Miért ne forintosítsunk?

Miért ne forintosítsunk?

Egyenjogúság, mellérendeltség a hitelszerződésekben!

Intelmek, tények, feltárt összefüggések – Dr. Léhmann Györgytől

 

Segítségül hívom Dr. Léhmann György szakértelmét a témához, aki szélesebb körben ismert/elismert szakértő. A forintosítás jelenleg is zajlik, és a bankok ügyfeleikkel szembeni elszámolása. Ennek folyamata április 30-ig zárul.

Dr. Léhmann György saját elmélete szerint veszélyessé vált a politika uralta média számára. Nem hívják sem az Echo Tv-be, sem az Atv-be, sem a Hír Tv-be. Ez a szereplés hirtelen megakadt, nem kérdezik a véleményét. Ez számára világosan annyit tesz: veszélyes a pénz, piaci érdekek mozgatta szereplők számára. S ennek másfelől örül is: nagy dicséretet érez önmaga felé.

Kisebb, független csatornák megkeresik őt, egy ilyen, a Vivanatura csatorna vele készített riportjának főbb gondolatait tárom olvasóim elé cikkben.

Az alábbi témákat boncolgatjuk:

 1. Ki/kik irányítják Magyarország jogrendszerét?
 2. Miért választották a Svájci Frankot az irányadó devizának?
 3. Miért NE forintosítsunk?

Dr. Léhmann György gondolatai:  

1.”Az országunkat a médiával együtt a pénzvilág irányítja. Sajnos a hatalmi elit nagy része is becstelenné vált.Tisztességes gondolata a bankvilágnak nincs, velejéig romlottak>>kézben tartják az ország irányítását, bármit megtehetnek:

 • romba dönthetik a forintrendszerünket>>
 • nem lesz költségvetésünk.

 2. Miért a svájci frank lett az irányadó deviza?

 Azért, mert mikor az államilag támogatott forinthitelek megszűntek azzal az okkal, hogy elfogyott a pénz, akkor -bár Medgyessy Péternek még jutott államilag támogatott kedvezményes forinthitel-, szóba kerültek a deviza elszámolású hitelek. Akkoriban 14 %-kal lejjebb volt értékelve a svájci frank az euróhoz képest. Mesterségesen persze. Tudta a bankrendszer, hogy ha behozza a svájci frankot irányadó devizaként, pillanatok alatt elterjed, és tiszta haszon lesz ez számukra.

Egy régebbi cikkünkre hívom fel tisztelt figyelmedet a témába vágó: érdemes kicsit felfrissíteni az információkat!

<<Fogadási csalás/az évezred egyenlegcsalása>> Mi van a deviza kulisszák mögött? I.>>

<<Az évezred egyenlegcsalása! >>Mi van a deviza kulisszák mögött? II.>>

<<Az évezred egyenlegcsalása! >>Mi van a deviza kulisszák mögött? III.>>

Visszatérve arra, hogy miért a svájci frank lett az irányadó deviza?

Számoljunk! Tehát 14 %-kal lejjebb van értékelve a svájci frank >> Ha valaki 10 milliós kölcsönt felvesz, akkor ezzel az egyszerű manőverrel tisztán 1.400 ezer Forintos haszon üti máris a bank markát. Persze az adósok rovására.

Így kezdték!” -mondja Dr. Léhmann György.

Joggal merül fel a kérdés:

Riporter: “Nekem, mint jogkövető állampolgár, mennyire kell jogkövetőnek lennem a rendszer iránt akkor, ha nekem egy napon meggyőződésemmé válik, hogy az állam elvesztette a jogállamiságát, és itt már egy háttérhatalom irányít, itt a bankok által írt törvények uralkodnak?”

Dr. L.: Természetesen viszonozni kellene ezt a hozzáállást. Megdöbbentő, hogy még mindig milyen sok ügyfél mennyire jogkövető! Annyira bíznak a rendszerben, és úgy visszaélnek ezzel!

A rabló bankvilág lehet, hogy a forintosítással tökéletes sikert fog elérni, mert ezzel már mindenkit sikerül ellehetetleníteniük.

Sokszor mondom az embereknek: ne vegye komolyan ezt a bankvilágot! A rabló bankvilág a 40e ft megkötött szerződés helyett már 90 ezret kér, akkor miért nem mondanak az adósok erre 10 ezret? Ugyanolyan súlyú szóval, mint ahogyan a bank kér kétszer annyit, az eredeti törlesztőrészletekhez képest! 

