kérni egy díjmentes találkozóra. 

Kattints ide!>>Megegyezés Mesterfokon!

Itt kérhetsz időpontot tőlünk az adósságterhek átbeszélésére, a szaktanácsadásunkra!> Kattints! >>

Szeretettel: Andrea – Hitelsakkmatt – 06304845236

 Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó cikkek

23

júl
Adósság behajtása, Adósságrendezés

Akkor most tisztázzuk!

Mi történne, ha magadra maradnál egy adósságrendezési folyamatban?   Vannak azok az emberek, akik mindent jobban tudnak. Vannak, akik meghallgatják mások véleményét, de azt teszik, amit saját maguk elképzeltek az adott helyzetben. Mások elfogadják mások véleményét, ha tudják, ők jobban értenek hozzá. Vannak, akik nem gondolkoznak, csakis a mások véleményére alapozva hozzák meg döntéseiket.  Ahány ember, annyiféle […]

22

júl
Adósságrendezés

Mikkel nem kell számolnod, ha tudatosan adósságrendezel?

Milyen csapdákat kerülhetsz el egy jó döntéssel?   Talán furcsának találhatod, hogy a fordított verziót, a “mi NEM lesz, ha adósságrendezel” megközelítést használom. Bizonyos dolgokat könnyebb úgy behatárolni, hogy nem arról beszélünk, hogy azok milyenek, mi valósulhat meg, ha alkalmazzuk, hanem azt határozzuk meg, hogy milyenek nem, azaz “mi nem fog biztosan történni, ha adósságkezelsz?”   Mivel[…]

16

júl
Behajtó/végrehajtó, végrehajtás

Sokan összekeverik őket – pedig eltérőek a szerepkörök az adósságbehajtásban

Miben mások a behajtók és a végrehajtók?   Azt könnyebb meghatározni, hogy miben nagyon hasonlók: mindkét hivatalos fél a félelemre alapozva kommunikál, ijesztő hangnemben veszi fel a kapcsolatot az adósokkal, s nyugodtan mondhatom, hogy szinte mindenkinek feláll a szőr a hátán, ha velük kerül kapcsolatba saját akarata ellenére és netán együttműködést elérnie. Sajnos bevált gyakorlat lett a[…]

09

júl
adósság, végrehajtás

A megfélemlítés a kenyerük – Hogyan állj ellen?

Miért dolgoznak a követeléskezelők, végrehajtók nagy hatásfokkal?   Elterjedt módszer -pláne manapság-, hogy a bankok, követeléskezelők (akiknek a bankok eladják a tartozásokat), végrehajtók, bíróság, közjegyzők, egy szóval a hivatalos szervek a félelemre alapozva kommunikálnak: Ha be akarnak hajtani egy/több adósságot, Ha el akarnak érni valamit a lehető legrövidebb idő alatt, Ha olyan cselekvésre akarnak rávenni például adósokat,[…]

01

júl
adósság, Visszafizethetetlen hitelek

Miért életbevágó, hogy reális tanácsot kapj, ha tartozásaidat rendeznéd?

Miért tudunk értékes és valódi segítséget nyújtani? Főképp, ha adósságrendezésre adod a fejed és pénzügyi egyensúlyt teremtenél magadnál…   Hogyan tudunk mi ellátni olyan tanácsokkal és gyakorlati megoldásokkal, amik valóban pénzügyi változásokat és számos egyéb változást hoznak az életedbe? Azontúl, hogy adósságrendezésben a statisztikák mutatói alapján 94 %-os sikerrátával dolgozunk, ami magában foglalja az adósságcsökkentéseket, a kamatmentes[…]

28

jún
adósság, Hitelek, végrehajtás

Hogyan lesz a “kis” tartozásból óriási baj?

Más oldalról: Miért indulhat árverés fizetett jelzáloghitel esetében is?   Van az a helyzet, amikor: élő, fizetett jelzáloghiteled mellett van 1 vagy több felmondott hiteltartozásod, vagy egyéb követelésed például közmű-, kommunikációs szolgáltatásból, stb. eredően. A bedőlt tartozás(ok)végrehajtásra kerülnek. Van a másik helyzet, amikor: felmondott tartozásaid vannak, amiket nem fizetsz, vagy nem mindegyiket fizeted, így az elhanyagolt tartozásod/tartozásaid[…]