Mire van, és mire nincs lehetőséged a peren kívüli megegyezéssel?

Mire van, és mire nincs lehetőséged a peren kívüli megegyezéssel?

Minden helyzetben segíthet a megegyezés? Milyen szempontoknak kell megfelelni a sikeres megegyezéshez?

Egy téma, sokféle variáció. Meglepődve tapasztaltam, hogy vannak oldalak, ahol bizonyos szempontokat végiglistázva azt boncolgatják, hogy abban a bizononyos helyzetben, működik-e a megegyezés, vagy sem? Mert bizony tudni kell azt, hogy jelenleg is kb. 900 ezer végrehajtás folyik itt hazánkban, ami egyre csak több lesz. A hitelproblémákkal küzdők népes táborának már nagyon ki van élezve a helyzete, tehát árverés veszéllyel is számolniuk kell.

Döbbenet, hogy éppen a  legégetőbb, és legsürgetőbb helyzetekben, egy végrehajtási eljárás alatt, vagy éppen egy árverés elindulása miatt már -szerintük- nincs segítség.

Valóóóban? Hát nem a legnagyobb szükségben lehet “élet,- és vagyonmentő” a valódi segítség? 

Mert akkor felmerül a jogos kérdés: mennyire szakemberek azok a “segítségnyújtók”, akik épp a krízis állapotokat

utasítják el?

Ebből kiindulva le tudjuk vonni a következtetést, hogy bizony bizony életbevágóan fontos a MEGFELELŐ és a VALÓDI SEGÍTSÉGNÉL, hogy meglegyen a 3-as FORMULA:

  • a rutin, a megegyezésekben szerzett gyakorlat, a
  • bankok és faktorcégek (követelésvásárlók) gondokodásmódjának alapos ismerete, és a
  • MEGFELELŐEN KIÉPÍTETT KAPCSOLATRENDSZER!

E nélkül a hármas formula nélkül a segítség már a 0. lépésnél elvérzett, és csak a hitegetés, és “népámítás” veszi kezdetét.

Hasonlóan, amikor azt javasolják, menj perelni…

Vesztesként lehet elkönyvelni azt a helyzetet is, amikor az ügyvédek népes tábora még mindig fő csapásvonalként kifejezetten a perekkel való operálást javasolja  klienseiknek, belehajszolva ezzel őket egy olyan jövőbeni többletköltségbe, -miután a saját honoráriumukat már megkérték-, ahol pár millió forintos adósságnál is milliós per-és illetékköltség jelentkezik a kilátástalan helyzetbe került adósnál. Amit aztán kőkeményen be is vasalnak, és még azelőtt tiltani fogják fizetésből, nyugdíjból, még mileőtt a tartozást kezdenék végrehajtási eljárás keretében bevasalni. 

Sokat gondolkodtam azon, vajon miért ilyen elterjedt még mindig ez a jelenség? Rájöttem!

Ugyanis az a helyzet, hogy egy okos ember, egy ügyvéd, jogi szakember a saját szakmájához remekül ért, csakhogy azt nem lehet minden olyan helyzetre ráhúzni, amiben jogi segítségnyújtás szükségeltetik! Ugyanis még saját bevallásuk szerint is ezek a devizahitelek olyan speciális szakértelmet igényelnek, ami sokukból teljesen hiányzik>>

Nem ilyen típusú ügyekkel foglalkoztak eddig, ezek a devizahitelek rengeteg és folyamatos jogszabály változást hordoznak magukkal, amiket csakis az képes követni, aki ebbe ásta bele magát már a kezdetektől! (Ügyfelektől is halljuk ezeket a visszajelzéseket, és ezeket azoktól az ügyvédektől hallják, akiket a devizahitel problémájukkal megkerestek.)

Fontos a fenti hármas formula, aminek együttes megléte alapvetése, előfeltétele a sikeres megegyezésnek a lehető legtöbb helyzetben, kiváltképp az olyan égető helyzetekben, mint például egy árverés. Namármost: ez kirostázza azokat a jogi/nem jogi segítőket, akiknek valamelyik hiányzik az eszköztárából.

S akkor mivel tudnak mégis eredményeket ígérni?

Ez ugye nem olyan nehéz kérdés? Hát persze, hogy egy perindítással! Mert ahhoz viszont egészen biztosan ért! Meg tudja írni a perbeadványt, követve a hitelszerződés(ek) sémáját. Levezeti ezt, összeveti a hatályos jogszabályokkal, törvénnyel, és VOIALÁ! készen is van az összerakott peranyag! Beadja az illetékes bíróságra, és mossa kezeit. Innentől már a bíróságon a felelősség, a bírón, a kormányon és mindenki máson, de ő köszöni szépen, a munkáját amire szerződött ELVÉGEZTE! A legtutibb helyzet.

