Mindenki a Moratóriumot várja…ez volna az üdvözítő megoldás mindenre?

Mindenki a Moratóriumot várja… ez volna az üdvözítő megoldás mindenre?

 

Statisztika:

Az elmúlt 5 évben 50 ezer ember veszítette el otthonát – gondolj bele! Nem hinném, hogy úgy éltek, és teltek a napjaik, hogy ezt komolyan elkönyvelték volna magukban, hogy velük ez meg fog történni. Jelenleg még 1,5 millióra teszik azok számát, akik a negatív adósok, és ebből kb. 900 ezer adósnál folyik végrehajtás…

Bár látok sok felelőtlenséget is, mert vannak fogyasztók, akiknél évek telnek el fizetés -kihagyással, és aztán sokan csodálkoznak, mikor megérkezik a rettegett levél a végrehajtótól, vagy közjegyzőtől…mégis mire gondoltak az emberek az eltelt évek alatt? 

  

Mert ez a jellemző hazánkban, megcsillan a magyar emberi mentalitás: vagy csodát várunk, hogy jól megmentsenek bennünket, vagy a közös panaszkodástól nyugszunk meg, és hisszük azt, hogy már nem is vagyunk olyan rossz helyzetben, hiszen a többiek is mind ezzel küzdenek, vagy az a helyzet van, hogy az  adósságokat évekig nem fizetjük, de egyszercsak megérkezik a postás azzal a bizonyos levéllel, és aztán meg jól csodálkozunk, és rosszalljuk, hogy miért akarják behajtani?! Mégis mit képzelnek ezek??” 

Ha valaki egy bank pénzét egyszer használta, akkor érdemes számítania rá, hogy azt egyszercsak vissza fogja kérni… 🙂

 A hitelkártya adósságommal kapcsolatosan, amit anno ifjúi meggondolatlanságom miatt fogadtam el, bennem is éltek illúziók, és néha azt vettem észre magamon, hogy gondolatban mosolygok, és nyugtázom, hogy eltelt már jó pár év, és nem történik semmi…már el is felejtettek, biztosan már nem is fognak keresni a tartozással.. aztán DE! Ha tudatosítjuk a gondolatot, hogy a bank nem felejt, csupán taktikázik, és az eltelt idő alatt mást sem tesz, csakis a saját malmára hajtja a vizet, konkrétan a kamatokat, hogy 1 percre se maradjon bevétel nélkül, akkor nem érhet nagy meglepetés minket.


Jelen helyzetben van itt több minden, szinte egyszerre:

  • az EU-s ítélet, 
  • a Kúria hozzáállása, és felháborító elmismásolása a valódi helyzetnek,
  • a sűrű végrehajtások,
  • a közeledő világválság…és az emberek megint habzsolják a hiteleket…

“Nagy valószínűséggel jön a következő válság.” Ezt mondja a FED (amerikai jegybank), ezt mondják a világ legnagyobb befektetési bankjai (Morgan Stanley és JP Morgan), és ezt mondja a magyar kormány is…

A jelek kísértetiesen hasonlítanak az előző 2008-as hitelválságéhoz. Az ingatlanárak az egekben, mindenkori csúcsponton állnak a részvények, bár a szárnyalás után megtorpanni látszanak.

 

Egyre jobban eladósodnak az emberek

 

“Ha ebben a tempóban veszik fel az emberek a lakáshiteleket idén utolérhetjük a válság előtti szintet”–  írja az Index.

Kile Bass hedge fund menedzser 5-ször akkora válságra számít, mint ami 2008-ban volt. Bass azon kevesek közé tartozott, akik a 2008-as válságot is megjósolták!  

Nem az a kérdés, hogy lesz-e válság, hanem az, hogy mikor kezdődik, de még inkább az, hogy felkészültél-e rá? Azt gondolom, hogy ha felkészülsz, akkor kezelni lehet a válság hatásait. 

 

Hogyan? Éppen ez a lényeg. Mindennek a hogyanja.

 

Hogyan készüljünk fel a válságra, ha valaki tele van adóssággal? Úgy is kérdezhetném, hogyan lehet úgy jobb helyzetbe kerülni, hogy beelőzzünk a válságnak?

Játsszunk el a képzeletünkkel, hogyan is történhetne, ha a törvényesség Magyarországon is működne?

Ha például az Eu-s ítéletet saját javunkra tudnánk fordítani, és a beadott perek pörögnének a különböző bíróságokon, azok ontanák aztán a kedvezőbbnél kedvezőbb ítéleteket… A bankok elleni ítéletek kimondanák azt, amit mindenki hosszú ideje vár: a bankok tisztességtelenül jártak el, és a devizás kölcsöntartozások X Ft helyett csupán x Ft, XY fogyasztónál.

