Hogyan veszítik el a legtöbb pénzt az emberek?

Az adósságokhoz legalább 6 pénzügyi/igazgatási terület kapcsolódik

 

A legtöbben már azzal rengeteget veszítenek, hogy nincsenek a kellő információk birtokában. Ezzel nem csak sebezhetővé, de kiszolgáltatottá is válnak.

Ha valaki saját maga kezdi el az információkat begyűjteni az online térben, akkor sok minden lesz a fejében, de minden jogi alap és gyakorlat nélkül azt alkalmazni a jogi/pénzügyi környezetben, elég nagy kihívás és nem is lesz eredményes.

Egy pénzügyi piacon, ahol az összes bank, faktor cég profit orientált, ott aki felkészületlen, nincs felvértezve alapvetően fontos és részinformációkkal egyaránt, azokat könnyedén eltapossák.

 

Mi az a 6 pénzügyi/igazgatási terület?

Az a tény, hogy valakinek tartozása van ide-oda, már önmagában több pénzügyi területet is érinthet, ha felmondják a hitelét, vagy olyan követeléseket kellene teljesíteni, ami valamilyen szolgáltatásból eredt, pl. közüzemi, vagy telekommunikációs.

Egy tartozás felmondása után beindul a pénzügyi gépezet: a bank vagy megtartja, alvállalkozói minőségben működő behajtó céget megbízva behajtja, de inkább java részt eladja a tartozásokat, engedményezi valamely faktor cégre. Az vagy megtartja, behajtja, végig viszi a folyamatot, vagy tovább adja más hasonszőrű faktor cégnek. 

Ők is alkalmaznak több esetben alvállakozói szerepkörben működő akár ügyvédi irodákat, akár egyéb fura nevű behajtó cégeket. Tulajdonképpen ez pont olyan, csak finomított kivitelezésben, mint azok a verő emberek, akik bizonyos körökben a pénztartozásokat hajtják be.

Ha a behajtási kísérlet sikertelen (felszólító levelek, zaklató telefonok), mert a félelemkeltés nem a várakozásoknak megfelelően hatott, akkor itt bekapcsolódik a közjegyzői szféra, ami kapocs a behajtó céggel, vagy bankkal és a végrehajtás megelőző állomása.

 

A pénz behajtás legmagasabb szintje

Ha jogerőre emelkedik a fizetési meghagyás, vagy kiadták a végrehajtási záradékot jelzáloghitel esetén, akkor máris a következő szint is kapcsolódik a korábbiakhoz, lesz egy új szereplői gárda, ezek pedig a korántsem közkedvelt önálló bírósági végrehajtók.

Több esetben, egy végrehajtás elrendelésénél már egy bírósági határozat is érkezik, tehát feltűnik a legfelsőbb szint is, a bíróság intézménye.

Foglaljuk össze, kik is a szereplői a pénzügyi gépezetnek?

  1. Bank,
  2. Faktor cégek,
  3. Ügyvédi irodák/behajtó cégek, alvállalkozói minőségben,
  4. Közjegyzők,
  5. Bíróság,
  6. Bírósági végrehajtók.

Van 6 terület, ami önmagában óriási terjedelmű és igencsak összetett, mert megvan mindegyik szervezeti egysége, felépített, bonyolult több szálon futó részterületekkel.

Ezeken kellene mindenkinek úgy lavíroznia, hogy ne járjon nagyon rosszul anyagilag, egészségileg, sehogysem.

Ezek a területek többféle szakmát felvonultató pénzügyi rendszerek: pénzügyi tanácsadók pénzügyi diplomával, közgazdászok, matematikusok, fizikusok, jogászok dolgoznak egy bankon belül.

Jogi/ügyvédi szakértelem, felsőbb jogi tudás, törvények ismerete szükséges egy bírósági szervezeten belül, ami rendkívül összetett. A közjegyzői feladatkörök, az ő tevékenységüket szabályozó 1991. évi XLI. törvénnyel, végrehajtói szerepkör a végrehajtási törvénnyel.

S ha még nem volna elég, hogymindenhez valamilyen szinten érteni kellene, ha azt akarjuk, hogy anyagilag még jól is járjunk, elkerüljük, vagy kikerüljünk az adósságcsapdákból, akkor ezt fejeld meg azzal a ténnyel, hogy az egyes pénzügyi területeken működő szakma képviselői nem mindig a törvények szerint játszik.

 

A törvények és a saját jog

Sajnos divat itt Magyarországon, hogy kihasználják, visszaélnek azzal a helyzettel, hogy az emberek nem ismerik a törvényi szabályozásokat, a jogszabályokat, sőt nem ismerik a saját jogaikat sem!

