LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!

 

Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces!
Ha alacsony a becsérték, akkor bizony nagy eséllyel az árverés befejeztével is marad fenn tartozás. Sőt, így sokkal könnyebb préda az adott ingatlan, bárki számára.
Tehát jó odafigyelni arra, hogy a becsérték tükrözze az adott ingatlan valódi piaci értékét!
 
 
De mi van akkor, ha beindul az árverés?
 
Ezt megelőzően a végehajtó kiküldi a helyi önkormányzatnak  és az adósnak is a becsértékkérő, illetve becsértékközlő levelét. Erről már alapos gyanúnk lehet afelől, hogy az ingatlanunkat/ingatlanjainkat veszély fenyegeti. Cikkeztem már arról a tényről is, hogy az esetek döntő többségében fals árverési becsértéket állapít meg a helyi önkormányzat hatósági embere. Mert vagy íróasztal mellől, vagy más okból alacsonyra lövi be az adott ingatlan(ok) piaci értékét. 
 
1. variáció: Mi van, ha túl magasra lövi be az ingatlan értéket? Ebben a helyzetben az adóst nem fenyegeti komoly kár, hiszen az ingatlan értékét felülbecsülték, a tartozás esélyesebben lesz rendezve, vagy ha így is túlhalad esetleg az ingatlan felülbecsült értékén, akkor a végén kevesebb összeg marad fenn, amit rendezni kell a teljes adósság megszűnéséig.
Ha viszont a tartozás kevesebb, mint az ingatlan túlbecsült értéke, akkor az árverést követően több plusz pénz marad a zsebünkben. Tehát ebben az esetben nem járunk rosszul, attól eltekintve, hogy elveszíthetjük az otthonunkat.
 
2. variáció: Ha túl alacsonyra becsülték az ingatlant: Itt van az igazi veszély! Ugyanis könnyen előfordulhat, hogy többen lecsapnak az értékesebb ingatlanunkra, és sokkal nagyobb eséllyel viszik el azt árverésen, mint magasabb értéknél.
Másfelől, a tartozásból is több maradhat egy “sikeres” árverés után is, hiszen nem fedi be az ingatlanért kifizetett alacsonyabb összeg az adósságot, tehát még életünk végéig is gyötörhet a végrehajtó a letiltásokkal, vagy viheti el még valamilyen vagyonunkat a tartozás fejében.
Ha olyan szerencsénk van, hogy a tartozás nem túl magas az ingatlan értékéhez képest, akkor kevesebb marad fenn, viszont ennél a felállásnál, az ingatlan alacsonyra belőtt értéke miatt nagyon kevés sansz van arra, hogy marad is a zsebünkben pénzünk az árverés lezárása után.
Tehát ez egy nagyon áldatlan állapot, ez ellen tenni kell még időben valamit. De mit?
 
 
Hogyan védekezz az alacsonyra belőtt ingatlan érték ellen?
 
Amikor a helyi önkormányzat kiadja az általa becsült értéket, végrehajtó megküldi az adósnak, akkor van rövid határidő arra, hogy ezt NE fogadjuk el. Ha ellenezzük azt, akkor ezt írásban kell benyújtani a végrehajtóhoz, kifogás formájában. Ekkor ő eljuttatja a helyileg illetékes bíróságra, ahol kirendelnek egy igazságügyi szakértőt vizsgálatra. Az ő díját előre kérik, ami 150 e Ft-tól indul. Nem olcsó mulatság, de ha itt a megállapított érték milliókkal alacsonyabb, akkor megéri kifizetni a szakértőt, mert csak a javunkat szolgáljuk vele. (Feljebb leírt okok miatt.)
 
Ez a hivatalos módja annak, hogy elejét vegyük egy igazságtalan és méltánytalan árverésnek. Másfelől arra is jó lehet igazságügyi szakértő bevonása, hogy időt nyerjünk. Minimum 1 hónap nyerhető ezáltal, ez pedig elég lehet, hogy befizessük a tartozásunkat, vagy szakember egyezséget kössön. Első megoldás sokkal gyorsabb lehet, ezért azt ajánlom.
 
Hitelfelvételt ITT kérhetsz, még -Khr esetén is ez megoldható! >>gyorsHITELHÁZ – KAPCSOLAT<<
Eközben erősen ajánlott szakember segítségét kérni, MERT még itt is van lehetőség az árverés megállítására! Fenti kapcsolati linken kérhetsz olyan irányú/jellegű segítséget, amilyet szeretnél: egyezséghez szakembert, vagy gyors hitelt a tartozás rendezésére.
 
