Így cselekedj hitel ügyedben! Hogyan kezeld a hiteledet, hogy eredménye is legyen, ha bedőlt, felmondott hiteled van?

Így cselekedj hitel ügyedben, ha bedőlt, felmondott hiteled van – 3. rész

 

Hogyan kezeld hiteledet, hogy eredménye is legyen, ha bedőlt, felmondott hiteled van? (Ebből van a legtöbb…)

 

HITEL HELYZETEK 3.

Hitel helyzetek 2. Így cselekedj, ha vannak elmaradásaid >Katt a linkre, úgy éred el a cikket.

Hitel helyzetek 1. A jól fizető adós tényleg jól jár? > Katt ide!

 

Folytatjuk a különböző hitel helyzetek boncolgatását, és most azzal foglalkozunk, hogy mi a helyzet akkor, ha már bedőlt a hitel, és felmondta azt a bank? Ilyenkor mi lehet a legokosabb, amit tenni lehet, vagy tenni érdemes?

 

 

Milyen nyereségek, és milyen veszteségek vannak abban a helyzetben, amikor a bank bedöntötte a hitelt, és felmondta a

szerződést?

 

Ilyenkor még sokan fizetik a hitelüket, jobbára kevesebb havi törlesztővel, mint az előírás, hiszen valami oknál fogva felmondta a hitelszerződést a bank, és a leggyakoribb ok az, ha az ügyfélnek elmaradásai lesznek, vagy már egyáltalán semmit nem fizet havonta a bank felé. Ebből fakadóan előbb-utóbb, de jellemzően inkább utóbb, felmondja a hitelszerződést. Sok ember még ezután is fizetgeti a hitelét, bár jogi viszony már nincs közte és a bank között, hiszen egy felmondás után járunk. Nincs jogviszony, ami alapján azt bevételezi a bank, úgy mint ahogy az eddigi gyakorlata szerint azt megtette. 

 

De akkor mi alapján fizetnek az emberek? És az ugyan hová könyvelődik be?

 

Egy felmondás utáni befizetésnek a gyakorlati hasznát csakis a bank élvezi, mert hivatalosan nem könyvelődnek be a hiteltartozásra történt befizetések, hiszen már felmondták, és lezárták a szerződést. Mondhatnak tehát bármit, nincs élő jogviszony, nincs nyitott ügy, akkor mégis hová könyvelhetnének? Megy a lecsóba…az adós szemszögéből. Tehát mintegy fekete lyukba dobált pénzek landolnak a banknál az ilyen formában befizetett összegek, vagy ha úgy tetszik, ablakon kidobott pénz minden ilyen befizetés.

Jobb inkább pontot tenni az ügy végére, annál is inkább, mert ezután a bank megpróbálja különböző formákban az adósság egyösszegben történő behajtását.

Mik lehetnek ezek?

  • Felszólítás ajánlott levélben;
  • Felszólítás napi banki zaklató telefonhívásokban;
  • Eladja a bank behajtó/faktorcégnek a tartozást, vagy
  • Végrehajtásra adják, ha nem lát más utat a megtérülésre.

Ennek időintervalluma a pár hónaptól, a jó pár hónapig is húzódik, minden banknál más az üzleti ügymenet, nehéz ezt pontosan belőni. 

Már az is sokféleképpen, és különböző idővel valósul meg a bankoknál, míg megérik a hitelszerződés a felmondásra, ez az időintervallum a 3-4 hónaptól kezdve egészen az 1-2 évig is terjedhet. Ennek megfelelően egy felmondás utáni helyzet is rendkívül sokféleképpen néz ki, a feljebb már részletezett lépésekből alkalmaznak párat, vagy akár mindegyiket.

 

FONTOS szempontok, hogy: mi ad biztonságot, azaz “nyereséget” a helyzetnek, és mi teremt “veszélyhezetet, azaz “kockázatot, veszteséget” a helyzetnek?

Te saját magad be tudod ezek alapján kalibrálni, hogy hogy is állsz most, van-e félnivalód, vagy nincs, és ki tudod következtetni azt is, hogy mi az optimális cselekvés a saját hitelhelyzetedben.

 

Mi lehet egy felmondott hitelnél a “nyertes helyzet”?