Ez egy polgári szerződéses jogviszony. >> Itt mellérendeltség és egyenrangúság van a felek között!

Nem kell bemenni a bankba, levelezzenek egymással. Ahol valakit ezerszer már fejbe csaptak, oda ezer egyedszerre, miért megy be valaki?


 Riporter: “Én adót fizetek, ezzel szemben elvárom, hogy az állam engem megvédjen, támogasson. Most ez nem így történik, mert az állam az én jogaimat odadobta a banknak, azok ameddig csak lehet szipolyoznak, ha már nem tudnak, elveszik a házamat, a történelmi tradíciókat, az örökölt vagyonomat. Odadobtak a bankoknak, és azok kisemmizhetnek!”

Dr. L:Ez csak magyar szokás. Ez egy fogyasztóvédelmi probléma! Lengyelországban nem így működtek a dolgok.  Amikor 2009.-ben a svájci frank kamata tizedére csökkent, náluk a 4 %-kos hitelkamatot rögtön levitték 2%-ra. Nálunk ebben az időszakban elszabadult a pokol: ezek hasraütésszerűen ocsmány, teljesíthetetlen szerződési feltételeket alkottak, akkor a 4 %-kos kamat felment 6 %-ra.

Riporter:A bankfelügyelet milyen szerepet játszott hogy ez a folyamat elindulhatott, és neki milyen felelőssége volt a banki magatartásban?”

 Dr.L.Bűnsegédi magatartás követtek el. Aktívan közreműködtek.

Miért?

Itt van nálam egy kiadvány: 2006.-2008.-ban, amikor szerződést kötöttek, akkor a Pszáf és a Magyar Nemzeti Bank kiadott egy tájékoztatót, miszerint:

“Ha változik az irányadó deviza kamatszintje, akkor változnak a kamatok, és a törlesztőrészletek is.”  Lengyelország be is tartotta ezt az ígéretét, de nálunk a Pszáf volt az első, (MNB is) aki engedte, hogy mindennek ellenére még emelkedjenek is a kamatok, és figyelembe sem vette, hogy mit rögzített a saját kiadványában!

=================================================

Egy közjegyzői záradékot kiadnak egy egyszerű ténytanúsítványnál. Nem lehet az egyszerű banki bizonylatok útján a végrehajtót kizavarni az adóshoz, -ugye mert a közjegyzői záradéknak ez lesz a vége-, s ezáltal megfordítani a bizonyítási terhet, és az adósnak kell bizonyítania, hogy nem tartozik! Hát ilyen esztelenség csak itt nálunk, Magyarországon létezik, mert másutt, egy tisztességes országban, úgy működik, hogy az ilyen közjegyzői záradékot csak akkor lehet felhasználni, ha az adós nem vitatja a jogosult felé való tartozását.

A polgárjogi legfontosabb alkotmányos alapelv: A szolgáltatásért megfelelő mértékű ellenszolgáltatás jár! Abban a pillanatban, mihelyt ő tudta, hogy mindenféle ellenszolgáltatás nélkül zsebbe kerül 14 % ebből a manőverből, akkor ezt azonnal megszegte! Alkotmányellenesen járt el. De érdekel itt ez valakit is? A hatalmi elit érdektelen, a füle botját sem mozgatja.

2004. 05. 01.-2009. év elejéig tartó időszakban, azaz 5 éven át megkötött devizában nyilvántartott, és forintban törlesztett kölcsönszerződések nem tartják be azokat az elveket, amiket az Európai Unió előír.

Európai Bíróság, azt mondja: “Csak úgy lehet ilyen szerződésben bármiféle jogkövetkezményt megállapítani, ha előtte teljes körűen átvizsgálják a szerződés tartalmát, és megvizsgálják, hogy milyen tisztességtelen szerződési feltételeket tartalmaznak! Azt kell tegyük, hogy megtisztítsuk ezektől a tisztességtelen szerződési feltételektől ezeket a szerződéseket.

=======================================================

Jól példázza ezt a dolgot a következő hasonlat: Mi történik, ha egy zsák egészséges krumpliba beleteszünk egy rakás rohadt krumplit?>> az egész zsák krumpli pillanatok alatt megrohad.

Ha egy osztrák banknál ilyen, tisztességtelen szerződési feltételeket tartalmazó szerződések lennének, akkor kb. 2 milliárd eurós büntetéssel számolhatna az a bank, ezért nem kockáztat ilyet egyik sem.

