Közjegyzői csörte – Sorozatosan vívom a csatáimat, sokakkal egyetemben

Közjegyzői csörte – Vívni kell a csatáinkat? De meddig? És milyen áron?

A minden tekintetben pártatlan közjegyző  “kínai nagy fal” a történetben!? II. rész

 

Saját igaz történet – a közjegyzői csörte 

 

Úgy tessék e sorokat olvasni, hogy az alábbiak rendkívül fontos TÉNYEK:

 

A közjegyző pl. az alábbi “végrehajtási záradék törlése iránti kérelem” beadásának helyzetében, mint xy nevű közjegyző, járásbírósági szintű bíró jár el. Tehát nem közjegyzői minőségében jár el. Ez a törvényes felállás, a törvény ruházta fel ezzel a ranggal. Azaz, én nem a közjegyzőhöz vittem a beadványomat, hanem egy járásbírósági szintű bíróhoz, aki egy olyan rendeletet firkantott fel nekem egy fecnire, ami a közjegyzői díjszabásról szól. Viszont ő, ebben a helyzetben nem az! Tehát a közjegyzői díjszabás itt nem releváns, nem helyénvaló. Ennyi. És a kihangsúlyozott díjjal befolyásolni akart, elrettenteni szándékomtól, és mindennek a tetejébe, még át sem vette a beadványomat, így durván sárba tiporta a jogaimat!


Íme a történet: (vigyázat! tanulságos!) 🙂

 

Ez a történet a folytatása mindannak, amit már egyszer átéltem a helyi közjegyzői irodában, ahol az én saját deviza hitelemet foglalták közjegyzői okiratba, és aztán záradékolták is banki felmondás után, közjegyzői okiratban. 

Zakatolt a szívem, lüktetett az a kis ér a halántékomon. A könnyeimmel küzdöttem, de a haragom, és a méltatlankodásom erősebb volt, és a közjegyzőre rázúdítottam minden saját és minden devizásnak a fájdalmát! Zakatoltak a gondolataim, és háborgott a lelkem. Úgy éreztem, összeroppanok, túlcsorduló igazságérzetemtől fűtve. Hihetetlen erő szabadult fel, mert minden egyszerre öntött el. Méltatlankodás, düh, harag, tehetetlenség, és frusztráltság. Ezekből az érzelmekből elég egy is, hát még mikor mind egyszerre benned van….

Még pár óra elteltével is zakatolnak az érzéseim, és próbálom helyére tenni a gondolataimat a helyzettel, a közjegyzővel kapcsolatosan. Hol élünk? Milyen emberek a mi embertársaink?? Rosszul érzem magam a saját szeretett hazámban! 🙁

 

Milyen az a közjegyző, akinek a törvény előírása szerint pártatlanul, és elfogulatlanul kell(-ene) viselkednie a sima

átlagemberek, és a közhatalom előtt? Mert nem az!

 

Elloptak több ezer milliárdot, és még mindig erre van kiélezve a korrupt rendszer….Te meddig hagyod, hogy az ilyen mihaszna, pénzéhes hivatalnokok hülyének nézzenek?! És alkalomadtán elvegyék mindenedet?? Mert ma, itt Magyarországon mindenki trükközik, lop, csal, hazudik. Minden hivatal, és közhatalom gyakorló, amikor egy icipici rés nyílik meg a pénzbevételre, két kézzel, habzsolva nyúl érte. …mégha nem is törvényes! Mégis, hol élünk? Jogállamban nem, az világosan látszik, de akkor mégis hogyan érvényesítsük a jogainkat?

A válasz ez: úgy, ahogy tudod. Ahogy alkalmad nyílik rá, és minden lehetőséggel! Harcolj, mert míg alszol, kilopják a szemed, elveszik mindenedet, amiért még nagyanyáid, nagyapáid dolgoztak meg véres verejtékkel. Mert ebben az országban már a tisztesség rég kiveszett, és a közhivatalnokok talán már nem is értik ennek a szónak a jelentését. Már nem az a természetes.

Minden felett átvette a hatalmat a pénz. Csak a pénz. A közjegyzői réteg még az országot is kiárusítaná, ha alkalma nyílna erre. Addig van “becsületed”, amíg kinézi belőled, hogy bőségesen megfizeted a szolgálatait. De amikor már nem egyről beszélgettek, megváltozik a nexus. Mutatom, hogyan: 

 

Íme, itt van az újabb sztorim, amitől még mindig szédülök – és nem jó értelemben!