 

Bizonyára vannak, akik úgy vélik, hogy az semmiképpen sem lehet nyertes helyzet, ha már felmondták a hitelszerződést. Hiszen az emberek tudják, mi következik ezután: 

– behajtja a bank bármi áron is a tartozást; 

– mindezt egy összegben fogja megtenni;

– és a legeslegrosszabb, ami történhet: végrehajtást indít, és rámegy az ingatlanra.

És valóban, a bank nem fogja hagyni elveszni a kintlévőségeit, pláne ebben a mai világban nem: szabadrablást folytathatnak ma hazánkban a bankok, és faktor cégek, és ezt szabadon hagyják nekik, még a törvény adta jogainkkal együtt sem lehetünk biztonságban, mert ha bárki adós arra vetemedne, hogy beperli a bankot, alapos és vaskos indokkal, hát az sem ér semmit, mert az ügyeket elkaszálják a bíróságokon.

 

Akkor most mi is van, akkor vége mindennek, ha egyszer felmondták a hitelszerződést? 

 

Ó, nem korántsem ez a rideg valóság, de a papírforma mindenképpen így néz ki. Minden, behajtásra irányuló lépés igaz, ahogy leírtam, de nem egyik pillanatról a másikra történnek azért a dolgok. Nem eszik olyan forrón a kását!

Gondolj csak bele! Mi hajtja a bankokat? Mi hajtja a faktor cégeket? Mi hajtja a rendszert, ami a mai napig sem bírt olyan intézkedést meghozni, ami megfékezné a jogalap nélküli, eszeveszett végrehajtásokat, a bankok uzsorakamat behajtásait? Pontosan, ez A PÉNZ!

Mindent ez mozgat, a világot mozgatja a pénz. A pénzéhes bankokat is. Következésképp> ha egy jól felépített stratégiával operálunk, egy megfelelően kidolgozott ajánlatot húzunk el a bank, egy faktor cég orra előtt, elkerülhetetlen a siker. A bank érdeklődését felkeltjük, már fél siker, aminek az eredménye egy peren kívüli megállapodás megkötése, lepapírozása, ergo: a végleges adósságrendezés. Minden típusú hitelnél igaz ez a séma. 

 

A nyertes helyzet, vagy előny

 

Tudni lehet, hogy mi, a Hitelsakkmatt, azt valljuk, hogy egy hitelrendezésnél, az adósságok rendbetételénél mindig azt kell figyelembe venni, ami abban a helyzetben működő megoldási lehetőség. Vannak -még mindig- tündérmesék, amik arról szólnak, hogy perelni kell a bankokat, mert minden jogalap nélkül gazdagodnak meg az adósok hátán…

Igen, minden jogalap nélkül, uzsorakamatokat is meghazudtoló összegeket szednek ki a családok zsebeiből, megbénítva az életüket, fizetésképtelenné, és tengődő magyarrá téve azokat.

Hogy tovább rontson a helyzeten a bank a többszörösére feltornázott tartozáson túl, trükközik a felmondási idővel, mikor például több éves “nem fizetés” után mondja fel a hitelt, vagy több évig hallgat, mint sz@r a fűben, mert a késedelmi kamatok, kiegészítve a hiteltermék alapkamatait, a javukra dolgoznak, és csak úgy ugrálnak a százezrek a bank zsebébe. Ez idő alatt ugyanis a késedelmi kamatok bőséges hasznot generálnak nekik és még ezzel a haszonnal is tudnak később számolni nyereségükben. Tovább fokozom: a felmondás után, ha eladják mondjuk a követelést faktor cégnek, már a generált új haszonnal megnövelt tartozás lesz a kiindulási alap. Erről az összegről indítanak a faktor cégnél is, és a kiértesítő levélben is ezt az összeget szerepeltetik, s ha addig fajulnak a dolgok, később ez az összeg lesz a végrehajtó előtt is. Aljas, előre kitervelt, és szerintem átlátszó trükkök, mégsem tesznek sok esetben az emberek ez ellen. Örülnek, ha a bank nem szólítja meg őket, örülnek, hogy béke és nyugalom van. ÁÁ, csakis a felszínen. A felszín alatt egy működő vulkán dolgozik, ami egyszercsak kitör, és elönti adóssággal az embereket.

 

Mit tudsz tenni egy valóságos, megsokszorozott, mesterségesen gerjesztett adósság ellen?