Mutogathat aztán bátran másra, és a felelősséget is átrakhatja: bíróra, eljárási szabályokra, törvénymódosításokra, a kormányra, és még sorolhatnám, hogy kik lehetnek a potenciális bűnbakjai egy vesztes pernek.

Mi a peren kívüli megegyezésben a legnehezebb, és miért érdemes minket választanod ehhez?

A hitelproblémákkal küzdők népes táborának már annyira ki van élezve a helyzete, hogy sokszor gondolkodás, és biztosítókötél nélkül ugranak, és költséget nem kímélve, ÉSZ ÉRVEKET nem átgondolva kérnek segítséget innen-onnan! Hajrá, mindenképpen a legfontosabb, hogy legyen segítség!

De ne fussunk bele az annak látszó helyzetekbe! Ez mindennél fontosabb, mert nálunk is, a Hitelsakkmattnál rengeteg olyan, már átvert ügyfél csapódik le, akik már nem 1x, de akár többször is a korábbi segítőkkel megjárta! Nehéz nekik, nehéz nekünk, mert az ilyen adós már eleve csalódott ügyfélként érkezik, de mivel szorongatja a saját helyzete, muszáj valamit cselekednie, viszont így már a korábbi csalódásai miatt annyira és túlzó mértékben lesz óvatos, hogy az együttműködéshez, és kiváltképp a hatékonyságunkhoz szükséges mértékű bizalmat sem szavazza meg. De ezt meg nekünk nem muszáj elviselni.

Szerencsére az ilyen esetek nagy százalékában helyére kerülnek a dolgok, helyrerázódnak, és finomulnak a félelmek, és csakis a hitelhelyzet miatt érzett félelmek maradnak, amik aztán az ügy előrehaladtával szépen tompulnak is. És a sikeres lezárással úgy elillannak, mintha ott sem lettek volna! 🙂

Tehát feltétlenül arra biztatlak, nézz körül, fontold meg mit hallasz, olvasol, tapasztalj és kérdezz, kérdezz, kérdezz! Tőlünk bármit lehet, kell is! Mi nyílt lapokkal játszunk, nincs rózsaszínű felhő, csakis kőkemény tények, amiket mindenkinek a saját aktuális hitelhelyzete generál.

Tehát nem mi adjuk az ívet, ami a segítséghez, a megoldáshoz vezet, hanem az aktuális helyzeted a mérvadó ehhez.

Amit mi adni tudunk:

Egyrészt:

  • A 3-as formula>>megegyezésekben szerzett rutin, bankok/faktorcégek gondolkodásának, üzletpolitikájának alapos ismerete, és a megfelelően kiépített kapcsolatrendszer. Ez utóbbi nem is áll rendelkezésre annak, aki nincs jelen legalább 4-5 éve a devizahitelek gyakorlati rendezésében. 
  • Minden típusú adósságban, hitelproblémánál tudunk ezzel a megegyezéssel valódi és hatékony segítséget biztosítani: devizás és forintos adósságokban is, fedezetes és fedezetlen hitelekben is!

Másrészt:

Azt a devizahiteles szakértelmet, amit ezek a fajta hitelek kőkeményen megkövetelnek.

Lehet valaki hiper-szuper okos ügyvéd (híres is), ha nincs meg a részletekig belemenő gyakorlata a devizahitel témában, akkor csupán hiábavaló küldetés lesz a valódi segítség helyett.

De hogy azt ne neked kelljen eldöntened, hogy a helyzetedben van-e segítség, ebben segítünk mi. A devizahitelekre specializálódott pénzügyi szakjogász fogja megmondani azt, milyen segítség van a te hiteidben, adósságproblémáidban. Mint ahogy nem a szomszédodat kérdezed meg arról, ha egyészségügyi problémád van, hogy mi lenne a gyógymód. 🙂

Keress bennünket, írd meg röviden a kérdésedet, vagy csak jelezz felénk, küldj elérhetőséget, és mi megkeresünk.

ÍRJ NEKÜNK, KATT IDE!

 <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Hogyan tálalják ezt mások?

Több segítségnyújtó oldalát böngészve feltűnik, hogy ahogyan tálalják a devizaadósok felé a megegyezést, mint megoldási formát, az bizony a szivárvány minden színében pompázik.