 

Úgy, ahogy még rajtam kívül sok más embernek, nekem is háborog a lelkem, mert már ott tartunk, hogy a mázsa-számra elkaszált, törvényi jogszabályok alapján összeállított, és megalapozott perbeadványok sűrű elutasítása tetejébe, a közjegyzői irodában már át sem veszik a beadványodat, ha csak nem mellékelsz hozzá vaskos pénzköteget. 

Pénzügyi jogászunk mellett egy másik talpig becsületes, és brutálisan jó szakember segítségével, -mert csakis hiteles, becsületes, csupa szív, és profi szakemberekkel dolgozunk-, nagyító alá vettük a hitel/kölcsön papírjaimat, mert nem akarok milliókat hagyni a bank zsebében. Jó lesz az  a gyermekeimnek alkalomadtán, a banknak van elég saját-, és összeharácsolt pénze.

A kölcsönpapírjaim megszületése folyamán sorban haladva lehet törvénysértő hibákat találni, és elhatároztam, hogy egy csokorba gyűjtöm ezeket szakemberi segédlettel, és a megegyezést megtámogatva ezzel, egy egész ütős fegyvertárat állítok fel. Az első lépés erre, -mivel nálam már felmondták évekkel ezelőtt a hiteleimet-, a végrehajtási záradék törlése iránti kérelem közjegyzőhöz való beadása kínálkozott. Ezt személyesen intéztem, mert az a biztos megoldás. Gondoltam én…

Ma csütörtök van, és 2 nappal korábban tettem meg erre az első kísérletet: 3 példányban, + 1 saját példányban kinyomtatva felkaptam az iratokat, és belibegtem a helyi közjegyzői irodába ezekkel. 2 perc lesz, gondoltam… Végül is annyi volt, csak döbbenetesen más eredménnyel, mint reméltem. Közjegyző sehol, csak a 3 fős alkalmazotti sereg fogadott, és szokásukhoz híven rögtön a tárgyra tértek: mit akarok, miért érkeztem?

Elmondtam dióhéjban a történetet, mire ők közölték, hogy 16.000 Ft díj ellenében befogadják a beadványomat. Mi???!! Én, mint akit hideg vízzel öntöttek nyakon, talán kissé dadogva is, visszakérdeztem megerősítésül, és kezdődő felháborodott hangszínnel, hogy mennyi?! És miért a díj? “Mert ez a közjegyző asszony munkadíja!”, hangzott a válasz….és punk-tum. Próbáltam kérdezni az okát, a miérteket, mert addigi értesüléseim szerint, az ilyen jellegű beadványok nem voltak díjkötelesek.

Dérrel-dúrral kiviharzottam, miután beírtak a közjegyző naptárába 2 nap múlvára. Gondoltam, addig képbe kerülök, hogy vajon tényleg valós-e a díj, vagy egyáltalán, most mi is ez? Több forrástól rákérdeztem, sőt interneten is kutakodtam picit, és csakis olyan megerősítést kaptam, hogy nincs ilyen díj, nincs olyan jogszabály, ami alapján jogos volna bármilyen díj, hanem mikor majd a bírói szakba kerül az ügy, -mert nagy valószínűséggel saját magát nem fogja ez a közjegyző sem seggbe rúgni, és írásba adni, hogy valóban törvénytelenül járt el-, majd akkor lesz 10 ezer Ft illeték megfizetési kötelezettség. Ennyi. 

 

 

A közjegyző nem mondhat és állíthat hülyeségeket, nem teheti meg…Valóban???

 

Nos eljött a 2 nap múlva, újra kezemben a beadványokkal, megérkeztem a kjö-i irodába. Ott már vártak, benne volt a levegőben. Tudjátok milyen ez, mikor vágni lehet a levegőt, minden ott van körülötted… 🙂 A közjegyző asszony behívott a saját irodájába, majd hellyel kínált, -na ekkor már kezdtem gyanakodni-, és kérdésére átadtam a papírjaimat. Ő gyorsan átfutotta, nyugtázta, hogy ellene irányuló ügyről van szó, és már kezdett is bökdösődni:

“Hol van az ügyvéd aláírása és pecsétje?” 