Itt nálunk megvédi a kormány a csaló bankokat, nemhogy büntetést szabjon ki rájuk!

Mit tett a kormány? 2014. évi XXXVIII. törvénnyel:

A kormányunk kivett 2 db rohadt krumplit a zsákból, (az egyoldalú szerződésmódosítási, szerződési feltételek, és az árfolyamrés kérdése), ahol nem tudjuk, hogy mennyi a rohadt krumpli, és mennyi az egészséges, de rohadtul bűzlik az a zsák még, tudjuk, hogy van benne, de ezek után ők azt mondják, hogy ettől most az egész zsák jó lett, és most a forintosításnál az egész zsákot,  a rohadt részét is eladja nekünk, a többivel nem foglalkozik.

Riporter: “Ha én aláírom ezt a forintosítást, legitimizálom/törvényesítem ezt az egész bűzlő zsák krumplit, a hitelszerződésemet?”

Dr.L.: “Így van, ez teljesen igaz.

Riporter: “Milyen reményt tudunk adni azoknak a bajba jutott embereknek, akik otthon a lakásukban ijedve nézik az eseményeket?”

Dr. L: ” Tessék a bírósághoz menni! Egy hitelper esetén ott buktatom el őket, ahol nekem tetszik! Több buktató pont a bankok ellen:

 • kockázatfeltáró nyilatkozat;
 • hitelképesség vizsgálata; >>melyik bank végzett ilyen hitelképesség vizsgálatot? Talán egyik sem!
 • kártérítés

Tönkretették az emberek életét, életminőség romlását idézték elő. Ezek rendes, magyar emberek. Akik szerettek volna nyugodtan gyereket nevelni, színházba menni, szeretni egymást amíg lehet.

A nem vagyoni kártérítés itt kap szerepet! Kérni kell a bíróságon!

Összefoglalás/konklúzió: Aki nem tartja be velünk szemben a törvényt, sárba tiporja a jogainkat, azokkal szemben mi is viselkedjünk hasonlóan >> tegyük meg magunkért, hogy kiállunk a jogainkért, mert ezzel a viselkedéssel megakadályozható az életminőségünk romlása!

========================================================

12.000 ügyvéd kolléga van az országban, de az emberek messziről érkeznek ide. Kevés az a kolléga, aki segíti ezeket a bajba jutott embereket. Olyan nehéz lenne pár jogszabályt megtanulni ehhez? Kérdem én. Akik meg vállalják a pert, azok többségének munkáját inkább fosztogatásnak nevezném, mint jogszolgáltatásnak!”

Remélem cikkünkkel újra tudtunk lényegi információkat adni a kezedbe, vagy elősegíteni döntésedet, hogy merre, hogyan tovább?

Arra kérlek, hogy kérdezz, legalább tudd meg a lehetőségeidet! Főbb érvek, miért célszerű kérdezned?

 • Díjmentesen megtudod, hogy mivel jár az, ha rendezni akarod a helyzetedet,
 • Ha felszámolnád már otthon a bizonytalanságodat,
 • Ha eleged lett a jogaid sárba tiprásából,
 • Ha végre kinyílt a szemed!

Keress bennünket gondjaiddal!  

Országszerte kevés a megbízható, tisztességes és szakértő jogász, aki tud is segíteni, nem csak mondja, és még megfizethető is a munkássága.

Miért fordulj hozzánk bizalommal? 8 érv, ami mellettünk szól:

 1. Több éves, hitelszerződésekkel kapcsolatos gyakorlati segítségnyújtás;
 2. Díjmentes helyzetfelmérés/szerződés átnézése,
 3. Díjmentes bármennyi konzultáció;
 4. Pénzügyi jogász szakterület;
 5. Szerződések alapján feltérképezett megoldási lehetőségek;
 6. Gyors érdemi visszajelzés;
 7. Alacsony megbízási díj, ami részletekben is fizethető;
 8. Nincs sikerdíj!

Ügyvéd, aki képes megakadályozni a gátlástalan vagyon- és jogfosztást.

Felteszem kérdésemet, segítséget kérek!

Lehet-e indulatok nélkül beszélni egy olyan tudatos kifosztásról és tönkretételről, amit az elmúlt tíz évben hajtottak végre a magyar lakosság ellen?