Holott fontos tudni, hogy a megegyezésnek van egyfajta sémája, amibe a különféle hitelhelyzetek,  adósságtípusok besorolhatóak. Mi például pontosan meg tudjuk mondani, hogy egy adott adósságtípus, hitel az a peren kívüli megegyezéssel megoldható-e, vagy sem? Pontosan levezethető az adott hitel aktuális és múltbeli állapotából, van-e segítség, vagy nincs? 

S ennek mi a leghatékonyabb és legköltséghatékonyabb módja?

A díjmentes személyes tanácsadás. Érdekes, kissé megmosolyogtató érzés az, mikor azokon a bizonyos segítői oldalakon azt olvasom, hogy megmagyarázzák azt, miért jó neked, ha pénzt kérnek a konzultációért. Igen, természetesen egy szakértői munkáért pénzt kell kérni. Egy hivatalos, számunkra fontos megoldásnál, ami hivatalos eljárást kíván, pénzt kell adnunk.

De mi mégsem kérünk a szakértői munkáért pénzt! Miért nem, ha egyszer jár?

Egyszerű. Ez azzal van összefüggésben, -és ha az intelmeinket megfogadtad, és átgondoltan cselekszel, már a választ is tudod 🙂 -, hogy minden ügy egyedi, minden adósságtípus más és más. Nem a bankkal létrejött eredeti szerződések miatt, nem a bankok által felállított séma miatt, mert az banktípusonként ráhúzható egy kaptafára.

Hanem azzal van összefüggésben, hogy milyen a te mostani, aktuális hitel állapotod? Ennek megfelelően lehet segíteni, vagy nem lehet segíteni. 

Ez pedig akkor derül ki, ha beszámolsz a részletekről, azaz elmeséled jogászunknak a helyzetedet. Ez pedig csakis a konzultáción tud megvalósulni, tehát ha itt az derül ki, hogy a hitelednek olyan körülményei vannak, ami gátolja a megegyezést, akkor aktuálisan nem lehet segíteni, de ha például így és így alakul a dolog, akkor már igen. Ezt is a találkozón tudjuk átbeszélni veled, előre nem lehet tudni milyen segítség biztosítható. 

Kell az neked, hogy ha az derülne ki, hogy sajnos még nem tudunk segíteni, akkor ezért még FIZETNED IS KELLJEN? Mert ahogy elnézem az oldalakat, mindenhol vastagon kérnek konzultációs díjat. Egy budapesti viszonylatban ennek költsége: a 35 ezer forinttól akár a 100 ezres nagyságrendig is terjedhet óradíjban számolva!

Ugye, hogy nincs erre szükséged? Hogy még a nyomasztó hitelterhedhez hozzácsaphass egy röpke óráért egy horror összeget, talán a semmire?

Persze a nagyon megnyugtató folytatás, mikor az látszik itt a díjmentes tanácsadáson, hogy van segítség, és az indítható is, akkor számolni kell a megbízási díjjal. Ennek összege szintén ügyenként eltérő. A konzultáción minden részlet pontosan elhangzik, nincsenek rejtett költségek, ettől nem kell tartani. Mindennel pontosan tudsz számolni, és azt is tudnod kell, hogy nálunk a megbízási díj a többi segítőhöz képest a legalacsonyabb sávba esik. 

Az égető helyzetekben a segítségnyújtást viszont javasolt azonnali hatállyal indítani, persze akkor ha eredményt is akarsz. Mivel az időtényező itt már nagyon kiélezett helyzetet hoz létre, fontos szempont az azonnali cselekvés. 

Ha ilyen helyzetbe kerültél, de még nem kértél segítséget, de minden vágyad az ingatlant megtartani, akkor javaslom, hogy 1 napot se késlekedj! Itt tudsz írni nekünk, katt!

 

Összegezve, a mai napi intelem: mindig nézz jól körül! Mindig kérdezz, keress, kutass, és kérdezz, kérdezz! Élj a díjmentes lehetőséggel, mert amellett, hogy pénzbe nem kerül az alkalom, ÓRIÁSI információ mennyiséget kapsz ahhoz, hogy átlásd, mit lehet tenni a zűrzavaros és már évek óta pszichésen nyomasztó  hiteledben, adósságaidban!

S mint tudjuk, az információ HATALOM, de csak akkor, ha felhasználod.

