Mentsd meg az otthonod!

Hogyan előzheted meg az árverést, illetve mit tehetsz egy folyó árverési helyzetben?

Nos, igen ez mindenki rémálma, még azoknak is, akiknek nicsenek adósságaik, de van belelérző, empatikus képességük. Tudatában annak, hogy az idén módosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Akkor is baj lehet, ha “csak” fedezetlen tartozásom van?

Igen, bármilyen tartozással végrehajtásra kerülsz, baj lehet belőle, még akkor is, ha a hitelfelvételkor nem kértek ingatlanfedezetet, tehát fedezetlen tartozásaid vannak: pl. személyi hitel, Provident, áruhitel, autóhitel… stb.

Miért? Mert ha egy felmondás utáni szakaszban jársz, -és a végrehajtás már ezt jelenti-, akkor a pénzintézet megteheti, hogy a végrehajtási szakaszban kéri az ingatlan árverést is.

Fő szabály szerint, ha tiltható jövedelem van adós, adóstárs, vagy kezes hátterében, és letiltással nem biztosítható belátható időn belül a pénzintézet részére az adósság megtérülése, árverést kezdeményezhet a végrehajtó.

Sajnálatos, és egyáltalán nem logikus módon az is gyakran előfordul, hogy az árverést olyan pénzintézet kezdeményezi, ahol pár százezres tartozást, és annak kamatait tartanak nyilván, és adós hátterében egy fizetett, rendezett jelzáloghitel (ingatlanfedezetes) is van.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<

Mi történik, ha van rendezett, jelzáloghitel is, de árverés indul?

A törvény értelmében az árverési folyamatba be kell kapcsolódnia az összes pénzintézetnek, akik felé valakinek tartozása áll fenn, még akkor is, ha az rendesen törlesztve van.

Hogyan zajlik a folyamat? Ha egy fedezetlen követelésből indít a végrehajtó a végrehajtást kérő pénzintézet akarata szerint árverést, akkor az 1., illetve több jelzáloghitel esetén a további ranghelyeken álló jelzáloghitelest elégíti ki az árverésből befolyt összegből.

Ha nem marad már keret a fedezetlen tartozásból eredő követelésre, akkor az árverést indító pénzintézet nem kap semmit. Rendszerint ez a forgatóköny érvényesül.

Antiszociális lépés?

Nagy kérdés, hogy mivel ők is tisztában vannak adósuk hátterével, miért kérnek teljesen logikátlan módon árverést? Ha egyszer az adósság térülése a fontos, és látható, hogy nem kapnak az árverésből semmit, akkor miért dúlják fel egy család életét, és ezzel az antiszociális lépésükkel miért lehetetlenítik el még jobban anyagilag az embereket?

Mert ha a továbbiakban már csak albérlet jöhet szóba, az bizony még több kiadással fog járni, és még kevésbé fogják tudni fizetni a tartozásukat.

Talán arra számítanak, hogy egy induló árverés oly mértékben lehet fenyegető, hogy az érintettek azonnal kifizetnek mindent? Már ha tudnak. Anyagi teljesítőképességen felül nehéz fizetni, még akkor is, ha a fizetési hajlandóság eléggé erős. 

Tanulság levonása

  • A pénzintézetek nem érzelgősködnek, és nem gatyáznak;
  • “Áldozatok árán” is behajtják a kintlévőségeiket;
  • Nemre, egészségi állapotra, szociális háttérre tekintet nélkül cselekednek, a pénz a lényeg számukra;
  • Nem érdeklik őket az ígéretek sem.

Hogyan mentsd a mentehetőt?

Árverés indult, mit tehetsz?

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Az ügy részleteinek döntő szerepe van abban, hogy milyen módon tudunk segítséget biztosítani. Nem Hűbele Balázs módjára kell ezt nézni, és kapkodni, hanem megfontoltan, és komolyan kell szemlélni. Az egész folyamat nagyon kemény, és komoly dolog. Érzelmileg, és anyagilag is. 

Összefoglalva: Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

Nincs mellébeszélés, és ha valaki azt mondja Neked, hogy: “Áhh! Ezt legyűrjük, nem gond! Beadunk majd ezt, meg azt, meg amazt a bíróságra, pikk-pakk megállítunk mindent…! – akkor kezdj el gyanakodni, és fuss a másik irányba!

Mert ezek nagyon komoly, végstádiumú helyzetek. Van lehetőség arra, hogy megforduljon a folyamat, és helyére kerüljön szépen lassan minden, de a részletek ismerete nélkül azt mondani, hogy minden helyzet orvosolható, az szakmaiatlanság, és becsapás volna. Minden részletet szükséges átbeszélni, mert annak ismeretében tudunk megoldási javaslatot mondani.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

A tartozások csökkentésében tudunk segíteni, és a kevesebb összeg visszafizetését is kidolgozzuk megegyezések keretében. Ennek több pozitív következménye is van: mindenki az anyagi korlátai között fizethet egy olyan tartozást, ami már kevesebb, mint korábban, és aminek már nincsenek kamatai sem, plusz a megállapodás hatására megáll egy adott végrehajtás is.

De csak akkor tud működni, ha te ebben komoly közreműködő vagy, és odateszed magad a saját ügyed mellé. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat” menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Mi, mit jelent egy végrehajtásban?


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

Kapcsolódó cikkek

29

jún
árverés, végrehajtás

LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!   Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces! Ha alacsony […]

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor[…]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]

01

ápr
végrehajtás

Életviteli tanácsok – A spórolás titkai

Spóroljunk okosan! De miért is?   Hogyan alakulnak ki anyagi válsághelyzetek? 9. éve kezelem a bedőlt/felmondott hitelesek ügyeit, mindenkit meghallgatok, és ezen beszélgetések alkalmával fény derül a kiadásokra is, a megélhetés buktatóira. Minden családban jelen vannak a kiadások, mégsem mindenki érzi magát válsághelyzetben. Hogyan alakulnak ki anyagi válsághelyzetek? Sajnos észrevétlenül is bele lehet sodródni az ilyen helyzetekbe,[…]

29

márc
végrehajtás

MINDENT VIHET A VÉGREHAJTÓ! Praktikus tanácsok, hogy ez NE ÍGY LEGYEN!

Előfordult már, hogy egy inkasszó mindent tarolt a bankszámládon? Jó lenne ezt megelőzni, igaz? Íme pár jól megszívlelendő tanács, hogy a pénzed MEGMARADJON!   MINDEN PÉNZT VIHET EGY INKASSZÓ A SZÁMLÁRÓL?? IGEN! MICSODA??   Gyakran kérdezitek ezt, hiszen óriási megnyomorítás anyagilag, ha egy inkasszó kipucolja a bankszámlánkat. De hogy is van? Hiszen vannak letiltás alóli mentes juttatások![…]