Hogyan lesz a “kis” tartozásból óriási baj?

Más oldalról: Miért indulhat árverés fizetett jelzáloghitel esetében is?

 

  1. Van az a helyzet, amikor: élő, fizetett jelzáloghiteled mellett van 1 vagy több felmondott hiteltartozásod, vagy egyéb követelésed például közmű-, kommunikációs szolgáltatásból, stb. eredően. A bedőlt tartozás(ok)végrehajtásra kerülnek.
  2. Van a másik helyzet, amikor: felmondott tartozásaid vannak, amiket nem fizetsz, vagy nem mindegyiket fizeted, így az elhanyagolt tartozásod/tartozásaid végrehajtásra kerülnek.

Mindkét helyzet egy tőről fakad. Az elhanyagoltságból indul ki minden olyan, később elmérgesedő folyamat, ami nagyban megnöveli az adós nevén lévő vagyontárgyak árverésre kerülési esélyét.

 

Összegezve – mikor indulhat árverés?

Bármikor. Részletesebben: ha van a hátteredben olyan felmondott, nem fizetett, bedőlt tartozás: akár korábbi hitelből fakadóan, akár bármilyen büntetés (Bkv-s, parkolási bírság…), vagy szolgáltatás tartozásából (közmű-, telekommunikációs) eredően, amit valamely bank, vagy valamely követeléskezelő (pl. Intrum, Otp Faktoring, Mkk, stb.) tart nyilván.

Ezek behajtására végrehajtást indítanak, amely akár letiltás és inkasszó formájában, vagy mindkettő egyszerre  történő alkalmazásával valósul meg.

Ha az adott pénzintézet nem látja belátható időn belül annak esélyét, hogy a kintlévősége -a te tartozásod- bizonyos időn belül megtérül, akkor árverést kezdeményezhet a neveden lévő bármely vagyontárgy(ak)ra: autó, ingatlan (földterület), lakóingatlanra.

Ezekre ugyanis már a végrehajtási eljárás megindításának kezdőpontján ráterhelik a végrehajtási jogot/jogokat, ha több tartozásról van szó. 

 

Miért dől be a fizetett hitel?

Mindkét fent részletezett helyzet nagyon kellemetlen, de ha rangsorolni akarnám, akkor az 1. helyzet a legkínosabb, amikor fizetett, élő hitel dől be amiatt, hogy valamely, talán kis tartozás elfajul egészen a végrehajtási helyzetig. 

Kimondja a törvény ugyanis, hogy abban az esetben, ha árverést kérnek bármely tartozásból fakadóan, akkor az összes élő és felmondott tartozást kezelő pénzintézetnek/követeléskezelőnek be kell csatlakoznia az árverési folyamatba. Így történik meg, hogy az élő, rendszeresen fizetett hitel is bedől, felmondják.

Ha az árverés sikeresen zárul, tehát van licittevő, akkor a jogerőre emelkedés után egy rangsor szerint elégítik ki a bankot, követeléskezelő(ke)t.

Ha például a fizetett hitel jelzáloghitel, akkor elsőként a fedezeti ingatlan jelzálog tulajdonosát (a korábban felvett jelzáloghitel bankját, aki jelzálogbejegyzésként a felvételkor bejegyeztette magát az ingatlanra) elégítik ki és haladnak sorban, a többi tartozást kezelőt sorba véve.

Hogyan cselekedj még időben?

 

Semmiképp nem tanácsos elhanyagolni úgy tartozásokat, ha van mellettük fizetett, akár nagyobb összegű hitel is.

Semmiképp nem tanácsos akkor sem elhanyagolni, nem fizetni, vagy nem törődni tartozásokkal, ha nincs élő hitelünk, de van ingatlan, vagy bármi vagyontárgy a nevünkön.

Semmiképp sem tanácsos elhanyagolni már csak azért sem tartozást/tartozásokat, mert azok mindegyikén horror kamatok dübörögnek, így minél hosszabb távon maradnak “parlagon, annál nagyobb és keményebb összeggel köszönnek vissza. a jövőben.ű

Továbbá semmiképp sem tanácsos elhanyagolni, tudomást sem venni bizonyos tartozásokról, mert a magas, horror dupla kamatok mellett ha végrehajtásra kerülnek, újabb +10 %-al számolhatsz a te számládra. Ki szeretné, ha már egy végrehajtó is rajta élősködjön, nem igaz?