Például, ha ez állna a megnyert per ítéletében: 25 millió helyett valóban a banknak csak 10 millió jár. Még mindig csak gondolatban: van egy jó ítéletünk, és csökkent sok-sok millióval a tartozás. Ez klassz. De hogyan lenne tovább? Ezt valahogyan rendeznie kellene XY adósnak, aki nyilván örül, mert végre bírói szinten kimondták, hogy nem annyival, hanem csak emennyivel tartozik. Sok esetben annyira magas a devizás adósság, hogy annak a csökkentett összege is magas lenne.

Hiába a feltételezett  kimondott ítélet, az még nem hordozná magában a teljesítés hogyanját.

 

Mi az az eszköz, ami egyben válságálló, politikamentes, és valóban eredményes is?

A Moratórium biztosan nem az…

 

Többen érdeklődnek, és stressz kíséri a mindennapokat, hogy mikor és egyáltalán lesz-e Moratórium? Van, aki pár éve sem fizeti már a tartozását, és feszeng a Moratórium meghirdetése miatt, mert: “Mi lesz, ha nem lesz? Akkor utcára kell menni?” Érthető aggodalom ez azoktól, akik a többszörösére nőtt tartozást nem tudják kifizetni, mert nem határtalan a családi büdzsé, és ugyebár élni, netán gyermekeket nevelni meg csak kell. És mindemellett szorgalmasan tesznek arról, hogy valami megoldást találjanak ebből a kutyaszorítóból. Mindenhol a lehetőséget keresik, kutatják, és érdeklődnek fűtől-fától. 

Ám vannak azok a fogyasztók, akik évek óta nem fizetnek, és abban bíznak, hogy majd csak kibekkelik a hónapokat, reményeik szerint még további évekig nyújták az időt, mint a rétestésztát, és rettegnek, és minden fűszálba kapaszkodnának, és a Moratórium védelme alatt éldegélnének, mert azt gondolják így majd valahogy eléldegélnek, mert ez jutott, vagy ez a normális emberi állapot… Nos erre azt kell mondjam, éppen a másik irányba tartanak. A lehető legrosszabb irányba mennek.


Mi a jó irány? Mi a tartós, tiszta helyzetek kulcsa?

 

A megegyezéseknél nincs szükség “ha” szócskára, meg “mi lenne ha” feltételezésekre. Az mindig válságálló is, és viszonylag kevés a fogás rajta. Évek óta töretlenül, és politikamentesen tud működni, nem befolyásolják poltiikai és banki szeszélyek, nincs negatív ráhatása a negatív fogyasztói viselkedésnek sem. Sőt! 🙂

És ez az igazán jó hír: a negatív adósi viselkedés az, ami előremozdítja a megállapodások szekerét. Éppen ez tartja lendületben, és adja táptalaját: ha az emberek elmaradtak, mert nem bírják fizetéssel, vagy nem akarják fizetni, vagy teljesen mindegy az ok, mert nem az ok a lényeg.

Tehát ha érdekel akár a válságra való felkészülés, a védekezés hogyanja, vagy az lendít mozgásba, hogy tisztázni akarod a levegőben lógó adósságokat, akkor kérdezned, érdeklődnöd kell. Legalkalmasabb ehhez egy olyan szakemberrel való diskurzus, aki valóban érti a dolgát:

  • kapcsolatrendszere van,
  • megfelelő szaktudása, 
  • hosszú rutinja,
  • rálátása, és mozgásgyakorlata a devizhitelek szövevényes útvesztőiben.

 

Számít az a tarozásrendezésnél, hogy milyen típusú az adósság?

Az számít, hogy valóban megoldást akarsz-e az adósságaidban? Valóban megvan -e az az akaratod, amely elég erőt, és elszántságot ad Neked egy boldogabb, élhetőbb, és nyomasztó adósságoktól mentes élet eléréséhez?

Ha a válaszod igen, akkor katt ide, és kérj időpontot a személyes szaktanácsadásunkra. 

 

Életbe lépett a “kupon akciónk”!

 

Legközelebbi személyes szaktanácsadás, már a kupon akciónk keretében: október 30.-31.

Részletekért, és helyfoglalásért a díjmentesség érdekében, katt ide! 

