Így zajlik a végrehajtás folyamata – Odaveszhet minden? Saját történet II. rész

Kiírják az árveréseket – Hogyan lehet innen fordítani a helyzeten?

 

Ez az írás az én igaz történetem arról, amit a 2 devizahitelemmel átéltem 7 évvel ezelőtt. Minden egyes mozzanatra, és lelki teherre, sérelemre, és nyomásra úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna.

II. rész.

 

Ha olvastad devizahiteles történetem I. részét, elég ha kicsit visszanyúlok az írásom befejező részéhez, hogy felvegyük az események fonalát:

1. Segítség

 

  • “Egy ismerősöm tanácsára adásvételi szerződést írattam egy ügyvéddel párom nevére, ez rákerült széljegyre az ingatlanra, -azaz papíron, csak elvi szinten történt meg az adásvétel-, de így ez már komolyabb bizonyíték volt a bank számára arra, hogy a tartozás valóban belátható időn belül megtérülhet.

Ám ez is csak kis ideig tartott ki, mert rendszeresen küldték a leveleket, hogy történjen meg a kifizetés, mert különben…! Ennek folytatását már biztosan ti is ismeritek.

Nagyon el voltam keseredve, mert 2013.-ban, én teljesen laikusként -akkor még 0 tapasztalattal- nem tudtam merre fussak, mit tegyek, hogy a lavinát megállíthassam.

Ott voltak a fejem fölött a viharfelhők, és tehetetlennek éreztem magam….”

 

2. Segítség

 

Egy másik ismerősöm tanácsára, aki a sorsnak köszönhetően, teljesen véletlenül épp e téma iránt kezdett érdeklődni: hogy hogyan lehetne segíteni azoknak az embereknek, akik bajban vannak a jelzáloghitelükkel, kerültem kapcsolatba egy budapesti “segítő csoporttal”, akik 2×25.000 Ft-os óradíjért -mert 2 szakértő volt jelen- fogadtak, hogy meghallgassák az ügyemet.

Semmi nem volt kőbe vésve:

  • Nem tudtam, tudnak-e segíteni?
  • Nem tudtam, egyáltalán van-e reális esélyem arra, hogy kiforduljak ebből a szorongatott, kétségbeejtő helyzetből, vagy
  • végig kell néznem, ahogy apránként szétesik az életem, veszélybe kerül családom jövője, és végső csapásként
  • elviszik szeretett ingatlanjainkat, 1-2 millió Ft felvett hitel miatt, és a törvénytelen banki elszámolás következtében.

Csak ültem ott, abban az 1 órában, és szívdobogva, remegő kezekkel mutattam meg minden papíromat, elmeséltem a hitel történetét addig a napig, remélve, ITT kapom meg az életmentő segítséget.

2013. év végét írtunk, akkor kellett  50.000 Ft-ot kifizetnem egy olyan tanácsadásért, ahol csupán meghallgattak, de még semmit nem tudtam arról, lesz-e megoldásom?

 

Vesztes helyzetből lett KÜLDETÉS

 

Hiszek abban, hogy mindenből tudunk tanulni, és akár a rossz is valahol, valamikor a javunkra, és mások javára fordítható. Ez nálam éppen így volt:

Ma már adóssággal küzdők számára tudok komoly, valódi segítséget nyújtani, több oldalról is, az ügyük háttér körülményeitől függően. Több szálon is el lehet indulni, és el tudunk jutni a megoldásig, és az, hogy az adós életében, az adósság helyzetben éppen mi történik, teszi függővé a megoldás kulcsát is, és ennek megfelelően tudom, mi lesz a segítség.

A sokféle adóshelyzetre ma már többféle megoldást is tudok biztosítani, hála a 7 év tapasztalatának, és a rendszeres munkának.

Díjmentes tanácsadás, és sok-sok írott, mondott (videós) anyaggal is segítek mindenkit, aki kilábalást, és jobb élethelyzetet álmodott meg. Keress bátran!

