Mikkel nem kell számolnod, ha tudatosan adósságrendezel?

Milyen csapdákat kerülhetsz el egy jó döntéssel?

 

Talán furcsának találhatod, hogy a fordított verziót, a “mi NEM lesz, ha adósságrendezel” megközelítést használom. Bizonyos dolgokat könnyebb úgy behatárolni, hogy nem arról beszélünk, hogy azok milyenek, mi valósulhat meg, ha alkalmazzuk, hanem azt határozzuk meg, hogy milyenek nem, azaz

“mi nem fog biztosan történni, ha adósságkezelsz?”

 

Mivel nem kell számolnod, ha eldöntöd, hogy tudatosan foglalkozni kezdesz az adósságaiddal?

 

1.) Nem kell biztosan számolnod azzal, hogy az adósságod/adósságaid hosszú távon dupla kamatokkal (termék alapkamata+büntető kamat) őrületes tempóban növekedni fognak.

2.) Nem kell attól tartanod, hogy végrehajtásra kerül és a végrehajtó legalább + 10%-kal több költséget tegyen az összegre.

3.) Nem kell attól tartanod a 2. ponthoz kapcsolódóan, hogy a kiküldött közjegyzői fizetési meghagyás/végrehajtási záradék (attól függően, hogy fedezetlen/fedzetes tartozásodat akarják végrehajtásra citálni), közjegyzői költségeinek, ügyvédi díjának, egyéb költségvonzatának megfizetése is a te kötelezettséged lesz. 

4.) Nem kell félelemben élned arra gondolva, hogy mi lesz, ha árverést írnak ki az ingatlanodra/ingatlanjaidra. Mivel tudjuk, hogy kisebb tartozásokból is sajnos el lehet jutni ebbe a krízis helyzetbe.

5.) Nem kell számolnod a könyörtelenül félelemre alapozó fizetési felszólítások olvasása utáni gyomorszorító érzésekkel. 

6.) Nem fizetsz rá busásan egy olyan helyzetre, hogy a kétszeres kamatokkal terhelt tartozásokat fizeted vissza, meglehetősen súlyos pénzeket fölöslegesen kifizetve.

7.) Nem kell attól sem tartanod, hogy annyira felgyűlik a plusz kamat a bedőlt, nem fizetett tartozásokon, hogy annak kezelése már nem lesz reális számodra és inkább elfordulsz a tudatosságtól, átadva magad a “lesz ami lesz” helyzetnek.

8.) Nem kell azzal a következménnyel sem számolnod, hogy a gyerekeid, vagy még az ő leszármazottai is adósságokat örökölnek majd.

9.) Az sem fordulhat elő, hogy olyan követeléseket, adósságokat fizetsz majd vissza, aminek a jogi behajthatósága már rég elévült.

10.) Nem kell azt sem elszenvedned, hogy hosszú éveken át tartó pszichés nyomás alatt tartanak a követeléskezelők, végrehajtók, bíróság.

Sok mindent tudnék még sorolni, -amit később meg is fogok tenni-, de már ebből láthatod, mennyi bosszúságtól, kíntól, mennyi plusz, fölösleges pénztől kímélheted meg magad, családodat, ha tudatossá válsz és hozol egy döntést, hogy kézbe veszed az adósságaid kezelését.

 

Hogyan válik egy döntés jó döntéssé?

 

Ha az adósságok kezelését a maximális módon, a lehető legtöbbet kihozva akarod véghez vinni és a célod a legoptimálisabb eredmények elérése, a lehető legtöbb pénz megspórolása, a krízis helyzetek (végrehajtás) megelőzése, vagy felfüggesztése, akkor ennek levezénylését szakértők kezébe helyezed.

Tudom, hogy sokak számára nagy kihívás már csak annak gondolatával is foglalkozni, hogy valamit tenni kell, meg kell szabadulni a nem kívánatos anyagi terhektől, de bizonyított tény, hogy csakis tudatossággal, ránézéssel és szakértelemmel, információk birtokában, s nem utolsó sorban szakmai gyakorlattal lehet a kellő és valóban segítséget nyújtó eredményeket elérni.

Tudom, hogy ez sokak számára kegyetlen tempó, és sokan ennyire nem is érzik sürgetőnek a megvalósítást, az adósságaik tudatos kezelését és én sem sürgetek senkit 🙂

Azonban valódi eredményeket, valódi helyzetjavító megoldásokat akar mindenki, de tudnod kell, hogy ahhoz gondolkodást, hozzáállást is kell váltani, továbbá be kell szerezni egy csomó plusz, de életbevágóan fontos információt, hogy ne faljanak fel elevenen az adósságaidat követelők, hogy felerősíthesd magad. 

 

Miért életbevágó az információk ismerete?

