Mindenki a Moratóriumot várja…ez volna az üdvözítő megoldás mindenre?

Mindenki a Moratóriumot várja… ez volna az üdvözítő megoldás mindenre?

 

Statisztika:

Az elmúlt 5 évben 50 ezer ember veszítette el otthonát – gondolj bele! Nem hinném, hogy úgy éltek, és teltek a napjaik, hogy ezt komolyan elkönyvelték volna magukban, hogy velük ez meg fog történni. Jelenleg még 1,5 millióra teszik azok számát, akik a negatív adósok, és ebből kb. 900 ezer adósnál folyik végrehajtás…

Bár látok sok felelőtlenséget is, mert vannak fogyasztók, akiknél évek telnek el fizetés -kihagyással, és aztán sokan csodálkoznak, mikor megérkezik a rettegett levél a végrehajtótól, vagy közjegyzőtől…mégis mire gondoltak az emberek az eltelt évek alatt? 

  

Mert ez a jellemző hazánkban, megcsillan a magyar emberi mentalitás: vagy csodát várunk, hogy jól megmentsenek bennünket, vagy a közös panaszkodástól nyugszunk meg, és hisszük azt, hogy már nem is vagyunk olyan rossz helyzetben, hiszen a többiek is mind ezzel küzdenek, vagy az a helyzet van, hogy az  adósságokat évekig nem fizetjük, de egyszercsak megérkezik a postás azzal a bizonyos levéllel, és aztán meg jól csodálkozunk, és rosszalljuk, hogy miért akarják behajtani?! Mégis mit képzelnek ezek??” 

Ha valaki egy bank pénzét egyszer használta, akkor érdemes számítania rá, hogy azt egyszercsak vissza fogja kérni… 🙂

 A hitelkártya adósságommal kapcsolatosan, amit anno ifjúi meggondolatlanságom miatt fogadtam el, bennem is éltek illúziók, és néha azt vettem észre magamon, hogy gondolatban mosolygok, és nyugtázom, hogy eltelt már jó pár év, és nem történik semmi…már el is felejtettek, biztosan már nem is fognak keresni a tartozással.. aztán DE! Ha tudatosítjuk a gondolatot, hogy a bank nem felejt, csupán taktikázik, és az eltelt idő alatt mást sem tesz, csakis a saját malmára hajtja a vizet, konkrétan a kamatokat, hogy 1 percre se maradjon bevétel nélkül, akkor nem érhet nagy meglepetés minket.


Jelen helyzetben van itt több minden, szinte egyszerre:

  • az EU-s ítélet, 
  • a Kúria hozzáállása, és felháborító elmismásolása a valódi helyzetnek,
  • a sűrű végrehajtások,
  • a közeledő világválság…és az emberek megint habzsolják a hiteleket…

“Nagy valószínűséggel jön a következő válság.” Ezt mondja a FED (amerikai jegybank), ezt mondják a világ legnagyobb befektetési bankjai (Morgan Stanley és JP Morgan), és ezt mondja a magyar kormány is…

A jelek kísértetiesen hasonlítanak az előző 2008-as hitelválságéhoz. Az ingatlanárak az egekben, mindenkori csúcsponton állnak a részvények, bár a szárnyalás után megtorpanni látszanak.

 

Egyre jobban eladósodnak az emberek

 

“Ha ebben a tempóban veszik fel az emberek a lakáshiteleket idén utolérhetjük a válság előtti szintet”–  írja az Index.

Kile Bass hedge fund menedzser 5-ször akkora válságra számít, mint ami 2008-ban volt. Bass azon kevesek közé tartozott, akik a 2008-as válságot is megjósolták!  

Nem az a kérdés, hogy lesz-e válság, hanem az, hogy mikor kezdődik, de még inkább az, hogy felkészültél-e rá? Azt gondolom, hogy ha felkészülsz, akkor kezelni lehet a válság hatásait. 

 

Hogyan? Éppen ez a lényeg. Mindennek a hogyanja.

 

Hogyan készüljünk fel a válságra, ha valaki tele van adóssággal? Úgy is kérdezhetném, hogyan lehet úgy jobb helyzetbe kerülni, hogy beelőzzünk a válságnak?

Játsszunk el a képzeletünkkel, hogyan is történhetne, ha a törvényesség Magyarországon is működne?

Ha például az Eu-s ítéletet saját javunkra tudnánk fordítani, és a beadott perek pörögnének a különböző bíróságokon, azok ontanák aztán a kedvezőbbnél kedvezőbb ítéleteket… A bankok elleni ítéletek kimondanák azt, amit mindenki hosszú ideje vár: a bankok tisztességtelenül jártak el, és a devizás kölcsöntartozások X Ft helyett csupán x Ft, XY fogyasztónál.

Például, ha ez állna a megnyert per ítéletében: 25 millió helyett valóban a banknak csak 10 millió jár. Még mindig csak gondolatban: van egy jó ítéletünk, és csökkent sok-sok millióval a tartozás. Ez klassz. De hogyan lenne tovább? Ezt valahogyan rendeznie kellene XY adósnak, aki nyilván örül, mert végre bírói szinten kimondták, hogy nem annyival, hanem csak emennyivel tartozik. Sok esetben annyira magas a devizás adósság, hogy annak a csökkentett összege is magas lenne.

Hiába a feltételezett  kimondott ítélet, az még nem hordozná magában a teljesítés hogyanját.

