Az elszámolás teljességgel alkalmatlan a törvényes jogok érvényesítésére Válasz a banki elszámolásra és forintosítási törekvésre

Az elszámolás teljességgel alkalmatlan a törvényes jogok érvényesítésére

Válasz a banki elszámolásra és forintosítási törekvésre

 

Dr. Léhmann György is reagált a banki elszámolásokra. Javaslata alapján ezt tehetik az adósok:

“Írhatnak adósi választ a bankok számára akkor, ha a törvényi rendelkezések alapján elszámolást küldenek az adósok számára azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy 2-3 éven belül a jelenlegi törlesztő részleteknek 2-3 szoros követelésével véglegesen tönkre tegyék a bankokkal szerződést kötő adósokat.

 A jogállamiság széthullása utáni jelenlegi állapotban természetesen semmiféle garanciát hazánkban az általam helyesnek tartott iratküldés  hasznosságára vonatkozóan adni nem tudok.”

  <<Segítséget kérek, tanácsot arra, mit tegyek, és azt mikor tegyem?>>

Kíváncsi vagyok arra, vajon hasznos-e reagálnom a banki elszámoló levélre, ha pert indítanék, hogy teljesen rendbe tegyem a szerződésemet, s ezzel egyúttal kérem az adósságom összegének törvényes mérték szerinti megállapítását!>>

További javaslata az, hogy amennyiben az adós választ ír a bankjának az általa kiküldött elszámolási kimutatásra, azt úgy tegyék meg, hogy amint ráírják a papírra a saját hitelük és adataik részleteit, azokat feketítsék is be, s aztán nyomtassák a válasz levelet, mondván, ha már nem engedték az adósokat a bank és állam közötti, adósok jogaival kapcsolatos perekben az iratok közelébe, legalább így tudassák velük azt, hogy mit tartunk róluk és a szerződéseikről.

A banknak küldött válasz levél kezdődhetne így:

  „Levél a banknak a kölcsönszerződés értékeléséről” című írásnak tartalmát kérem a banki elszámolásra adott egyik válasznak tekinteni annak bizonyítására, hogy az Önök által szerkesztett jelenleg is többszörösen törvénysértő szerződési feltételekkel rendelkező kölcsönszerződésük jelenlegi állapotában sem elszámolásra, sem bármiféle joghatás kiváltására alkalmatlan.

 Ennél fogva az Önök igyekezete az érvénytelen szerződési feltételekre is jogokat alapító elszámolás kikényszerítésére nem csak törvénysértő, de logikátlan és megalapozatlan is, semmire nem jó időpocsékolás.

 Ha törvényesen később szóba akarják majd hozni szerződésünk végét jelentő elszámolást, ahhoz előzetesen szerezzenek be bírósági vizsgálati eredményt is úgy, ahogy az Európai Bíróság ezt minden nemzeti bíróság számára kötelezően előírja.”

   Az elszámolás teljességgel alkalmatlan a törvényes jogaid érvényesítésére, ily módon szükség van bírósági úton való jogérvényesítésre. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit tehetsz, milyen konkrét megoldási lehetőségeid vannak a válaszlevél megírásán túl arra, hogy rendeződhessen körülötted a magasra ugrott hiteled okozta anyagi helyzeted, akkor írj nekünk, segítünk Neked!

 Főbb érvek, miért célszerű kérdezned? Amennyiben perben gondolkodsz, mert igazából úgy tudod kitakarítani a szerződésedet a tisztességtelen szerződési feltételektől, amik az adósságod többszörösét idézték elő, úgy nem biztos, hogy reagálnod kellene a banki elszámolásra. Miért? Mert az megakadályozza a per folyamatát, hiszen nincsen jogerős számadat, amiről vitát nyissanak.

Kérdezz tőlünk!