 

A fontos, az ügyedhez kapcsolódó információk birtoklása ugyanis akkor is elengedhetetlen, ha szakértői csapatra bízod az adósságokban való közreműködést, hiszen ettől függetlenül lesz egy csomó ügyintézéses helyzeted, kommunikálnod is kell tudnod azokkal, akik a pénzedet akarják elvenni.

Attól függetlenül, hogy mennyire jogosan, vagy sem, s az sem árt, ha nem tudnak megvezetni, csak mert nem vagy tisztában a kapcsolódó információkkal.

S mivel az is nyilvánvaló, hogy jobbára nem jogos a követelések behajtásának módszere 80-90 %-ban, így nem árt tisztában lenni az ahhoz kapcsolódó hivatalos intézkedések természetével és jogszabályi hátterével sem.

Hiszen pont akkor tudnak megvezetni és rávenni olyan kifizetésekre, amiknek semmi jogalapjuk sincs, ha nem vagy tisztában, hogy mi alapján követelőznek, azt mi szabályozza, betartják-e vagy sem, ill. Neked milyen jogaid vannak azokban a helyzetekben, amikbe a behajtás folyamán akaratodtól függetlenül fogsz belesodródni.

 

A cselekvésnek milliónyi variációja van, és csakis rajtad áll, hogy melyik utat választod:

-A kitaposott, gyakorlati tapasztalatoktól hemzsegőt, a bevált utat, vagy

-A “Megpróbálom, esik, ahogy puffan, …csak lesz valahogy” utat.

Mindig lesz valahogy, de ha adósságokról, magas tartozásokról van szó, amikkel éppen küzdesz, főképp ha már követeléskezelőnél és végrehajtónál van már az ügyed, akkor korántsem mindegy, milyen végeredmény felé kormányozod a sorsod.

Nem vagy ezen a területen jártas, nem ezzel foglalkozol nap, mint nap, adósként bármilyen “süket szöveggel” meg tudnak ijeszteni és a frászt tudják rád hozni.

 

Hogyan vértezd fel magad a behajtókkal szemben?

Pont ezért készül egy nagyon sok elmélettel, azok gyakorlatba való átültetésével  fűszerezett online tanfolyamom, az Adósságrendezés Mesterkurzus 1., ami kiutat mutat Neked:

  • Hogyan válhatsz önmagad urává és hogyan szabadulhatsz meg az adósság börtönéből, hogyan juthatsz a felszínre, ha már beleragadtál egy-egy adósságba és az éppen életed végéig elnyelne…mert csak fizeted, vagy tiltják, de nem akar fogyni…
  • Készen állsz? Ha valóban elszánod magad és változtatni akarsz a most még nyomasztó pénzügyi helyzeteden, megtalálhatod azt az ajtót, amit mindig is kerestél, olyan információkkal találkozhatsz, ami az általános megfogalmazásokon jócskán túlmutat.

Gyakorlatias, azonnal használható útmutatásokat, példákat kapsz majd ezen az online tanfolyamon. 

Lezárhatod végérvényesen mindazt az adósságot, amit tiltanak a béredből/nyugdíjadból, vagy állandósult inkasszót alkalmaznak a bankszámládon, így pár Ft-ot, vagy éppen semmit nem hagyva Neked, mert az sem érdekli őket, ha konkrétan éhen halsz.

Konkrét információkat fogok mutatni arról, hogy a te helyzetedben merrefelé kell haladnod ahhoz, hogy egy valóban sorsfordító helyzetbe tudj kerülni. Oda, ahonnan megindulnak jobb irányba a dolgok.


Másképp csinálnám…

 

Nem kérdés, miután jómagam is keresztül mentem egy sor rázós, krízis helyzeten, hogy mit választanék, ha ott tartanék a mai tudásommal, ahol most te vagy.

Bizonyára másképp csináltam volna, beszereztem volna minden szükséges információt és mindenképpen sokkal előbb cselekedtem volna a saját érdekemben.

Neked most ITT az alkalom, hogy a pont megfelelő időben, épp jó helyen legyél: Keress minket, ha a fenti pontokat PONT el akarod kerülni, mert a helyzet saját magától nem fog jobb irányba változni, csupán a behajtók helyzete javul fokról-fokra, anyagilag mindenképp!

Mindenről értesítem az olvasóimat, ha már indul a képzés.

Szeretettel, Andrea


 

Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idén módosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<

 

 

Szeretettel Andrea – Hitelsakkmatt

 

Összefoglalva: Mivel személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket közvetlenül, így pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmoni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így […]

26

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

Áremelkedések – Brutális következmények

Ha éppen csak túlélni próbálsz, biztosan rontasz a helyzeten!   Egyes becslések szerint ebben a két évben úgy feltorlódtak az árverésre váró ingatlanok, hogy most közel 30.000 ilyen ház vagy lakás várakozik arra, hogy árverésre bocsássák. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket.  Ha alacsony a becsérték, akkor[…]

29

jún
árverés, végrehajtás

LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!   Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces! Ha alacsony[…]

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor[…]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]