“Szükséges a beadványhoz?” – kérdeztem vissza. 

“Mert azt látom, hogy nem maga szerkesztette, szóval hol van?” – bökött újra.

“Szükséges a beadványhoz?” – böktem vissza, már kicsit erőteljesebben. Haladtunk eztán tovább.

“Ahhoz, hogy beadja, 25.000 Ft díjat kell fizetnie, amit díjelőlegként veszek át.”

“Hogy micsoda??!” – buggyant ki belőlem a döbbent kérdés. Már ágaskodtak is a gondolataim, hogy: az előbb még 16 ezer Ft-ról dumáltak, és az sem tetszett! Most meg mi ez a 25 ezer Ft?? Olyan érzés fogott el, ami azt súgta, hogy akarattal vitte feljebb a díjat, és minden, amit ezután mondani fog, az még brutálisabb lesz.

 

Jók a megérzéseim

 

Minden, ami ezután jött, teljesen borította a terveimet, miszerint nem komfrontálódok a helyi bandavezérrel, hanem békésen, szelíden, és kedvesen fogom meggyőzni őt, járjon el végre tisztességesen! De nem hagyják, hogy az ember kultúrált, és szelíd legyen. A kjö. újra elismételte az iméntieket: “25 ezer Ft a díja annak, hogy ezt beadja, ez a nekem járó munkadíj, mert dolgozom vele, munkám van vele. Ezt egy díjelőlegként veszem be, azért így, mert annak arányában, hogy mennyi munkám lesz ezzel, ez a díj csak növekedhet!” Semmivel nem éri be ez a pénzéhes hivatalnok? Ez komoly? – ide-oda cikáztak a gondolataim.

“Kaphatok költségmentességet?” “Nem!” “Miért nem?!” “Mert ez közjegyzői munkadíj!”

Akkor legyen kedves írja le nekem, hogy milyen jogszabály alapján kéri tőlem ezt az összeget!” Hirtelen előkapott egy db fehér papírt, és rávéste a 14/1991. (XI.26.) IM rendeletet. “Tudja, én már Önt ezért a munkáért vaskosan megfizettem annak idején. Egy olyan munkáért, amit aztán a végén jogtalanul végrehajtási záradékolt is. Már akkor rengeteget fizettem Önnek!”

“Ez a munkafolyamat még csak most kezdődik el.” – próbálkozott.

“Egy olyan munkáért fizessek most Önnek (megint), amit törvénysértő módon állított ki? Ilyen munkára kér tőlem 25 ezer Ft-ot?? Sok okos embertől már világosan tudjuk, hogy ezek a deviza záradékok törvényt sértenek, és azt is tudjuk, milyen módon csaltak, és csalnak még most is a bankok!”

“Mint mondtam, a díj csak egy előleg, mert ez növekedhet, és 2 végeredménye lehet: megvizsgálom a beadványát, és vagy elfogadom, és visszavonom a záradékot, vagy elutasítom.”

Ki gondolta volna?? Micsoda szakmaiság, ez igen! Kínosan röhejes az egész.

“Tudomásom szerint ez máshol díjmentesen leadható. Máshol miért működik ez díjmentesen? Mi lehet az oka? – kérdeztem már elég dühösen.” Erre csak ismételte önmagát. “Ön visszafizette már a hitelét a banknak? -szegezte nekem a kérdést. “Hajaj! Már túl is fizettem.” “Akkor el kell menni a bíróságra, és beadni”… “Hogy jön ez ide? Most azért vagyok itt, hogy a végrehajtási záradékot vizsgálja felül, mert ennek semmi köze ehhez a témához.

Azt szeretném, ha megnézné újra, mert törvényt sértett a záradéka, és nekem 3 gyermekem van. “Nekem is 3 gyermekem van.” “Remek, csakhogy Ön, és én nem vagyunk egy szinten. Ön, a közjegyzői székben ül, és lazán záradékokat állít ki, amik alapján elvehetik az én gyerekeim feje fölül is a hajlékot. Hány és hány ezer családdal megtették már!

