Közjegyzői kiruccanás – Ne szólj szám, nem fáj fejem!

Közjegyzői kiruccanás… Ne szólj szám, nem fáj fejem!

 

Nagyon megosztó hivatalnokok lettek ők, mert azért egy időben volt tekintélyük, “kéztördelve” mentek hozzájuk az emberek ügyet intézni, és ugyebár rengeteg témában van szükség közjegyzőre. A teljesség igénye nélkül, pár kategória:

 • Hagyatéki eljárás, öröklési bizonyítvány
 • Hitelesítés, tanúsítvány
 • Okirat, pénz és értékpapír megőrzése
 • Ingatlanforgalom
 • A Házassági és Élettársi Vagyonjogi Szerződések Országos Nyilvántartásáról
 • A közjegyzői pénzletéti eljárásról
 • Végintézkedések és végintézkedések országos nyilvántartása

A kategóriákon belül is még számtalan területen tevékenykednek. Azt gondolom,hogy a devizások előtt rendesen leszerepeltek, és gyűlöletet hagytak a szívekben. Megvan a véleményük azoknak is, akik átlátják, hogy mi történt a devizahitelek esetében, a szélsőséges eseteknél, a földönfutóvá tett embereknél pedig természetes a nagyfokú ellenérzés velük szemben.


Senki ne gondolja azt, hogy én csak elvi szinten osztom az észt,  és csak úgy a levegőbe beszélve mondok mindenféle előremutató okosságot, és különféle tanácsot, hogy mit kellene megtennie mindenkinek, akinek kisebb, nagyobb, vagy akár tetemes adósságai vannak, és tegye a tanácsolt dolgokat annak érdekében, hogy történhessen végre valami a devizás, vagy forintos, problémás, nem problémás tartozásaiban, hogy sínre kerülhessenek a saját dolgai is, és végre beköszöntsön a szebb, nyugodtabb, és boldogabb élet.

 

Nálam ez így néz ki a gyakorlatban

 

Én is mindennap vívom a saját, -néha belső- harcomat a kizsákmányolókkal szemben, és elkövetek mindent, de értsd szó szerint, mindent, hogy pozitív fordulat álljon be a saját, meghatározó hitelproblémáimban is.

Ha kell, levelet írok, ha kell telefonálok, ha kell beadványokat írok, ha kell bírósági tárgyalásokra járok, (volt néhány), ha kell odapirongatok…  😀

Az évek során már túl vagyok

 • 3 ingatlan árverési kiírásán,
 • 3 különböző székhelyű bíróságra beküldött válogatott beadványokon,
 • egy többlépcsős végrehajtási igényper kivitelezésén, és teljes körű megnyerésén, 🙂 ami a hőn szeretett autóm megmentését szolgálta;
 • 2 db elévült ügy megnyerésén, ahol egyszemélyben voltam adós, és saját magam ügyvédje,
 • Lakásszövetkezeti közös költség indokolatlan magas összegű behajtási kísérletén, ami több körös bírósági per végén az én győzelmemmel zárult,
 • Ismerős tartozásának benyelésére, plusz a bírósági perköltségeket is a nyakamba varrták: na, de erre ott lesz a Mokk-os jól ismert fizetési meghagyás> csak most az én szolgálatomban;
 • felfüggesztett végrehajtásokon,
 • végrehajtói látogatásokon – ezt utálom a legjobban -,
 • kezesek ügyében eljáráson,
 • végrehajtói fizetés – letiltásokon,
 • végrehajtási kifogásokon, és azok elutasításán,
 • 1 db devizahitel sikeres lezárásán,
 • a javamra történő 73 %-kos kamatmentes megállapodáson, amiben már végrehajtás is volt, és
 • egy tegnapi igen érdekes közjegyzői látogatáson.

Hidd el, sok víz lefolyt a Dunán, mióta behúzott engem is az a bizonyos örvény, de elhatároztam, hogy minél nagyobb falat lesz, annál inkább, és kitartóbban fogok küzdeni.