 • Díjmentesen megtudod, hogy mivel jár az, ha rendezni akarod a helyzetedet?
 • Ha nem akarsz csupán aprópénzt visszakapni, (jóváíratni) az ellopott milliók helyett;
 • Ha felszámolnád már otthon a bizonytalanságot;
 • Ha eleged lett a jogaid sárba tiprásából;
 • Ha végre kinyílt a szemed!

Cikkünkben csupán néhány fontos részletet említünk a banki válaszlevél mintából, -tekintettel annak terjedelmére-, ha Te erre támaszkodnál, ez alapján írnál választ az elszámolásra, akkor írj nekünk, kérd a teljes levéltartalmat, és mi elküldjük a részedre!

Az alábbiakban ismertetett ügyfelekhez megérkezett elszámolások “elrettentő példák” mindenkinek. Idekívánkozik egyik szerkesztett cikkünk, amiben pontosan erre hívtuk fel a figyelmedet, azaz arra, hogy minimális mértékű lesz az elszámolás, a kormány propaganda 25-30 %-val szemben. 6-7 %-ra tettük ezt Dr. Damm Andrea számításai szerint, de még alábbiak szerint ő is elszámolta magát… Lássuk:

ERSTE Banktól újabb elszámolások érkeztek az ügyfelekhez!
Már nem csak csalódottak, hanem felháborodottak is, hogy eddig hagyták magukat megtéveszteni és elhitték amit hazudtak nekik a 25-30%-ról. Lássunk két konkrétumot:

Egyik ügyfél 4,5 millió forint hitelt vett, fizeti a mai napig rendesen és összesen 50.000 Ft jóváírást kapott a banktól úgy, hogy egy havi törlesztőt most nem kell befizetnie és 10.000 Ft-ot jóváírtak a tőke tartozásából. Igen, jól látják csak 10.000 Ft a tényleges tőkecsökkenés!!! Az egész jóváírt összeg kb. csak 1 %-ot tesz ki.

Másik ügyfél 6 millió forintot vett fel lakásvásárlásra, visszatörlesztett az évek alatt 3,5 millió forintot és amikor 2010-ben végtörlesztett akkor még kért a bank tőle 7 millió forintot. Így összesen 10,5 milliót fizetett ki.
Az Erste bank gyors volt,írásos elszámolás még nem,de a szerintük visszajáró pénz már megérkezett az ügyfélhez. Tudják mennyit kapott vissza? 170.000 Ft-ot. Ez kb. 2,8% az eredetileg felvett hitelösszeg viszonylatában. Úgy látszik a kormányzat egy tizedesjeggyel többet hazudott,amikor 25-30% -ot ígért.

Mi ilyenkor a teendő?
Peres úton visszaszerezni a banktól a jogtalanul elvett milliókat!”

    Te kaptál már vissza valamennyit? Tisztában vagy vele, mennyi járna jogosan vissza?

Kérdezz tőlünk, ne hagyd magad továbbra is átverni.

Miért fordulj hozzánk bizalommal? 8 érv, ami mellettünk szól:

 1. Több éves, hitelszerződésekkel kapcsolatos gyakorlati segítségnyújtás;
 2. Díjmentes helyzetfelmérés/szerződés átnézése,
 3. Díjmentes bármennyi konzultáció;
 4. Pénzügyi jogász szakterület;
 5. Szerződések alapján feltérképezett megoldási lehetőségek;
 6. Gyors érdemi visszajelzés;
 7. Alacsony megbízási díj, ami részletekben is fizethető;
 8. Nincs sikerdíj!

Pénzügyi jogász, aki képes megakadályozni a gátlástalan vagyon- és jogfosztást.

Felteszem kérdésemet, segítséget kérek!

Lehet-e indulatok nélkül beszélni egy olyan tudatos kifosztásról és tönkretételről, amit az elmúlt tíz évben hajtottak végre a magyar lakosság ellen?


 Fontos! Kérünk, ha végigolvastad cikkünket, oszd meg a közösségi oldalakon is, hogy minél több emberhez jussanak el az őket segítő információk! A weblapunk oldalán található közösségi felületek gombjai ebben segítséget adnak! Köszönjük!