 

Valójában sokat. És kell is tenni időben valamit, meg kell indulni és keresni, kutatni kell a lehetőségek után. Azt végképp nem javaslom, hogy csücsülj az adóssághegyen, és örülj annak, hogy alszik a vulkán. Mert bármelyik pillanatban is tör majd ki, mindent elönt, és kegyetlen pusztítást visz véghez. Sok ezer példa van erre… sok üresen tátongó, elárverezett és elhagyott ingatlan. Érdekes olvasmány lehet egy régebbi írásom Dr. Damm Andrea nyomán, mert az általa elmondottakat látszik alátámasztani az a sok heves végrehajtás is, ami ma hazánkban folyik. 900 ezer aktív végrehajtás van folyamatban jelenleg is. A bérlakás program mintegy látomás volt az ő részéről, érdemes elolvasnod, katt ide!>>

 Az előny mindig annál van, aki mer. Aki megindul, és semmit nem nézve, keresi a helyzet megoldását. Ez életbevágóan fontos tulajdonságod kell, hogy legyen, ha hiteled van! Ha nincs adottságod ehhez, akkor sincs veszve semmi, mert nekünk viszont van ehhez adottságunk. Pénzügyi jogászunk olyan ütős stratégiával dolgozik, amivel lépten-nyomon hozza össze a bankoknál a milliós megtérülésű megegyezéseket, amik egyben a tartozások csökkentését is jelentik, milliós nagyságrendben!

Nem kell azt gondolnod, hogy szélmalommal vívsz harcot, vagy azt, hogy az a legjobb, amit tehetsz, ha tudomást sem veszel az adósságról. Ez önpusztító hozzáállás lenne, ami valójában azt eredményezné,hogy a horribilis adósság még irreálisabb magasságokba szárnyalna. És hidd el, hogy a bankodnak lesz elég bőr a képén, hogy azt is behatjsa tőled, vagy a családodtól. Nem hagyja el a kintlévőségeit, neki BEVÉTEL KELL, ami most éppen Nálad van, a számára nem kevés nyereséggel.

 

És pontosan ez a helyzet az, ami ebben a “felmondott, vagy bedőlt hitelnél” a legnagyobb előny… miért is?

 

Mert a banknak BEVÉTEL KELL! Ez ad meg minden alapot ahhoz, hogy egy jól felépített, és biztosan működő stratégiával, a lehető legjobb megegyezést tudjuk elérni. Olyan szempontok az irányadók, miszerint milliókkal kevesebb legyen az adós oldalán, és a bank is azt lássa, hogy jobb, ha IGENT mond az ajánlatra, mert úgy jár a legjobban. És ez be szokott válni, nézd meg itt!>>

 

 Hétről-hétre fejlődve sorban le lehet zárni a kegyetlen adósságokat, és mi lehet még a NYERESÉGED, ha rendbeteszed a hiteledet?

  • Béke, nyugalom lelki szinten; – hiszen az adósságrendezéssel elindultál az úton, ami a végleges rendezést célozza;
  • Milliók maradnak a zsebedben, és vége lehet egy rémálomnak;
  • Nincs több zaklatás, és létbizonytalanság;
  • Nincs nyomás a gyomor tájékon;
  • Nincs türelmetlenség, és mindennapi frusztráltság;
  • Csakis rendezettség, lelki harmónia, és egy új, megnyíló ÉLETRE való esély van.

Ha nincs is elszántságra való adottságod, azt könnyen megteheted, hogy keresel bennünket, kérdezel, segítséget kérsz, és élsz a díjmentes személyre szabott tanácsadásunk adta lehetőséggel.

Részletek itt, jelentkezés időpontra : akár Emailben, vagy telefonon! Merj dönteni, hiszen a további segítség, hogy a munka oroszlánrészét helyetted olyan pénzügyi szakember végzi, aki ezzel kel és fekszik már több éve. Ezt úgy teszi, hogy Veled együttműködve, az akaratodra alapozva, stratégiát épít. Ezen túlmenően a lelki nyugalomért (is) biztosítjuk a folyamatos és szoros ügyfélkapcsolattartást is!

