Kattant a bilincs! Akasztják a hóhért? ESETTANULMÁNYOK

Így bukott meg a végrehajtói maffia rendszer

 

Előzmények:

Korábban akár 8 általánossal is végrehajtó lehetett bárki. Mára felsőfokú végzettséghez kötötték a végrehajtók működését. A Nav. végrehajtási osztályán ellenben nem kötelező a jogi diploma. 

Schadl György a végrehajtói kamara elnöke jelenleg előzetesben ül, várja az ítéletét. 

Mit tett, milyen bűnöket gyűjtött be magának?

1994. óta profitorientált szakmává vált a végrehajtói szektor. Több százmilliókat zsebelnek be éves szinten. 

220 végrehajtóból 76 fő benne van a korrupciós ügyben. A felgyorsított árveréseknek köszönhetően nyomott áron juthattak hozzá ingóságokhoz, ingatlanokhoz. 8 fő előzetes letartóztatásban van, ebből 1 fő házi őrizetben. 

 

Hogyan működik hazánkban a végrehajtói maffia?

Vannak végrehajtók, akiknek elegük lett a saját kollégáik ténykedéseiből. Kormánytagok is érintettek az újonnan kialakuló végrehajtói botrányban. Benne vannak a különféle követeléskezelő cégek is. A kormány ehhez asszisztál. A végrehajtók bűnszervezetként működik Magyarországon. 

Az igazi probléma a 90-es évek közepén kezdődött. Ekkor váltak céges vállalkozóvá. Átlagosan 300-700 Millió nettó árbevételt keresnek évente. A Gyurcsány kormány ideje alatt teljesen szabadon garázdálkodhattak a végrehajtók, kizsigerelhették a magyar embereket. 

Hogy igazán átlássuk, mit művelnek az éves több száz milliós! nettó bevételükért, ahhoz látnunk kell, hogyan működnek a gyakorlatban!

 

Segítség, jön a farkas!

A bevétel ranglista 2. helyzettje, egy szekszárdi végrehajtó, Farkas János, aki több, mint 400 milliót zsebel be éves szinten a jogtalan kifosztásokból. Nyilván a jogos behajtások annyira nem érik meg, kevesebb a profit. 

 

De hogy csinálják? Nézzük! 

1.Valahol diplomát kellett szerezni, hiszen voltak végrehajtói praxisok, ahol 8 általánossal végezték ezt az “álom munkát”. Tehát felkerekedtek a végrehajtói hadak, elutaztak Pécsre, ahol az egyetemen meg is szerezték röpke 1 év alatt a szükséges diplomát. Érdekes a tendencia itt Pécsett, hogy a végrehajtók nagy többsége jött ide diplomát szerezni….vajon miért…hihetetlen ugrás a 8. osztálytól a diplomáig 1 év alatt! Igazi zsenik ezek az emberek. Mondjuk valahol azok, ha több száz milliót harácsolnak össze évről-évre…

2. Nézzünk eseteket, amikben az ügyeskedők pénzt csalnak ki adósokból. 

 

ESETTANULMÁNYOK

  1. 13 ezres tartozás fejében 4 milliós autót akarnak lefoglalni. A díjjegyzékből kiderül a rossz matek, azaz 180 ezres eltérések voltak adós kárára…. a matek nem megy 8 általánossal nyilván, hiába díszeleg ott a dr. cím.

     2. Fiktív ügyeket indítanak, közjegyző állít ki meghagyást, és 300 ezres levonás már megtörtént a behajtás elején. A hölgy elment a közjegyzőhöz, aki állította, ő nem állított ki semmi ilyesmit! Ezt nevezik hivatali visszaélésnek. A rendőrség a hölgy bejelentését elutasították azzal, hogy a hölgy háttere nem ad teret a feljelentésnek. Hát hol élünk, kérdezem?? Schadl György végrehajtói fej elé tolták az ügyet, és neki szegezték a kérdést: mi ez? A közjegyző semmiről nem tud, akkor hogyan jött létre ez a papír?

Schadl György, aki a végrehajtói kamara elnöke, az 1. helyezett a bér tekintetében: 615 milliós nettó árbevételt könyvel el évente.

    3. Egy nyugdíjas nyugdíjának 50 %-át vonják immár 4 éve, aki ennek következtében 50 ezer Ft-ból kénytelen megélni! Azt sem tudja, mi a tartozása, nem emlékszik, hogy ez a sajátjta lenne. Vannak itt 2012.-es tartozások, amik rég elévültek. Sajnos dolgavégezetlenül jöttek ki a Schadl György végrehajtói irodából, a koronavírusra való hivatkozás miatt. Schadl György azt is elmondta a vele való interjúban, hogy nem mindenkire vonatkoznak a téli moratóriumi rendelkezések sem. Például cégek vonatkozásában mehet a kilakoltatás. 