 Fontos! Kérünk, ha végigolvastad cikkünket, oszd meg a közösségi oldalakon is, hogy minél több emberhez jussanak el az őket segítő információk! A weblapunk oldalán található közösségi felületek gombjai ebben segítséget adnak! Köszönjük!


 Dr. Léhmann György nyomán szerkesztette a Hitelsakkmatt

 {loadposition feliratkozas}

Képeinket a FreeDigitalPhotos oldaláról hoztuk: http://www.freedigitalphotos.net

Kapcsolódó cikkek

23

júl
Adósság behajtása, Adósságrendezés

Akkor most tisztázzuk!

Mi történne, ha magadra maradnál egy adósságrendezési folyamatban?   Vannak azok az emberek, akik mindent jobban tudnak. Vannak, akik meghallgatják mások véleményét, de azt teszik, amit saját maguk elképzeltek az adott helyzetben. Mások elfogadják mások véleményét, ha tudják, ők jobban értenek hozzá. Vannak, akik nem gondolkoznak, csakis a mások véleményére alapozva hozzák meg döntéseiket.  Ahány ember, annyiféle […]

22

júl
Adósságrendezés

Mikkel nem kell számolnod, ha tudatosan adósságrendezel?

Milyen csapdákat kerülhetsz el egy jó döntéssel?   Talán furcsának találhatod, hogy a fordított verziót, a “mi NEM lesz, ha adósságrendezel” megközelítést használom. Bizonyos dolgokat könnyebb úgy behatárolni, hogy nem arról beszélünk, hogy azok milyenek, mi valósulhat meg, ha alkalmazzuk, hanem azt határozzuk meg, hogy milyenek nem, azaz “mi nem fog biztosan történni, ha adósságkezelsz?”   Mivel[…]

16

júl
Behajtó/végrehajtó, végrehajtás

Sokan összekeverik őket – pedig eltérőek a szerepkörök az adósságbehajtásban

Miben mások a behajtók és a végrehajtók?   Azt könnyebb meghatározni, hogy miben nagyon hasonlók: mindkét hivatalos fél a félelemre alapozva kommunikál, ijesztő hangnemben veszi fel a kapcsolatot az adósokkal, s nyugodtan mondhatom, hogy szinte mindenkinek feláll a szőr a hátán, ha velük kerül kapcsolatba saját akarata ellenére és netán együttműködést elérnie. Sajnos bevált gyakorlat lett a[…]

09

júl
adósság, végrehajtás

A megfélemlítés a kenyerük – Hogyan állj ellen?

Miért dolgoznak a követeléskezelők, végrehajtók nagy hatásfokkal?   Elterjedt módszer -pláne manapság-, hogy a bankok, követeléskezelők (akiknek a bankok eladják a tartozásokat), végrehajtók, bíróság, közjegyzők, egy szóval a hivatalos szervek a félelemre alapozva kommunikálnak: Ha be akarnak hajtani egy/több adósságot, Ha el akarnak érni valamit a lehető legrövidebb idő alatt, Ha olyan cselekvésre akarnak rávenni például adósokat,[…]

01

júl
adósság, Visszafizethetetlen hitelek

Miért életbevágó, hogy reális tanácsot kapj, ha tartozásaidat rendeznéd?

Miért tudunk értékes és valódi segítséget nyújtani? Főképp, ha adósságrendezésre adod a fejed és pénzügyi egyensúlyt teremtenél magadnál…   Hogyan tudunk mi ellátni olyan tanácsokkal és gyakorlati megoldásokkal, amik valóban pénzügyi változásokat és számos egyéb változást hoznak az életedbe? Azontúl, hogy adósságrendezésben a statisztikák mutatói alapján 94 %-os sikerrátával dolgozunk, ami magában foglalja az adósságcsökkentéseket, a kamatmentes[…]

28

jún
adósság, Hitelek, végrehajtás

Hogyan lesz a “kis” tartozásból óriási baj?

Más oldalról: Miért indulhat árverés fizetett jelzáloghitel esetében is?   Van az a helyzet, amikor: élő, fizetett jelzáloghiteled mellett van 1 vagy több felmondott hiteltartozásod, vagy egyéb követelésed például közmű-, kommunikációs szolgáltatásból, stb. eredően. A bedőlt tartozás(ok)végrehajtásra kerülnek. Van a másik helyzet, amikor: felmondott tartozásaid vannak, amiket nem fizetsz, vagy nem mindegyiket fizeted, így az elhanyagolt tartozásod/tartozásaid[…]