Mentsd meg az otthonod!

Hogyan előzheted meg az árverést, illetve mit tehetsz egy folyó árverési helyzetben?

Nos, igen ez mindenki rémálma, még azoknak is, akiknek nicsenek adósságaik, de van belelérző, empatikus képességük. Tudatában annak, hogy az idén módosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Akkor is baj lehet, ha “csak” fedezetlen tartozásom van?

Igen, bármilyen tartozással végrehajtásra kerülsz, baj lehet belőle, még akkor is, ha a hitelfelvételkor nem kértek ingatlanfedezetet, tehát fedezetlen tartozásaid vannak: pl. személyi hitel, Provident, áruhitel, autóhitel… stb.

Miért? Mert ha egy felmondás utáni szakaszban jársz, -és a végrehajtás már ezt jelenti-, akkor a pénzintézet megteheti, hogy a végrehajtási szakaszban kéri az ingatlan árverést is.

Fő szabály szerint, ha tiltható jövedelem van adós, adóstárs, vagy kezes hátterében, és letiltással nem biztosítható belátható időn belül a pénzintézet részére az adósság megtérülése, árverést kezdeményezhet a végrehajtó.

Sajnálatos, és egyáltalán nem logikus módon az is gyakran előfordul, hogy az árverést olyan pénzintézet kezdeményezi, ahol pár százezres tartozást, és annak kamatait tartanak nyilván, és adós hátterében egy fizetett, rendezett jelzáloghitel (ingatlanfedezetes) is van.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<

Mi történik, ha van rendezett, jelzáloghitel is, de árverés indul?

A törvény értelmében az árverési folyamatba be kell kapcsolódnia az összes pénzintézetnek, akik felé valakinek tartozása áll fenn, még akkor is, ha az rendesen törlesztve van.

Hogyan zajlik a folyamat? Ha egy fedezetlen követelésből indít a végrehajtó a végrehajtást kérő pénzintézet akarata szerint árverést, akkor az 1., illetve több jelzáloghitel esetén a további ranghelyeken álló jelzáloghitelest elégíti ki az árverésből befolyt összegből.

Ha nem marad már keret a fedezetlen tartozásból eredő követelésre, akkor az árverést indító pénzintézet nem kap semmit. Rendszerint ez a forgatóköny érvényesül.

Antiszociális lépés?

Nagy kérdés, hogy mivel ők is tisztában vannak adósuk hátterével, miért kérnek teljesen logikátlan módon árverést? Ha egyszer az adósság térülése a fontos, és látható, hogy nem kapnak az árverésből semmit, akkor miért dúlják fel egy család életét, és ezzel az antiszociális lépésükkel miért lehetetlenítik el még jobban anyagilag az embereket?

Mert ha a továbbiakban már csak albérlet jöhet szóba, az bizony még több kiadással fog járni, és még kevésbé fogják tudni fizetni a tartozásukat.

Talán arra számítanak, hogy egy induló árverés oly mértékben lehet fenyegető, hogy az érintettek azonnal kifizetnek mindent? Már ha tudnak. Anyagi teljesítőképességen felül nehéz fizetni, még akkor is, ha a fizetési hajlandóság eléggé erős. 

Tanulság levonása

  • A pénzintézetek nem érzelgősködnek, és nem gatyáznak;
  • “Áldozatok árán” is behajtják a kintlévőségeiket;
  • Nemre, egészségi állapotra, szociális háttérre tekintet nélkül cselekednek, a pénz a lényeg számukra;
  • Nem érdeklik őket az ígéretek sem.

Hogyan mentsd a mentehetőt?

Árverés indult, mit tehetsz?

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Az ügy részleteinek döntő szerepe van abban, hogy milyen módon tudunk segítséget biztosítani. Nem Hűbele Balázs módjára kell ezt nézni, és kapkodni, hanem megfontoltan, és komolyan kell szemlélni. Az egész folyamat nagyon kemény, és komoly dolog. Érzelmileg, és anyagilag is. 

Összefoglalva: Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

Nincs mellébeszélés, és ha valaki azt mondja Neked, hogy: “Áhh! Ezt legyűrjük, nem gond! Beadunk majd ezt, meg azt, meg amazt a bíróságra, pikk-pakk megállítunk mindent…! – akkor kezdj el gyanakodni, és fuss a másik irányba!

Mert ezek nagyon komoly, végstádiumú helyzetek. Van lehetőség arra, hogy megforduljon a folyamat, és helyére kerüljön szépen lassan minden, de a részletek ismerete nélkül azt mondani, hogy minden helyzet orvosolható, az szakmaiatlanság, és becsapás volna. Minden részletet szükséges átbeszélni, mert annak ismeretében tudunk megoldási javaslatot mondani.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

A tartozások csökkentésében tudunk segíteni, és a kevesebb összeg visszafizetését is kidolgozzuk megegyezések keretében. Ennek több pozitív következménye is van: mindenki az anyagi korlátai között fizethet egy olyan tartozást, ami már kevesebb, mint korábban, és aminek már nincsenek kamatai sem, plusz a megállapodás hatására megáll egy adott végrehajtás is.

De csak akkor tud működni, ha te ebben komoly közreműködő vagy, és odateszed magad a saját ügyed mellé. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat” menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Mi, mit jelent egy végrehajtásban?


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

Kapcsolódó cikkek

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt […]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így[…]