Vissza a történetemre:

A segítők, a beszámolóm végére érve nem sok jóval bíztattak. Inkább semmivel sem. Azt mondták, utazzak haza, és küldjek fotókat az ingatlanokról, hátha az eladásban segíthetnek. Mivel mindegyiken végrehajtási jog volt bejegyezve, átíratni már nem lehetett, eladni talán még igen, viszont az idő sürgetett.

Nos, ez sovány vígasz volt számomra, mert a bajok kezdtek már nagyon komollyá fajulni, hiszen az idő csak ment, a bank meg várta, hogy az eladásból fizessek.

2014. január végére kiderült, hogy ez az út teljes zsákutca, ám ekkor a sors újra mellém állt. Bár a bank nem várt tovább, és a végrehajtótól megkaptam a szörnyű, gyomorszorító levelet: “Ingatlan becsértékének közlése”, -ami már az árverés előszobája-, ezt a 3 ingatlanunkra külön-külön, ám mégis felcsillant egy utolsó remény. 

Ugyanaz az ismerősöm, aki hozzájuk küldött, alapított egy Szociális Szövetkezetet, aki a hitelekhez értő szakértőkből kiszűrte, konkrétan átvilágította azon szakembereket, akik az adóssággal bajba került embereknek segíteni tudnak, így máris kaptam egy nevet, elérhetőséget.

Én is lázasan kutattam valami megváltást hozó segítség után, futkostam fűhöz-fához, megkérdeztem ilyen-olyan szakértőt, míg aztán, a legeslegutolsó pillanatban, mielőtt végleg kisodródtam volna, végre megtaláltam a saját utam!

 

Egy fiatal pénzügyi jogászhoz vezetett a sors, ő lehetett az az utolsó szalmaszál, aki segíthetett, mert időm már nem maradt kutatni más lehetőség után, és már kellően belefáradtam a szélmalomharcba.

Már szinte nem is éreztem a gyomromat, csak akkorának, mint egy mogyoró, a szívem majd kiszakadt a helyéről, és még kézzelfogható megoldási lehetőségem sem volt! A két kezesem ingatlanjait is végrehajtási joggal terhelték, így elkerülhetetlen volt az egymás közti  nézeteltérés.

Egyikük kedvesem legjobb gyerekkori barátja volt, így párom is óhatatlanul belekerült a zavaros ügybe. Korábban ő kérte fel segítségként a barátját, és a kényes, veszélyes helyzet miatt egyszerre érzett bűntudatot, és haragot. Utóbbit irányomban. Elindult szélsebesen a kapcsolatunk is a lejtőn, és mire kettőt pislogtam, már csak kiabálva tudtunk beszélni egymással. De erről majd később…

 

Egyik devizahitel a másik után…

 

Ekkortájt kezdtek el a devizahitelekkel bedőlni az adósok, mert dr. Léhmann György egykori siófoki jogász lerántotta a leplet ezek törvénytelenségeiről. Elkeseredésemben neki is írtam, kértem a segítségét. Kaptam is formanyomtatványokat, hogy adjam be a bíróságra, mert neki ideje nincs ezzel foglalkozni.

Mivel a fiatal pénzügyi jogásszal is tudtam egyeztetni ezzel egyidőben, és ő mindent elmondott, miben tudna a segítségemre lenni, és sok választásom sem igazán volt, így ide helyeztem minden bizalmamat, a kezébe tettem a sorsunkat.

Ő legalább intézkedett helyettem, nagyobb esélyem volt így az ügyeimben, mintha én minden tapasztalat nélkül tettem volna bármit is, és akaratlanul is elronthattam volna az ügyemet. Már nem babra ment a játék, az ingatlanok, a 2 kezesem ingatlanjai, ésa családom jövője volt a tét.

 

Az utolsó szalmaszál

2014. év elejét írtunk, és az idő nagyon-nagyon szorított. Bármelyik nap megérkezhetett az a legfélelmetesebb, leggyomorszorítóbb végrehajtói levél, amiben az árverés időtartamáról értesítenek. Még a gondolatát is elhessegettem… Folytatása következik!


 

Adósságcsapdában élsz? Megértelek!

 

Nem kell, hogy beletörődj a sorsodba! Persze, mindenki szíve joga, hogy saját maga döntse el, hogyan akarja élni az életét. De látod, milyen megpróbáltatásokon mentem keresztül, pedig csak 2 perce olvasod írásaimat.

