Hogyan veszítik el a legtöbb pénzt az emberek?

Az adósságokhoz legalább 6 pénzügyi/igazgatási terület kapcsolódik

 

A legtöbben már azzal rengeteget veszítenek, hogy nincsenek a kellő információk birtokában. Ezzel nem csak sebezhetővé, de kiszolgáltatottá is válnak.

Ha valaki saját maga kezdi el az információkat begyűjteni az online térben, akkor sok minden lesz a fejében, de minden jogi alap és gyakorlat nélkül azt alkalmazni a jogi/pénzügyi környezetben, elég nagy kihívás és nem is lesz eredményes.

Egy pénzügyi piacon, ahol az összes bank, faktor cég profit orientált, ott aki felkészületlen, nincs felvértezve alapvetően fontos és részinformációkkal egyaránt, azokat könnyedén eltapossák.

 

Mi az a 6 pénzügyi/igazgatási terület?

Az a tény, hogy valakinek tartozása van ide-oda, már önmagában több pénzügyi területet is érinthet, ha felmondják a hitelét, vagy olyan követeléseket kellene teljesíteni, ami valamilyen szolgáltatásból eredt, pl. közüzemi, vagy telekommunikációs.

Egy tartozás felmondása után beindul a pénzügyi gépezet: a bank vagy megtartja, alvállalkozói minőségben működő behajtó céget megbízva behajtja, de inkább java részt eladja a tartozásokat, engedményezi valamely faktor cégre. Az vagy megtartja, behajtja, végig viszi a folyamatot, vagy tovább adja más hasonszőrű faktor cégnek. 

Ők is alkalmaznak több esetben alvállakozói szerepkörben működő akár ügyvédi irodákat, akár egyéb fura nevű behajtó cégeket. Tulajdonképpen ez pont olyan, csak finomított kivitelezésben, mint azok a verő emberek, akik bizonyos körökben a pénztartozásokat hajtják be.

Ha a behajtási kísérlet sikertelen (felszólító levelek, zaklató telefonok), mert a félelemkeltés nem a várakozásoknak megfelelően hatott, akkor itt bekapcsolódik a közjegyzői szféra, ami kapocs a behajtó céggel, vagy bankkal és a végrehajtás megelőző állomása.

 

A pénz behajtás legmagasabb szintje

Ha jogerőre emelkedik a fizetési meghagyás, vagy kiadták a végrehajtási záradékot jelzáloghitel esetén, akkor máris a következő szint is kapcsolódik a korábbiakhoz, lesz egy új szereplői gárda, ezek pedig a korántsem közkedvelt önálló bírósági végrehajtók.

Több esetben, egy végrehajtás elrendelésénél már egy bírósági határozat is érkezik, tehát feltűnik a legfelsőbb szint is, a bíróság intézménye.

Foglaljuk össze, kik is a szereplői a pénzügyi gépezetnek?

  1. Bank,
  2. Faktor cégek,
  3. Ügyvédi irodák/behajtó cégek, alvállalkozói minőségben,
  4. Közjegyzők,
  5. Bíróság,
  6. Bírósági végrehajtók.

Van 6 terület, ami önmagában óriási terjedelmű és igencsak összetett, mert megvan mindegyik szervezeti egysége, felépített, bonyolult több szálon futó részterületekkel.

Ezeken kellene mindenkinek úgy lavíroznia, hogy ne járjon nagyon rosszul anyagilag, egészségileg, sehogysem.

Ezek a területek többféle szakmát felvonultató pénzügyi rendszerek: pénzügyi tanácsadók pénzügyi diplomával, közgazdászok, matematikusok, fizikusok, jogászok dolgoznak egy bankon belül.

Jogi/ügyvédi szakértelem, felsőbb jogi tudás, törvények ismerete szükséges egy bírósági szervezeten belül, ami rendkívül összetett. A közjegyzői feladatkörök, az ő tevékenységüket szabályozó 1991. évi XLI. törvénnyel, végrehajtói szerepkör a végrehajtási törvénnyel.

S ha még nem volna elég, hogymindenhez valamilyen szinten érteni kellene, ha azt akarjuk, hogy anyagilag még jól is járjunk, elkerüljük, vagy kikerüljünk az adósságcsapdákból, akkor ezt fejeld meg azzal a ténnyel, hogy az egyes pénzügyi területeken működő szakma képviselői nem mindig a törvények szerint játszik.

 

A törvények és a saját jog

Sajnos divat itt Magyarországon, hogy kihasználják, visszaélnek azzal a helyzettel, hogy az emberek nem ismerik a törvényi szabályozásokat, a jogszabályokat, sőt nem ismerik a saját jogaikat sem!

Ember legyen a talpán, aki a bonyolult pénzügyi, jogi útvesztőkben talpon tud maradni.

 

Gondolkodásmód = Életben maradás

A 2. nagy hiba az emberek gondolkodásmódjában és problématudatában rejlik.

Nagy gondolkodók, például Charlie Munger, a világ egyik élvonalbeli befektetője híres képviselője a fordított gondolkodásmódnak.

Ne azon gondolkodj, mit akarsz, azon gondolkodj, mit akarsz elkerülni és megváltoztatni.”

Charlie Munger nagy szószólója a problémák fordított megoldási technikájának. Ez alatt annyit kell érteni, hogy kitalálod, milyen módokon vallhatsz kudarcot abban, amit el szeretnél érni, majd ennek az ellenkezőjét teszed, így elkerülve a bukást.

Ez a pénzügyi világra lefordítva annyit tesz: hogyan veszítheted el a lehető legtöbb pénzt?

Ha ezt tudod és elkerülöd, akkor nem járhatsz rosszul. Ha úgy lavírozol, hogy a veszélyes csapdákat előre felismered és kikerülöd, akkor nem lehet nagy baj később sem.

 

A lehető legtöbb pénz megtartása

Nincs más dolgod, mint a lehető legtöbb információt megszerezni a 6 pénzügyi területhez kapcsolódóan, amit fentebb felsoroltam, és bekapcsolni egy másfajta gondolkodásmódot, mint amit eddig alkalmaztál, hogy elkerüld az anyagi csapdákat.

Pontosan ezeket a szükséges információkat, kellő gondolkodásmódot találod meg az Adósságrendezés Mesterkurzus két részes online tanfolyamban, ami erőssé, informálttá, dörzsöltté tesz, ami elég muníciót ad Neked, hogy anyagilag túlélj, sőt még elép pénzt is tudj spórolni saját magadnak!

Ősszel indul, már nem kell sokáig várnod, előtte megnyitjuk a jelentkezés lehetőségét, ám:

Addig is, bármi történik adósság fronton, ITT megtalálod a segítséget: >>Kapcsolat<<

 

Az alábbi videó segít abban, hogy tovább tisztuljon a kép a végrehajtás témakörében. 

 

Szeretettel, Andrea


Adósságcsapdában élsz? Megértelek!

 

Nem kell, hogy beletörődj a sorsodba! Persze, mindenki szíve joga, hogy saját maga döntse el, hogyan akarja élni az életét. De látod, milyen megpróbáltatásokon mentem keresztül, pedig csak 2 perce olvasod írásaimat.

A jobb helyzetünkért, a jobb sorsért mindig meg kell küzdenünk! Aki képes kilépni a komfortzónájából, a Reality show-kat ott hagyni, és felállni a televízió elől, akkor biztosan elérsz egy sokkal jobb helyzetet, és nyugodtabb anyagi körülményeket.


Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idénmódosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<


Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? A cikket ITT találod«

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva:Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt […]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így[…]