    4. 300 Ft-os parkolási díjból 80 ezres tartozások köszönnek vissza. Ez nyilvánvalóan uzsorzásnak tűnik. Hogy magyarázza ezt meg Schadl György? “Amíg az ember kinyitja a mikulás csomagot, már eljutott a közjegyzői szakaszba az ügy, addigra már 40 ezres tartozásról beszélünk, aztán jön a végrehajtó, aki szintén ráteszi a saját jutalékvonzatát. 

   5. Számtalan jogtalan letiltás folyik olyan követelésekben, amelyek nem is adott adóshoz tartoznak, illetve már elévültek.

   6. Radics Csaba mozgáskorlátozottak járműveit vonja ki a forgalomból. Szexuális ellenszolgáltatásokért hajlandó volt szemet hunyni! Sajnos sosem ítélték el hivatalosan, ellenben számtalan fegyelmi eljárás folyt ellene, amit a végrehajtói kamar indított meg vele szemben.

   6. Akár fél száz végrehajtó is érintett lehet csalás bűncselekményekben. Több száz millió értékben árusítottak végrehajtói helyeket a saját köreikben. Ebben is nagyban érintett Schadl György. A Heves, Borsod megyei végrehajtók jobb helyeket akarnak megszerezni, hiszen ezeken a helyeken az érintett adósok is kisebb bérűek, kevesebb pénzt tudnak saját maguk részére behajtani. Ezért megy a harc a zsírosabb, nagyobb városi végrehajtói helyekért.

 

Mi van a több száz milliós bevételekkel?

 

Schadl Györgyöt vonták kérdőre: “Több végrehajtói irodát vittem. Egy cégnek, hogy mekkora az árbevétele, és hogy én mennyit keresek, az más kérdés.” De ugyan már! Itt nettó árbevételről beszélünk, ami már a költségek levonása után, tisztán, nettón marad meg zsebben! Hozzátartozik a dolgok árnyoldalához az is, hogy pl. Schadl irodáját képtelenség elérni telefonon, nem tudják az adósok intézni a dolgaikat, sem az adósságukkal kapcsolatban felmerülő égető kérdéseket! 

 

Radics Csaba végrehajtó

A legtöbb panasz ellene érkezett: szexuális bűncselekményt is elkövetett több esetben. A végrehajtók egymás farkasai, sok esetben jelentgetik fel egymást, a busásabb haszon megszerzése érdekében.

 

Hát akkor mit várhat az adós, ha már a haramiák is egymás ellen lázadoznak?

 

Ha Neked is akad elképesztő végrehajtói történeted, kérlek a hitelsakkmatt.hitelmentes email címünkre írd meg, hogy közzétehessük, okulásként és elővigyázatosság kedvéért!

 

Bármi, ami végrehajtás és tiltanak tőled, megnyomorítanak, KÉRD A SEGÍTSÉGÜNKET, ITT!>> KAPCSOLAT<<

 

 

 

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt Akadémia


 

Kapcsolódó cikkek

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor […]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]

01

ápr
végrehajtás

Életviteli tanácsok – A spórolás titkai

Spóroljunk okosan! De miért is?   Hogyan alakulnak ki anyagi válsághelyzetek? 9. éve kezelem a bedőlt/felmondott hitelesek ügyeit, mindenkit meghallgatok, és ezen beszélgetések alkalmával fény derül a kiadásokra is, a megélhetés buktatóira. Minden családban jelen vannak a kiadások, mégsem mindenki érzi magát válsághelyzetben. Hogyan alakulnak ki anyagi válsághelyzetek? Sajnos észrevétlenül is bele lehet sodródni az ilyen helyzetekbe,[…]

29

márc
végrehajtás

MINDENT VIHET A VÉGREHAJTÓ! Praktikus tanácsok, hogy ez NE ÍGY LEGYEN!

Előfordult már, hogy egy inkasszó mindent tarolt a bankszámládon? Jó lenne ezt megelőzni, igaz? Íme pár jól megszívlelendő tanács, hogy a pénzed MEGMARADJON!   MINDEN PÉNZT VIHET EGY INKASSZÓ A SZÁMLÁRÓL?? IGEN! MICSODA??   Gyakran kérdezitek ezt, hiszen óriási megnyomorítás anyagilag, ha egy inkasszó kipucolja a bankszámlánkat. De hogy is van? Hiszen vannak letiltás alóli mentes juttatások![…]

22

márc
végrehajtás

VIDEÓS letölthető anyagok – INGYENES!

INGYENES videós letölthető anyagok 2014.-2022. Ez a sor egy kattintható LINK. <<Erre rányomva tudsz eljutni a letöltő oldalra. Kitöltöd az űrlapot, és máris a tied a szakszerűen és gondosan összeállított, akár életbevágó videós anyag!Ingyen, a te segítséged szolgálatában. Ha nem boldogulnál egyedül még az információk birtokában sem, akkor ITT tudsz minket elérni>> KAPCSOLAT<<   VÉGREHAJTÁS TÉMAKÖRE ÁRVERÉS 1./[…]