Az elszámolás teljességgel alkalmatlan a törvényes jogok érvényesítésére Válasz a banki elszámolásra és forintosítási törekvésre

Az elszámolás teljességgel alkalmatlan a törvényes jogok érvényesítésére

Válasz a banki elszámolásra és forintosítási törekvésre

 

Dr. Léhmann György is reagált a banki elszámolásokra. Javaslata alapján ezt tehetik az adósok:

“Írhatnak adósi választ a bankok számára akkor, ha a törvényi rendelkezések alapján elszámolást küldenek az adósok számára azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy 2-3 éven belül a jelenlegi törlesztő részleteknek 2-3 szoros követelésével véglegesen tönkre tegyék a bankokkal szerződést kötő adósokat.

 A jogállamiság széthullása utáni jelenlegi állapotban természetesen semmiféle garanciát hazánkban az általam helyesnek tartott iratküldés  hasznosságára vonatkozóan adni nem tudok.”

  <<Segítséget kérek, tanácsot arra, mit tegyek, és azt mikor tegyem?>>

Kíváncsi vagyok arra, vajon hasznos-e reagálnom a banki elszámoló levélre, ha pert indítanék, hogy teljesen rendbe tegyem a szerződésemet, s ezzel egyúttal kérem az adósságom összegének törvényes mérték szerinti megállapítását!>>

További javaslata az, hogy amennyiben az adós választ ír a bankjának az általa kiküldött elszámolási kimutatásra, azt úgy tegyék meg, hogy amint ráírják a papírra a saját hitelük és adataik részleteit, azokat feketítsék is be, s aztán nyomtassák a válasz levelet, mondván, ha már nem engedték az adósokat a bank és állam közötti, adósok jogaival kapcsolatos perekben az iratok közelébe, legalább így tudassák velük azt, hogy mit tartunk róluk és a szerződéseikről.

A banknak küldött válasz levél kezdődhetne így:

  „Levél a banknak a kölcsönszerződés értékeléséről” című írásnak tartalmát kérem a banki elszámolásra adott egyik válasznak tekinteni annak bizonyítására, hogy az Önök által szerkesztett jelenleg is többszörösen törvénysértő szerződési feltételekkel rendelkező kölcsönszerződésük jelenlegi állapotában sem elszámolásra, sem bármiféle joghatás kiváltására alkalmatlan.

 Ennél fogva az Önök igyekezete az érvénytelen szerződési feltételekre is jogokat alapító elszámolás kikényszerítésére nem csak törvénysértő, de logikátlan és megalapozatlan is, semmire nem jó időpocsékolás.

 Ha törvényesen később szóba akarják majd hozni szerződésünk végét jelentő elszámolást, ahhoz előzetesen szerezzenek be bírósági vizsgálati eredményt is úgy, ahogy az Európai Bíróság ezt minden nemzeti bíróság számára kötelezően előírja.”

   Az elszámolás teljességgel alkalmatlan a törvényes jogaid érvényesítésére, ily módon szükség van bírósági úton való jogérvényesítésre. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit tehetsz, milyen konkrét megoldási lehetőségeid vannak a válaszlevél megírásán túl arra, hogy rendeződhessen körülötted a magasra ugrott hiteled okozta anyagi helyzeted, akkor írj nekünk, segítünk Neked!

 Főbb érvek, miért célszerű kérdezned? Amennyiben perben gondolkodsz, mert igazából úgy tudod kitakarítani a szerződésedet a tisztességtelen szerződési feltételektől, amik az adósságod többszörösét idézték elő, úgy nem biztos, hogy reagálnod kellene a banki elszámolásra. Miért? Mert az megakadályozza a per folyamatát, hiszen nincsen jogerős számadat, amiről vitát nyissanak.

Kérdezz tőlünk!

 • Díjmentesen megtudod, hogy mivel jár az, ha rendezni akarod a helyzetedet?
 • Ha nem akarsz csupán aprópénzt visszakapni, (jóváíratni) az ellopott milliók helyett;
 • Ha felszámolnád már otthon a bizonytalanságot;
 • Ha eleged lett a jogaid sárba tiprásából;
 • Ha végre kinyílt a szemed!