Ha Te gyorsan döntő típusú ember vagy, vagy csak eleged lett a bizonytalanságból, és a kesze-kusza adóssághelyzetekből, és emiatt tudsz hamar cselekvésre kapcsolni, akkor Neked tudom küldeni a kuponunkat, amit beválthatsz a tanácsadás helyszínén, és ami feljogosít a díjmentes tanácsadásra is egyben!

 

Mi van akkor, ha messze élsz?

 

Hatékony segítséget itt tudsz igénybe venni>> Adatbekérő űrlapunkat > töltsd ki, küldd be, és érkezik az optimális megoldási javaslat. 🙂 

 

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt – 06304845236

{loadposition feliratkozas}

{jcomments on}

Kapcsolódó cikkek

23

júl
Adósság behajtása, Adósságrendezés

Akkor most tisztázzuk!

Mi történne, ha magadra maradnál egy adósságrendezési folyamatban?   Vannak azok az emberek, akik mindent jobban tudnak. Vannak, akik meghallgatják mások véleményét, de azt teszik, amit saját maguk elképzeltek az adott helyzetben. Mások elfogadják mások véleményét, ha tudják, ők jobban értenek hozzá. Vannak, akik nem gondolkoznak, csakis a mások véleményére alapozva hozzák meg döntéseiket.  Ahány ember, annyiféle […]

22

júl
Adósságrendezés

Mikkel nem kell számolnod, ha tudatosan adósságrendezel?

Milyen csapdákat kerülhetsz el egy jó döntéssel?   Talán furcsának találhatod, hogy a fordított verziót, a “mi NEM lesz, ha adósságrendezel” megközelítést használom. Bizonyos dolgokat könnyebb úgy behatárolni, hogy nem arról beszélünk, hogy azok milyenek, mi valósulhat meg, ha alkalmazzuk, hanem azt határozzuk meg, hogy milyenek nem, azaz “mi nem fog biztosan történni, ha adósságkezelsz?”   Mivel[…]

16

júl
Behajtó/végrehajtó, végrehajtás

Sokan összekeverik őket – pedig eltérőek a szerepkörök az adósságbehajtásban

Miben mások a behajtók és a végrehajtók?   Azt könnyebb meghatározni, hogy miben nagyon hasonlók: mindkét hivatalos fél a félelemre alapozva kommunikál, ijesztő hangnemben veszi fel a kapcsolatot az adósokkal, s nyugodtan mondhatom, hogy szinte mindenkinek feláll a szőr a hátán, ha velük kerül kapcsolatba saját akarata ellenére és netán együttműködést elérnie. Sajnos bevált gyakorlat lett a[…]

09

júl
adósság, végrehajtás

A megfélemlítés a kenyerük – Hogyan állj ellen?

Miért dolgoznak a követeléskezelők, végrehajtók nagy hatásfokkal?   Elterjedt módszer -pláne manapság-, hogy a bankok, követeléskezelők (akiknek a bankok eladják a tartozásokat), végrehajtók, bíróság, közjegyzők, egy szóval a hivatalos szervek a félelemre alapozva kommunikálnak: Ha be akarnak hajtani egy/több adósságot, Ha el akarnak érni valamit a lehető legrövidebb idő alatt, Ha olyan cselekvésre akarnak rávenni például adósokat,[…]

01

júl
adósság, Visszafizethetetlen hitelek

Miért életbevágó, hogy reális tanácsot kapj, ha tartozásaidat rendeznéd?

Miért tudunk értékes és valódi segítséget nyújtani? Főképp, ha adósságrendezésre adod a fejed és pénzügyi egyensúlyt teremtenél magadnál…   Hogyan tudunk mi ellátni olyan tanácsokkal és gyakorlati megoldásokkal, amik valóban pénzügyi változásokat és számos egyéb változást hoznak az életedbe? Azontúl, hogy adósságrendezésben a statisztikák mutatói alapján 94 %-os sikerrátával dolgozunk, ami magában foglalja az adósságcsökkentéseket, a kamatmentes[…]

28

jún
adósság, Hitelek, végrehajtás

Hogyan lesz a “kis” tartozásból óriási baj?

Más oldalról: Miért indulhat árverés fizetett jelzáloghitel esetében is?   Van az a helyzet, amikor: élő, fizetett jelzáloghiteled mellett van 1 vagy több felmondott hiteltartozásod, vagy egyéb követelésed például közmű-, kommunikációs szolgáltatásból, stb. eredően. A bedőlt tartozás(ok)végrehajtásra kerülnek. Van a másik helyzet, amikor: felmondott tartozásaid vannak, amiket nem fizetsz, vagy nem mindegyiket fizeted, így az elhanyagolt tartozásod/tartozásaid[…]