 

A helyzet “kockázatai, veszteségek”

 

A minap hallottam egy kedves devizástól, ügyfelünktől, aki magából kikelve, remegő és dühös hangon így beszélt: “Véres pénzzel keresik a bankok a kenyerüket! Családokat szakítanak szét, mert a szélrózsa minden irányába kell a fiataloknak szanaszét a világba kifutni, hogy támogatni tudják a családot, hogy azok akár a pár százezer Forint tartozás miatt ne veszítsék el az otthonaikat!” Mert ma itt hazánkban, már pár százezerért is elárverezik a több milliós ingatlanodat, ha nem figyelsz! “Nem tudom magamhoz ölelni, megsimogatni az unokáimat, a gyermekeimet…hát egy nagymamának nem az lenne a “dolga”, hogy ezt tegye? Hogy mindennap szeretetbe burkolózva, gondoskodhasson a családjáról, segítse őket, szerethesse őket közelről? Hollandia, Anglia nem a szomszédban vannak, de idekényszerültek a gyerekeim…” Szívbe markoló, és igaz!

De! Tudni kell azt is, hogy a devizahitellel kapcsolatos minden igaz érvényű megállapítás, és tény másra nem jó ma itt Magyarországon, mint panaszkodni és panaszkodni egymásnak, és mérhetetlen, és tehetetlen dühöt érezni ezzel az egésszel kapcsolatban. De ez még önmagában sajnos nem vezet eredményre. 

Azt is érdemes megérteni, hogy ha bárki meg akarja oldani a problémás hitelét, akkor nem elég a nagy düh, nem elég a felháborodottság, semmire nem jó ellenük a tehetetlenség, mert a bankokat semmi nem hatja meg. Sem az a több ezer kilakoltatott család, akikért a szívünk szorul el, mikor utcára kíséri, vagy rángatja őket a rendőri karhatalom, sem az a mára 5 ezerre duzzadt öngyilkos létszám, ami azért történt meg, mert mérhetetlen és elkeseredett dühöt és kilátástalanságot generált az összeg, amit a bankok akartak, ez párosul azzal a ténnyel, hogy minden devizahitel szerződés csaláson alapszik. És ez együtt olyan nyomást rak a devizásokra, hogy ezt nem mindenki bírja ki, mert nem látták annak esélyét sem, hogy a devizahitelüket valaha visszafizethetnék, és nem akarták, nem tudták végignézni, ahogy elveszik mindenüket.

Ezek az emberek belemenekültek egy visszafordíthatatlan helyzetbe, és sok család veszítette el a szerettét, akik nem bírták tovább cérnával. 

De ennek nem kell így lennie! Ennek nem szabad így lennie!

 

Ki szerint éri meg a legdrágább kincset magunktól eldobni?

 

Ki szerint “érdemli meg” bármelyik pénzéhes bank azt, hogy bárki is a legdrágább és -talán- egyetlen kincsét eldobja magától, az ÉLETÉT? Mit oldana meg? Semmit, sőt még több, és újabb problémákat generálna egy ilyen helyzet egy családban. A tartozás attól még tartozás marad, és attól fogja kisajtolni a bank, akitől tudja. Örököstől, adóstárstól, kezestől, jelzálogkötelezettől… és a család is támasz nélkül, és talán az egyik legszeretettebb ember nélkül marad.


 Volt már aki a gondolatnál messzebbre ment, és tátongó űr maradt utána a szerettei, és a barátai körében. Mindenre van megoldás, biztosan kell érte harcolni, menni utána, keresni és kutatni kell, meg kell mozdulni, ki kell lépni a komfortzónából, de tiszta életet teremthetsz, ha megleled a Te saját MEGOLDÁSODAT.

Mi minden nap azon dolgozunk, hogy megértessük és megmutassuk, mivel tudsz féket tenni, és hogyan tudod véglegesen rendbe tenni a hitele(i)det, Te is és minél több magyar ember, és közben lehet, hogy a hitelproblémák kezelésétől való elfordulás, majd még súlyosabb helyzetbe dönti a családokat. 

Te ne tartozz azok közé, akik beleesnek majd ebbe a csapdába és kérj időpontot a személyes tanácsadásra, hogy először is információkhoz juthass, majd pedig a végleges megoldásokig, és TE ne az elszegényedők és reményt vesztettek közé, hanem a probléma megoldók közé tartozz!