 Dr. Léhmann György nyomán szerkesztette a Hitelsakkmatt

{loadposition feliratkozas}

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

30

júl
Devizahitel, végrehajtás

Milyen formákat ölt az adósok kizsákmányolása?

Pénzügyi Káosz, vagy Ko?   A devizahiteles behúzással/csapdával látott napvilágot nagyon körvonalazottan, hogy meddig képes elmenni, milyen határokat tud feszegetni az, ha ezer milliárdok bezsebelése a cél. Ez a korántsem mellékes téma akkoriban, 2013.-2014. táján nagyon új volt még mindenkinek. Még az is szűz terület volt és ezáltal mindenki gyakorlatlan is volt abban, hogy a bankokkal szemben […]

29

júl
árverés, Devizahitel, végrehajtás

A bank téved! – Saját történetem III. rész

A végrehajtás felfüggesztve, lélegzetvételnyi idő, végre!   Ez az írás az én igaz történetem arról, amit a 2 devizahitelemmel átéltem 7 évvel ezelőtt. Minden egyes mozzanatra, és lelki teherre, sérelemre, és nyomásra úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna. III. rész. Ha olvastad devizahiteles történetem I.ésII. részét, akkor elég, ha kicsit visszanyúlok az írásom befejező részéhez, hogy felvegyük az[…]

23

júl
Adósság behajtása, Adósságrendezés

Akkor most tisztázzuk!

Mi történne, ha magadra maradnál egy adósságrendezési folyamatban?   Vannak azok az emberek, akik mindent jobban tudnak. Vannak, akik meghallgatják mások véleményét, de azt teszik, amit saját maguk elképzeltek az adott helyzetben. Mások elfogadják mások véleményét, ha tudják, ők jobban értenek hozzá. Vannak, akik nem gondolkoznak, csakis a mások véleményére alapozva hozzák meg döntéseiket.  Ahány ember, annyiféle[…]

22

júl
Adósságrendezés

Mikkel nem kell számolnod, ha tudatosan adósságrendezel?

Milyen csapdákat kerülhetsz el egy jó döntéssel?   Talán furcsának találhatod, hogy a fordított verziót, a “mi NEM lesz, ha adósságrendezel” megközelítést használom. Bizonyos dolgokat könnyebb úgy behatárolni, hogy nem arról beszélünk, hogy azok milyenek, mi valósulhat meg, ha alkalmazzuk, hanem azt határozzuk meg, hogy milyenek nem, azaz “mi nem fog biztosan történni, ha adósságkezelsz?”   Mivel[…]

16

júl
Behajtó/végrehajtó, végrehajtás

Sokan összekeverik őket – pedig eltérőek a szerepkörök az adósságbehajtásban

Miben mások a behajtók és a végrehajtók?   Azt könnyebb meghatározni, hogy miben nagyon hasonlók: mindkét hivatalos fél a félelemre alapozva kommunikál, ijesztő hangnemben veszi fel a kapcsolatot az adósokkal, s nyugodtan mondhatom, hogy szinte mindenkinek feláll a szőr a hátán, ha velük kerül kapcsolatba saját akarata ellenére és netán együttműködést elérnie. Sajnos bevált gyakorlat lett a[…]

09

júl
adósság, végrehajtás

A megfélemlítés a kenyerük – Hogyan állj ellen?

Miért dolgoznak a követeléskezelők, végrehajtók nagy hatásfokkal?   Elterjedt módszer -pláne manapság-, hogy a bankok, követeléskezelők (akiknek a bankok eladják a tartozásokat), végrehajtók, bíróság, közjegyzők, egy szóval a hivatalos szervek a félelemre alapozva kommunikálnak: Ha be akarnak hajtani egy/több adósságot, Ha el akarnak érni valamit a lehető legrövidebb idő alatt, Ha olyan cselekvésre akarnak rávenni például adósokat,[…]