Cikkünkben csupán néhány fontos részletet említünk a banki válaszlevél mintából, -tekintettel annak terjedelmére-, ha Te erre támaszkodnál, ez alapján írnál választ az elszámolásra, akkor írj nekünk, kérd a teljes levéltartalmat, és mi elküldjük a részedre!

Az alábbiakban ismertetett ügyfelekhez megérkezett elszámolások “elrettentő példák” mindenkinek. Idekívánkozik egyik szerkesztett cikkünk, amiben pontosan erre hívtuk fel a figyelmedet, azaz arra, hogy minimális mértékű lesz az elszámolás, a kormány propaganda 25-30 %-val szemben. 6-7 %-ra tettük ezt Dr. Damm Andrea számításai szerint, de még alábbiak szerint ő is elszámolta magát… Lássuk:

ERSTE Banktól újabb elszámolások érkeztek az ügyfelekhez!
Már nem csak csalódottak, hanem felháborodottak is, hogy eddig hagyták magukat megtéveszteni és elhitték amit hazudtak nekik a 25-30%-ról. Lássunk két konkrétumot:

Egyik ügyfél 4,5 millió forint hitelt vett, fizeti a mai napig rendesen és összesen 50.000 Ft jóváírást kapott a banktól úgy, hogy egy havi törlesztőt most nem kell befizetnie és 10.000 Ft-ot jóváírtak a tőke tartozásából. Igen, jól látják csak 10.000 Ft a tényleges tőkecsökkenés!!! Az egész jóváírt összeg kb. csak 1 %-ot tesz ki.

Másik ügyfél 6 millió forintot vett fel lakásvásárlásra, visszatörlesztett az évek alatt 3,5 millió forintot és amikor 2010-ben végtörlesztett akkor még kért a bank tőle 7 millió forintot. Így összesen 10,5 milliót fizetett ki.
Az Erste bank gyors volt,írásos elszámolás még nem,de a szerintük visszajáró pénz már megérkezett az ügyfélhez. Tudják mennyit kapott vissza? 170.000 Ft-ot. Ez kb. 2,8% az eredetileg felvett hitelösszeg viszonylatában. Úgy látszik a kormányzat egy tizedesjeggyel többet hazudott,amikor 25-30% -ot ígért.

Mi ilyenkor a teendő?
Peres úton visszaszerezni a banktól a jogtalanul elvett milliókat!”

    Te kaptál már vissza valamennyit? Tisztában vagy vele, mennyi járna jogosan vissza?

Kérdezz tőlünk, ne hagyd magad továbbra is átverni.

Miért fordulj hozzánk bizalommal? 8 érv, ami mellettünk szól:

 1. Több éves, hitelszerződésekkel kapcsolatos gyakorlati segítségnyújtás;
 2. Díjmentes helyzetfelmérés/szerződés átnézése,
 3. Díjmentes bármennyi konzultáció;
 4. Pénzügyi jogász szakterület;
 5. Szerződések alapján feltérképezett megoldási lehetőségek;
 6. Gyors érdemi visszajelzés;
 7. Alacsony megbízási díj, ami részletekben is fizethető;
 8. Nincs sikerdíj!

Pénzügyi jogász, aki képes megakadályozni a gátlástalan vagyon- és jogfosztást.

Felteszem kérdésemet, segítséget kérek!

Lehet-e indulatok nélkül beszélni egy olyan tudatos kifosztásról és tönkretételről, amit az elmúlt tíz évben hajtottak végre a magyar lakosság ellen?


 Fontos! Kérünk, ha végigolvastad cikkünket, oszd meg a közösségi oldalakon is, hogy minél több emberhez jussanak el az őket segítő információk! A weblapunk oldalán található közösségi felületek gombjai ebben segítséget adnak! Köszönjük!


 Dr. Léhmann György nyomán szerkesztette a Hitelsakkmatt

{loadposition feliratkozas}

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

28

máj
Adósságterhek, Letiltás, végrehajtás

Oppá! Letiltás újra és újra ugyanabban a tartozásban?!