A jobb helyzetünkért, a jobb sorsért mindig meg kell küzdenünk! Aki képes kilépni a komfortzónájából, a Reality show-kat ott hagyni, és felállni a televízió elől, akkor biztosan elérsz egy sokkal jobb helyzetet, és nyugodtabb anyagi körülményeket.


Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idén módosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<


Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? A cikket ITT találod«

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva: Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat” menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

20

okt
Elévült!, Moratórium

Vigyázat! Kikukázzák az ELÉVÜLT tartozásokat

A moratórium egyértelmű következménye többek között a rengeteg ELÉVÜLT tartozás   Az már más kérdés, hogy felismeri-e valaki, hogy az a követelés, amivel megkeresték telefonon, levélben, az már nem jelent veszélyt sem anyagi, sem egyéb más szempontból. A moratórium ide s tova már 2,5 éve tart rendületlenül, védelmet adva egy csomó hitelszerződés rendszeres törlesztésére. Ez viszont, a […]

01

okt
Bank, Moratórium

Az egyiket január végéig, a másikat nyárig tolták ki…

A halogatás pénzügyi tartozás szempontjából most jó, vagy rossz?   Megint lehet fellélegezni, újabb jó pár hónap nyugi jön. Úgy néz ki, hogy a veszélyhelyzet további meghosszabbításra fog kerülni egészen 2022. január 1. napjáig. Ez azért fontos a végrehajtás alatt lévőknek, mert több dolog is a veszélyhelyzethez van igazítva. Az egyik ilyen a kilakoltatási moratórium. Ez most[…]

24

szept
Bank, Behajtó/végrehajtó

Ezért tanulj meg bank, faktor cég és végrehajtó nyelven!

De mi van a színfalak mögött? Oszd el kettővel, de legalábbis láss a hivatali kommunikáció mögé, ha vannak tartozásaid   “Bízz azokban, akik az igazságot keresik, és kételkedj azokban, akik már megtalálták!”   Dr. Ranschburgh Jenő, általam oly nagyra tartott gyermek pszicológus szakember szavai, aki sajnos már nincs közöttünk. De hogy kerül ide az ő neve? Mert[…]

22

szept
Adósságterhek, Behajtó/végrehajtó

Dr. Marczingós László – C-932/2019 EUB ítélet

Egy sajtótájékoztatón a tegnapi Európai Bírósági ítélet elemzése szerint…   Először a Demokratikus Koalíció képviselője szólalt meg, felsorakoztatva azokat az elképzeléseiket, amiket a megválasztásuk esetén életbe léptetnének: “10 éve annak, hogy a Fidesz meghozott törvényeivel lényegében a magyar családok és emberek tönkretétele mellett tette le a voksát. A Fidesz egy bűnös árfolyampolitikával ellehetetlenítette ezeket a szerződéseket, a családokat. […]

15

szept
Kamat, Moratórium

Hitelmoratórium – Ki maradjon a rendszerben, kinek káros maradni?

Van, akiknek már kifejezetten anyagi ráfizetés a moratórium   Szakértők szólaltak meg a témában, és számokkal is alátámasztották azt a helyzetet, kiknek éri meg, és kiknek már kifejezetten káros anyagilag, ha marad a moratórium rendszerében. A maradási, kikerülési szándékot mindenki 2021. 10. 31.-ig tudja jelezni a saját bankja felé.   Példa: egy személyi hitel tartozás moratórium alatt,[…]

07

szept
Kamat, végrehajtás

Win-win helyzet – Adunk és kapunk, ám értékben sokkal többet!

Végrehajtás alatti követelések – Ajánlat adás feltételei kötöttek, de megéri!   Mi adunk és kapunk is. De sokkal többet kapunk, értékesebbet, mint amit mi adunk a másik félnek.    De ne szaladjunk előre, mert látnunk kell az  win-win helyzetig elvezető út állomásait is.   Az adunk-kapunk folyamat gyakorlata Sokszor írtam arról, hogy egy adott felmondott követelés rendbetétele[…]