Vannak szép eredményeim, amiktől még bátrabb, eltökéltebb, és tapasztaltabb is lettem. Amilyen lehetsz Te is, hiszen mindkettőnknek a két füle között van a fejünk, és megteheti mindenki azt, amit már eddig én is. És vannak a Hitelsakkmattnak is csodálatos eredményei, sok engedmény a horribilis tartozások helyett! 🙂

 

A közjegyzői kalandom azért megér egy “misét”:)

 

Sokat lehet olvasni innen-onnan róluk, és sok a kérdőjel is a munkájuk kapcsán. Sokan tudni vélik, hogy a kezeik közül kibocsájtott záradék nem lehet törvényes, hiszen jogalap nélküli szerződések behajtásának enged szabad utat.

Lobogtatásával a végrehajtó azt tesz tulajdonképpen, amit csak akar, vigyázva a törvényi előírásnak megfelelően, azaz a végrahajtási folyamat fokozatossági elvének betartásával, hogy aztán ne lehessen végrehajtási kifogást tenni a munkája ellen. Erre azért odafigyelnek.

Ezek a köztisztviselők, ügy – ügy után hátradőlve hivatali jó puha, kényelmes főnöki székükben, irodájuk biztonságos falai között aztán elmélázva gondolnak -tán- arra, hogy mennyi fontos, és nagy ügyet oldottak meg az adott napon is, és a munkájukat mennyire jól végzik.

Ilyenkor tudnám őket jól megrázni, és megmutatni a realitást, azt a magyar valóságot, amire ők tették fel a pontot, ami az ő kezeik nyomán jött el, és okozta oly sok ártatlan, dolgos és szorgos magyar jóravaló polgár nyomorúságát, és tragédiáját. A magyar gazdaság ezeknek a derék, magyar dolgos kezeknek a fáradságos munkáját hordozza, és ők egy tollvonással tönkreteszik életek gyümölcsét, és úgy munkálkodnak, hogy lelkükben a lelkiismertfurdalás morzsái sincsenek, sőt még büszkék is,  és hátbaveregetik magukat egy kemény nap után.

 

Találkozás a közjegyzővel

 

Ma elmentem ahhoz a közjegyzőhöz, aki anno az én Sberbankos (Volksbankos) devizás kölcsönszerződésem okiratát készítette el, majd mikor borult a hitel, záradékolta is. Ez 2012.-ben történt, és miután fontos szempont az, hogy milyen papírokat küld a közjegyző a bank felkérésére a hitel felmondása után, -és mivel én már nem emlékeztem erre, de szeretném kideríteni, ezért bejelentkeztem hozzá, és a megbeszélt időpontban becsörtettem az irodájába. Vittem a kis papíromat, hogy hivatalos nyoma is legyen a kérésemnek, és a kezébe nyomtam.

A kérdésére, hogy: “Miben segíthetek?” elmondtam szóban is, majd mutattam a leírt sorokat. Eztán kezdődött a közjegyzői magán kiselőadás, némi pantomimmal vegyítve: elkezdett szájbarágós sítlusban beszélni hozzám, és feltűnően nagyokat gesztikulálva az orrom előtt, és a töltelék szövegből annyi volt a lényeg, hogy évente leselejtezik az ügyek anyagát, azaz archívumba teszik, elküldik az erre kijelölt levéltárba, azaz nála már nincs meg az, amit keresek. Persze gondoltam, hogy nem lesz ez olyan egyszerű, hogy fogom, besétálok, és 5 perc múlva pedig a papírokkal a kezemben kisétálok. Annyira nem fejlődtünk még a deviza témában…

Fura volt az, hogy többször is megkérdezte, hogy: “De mit is szeretne kikérni?” Mintha nem evilági dolog, és alap jog lenne a saját papírjaimat elkérni… Miután többedszerre is szájbarágtam neki én is, ezután a kolléganőihez fordult, és felkérte az egyikőjüket, -vélhetően az informáltabbat-, hogy készítsen el egy kérelmet, hogy a győri levéltár részemre megküldje a kért papírjaimat: a Közjegyzői záradékot -végrehajtási záradék-, és annak mellékleteit.

