Az elszámolás teljességgel alkalmatlan a törvényes jogok érvényesítésére Válasz a banki elszámolásra és forintosítási törekvésre

Az elszámolás teljességgel alkalmatlan a törvényes jogok érvényesítésére

Válasz a banki elszámolásra és forintosítási törekvésre

 

Dr. Léhmann György is reagált a banki elszámolásokra. Javaslata alapján ezt tehetik az adósok:

“Írhatnak adósi választ a bankok számára akkor, ha a törvényi rendelkezések alapján elszámolást küldenek az adósok számára azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy 2-3 éven belül a jelenlegi törlesztő részleteknek 2-3 szoros követelésével véglegesen tönkre tegyék a bankokkal szerződést kötő adósokat.

 A jogállamiság széthullása utáni jelenlegi állapotban természetesen semmiféle garanciát hazánkban az általam helyesnek tartott iratküldés  hasznosságára vonatkozóan adni nem tudok.”

  <<Segítséget kérek, tanácsot arra, mit tegyek, és azt mikor tegyem?>>

Kíváncsi vagyok arra, vajon hasznos-e reagálnom a banki elszámoló levélre, ha pert indítanék, hogy teljesen rendbe tegyem a szerződésemet, s ezzel egyúttal kérem az adósságom összegének törvényes mérték szerinti megállapítását!>>

További javaslata az, hogy amennyiben az adós választ ír a bankjának az általa kiküldött elszámolási kimutatásra, azt úgy tegyék meg, hogy amint ráírják a papírra a saját hitelük és adataik részleteit, azokat feketítsék is be, s aztán nyomtassák a válasz levelet, mondván, ha már nem engedték az adósokat a bank és állam közötti, adósok jogaival kapcsolatos perekben az iratok közelébe, legalább így tudassák velük azt, hogy mit tartunk róluk és a szerződéseikről.

A banknak küldött válasz levél kezdődhetne így:

  „Levél a banknak a kölcsönszerződés értékeléséről” című írásnak tartalmát kérem a banki elszámolásra adott egyik válasznak tekinteni annak bizonyítására, hogy az Önök által szerkesztett jelenleg is többszörösen törvénysértő szerződési feltételekkel rendelkező kölcsönszerződésük jelenlegi állapotában sem elszámolásra, sem bármiféle joghatás kiváltására alkalmatlan.

 Ennél fogva az Önök igyekezete az érvénytelen szerződési feltételekre is jogokat alapító elszámolás kikényszerítésére nem csak törvénysértő, de logikátlan és megalapozatlan is, semmire nem jó időpocsékolás.

 Ha törvényesen később szóba akarják majd hozni szerződésünk végét jelentő elszámolást, ahhoz előzetesen szerezzenek be bírósági vizsgálati eredményt is úgy, ahogy az Európai Bíróság ezt minden nemzeti bíróság számára kötelezően előírja.”

   Az elszámolás teljességgel alkalmatlan a törvényes jogaid érvényesítésére, ily módon szükség van bírósági úton való jogérvényesítésre. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit tehetsz, milyen konkrét megoldási lehetőségeid vannak a válaszlevél megírásán túl arra, hogy rendeződhessen körülötted a magasra ugrott hiteled okozta anyagi helyzeted, akkor írj nekünk, segítünk Neked!

 Főbb érvek, miért célszerű kérdezned? Amennyiben perben gondolkodsz, mert igazából úgy tudod kitakarítani a szerződésedet a tisztességtelen szerződési feltételektől, amik az adósságod többszörösét idézték elő, úgy nem biztos, hogy reagálnod kellene a banki elszámolásra. Miért? Mert az megakadályozza a per folyamatát, hiszen nincsen jogerős számadat, amiről vitát nyissanak.

Kérdezz tőlünk!

 • Díjmentesen megtudod, hogy mivel jár az, ha rendezni akarod a helyzetedet?
 • Ha nem akarsz csupán aprópénzt visszakapni, (jóváíratni) az ellopott milliók helyett;
 • Ha felszámolnád már otthon a bizonytalanságot;
 • Ha eleged lett a jogaid sárba tiprásából;
 • Ha végre kinyílt a szemed!