Hogyan tudod kideríteni, mi is a helyzet?   Elvégre nem vagyunk “fejős tehenek”, akiknek lépten-nyomon néznek bennünket! Ugyanis ránk, állampolgárokra gyakran tekintenek így a bankok, biztosítók, és még sorolhatnám. Ha csak az ún. pénzügyi tranzakciós illetékre gondolunk, amit szépen, ügyeskedve áthárítanak ránk fogyasztókra, ügyfeleikre a pénzintézetek, a bankkártyánk használata “ürügyén”.     A végrehajtási letiltás mikor elindul…   […]

22

máj
Adósságterhek, Segítségnyújtás, végrehajtás

Tartozásaim vannak! Pánikhangulat a tetőfokon

Nálad, hogy kezdődött?   Sokan, sokféleképpen élik meg azt a helyzetüket, ha adósságterheket cipelnek. Általános érzés viszont, hogy igazságtalanságot, rablást, elnyomást, dühöt, felháborodást vált ki belőlünk minden olyan fordulat, ami félelemkeltéssel kezdődik. Ez aztán lassanként. átcsap abba az állapotba, ami már megélhetésünket, netán a családi békét is fenyegeti. Olyan szélsőséges helyzetekké is tud fejlődni, amikor egyenesen az örökségünket,[…]

16

máj
Adósságterhek, végrehajtás

Adósságterhek, zűrzavar, káosz? Így tehetsz rendet, így segítünk mi!

“Teremts pénzügyi harmóniát!” címmel készítettem el legújabb videómat, ami az első, alapvető lépések megtételéről szól egy olyan, zűrzavaros adóssághelyzetben, amikor az emlékek megkoptak, halványan, vagy egyáltalán nem emlékezünk a tartozásunk összegére, és arra sem, hogy melyik pénzintézetnek is tartozunk egyáltalán. Néhányan rögtön heves érzelmekkel reagáltak megosztás után, és a hozzászólást olvasva rögtön láttam, hogy ez csupán a[…]

06

máj
Devizahitel, Hírek, Hitelmentés

Hírlevél – feliratkozás

  Segítség hitelekhez, anyagi terhekhez fűződő kérdésekben. Feliratkozásod mellé ajándék jár! Hitel Kisokos tanulmányunkat az űrlap elküldésével kapod kézhez, amiben minden kezdő segítség, fogalom benne van!   Célom, hogy pénzügyekhez kapcsolódó ismeretekben minél szélesebb körben, egyre tudatosabbak, és informáltabbak lehessenek az emberek, főképp ha adósságterheik is vannak. Szeretek gyakorlatias lenni, olyan témákkal foglalkozni, ami általánosan, felvilágosító jelleggel[…]

01

máj
válság, végrehajtás

Gazdasági összeomlásban adósságrendezés?! Ki hallott már ilyet!?

Vegyes fogadtatással vélekednek az emberek az adósságrendezéssel kapcsolatosan. Eddig is így volt, ezután is így lesz, és most, a járványhelyzetben is így van. Attól eltekintve, hogy felcsapnak néha heves érzelemből kimondott -akár meggondolatlan- vélemények is. Sokan sokféleképpen értékelik a mai helyzetet, az azonban biztos: vigyáznunk kell az egészségünkre, és ezt olyan módokon kell megtennünk, amit eddig még[…]

27

ápr
Elévült!, végrehajtás

Ez már rég ELÉVÜLT! Mégis tiltják…

Mikor évül el a végrehajtási jog? Gyakori eset, hogy nagyon régi követeléseknél mikor végrehajtás indul meg, felháborodva csapják össze kezüket az adósok, hogy: “De ez már többszörösen elévült tartozás! Milyen alapon tilt a végrehajtó?!!” Sajnos tudni kell, hogy akár ősrégi tartozás(ok)ról is van szó, de ha már végrehajtás indult el benne, akkor már nem a követelés elévüléséről[…]