Tehát, ha tudomásod van arról, hogy vannak csip-csup tartozások, vagy nagyobb összegű adósságok az életedben kezdd el azokat észrevenni és kezelni! Hogyan?

Ebben tudunk segíteni:

  • Ha nem tudod, milyen tartozásaid vannak, de emlékszel arra, hogy valami van,
  • Ha nem tudod kinek tartozol, és mennyivel,
  • Ha már végrehajtásra kerültek, de nem tiltják,
  • Ha már végrehajtásra kerültek és tiltják, inkasszóznak is,
  • Ha árverési kiírásod van – akkor Sos!! minél előbb!! Mert az idő mindig győz, azzal versenyt futni nem érdemes. 

Összegezve

 

Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idén módosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<

 

 

Szeretettel Andrea – Hitelsakkmatt

 

Összefoglalva: Mivel személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket közvetlenül, így pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmoni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

20

okt
Elévült!, Moratórium

Vigyázat! Kikukázzák az ELÉVÜLT tartozásokat

A moratórium egyértelmű következménye többek között a rengeteg ELÉVÜLT tartozás   Az már más kérdés, hogy felismeri-e valaki, hogy az a követelés, amivel megkeresték telefonon, levélben, az már nem jelent veszélyt sem anyagi, sem egyéb más szempontból. A moratórium ide s tova már 2,5 éve tart rendületlenül, védelmet adva egy csomó hitelszerződés rendszeres törlesztésére. Ez viszont, a […]

01

okt
Bank, Moratórium

Az egyiket január végéig, a másikat nyárig tolták ki…

A halogatás pénzügyi tartozás szempontjából most jó, vagy rossz?   Megint lehet fellélegezni, újabb jó pár hónap nyugi jön. Úgy néz ki, hogy a veszélyhelyzet további meghosszabbításra fog kerülni egészen 2022. január 1. napjáig. Ez azért fontos a végrehajtás alatt lévőknek, mert több dolog is a veszélyhelyzethez van igazítva. Az egyik ilyen a kilakoltatási moratórium. Ez most[…]

24

szept
Bank, Behajtó/végrehajtó

Ezért tanulj meg bank, faktor cég és végrehajtó nyelven!

De mi van a színfalak mögött? Oszd el kettővel, de legalábbis láss a hivatali kommunikáció mögé, ha vannak tartozásaid   “Bízz azokban, akik az igazságot keresik, és kételkedj azokban, akik már megtalálták!”   Dr. Ranschburgh Jenő, általam oly nagyra tartott gyermek pszicológus szakember szavai, aki sajnos már nincs közöttünk. De hogy kerül ide az ő neve? Mert[…]

22

szept
Adósságterhek, Behajtó/végrehajtó

Dr. Marczingós László – C-932/2019 EUB ítélet

Egy sajtótájékoztatón a tegnapi Európai Bírósági ítélet elemzése szerint…   Először a Demokratikus Koalíció képviselője szólalt meg, felsorakoztatva azokat az elképzeléseiket, amiket a megválasztásuk esetén életbe léptetnének: “10 éve annak, hogy a Fidesz meghozott törvényeivel lényegében a magyar családok és emberek tönkretétele mellett tette le a voksát. A Fidesz egy bűnös árfolyampolitikával ellehetetlenítette ezeket a szerződéseket, a családokat. […]

15

szept
Kamat, Moratórium

Hitelmoratórium – Ki maradjon a rendszerben, kinek káros maradni?

Van, akiknek már kifejezetten anyagi ráfizetés a moratórium   Szakértők szólaltak meg a témában, és számokkal is alátámasztották azt a helyzetet, kiknek éri meg, és kiknek már kifejezetten káros anyagilag, ha marad a moratórium rendszerében. A maradási, kikerülési szándékot mindenki 2021. 10. 31.-ig tudja jelezni a saját bankja felé.   Példa: egy személyi hitel tartozás moratórium alatt,[…]

07

szept
Kamat, végrehajtás

Win-win helyzet – Adunk és kapunk, ám értékben sokkal többet!

Végrehajtás alatti követelések – Ajánlat adás feltételei kötöttek, de megéri!   Mi adunk és kapunk is. De sokkal többet kapunk, értékesebbet, mint amit mi adunk a másik félnek.    De ne szaladjunk előre, mert látnunk kell az  win-win helyzetig elvezető út állomásait is.   Az adunk-kapunk folyamat gyakorlata Sokszor írtam arról, hogy egy adott felmondott követelés rendbetétele[…]