Idekattintva olvashatsz BŐVEN KIFEJTVE a MEGEGYEZÉS szolgáltatás ismérveiről, amik segítenek az eligazodásban, hogy jó helyre kerülj, ha segítséget kérnél! És itt helyben időpontot is tudsz kérni egy díjmentes találkozóra. 

Kattints ide!>>Megegyezés Mesterfokon!

Itt kérhetsz időpontot tőlünk az adósságterhek átbeszélésére, a szaktanácsadásunkra!> Kattints! >>

Szeretettel: Andrea – Hitelsakkmatt – 06304845236

 Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó cikkek

26

nov
Elévült!

TÉVHITEK az Elévülésekben az adósságkezelés területéről- 1. rész

Milyen tévhitek, téves gondolatok, meggyőződések keringenek az Elévülésekhez fűződően?     TÉVHITEK    Főbb ilyen területek, ahol tévhitek keringenek: Perek – halasztó hatályuk van? Adósságcsökkentések – megegyezés Elévülések: 1. Tartozás/követelés elévülése; 2. Végrehajtási jog elévülése Mokk – Fizetési Meghagyás Inkasszó Kinek tartozunk? Moratórium Eladom/Megtartom? Fentiek azok a legfőbb, legnagyobb adósságokhoz kapcsolódó területek, amelyek mindegyike  akár életbe lép […]

06

nov
Akut szakasz-online tanfolyam

TÉVHITEK az adósságkezelés összetett területéről

Milyen tévhitek, téves gondolatok, meggyőződések keringenek az adósságokhoz fűződő egyes területekről?   8 éven át, azóta is tart, hogy beleástam magam az adósságokhoz kapcsolódó szinte összes érintett terület témájába. Sok száz történetet hallgattam a szátokból, történt jó pár cifra dolog velem is. Ezeket összesítettem, kidolgoztam, egybegyúrtam egy olyan rendszerbe, ami örökre megállja a helyét, évente némi aktualizálás[…]

04

nov
Akut szakasz-online tanfolyam

MIT produkál a test, ha sarokba szorítják, például előáll egy pénzügyi krízis?

Magadra ismersz az alábbi “tünet együttes” alapján?   Mikor beáll egy pénzügyi vészhelyzet, akkor tapasztalataim alapján, -egyrészt ügyfelek beszámolóiból levonva, másrészt az én saját helyzemet átélve-, élesben tudom, mit produkál az ember teste, milyen pszichés foyamatok indulnak be, ha megijed: Kezdődik a remegés, Gyomortájékon szorítást érzel, Az agyad már érzékeli, hogy “megy fel a pumpa”, Roppant idegessé,[…]

03

nov
Akut szakasz-online tanfolyam

Az adósság kezelés HOGYANJA és Pénzügyi VÉSZHELYZETI eljárások alkalmazása- Az egyedülálló online képzésben

MIT TESZEL, AMIKOR PÉNZÜGYI VÉSZHELYZET VAN? Egyedülálló online képzés, online tanfolyam Hogyan érj el személyes és anyagi védelmet akkor, mikor már a végrehajtó szorongat és nem tudsz kihez fordulni segítségért?   Itt az első és egyetlen olyan online képzés amely megoldja a bátortalan, reményt vesztett, elkeseredett, adósságban élő emberek FŐ gondját, és még csak a lakásból sem[…]

27

okt
Faktorcégek, Kamat

Erre figyelj, ha efféle “csodás ajánlattal” bombáznak

Ezért jobb óvatosnak lenni az első ránézésre csodásnak tűnő, remek ajánlatokkal   A pénzügyi terület igen érzékeny pont tud lenni minden szereplő számára. Főképp, ha valakinek adósságai vannak, könnyű prédának számíthat. Majdnem belesétáltam én is a módszeres, tervszerűen kihelyezett csapdákba, de a körülményeknek hála, sikeresen elkerültem ezeket és jól jöttem ki az adóssághelyzetekből. A tanulságokat viszont azon[…]

21

okt
Elévült!, Moratórium

Átmeneti fizetési könnyítési kérelem

Átmeneti fizetési könnyítési kérelem Az alábbi kérelem szövegezése a Covid állapot következtében kialakult munkahelyi problémákat hozza indoknak, te olyan indokot/indokokat sorolj fel, -csupán a szövegnek a megfelelő részét átalakítva-, amely a saját helyzetedet vázolja fel. A4-es méretű lapot képzeljünk magunk elé, az alábbiakat arra elhelyezve kell elképzelni és ráírni: Az adott bank neve kerül a bal felső[…]