Ember legyen a talpán, aki a bonyolult pénzügyi, jogi útvesztőkben talpon tud maradni.

 

Gondolkodásmód = Életben maradás

A 2. nagy hiba az emberek gondolkodásmódjában és problématudatában rejlik.

Nagy gondolkodók, például Charlie Munger, a világ egyik élvonalbeli befektetője híres képviselője a fordított gondolkodásmódnak.

Ne azon gondolkodj, mit akarsz, azon gondolkodj, mit akarsz elkerülni és megváltoztatni.”

Charlie Munger nagy szószólója a problémák fordított megoldási technikájának. Ez alatt annyit kell érteni, hogy kitalálod, milyen módokon vallhatsz kudarcot abban, amit el szeretnél érni, majd ennek az ellenkezőjét teszed, így elkerülve a bukást.

Ez a pénzügyi világra lefordítva annyit tesz: hogyan veszítheted el a lehető legtöbb pénzt?

Ha ezt tudod és elkerülöd, akkor nem járhatsz rosszul. Ha úgy lavírozol, hogy a veszélyes csapdákat előre felismered és kikerülöd, akkor nem lehet nagy baj később sem.

 

A lehető legtöbb pénz megtartása

Nincs más dolgod, mint a lehető legtöbb információt megszerezni a 6 pénzügyi területhez kapcsolódóan, amit fentebb felsoroltam, és bekapcsolni egy másfajta gondolkodásmódot, mint amit eddig alkalmaztál, hogy elkerüld az anyagi csapdákat.

Pontosan ezeket a szükséges információkat, kellő gondolkodásmódot találod meg az Adósságrendezés Mesterkurzus két részes online tanfolyamban, ami erőssé, informálttá, dörzsöltté tesz, ami elég muníciót ad Neked, hogy anyagilag túlélj, sőt még elép pénzt is tudj spórolni saját magadnak!

Ősszel indul, már nem kell sokáig várnod, előtte megnyitjuk a jelentkezés lehetőségét, ám:

Addig is, bármi történik adósság fronton, ITT megtalálod a segítséget: >>Kapcsolat<<

 

Az alábbi videó segít abban, hogy tovább tisztuljon a kép a végrehajtás témakörében. 

 

Szeretettel, Andrea


Adósságcsapdában élsz? Megértelek!

 

Nem kell, hogy beletörődj a sorsodba! Persze, mindenki szíve joga, hogy saját maga döntse el, hogyan akarja élni az életét. De látod, milyen megpróbáltatásokon mentem keresztül, pedig csak 2 perce olvasod írásaimat.

A jobb helyzetünkért, a jobb sorsért mindig meg kell küzdenünk! Aki képes kilépni a komfortzónájából, a Reality show-kat ott hagyni, és felállni a televízió elől, akkor biztosan elérsz egy sokkal jobb helyzetet, és nyugodtabb anyagi körülményeket.


Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idénmódosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<


Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? A cikket ITT találod«

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva:Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

29

jún
árverés, végrehajtás

LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!   Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces! Ha alacsony […]

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor[…]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]

01

ápr
végrehajtás

Életviteli tanácsok – A spórolás titkai

Spóroljunk okosan! De miért is?   Hogyan alakulnak ki anyagi válsághelyzetek? 9. éve kezelem a bedőlt/felmondott hitelesek ügyeit, mindenkit meghallgatok, és ezen beszélgetések alkalmával fény derül a kiadásokra is, a megélhetés buktatóira. Minden családban jelen vannak a kiadások, mégsem mindenki érzi magát válsághelyzetben. Hogyan alakulnak ki anyagi válsághelyzetek? Sajnos észrevétlenül is bele lehet sodródni az ilyen helyzetekbe,[…]

29

márc
végrehajtás

MINDENT VIHET A VÉGREHAJTÓ! Praktikus tanácsok, hogy ez NE ÍGY LEGYEN!

Előfordult már, hogy egy inkasszó mindent tarolt a bankszámládon? Jó lenne ezt megelőzni, igaz? Íme pár jól megszívlelendő tanács, hogy a pénzed MEGMARADJON!   MINDEN PÉNZT VIHET EGY INKASSZÓ A SZÁMLÁRÓL?? IGEN! MICSODA??   Gyakran kérdezitek ezt, hiszen óriási megnyomorítás anyagilag, ha egy inkasszó kipucolja a bankszámlánkat. De hogy is van? Hiszen vannak letiltás alóli mentes juttatások![…]