 
Az ÁRVERÉS menete
 
Ha egyetértünk a megállapított becsértékkel, vagy másik esetben, ha az igazságügyi szakértő elvégezte a munkáját, akkor a végrehajtó által kiírt elektronikus időpontban kezdetét veszi a 3-szor 20 napos licit időszak. Ebben az időszakban lehet az adott ingatlan(ok)ra licitálni, egy 10 %-os előleg befizetésével. Először is regisztrálni kell az Mbvk. oldalán, aztán lehet ezt az előleget befizetni. Csak így lehet részt venni az árverésen, mint vevő jelölt.
 
Sajnos nagyon előnytelenül változtattak az árverés menetén ezzel a 3×20 napos időszakkal. Ez az adósnak csakis hátrányt jelent. Ugyanis ha az első 20 napban megérkezik a legmagasabb licit, elveszhet az ingatlan. Vagy ugyanígy, ha adós végrehajtási kifogással él, ebben a 20 napban esélye sem lesz, hogy érdemi intézkedést kap. Erről az anomáliákról ITT írtam>>Kifejezetten káros az adósoknak az új végrehajtási törvénymódosítás…<<
 
 
 
KÁROK ENYHÍTÉSE
 
Még árverés alatt is, akár a becsérték megállapításáról szóló végrehajtási levél, akár a zajló árverés alatt is meg lehet fordítani az eseményeket. Tevékenységem során 3 nap alatt is sikerült már hitelt kihelyeznünk oda, ahol árverésen volt az ingatlan. Persze nem elég a 19. napon szólni, ha van olyan licit, ami elvinné az ingatlant az első szakasz 20. napján. Tehát azért itt is fontos az időtényező. De merjónünk szólni! Tarts ki a végsőkig, soha NE add fel a reményt, hogy még mindent megakadályozhatsz!
 
 
 

Keress bennünket, ha megszabadulnál a magas adósságaidtól, vagy elkerülnél, megállítanál egy végrehajtást! >>KAPCSOLAT – KÉREK SEGÍTSÉGET!<<


Az anyagi válsághelyzet megszüntetése

A legfontosabb: >>kérjünk szakértői segítséget<< a gyökérprobléma megoldásához: az anyagi válsághelyzet kialakulásának fő okozója az adósságprobléma. Ha az adósságprobléma eltűnik, minden más is eltűnik. Nem lesz anyagi válság, csakis tiszta, rendezett pénzügyi helyzet!

Hogyan lehetséges ez? Tudok segíteni az adósság kezelésében, ami egyben annak csökkentését és kamatmentes visszafizethetőségét is jelenti. Ha lecsökken a tartozás, kialakul bármiféle egyezség a követelő cég és adós között, akkor eltűnik az anyagi probléma. Mivel mindenki saját anyagi körülményeihez igazítható az adósság gond, tehát bárki fizetni fogja tudni, és kamatok nélkül el is tud majd tűnni a tartozás, megáll a végrehajtás. S mivel lehet majd fizetni, nem lesz válasághelyzet!

Keress bátran, előzzük meg a nagyobb válsághelyzetet, ha már nagy a baj, kezeljük és tüntessük el!

Ha bárki azt gondolja, ez lehetetlen, akkor NE keressen, de bárki aki úgy gondolkozik, megpróbálom, hiszen NINCS vesztenivalóm, azok bátran KERESSENEK!


KULCSVIDEÓK letöltése a legfontosabb adóssághoz kapcsolódó témákban:

Végrehajtás, Mokk, Elévülés, Zaklatás, Behajtó emberek, Adósságcsökkentés, Negatív Khr-melletti HITEL!, ….SOK-SOK téma, amely mindegyike NEHÉZ helyzethez kapcsolódik.
 
Segítettem a problémán: sok kulcsfontosságú ismeretet és praktikát osztok meg az alaposan elkészített videóimmal. Kb. 170 db, videóm, kb. 400 db írott cikkem van bedőlt, behajtás alatt álló tartozásokhoz kapcsolódóan.
  • Hogyan jársz jobban? Hogyan állíthatsz meg egy rémísztő, folyó végrehajtást?
  • Hogy mit jelent árverés? Hogyan előzd meg, vagy farolj ki belőle?
  • Hogyan mondj ellent fizetési meghagyásnak?
  • Hogyan nyerj ELÉVÜLÉSI PERT?
  • Hogyan csökkenhet a tartozásod több MILLIÓVAL? …és még sok-sok mindenre mondom a válaszokat.
Bármilyen téma érdekel, MOST INGYEN letölthető, INNEN>> KATT IDE!>>https://hitelsakkmatt.hu/videos-letoltheto-anyagok-ingyenes/

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt

 

Kapcsolódó cikkek

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt […]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így[…]