 

Mi az az eszköz, ami egyben válságálló, politikamentes, és valóban eredményes is?

A Moratórium biztosan nem az…

 

Többen érdeklődnek, és stressz kíséri a mindennapokat, hogy mikor és egyáltalán lesz-e Moratórium? Van, aki pár éve sem fizeti már a tartozását, és feszeng a Moratórium meghirdetése miatt, mert: “Mi lesz, ha nem lesz? Akkor utcára kell menni?” Érthető aggodalom ez azoktól, akik a többszörösére nőtt tartozást nem tudják kifizetni, mert nem határtalan a családi büdzsé, és ugyebár élni, netán gyermekeket nevelni meg csak kell. És mindemellett szorgalmasan tesznek arról, hogy valami megoldást találjanak ebből a kutyaszorítóból. Mindenhol a lehetőséget keresik, kutatják, és érdeklődnek fűtől-fától. 

Ám vannak azok a fogyasztók, akik évek óta nem fizetnek, és abban bíznak, hogy majd csak kibekkelik a hónapokat, reményeik szerint még további évekig nyújták az időt, mint a rétestésztát, és rettegnek, és minden fűszálba kapaszkodnának, és a Moratórium védelme alatt éldegélnének, mert azt gondolják így majd valahogy eléldegélnek, mert ez jutott, vagy ez a normális emberi állapot… Nos erre azt kell mondjam, éppen a másik irányba tartanak. A lehető legrosszabb irányba mennek.


Mi a jó irány? Mi a tartós, tiszta helyzetek kulcsa?

 

A megegyezéseknél nincs szükség “ha” szócskára, meg “mi lenne ha” feltételezésekre. Az mindig válságálló is, és viszonylag kevés a fogás rajta. Évek óta töretlenül, és politikamentesen tud működni, nem befolyásolják poltiikai és banki szeszélyek, nincs negatív ráhatása a negatív fogyasztói viselkedésnek sem. Sőt! 🙂

És ez az igazán jó hír: a negatív adósi viselkedés az, ami előremozdítja a megállapodások szekerét. Éppen ez tartja lendületben, és adja táptalaját: ha az emberek elmaradtak, mert nem bírják fizetéssel, vagy nem akarják fizetni, vagy teljesen mindegy az ok, mert nem az ok a lényeg.

Tehát ha érdekel akár a válságra való felkészülés, a védekezés hogyanja, vagy az lendít mozgásba, hogy tisztázni akarod a levegőben lógó adósságokat, akkor kérdezned, érdeklődnöd kell. Legalkalmasabb ehhez egy olyan szakemberrel való diskurzus, aki valóban érti a dolgát:

  • kapcsolatrendszere van,
  • megfelelő szaktudása, 
  • hosszú rutinja,
  • rálátása, és mozgásgyakorlata a devizhitelek szövevényes útvesztőiben.

 

Számít az a tarozásrendezésnél, hogy milyen típusú az adósság?

Az számít, hogy valóban megoldást akarsz-e az adósságaidban? Valóban megvan -e az az akaratod, amely elég erőt, és elszántságot ad Neked egy boldogabb, élhetőbb, és nyomasztó adósságoktól mentes élet eléréséhez?

Ha a válaszod igen, akkor katt ide, és kérj időpontot a személyes szaktanácsadásunkra. 

 

Életbe lépett a “kupon akciónk”!

 

Legközelebbi személyes szaktanácsadás, már a kupon akciónk keretében: október 30.-31.

Részletekért, és helyfoglalásért a díjmentesség érdekében, katt ide! 

Ha Te gyorsan döntő típusú ember vagy, vagy csak eleged lett a bizonytalanságból, és a kesze-kusza adóssághelyzetekből, és emiatt tudsz hamar cselekvésre kapcsolni, akkor Neked tudom küldeni a kuponunkat, amit beválthatsz a tanácsadás helyszínén, és ami feljogosít a díjmentes tanácsadásra is egyben!

 

Mi van akkor, ha messze élsz?

 

Hatékony segítséget itt tudsz igénybe venni>> Adatbekérő űrlapunkat > töltsd ki, küldd be, és érkezik az optimális megoldási javaslat. 🙂 

 

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt – 06304845236

{loadposition feliratkozas}

{jcomments on}

Kapcsolódó cikkek

20

nov
Bank, Banki praktikák, Hitelek, végrehajtás

Banki trükkök I. – Hogyan veszik ki a zsebedből a pénzt?

Hitelkártya trükkök pórul járt adósok elbeszélése alapján   Terveim szerint több részes cikket készítek a banki trükkök témáról, mert  bőségesen van ezekből. Ez a cikk a bank részére nagyon jól bevált egyik trükköt írja le.   1 db hitelkártyából 2 db lett   Egy bizonyos banknál csereberélték a hitelkártya neveket: egyszer volt Mastercard, másszor volt a Tv2+ÉN[...]

14

nov
árverés, Devizahitel, végrehajtás

Adós életek – deviza sorsok – Saját történet I. rész

“Senki nem tartott fegyvert a fejedhez!…”  Ez az írás az én igaz történetem arról, amit a 2 devizahitelemmel átéltem 7 évvel ezelőtt. Minden egyes mozzanatra, és lelki teherre, sérelemre, és nyomásra úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna. “Senki nem tartott fegyvert a fejedhez!…” Talán már mondták Neked is? Jópofa, nem? Főképp, ha a családodban is elhangzik, vagy a[…]