Tájékoztatott a díjakról, amit majd felszámítanak laponként, vagy oldalanként, és megírták a kérelmet. Ő aztán elsietett egy hagyatéki tárgyalás levezénylésére, én pedig ott maradtam az ügyintézőkkel. 3-an voltak, gondoltam kérdezgetem őket:

“Mikor, milyen dátummal küldték meg a levéltárnak az én ügyemben a szóban forgó papírjaimat?” A válasz: “Tavaly.” Nos, egyből beugrott a korábbi közjegyzős kiselőadás arról, hogy évente küldik el az anyagokat. Ha pedig az én ügyemben 2012.-ben záradékoltak-és indították a végrehajtást-, akkor miért csak 2017.-ben küldték tovább, ha egyszer évente ezt megteszik?

 

Mindenki hazudik, vagy ennyire nem vagyunk ezzel tisztában, kedves közjegyző asszony? 

 

Mégis, mi lehet az igazság? Tovább kérdezősködtem: “Mekkora költségre kell számítanom, mert említették a másolatok díját? Mennyi oldal, vagy lap lesz, amit kézhez kapok?” “Háááát, öööö, azt mi nem tudjuk… !?” “Neem? Hát akkor ki tudja? Mégis, mit tanácsolnak, kit kérdezzek meg erről?” Már-már átfordult a részükről felháborodásba, hogy mégis azt ők honnan tudnák, mikor segítségképpen pontosítottam a kérdésemet: “Milyen papírt, hány oldalt szoktak, illetve kell kiküldeniük, mi a szokásos törvényes eljárás a felmondás utáni helyzetekben, mikor már záradékolnak? Idegesítő módon megint csak ez a válasz érkezett: “Hááát, izé mi azt nem tudjuk megmondani…! Különben is, nem is Önnek küldjük a papírokat, hanem a végreahjtónak! 😮

Okay. Tudják, nem az a lényeg, kihez megy, de akkor így kérdezem még egyszer: Mi a rutin eljárás, milyen papír, és hány oldal megy ki a végrehajtóhoz Önöktől? Válasz: “Hááát izé, szokott lenni 2 oldalas, de van hogy 4 is. “Mégis, mennyi pontosan, és mik mennek ki?” “Hááát mi ezt már honnan tudjuk? Nem látjuk a maga papírjait!” “Hoogy? Ezt már annyira nem akartam elhinni, ha nem a saját fülemmel hallom, biztosan azt gondolnám, hogy valaki színezni akarja a saját sztoriját…de itt nem erről van szó. Az irodista hölgyek, akkorra már csak 2 főre csökkenve, tényleg nem tudtak nekem pontos, és korrekt választ adni olyan kérdésben, ami kutyakötelessége egy közjegyzői irodának, még álmából felriasztva is tudni!! Sőőt, tovább megyek:

 

Azt sem értették, mit kérdezek! Pedig milliókról van szó!

 

Mire már bennem is felment a pumpa, és az asztalra támaszkodva, némi indulattal szegeztem nekik az újabb kérdéseimet: “Milliókról van szó, és Önök nem tudják a helyes választ? Nem tudnak válaszolni arra a kérdésemre, ami rutin eljárás maguknál? Mégis, kérdezem újra, hová menjek el ezt megkérdezni? Kitől kell megkérdeznem, hogy mit kell a közjegyzőnek kiküldenie egy záradékolást követően?” Természetesen látszott rajtuk, hogy nagyon elegük van belőlem, pedig én csak a jogos kérdéseket, és kéréseket vetettem fel, amire illő lett volna kapásból megmondani a helyes választ!