Cikkünkben csupán néhány fontos részletet említünk a banki válaszlevél mintából, -tekintettel annak terjedelmére-, ha Te erre támaszkodnál, ez alapján írnál választ az elszámolásra, akkor írj nekünk, kérd a teljes levéltartalmat, és mi elküldjük a részedre!

Az alábbiakban ismertetett ügyfelekhez megérkezett elszámolások “elrettentő példák” mindenkinek. Idekívánkozik egyik szerkesztett cikkünk, amiben pontosan erre hívtuk fel a figyelmedet, azaz arra, hogy minimális mértékű lesz az elszámolás, a kormány propaganda 25-30 %-val szemben. 6-7 %-ra tettük ezt Dr. Damm Andrea számításai szerint, de még alábbiak szerint ő is elszámolta magát… Lássuk:

ERSTE Banktól újabb elszámolások érkeztek az ügyfelekhez!
Már nem csak csalódottak, hanem felháborodottak is, hogy eddig hagyták magukat megtéveszteni és elhitték amit hazudtak nekik a 25-30%-ról. Lássunk két konkrétumot:

Egyik ügyfél 4,5 millió forint hitelt vett, fizeti a mai napig rendesen és összesen 50.000 Ft jóváírást kapott a banktól úgy, hogy egy havi törlesztőt most nem kell befizetnie és 10.000 Ft-ot jóváírtak a tőke tartozásából. Igen, jól látják csak 10.000 Ft a tényleges tőkecsökkenés!!! Az egész jóváírt összeg kb. csak 1 %-ot tesz ki.

Másik ügyfél 6 millió forintot vett fel lakásvásárlásra, visszatörlesztett az évek alatt 3,5 millió forintot és amikor 2010-ben végtörlesztett akkor még kért a bank tőle 7 millió forintot. Így összesen 10,5 milliót fizetett ki.
Az Erste bank gyors volt,írásos elszámolás még nem,de a szerintük visszajáró pénz már megérkezett az ügyfélhez. Tudják mennyit kapott vissza? 170.000 Ft-ot. Ez kb. 2,8% az eredetileg felvett hitelösszeg viszonylatában. Úgy látszik a kormányzat egy tizedesjeggyel többet hazudott,amikor 25-30% -ot ígért.

Mi ilyenkor a teendő?
Peres úton visszaszerezni a banktól a jogtalanul elvett milliókat!”

    Te kaptál már vissza valamennyit? Tisztában vagy vele, mennyi járna jogosan vissza?

Kérdezz tőlünk, ne hagyd magad továbbra is átverni.

Miért fordulj hozzánk bizalommal? 8 érv, ami mellettünk szól:

 1. Több éves, hitelszerződésekkel kapcsolatos gyakorlati segítségnyújtás;
 2. Díjmentes helyzetfelmérés/szerződés átnézése,
 3. Díjmentes bármennyi konzultáció;
 4. Pénzügyi jogász szakterület;
 5. Szerződések alapján feltérképezett megoldási lehetőségek;
 6. Gyors érdemi visszajelzés;
 7. Alacsony megbízási díj, ami részletekben is fizethető;
 8. Nincs sikerdíj!

Pénzügyi jogász, aki képes megakadályozni a gátlástalan vagyon- és jogfosztást.

Felteszem kérdésemet, segítséget kérek!

Lehet-e indulatok nélkül beszélni egy olyan tudatos kifosztásról és tönkretételről, amit az elmúlt tíz évben hajtottak végre a magyar lakosság ellen?


 Fontos! Kérünk, ha végigolvastad cikkünket, oszd meg a közösségi oldalakon is, hogy minél több emberhez jussanak el az őket segítő információk! A weblapunk oldalán található közösségi felületek gombjai ebben segítséget adnak! Köszönjük!


 Dr. Léhmann György nyomán szerkesztette a Hitelsakkmatt

{loadposition feliratkozas}

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

26

nov
Elévült!