 Személyes tanácsadás díjmentesen, Klikk és biztosíts be magad a megfelelő ismeretekkel és tudással!>>

 

Emailes időpontkérésnél kérjük mellékelj telefonos elérhetőséget, hogy a szabad, és a számodra is megfelelő időpontokat egyeztetni tudjuk!

 

Az információ legyen veled! Hitelsakkmatt – 06304845236

{loadposition feliratkozas}

{jcomments on} 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

23

júl
Adósság behajtása, Adósságrendezés

Akkor most tisztázzuk!

Mi történne, ha magadra maradnál egy adósságrendezési folyamatban?   Vannak azok az emberek, akik mindent jobban tudnak. Vannak, akik meghallgatják mások véleményét, de azt teszik, amit saját maguk elképzeltek az adott helyzetben. Mások elfogadják mások véleményét, ha tudják, ők jobban értenek hozzá. Vannak, akik nem gondolkoznak, csakis a mások véleményére alapozva hozzák meg döntéseiket.  Ahány ember, annyiféle […]

22

júl
Adósságrendezés

Mikkel nem kell számolnod, ha tudatosan adósságrendezel?

Milyen csapdákat kerülhetsz el egy jó döntéssel?   Talán furcsának találhatod, hogy a fordított verziót, a “mi NEM lesz, ha adósságrendezel” megközelítést használom. Bizonyos dolgokat könnyebb úgy behatárolni, hogy nem arról beszélünk, hogy azok milyenek, mi valósulhat meg, ha alkalmazzuk, hanem azt határozzuk meg, hogy milyenek nem, azaz “mi nem fog biztosan történni, ha adósságkezelsz?”   Mivel[…]

16

júl
Behajtó/végrehajtó, végrehajtás

Sokan összekeverik őket – pedig eltérőek a szerepkörök az adósságbehajtásban

Miben mások a behajtók és a végrehajtók?   Azt könnyebb meghatározni, hogy miben nagyon hasonlók: mindkét hivatalos fél a félelemre alapozva kommunikál, ijesztő hangnemben veszi fel a kapcsolatot az adósokkal, s nyugodtan mondhatom, hogy szinte mindenkinek feláll a szőr a hátán, ha velük kerül kapcsolatba saját akarata ellenére és netán együttműködést elérnie. Sajnos bevált gyakorlat lett a[…]

09

júl
adósság, végrehajtás

A megfélemlítés a kenyerük – Hogyan állj ellen?

Miért dolgoznak a követeléskezelők, végrehajtók nagy hatásfokkal?   Elterjedt módszer -pláne manapság-, hogy a bankok, követeléskezelők (akiknek a bankok eladják a tartozásokat), végrehajtók, bíróság, közjegyzők, egy szóval a hivatalos szervek a félelemre alapozva kommunikálnak: Ha be akarnak hajtani egy/több adósságot, Ha el akarnak érni valamit a lehető legrövidebb idő alatt, Ha olyan cselekvésre akarnak rávenni például adósokat,[…]

01

júl
adósság, Visszafizethetetlen hitelek

Miért életbevágó, hogy reális tanácsot kapj, ha tartozásaidat rendeznéd?

Miért tudunk értékes és valódi segítséget nyújtani? Főképp, ha adósságrendezésre adod a fejed és pénzügyi egyensúlyt teremtenél magadnál…   Hogyan tudunk mi ellátni olyan tanácsokkal és gyakorlati megoldásokkal, amik valóban pénzügyi változásokat és számos egyéb változást hoznak az életedbe? Azontúl, hogy adósságrendezésben a statisztikák mutatói alapján 94 %-os sikerrátával dolgozunk, ami magában foglalja az adósságcsökkentéseket, a kamatmentes[…]

28

jún
adósság, Hitelek, végrehajtás

Hogyan lesz a “kis” tartozásból óriási baj?

Más oldalról: Miért indulhat árverés fizetett jelzáloghitel esetében is?   Van az a helyzet, amikor: élő, fizetett jelzáloghiteled mellett van 1 vagy több felmondott hiteltartozásod, vagy egyéb követelésed például közmű-, kommunikációs szolgáltatásból, stb. eredően. A bedőlt tartozás(ok)végrehajtásra kerülnek. Van a másik helyzet, amikor: felmondott tartozásaid vannak, amiket nem fizetsz, vagy nem mindegyiket fizeted, így az elhanyagolt tartozásod/tartozásaid[…]