Hab a tortán, hogy a levéltár felé megírt kérelem kitöltése során nekem szegezte a hölgy a kérdést, talán hogy kicsit megszorongasson, nem tudom:) : “INDOK?”Miért kéri ezeket a papírokat?” Nemes egyszerűséggel annyit mondtam: “Azért, mert elvesztek, és mert az én papírjaim.” Ennyi. Óriási segítség lehet ilyen munkaerő egy fontos hivatalnok irodájában, akik a saját rutin feladataikat sem tudják konkrétan megnevezni! Itt élünk. Ebben a maszlagban. Hogyan várható el a szakértői segítség, ha már a kompetens embereknél falakba ütközünk, és értetlenséggel találjuk szembe magunkat??


De az akadályokon lovaglásból semmi sem lesz, ezért nézzük meg azt, hogy

 

hogyan lehet akár a falakat megkerülve, azokat megmászva sikert elérni adósság és hitelproblémákban? 

 

Óriási eredményeket, engedményeket takarnak a közzétett megállapodásaink, minden kiolvasható ezekből, és ami a lényeg:

ami másnak csupán pár nyomtatott sor, és szám, banki lógó, az számomra visszafizethetővé vált tartozások, tisztázott helyzetek. Számunkra megvalósult célokat, reményeket, megmentett otthonokat rejtenek a papíron a nyomatott számok, és sorok. 🙂

Nagyon örülök, mikor két kézzel oszthatom meg, mert már számolatlanul értünk el eredményeket, és a plafon számokból lesznek a kis szerény, megszelidült és kifizethetővé tett tartozások. 🙂

Szeretnél végre olyan -csöppet sem elérhetetlen- célokat kitűzni, hogy: megmentem az ingatlanomat, és a vagyoni helyzetemet, mert tudom, hogy merre keressem a kulcsot ehhez? >>

El tudod hinni, hogy a Te tartozásod is nagyot csökkenjen? Mi igen, de ha Te nem, azzal sincsen semmi gond, mert ahhoz, hogy megtudd, vajon számodra is megvalósulhat-e ez, a kulcs karnyújtásnyira van, és most ismét a kezedbe adjuk, még díjmentesen> személyes tanácsadás, katt ide!

 

A távoli helyeken élők mit tehetnek?

 

Messze élsz a tanácsadás helyszíneitől, de mindenképpen átbeszélnéd az ügyedet szakértőnkkel?

Akkor KATT IDE, mert a hatékony segítséghez a linken elérhető űrlapot kell csupán kitöltened, és érkezik az ügyedhez igazodó optimális megoldás.

***Már nincs olyan, hogy valamilyen oldalról ne tudnánk segíteni, mert már szinte minden hitelhelyzetre van működőképes megoldási eszközünk, aminek kiválasztását, mindenki saját ügyének körülményei határoznak meg.

Ezt mivel ki kell deríteni, erre való a fenti űrlap, vagy a személyes telefonhívás, személyes konzultáció. Bármelyik megoldás előrébb visz a végleges, tisztázott helyzethez. 

Új, ropogós SIKEREKHEZ, mint amilyenek ITT VANNAK! 🙂

(Telefonos elérhetőséget kérünk a személyes konzultációhoz kapcsolódó időpont kiadásához!)

 

Mekkora engedményt szeretnél? 😉

 

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt – 06304845236

{loadposition feliratkozas}

{jcomments on}

Kapcsolódó cikkek

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így […]

26

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

Áremelkedések – Brutális következmények

Ha éppen csak túlélni próbálsz, biztosan rontasz a helyzeten!   Egyes becslések szerint ebben a két évben úgy feltorlódtak az árverésre váró ingatlanok, hogy most közel 30.000 ilyen ház vagy lakás várakozik arra, hogy árverésre bocsássák. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket.  Ha alacsony a becsérték, akkor[…]

29

jún
árverés, végrehajtás

LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!   Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces! Ha alacsony[…]

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor[…]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]