TÉVHITEK az Elévülésekben az adósságkezelés területéről- 1. rész

Milyen tévhitek, téves gondolatok, meggyőződések keringenek az Elévülésekhez fűződően?     TÉVHITEK    Főbb ilyen területek, ahol tévhitek keringenek: Perek – halasztó hatályuk van? Adósságcsökkentések – megegyezés Elévülések: 1. Tartozás/követelés elévülése; 2. Végrehajtási jog elévülése Mokk – Fizetési Meghagyás Inkasszó Kinek tartozunk? Moratórium Eladom/Megtartom? Fentiek azok a legfőbb, legnagyobb adósságokhoz kapcsolódó területek, amelyek mindegyike  akár életbe lép […]

06

nov
Akut szakasz-online tanfolyam

TÉVHITEK az adósságkezelés összetett területéről

Milyen tévhitek, téves gondolatok, meggyőződések keringenek az adósságokhoz fűződő egyes területekről?   8 éven át, azóta is tart, hogy beleástam magam az adósságokhoz kapcsolódó szinte összes érintett terület témájába. Sok száz történetet hallgattam a szátokból, történt jó pár cifra dolog velem is. Ezeket összesítettem, kidolgoztam, egybegyúrtam egy olyan rendszerbe, ami örökre megállja a helyét, évente némi aktualizálás[…]

04

nov
Akut szakasz-online tanfolyam

MIT produkál a test, ha sarokba szorítják, például előáll egy pénzügyi krízis?

Magadra ismersz az alábbi “tünet együttes” alapján?   Mikor beáll egy pénzügyi vészhelyzet, akkor tapasztalataim alapján, -egyrészt ügyfelek beszámolóiból levonva, másrészt az én saját helyzemet átélve-, élesben tudom, mit produkál az ember teste, milyen pszichés foyamatok indulnak be, ha megijed: Kezdődik a remegés, Gyomortájékon szorítást érzel, Az agyad már érzékeli, hogy “megy fel a pumpa”, Roppant idegessé,[…]

03

nov
Akut szakasz-online tanfolyam

Az adósság kezelés HOGYANJA és Pénzügyi VÉSZHELYZETI eljárások alkalmazása- Az egyedülálló online képzésben

MIT TESZEL, AMIKOR PÉNZÜGYI VÉSZHELYZET VAN? Egyedülálló online képzés, online tanfolyam Hogyan érj el személyes és anyagi védelmet akkor, mikor már a végrehajtó szorongat és nem tudsz kihez fordulni segítségért?   Itt az első és egyetlen olyan online képzés amely megoldja a bátortalan, reményt vesztett, elkeseredett, adósságban élő emberek FŐ gondját, és még csak a lakásból sem[…]

27

okt
Faktorcégek, Kamat

Erre figyelj, ha efféle “csodás ajánlattal” bombáznak

Ezért jobb óvatosnak lenni az első ránézésre csodásnak tűnő, remek ajánlatokkal   A pénzügyi terület igen érzékeny pont tud lenni minden szereplő számára. Főképp, ha valakinek adósságai vannak, könnyű prédának számíthat. Majdnem belesétáltam én is a módszeres, tervszerűen kihelyezett csapdákba, de a körülményeknek hála, sikeresen elkerültem ezeket és jól jöttem ki az adóssághelyzetekből. A tanulságokat viszont azon[…]

21

okt
Elévült!, Moratórium

Átmeneti fizetési könnyítési kérelem

Átmeneti fizetési könnyítési kérelem Az alábbi kérelem szövegezése a Covid állapot következtében kialakult munkahelyi problémákat hozza indoknak, te olyan indokot/indokokat sorolj fel, -csupán a szövegnek a megfelelő részét átalakítva-, amely a saját helyzetedet vázolja fel. A4-es méretű lapot képzeljünk magunk elé, az alábbiakat arra elhelyezve kell elképzelni és ráírni: Az adott bank neve kerül a bal felső[…]