Ugye, mindketten tudjuk, miről beszélek?? Mondja csak! Onnan a közjegyzői székből egyszer is belegondolt abba, hogy a jogtalan záradékok miatt, emberek ezreitől veszik el az összes vagyonukat, és utcára kerülnek??

Mindketten jól tudjuk, hogy mit művelnek a bankok ezekkel a devizás hitelekkel, és hogyan csaltak, és csalják ki az emberek pénzét!”

Mindeközben valamit makogott, de felindultságomban nem is nagyon figyeltem arra, amit mond. “Nagyon jól tudja Ön is, hogy mindez csupán egy játszma, amit a bankok a kormány támogatásával az emberekkel tesznek!” Ekkor hirtelen hátradőlt a székében, kiült az arcára némi kis fölényesség, és az addigi parázs vita alatt, most először némult el teljesen, és csak hallgatott… mintha csak nyugtázná, hogy átlátom a helyzetet, és nem igazán tud eltéríteni, vagy játszani velem. 

Ezután visszaadta a papírjaimat ezekkel a szavakkal: “Gondolja meg, hogy beadja-e ezeket. Ha döntött, akkor fizesse meg a díjat, és jöjjön vissza. A viszontlátásra.” És ezzel tudtomra adta, hogy IDEJE MENNEM!

Engem befolyásol a pártatlanság jegyében?? 

El akart riasztani a terveimtől, attól, hogy a végrehajtási záradék törlésének folyamatát elindítsam.

Nem tudja, de pont ezzel a viselkedéssel erősített meg 1000 %-san abban az elhatározásomban, hogy ezt a háborút végigviszem. Már csak azért is! Meg a becsület kedvéért is. 🙂


 FONTOS TUDNI – Jegyezd meg!

 

  1. Egy alapvető dolgot nem árt tudni: a közjegyző és bármilyen hivatal törvénytelenül jár el, ha nem veszi át a beadandó papírokat! Ilyen nincs. Ha ilyenbe belefutsz, akkor érvelj ellene, mert alapvető állampolgári jog beadni, amit be akarsz adni! 
  2. Képviselet ⇒ I. fokon nem írja elő a törvény az ügyvédi képviseletet! Ezt is jó, ha tudod. wink

 

Te mit akarsz tenni? Harcolsz, hogy ne süllyedj el?

 

Nézzük meg azt, hogy hogyan lehet akár a falakat megkerülve, azokat megmászva sikert elérni adósság és hitelproblémákban? 

 

Óriási eredményeket, engedményeket takarnak a közzétett megállapodásaink, minden kiolvasható ezekből, és ami a lényeg:

ami másnak csupán pár nyomtatott sor, és szám, banki lógó, az számomra visszafizethetővé vált tartozások, tisztázott helyzetek. Számunkra megvalósult célokat, reményeket, megmentett otthonokat rejtenek a papíron a nyomatott számok, és sorok. 🙂

Nagyon örülök, mikor két kézzel oszthatom meg, mert már számolatlanul értünk el eredményeket, és a plafon számokból lesznek a kis szerény, megszelidült és kifizethetővé tett tartozások. 🙂

Szeretnél végre olyan -csöppet sem elérhetetlen- célokat kitűzni, hogy: megmentem az ingatlanomat, és a vagyoni helyzetemet, mert tudom, hogy merre keressem a kulcsot ehhez? >>

El tudod hinni, hogy a Te tartozásod is nagyot csökkenjen? Mi igen, de ha Te nem, azzal sincsen semmi gond, mert ahhoz, hogy megtudd, vajon számodra is megvalósulhat-e ez, a kulcs karnyújtásnyira van, és most ismét a kezedbe adjuk > személyes tanácsadás, katt ide!

 

A távoli helyeken élők mit tehetnek?

 

Messze élsz a tanácsadás helyszíneitől, de mindenképpen átbeszélnéd az ügyedet szakértőnkkel?

Akkor KATT IDE, mert a hatékony segítséghez a linken elérhető űrlapot kell csupán kitöltened, és érkezik az ügyedhez igazodó optimális megoldás. Mindig higgy magadban, és tudod: a remény sosem hal meg!

Minden jót! Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt – Andrea

 

Díjmentesen letölthető forrásanyagainkat IDEKATTINTVA éred el! Katt! >>

 

{jcomments on} 

 

 

Kapcsolódó cikkek

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt […]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így[…]