Hogyan lesz a “kis” tartozásból óriási baj?

Más oldalról: Miért indulhat árverés fizetett jelzáloghitel esetében is?

 

  1. Van az a helyzet, amikor: élő, fizetett jelzáloghiteled mellett van 1 vagy több felmondott hiteltartozásod, vagy egyéb követelésed például közmű-, kommunikációs szolgáltatásból, stb. eredően. A bedőlt tartozás(ok)végrehajtásra kerülnek.
  2. Van a másik helyzet, amikor: felmondott tartozásaid vannak, amiket nem fizetsz, vagy nem mindegyiket fizeted, így az elhanyagolt tartozásod/tartozásaid végrehajtásra kerülnek.

Mindkét helyzet egy tőről fakad. Az elhanyagoltságból indul ki minden olyan, később elmérgesedő folyamat, ami nagyban megnöveli az adós nevén lévő vagyontárgyak árverésre kerülési esélyét.

 

Összegezve – mikor indulhat árverés?

Bármikor. Részletesebben: ha van a hátteredben olyan felmondott, nem fizetett, bedőlt tartozás: akár korábbi hitelből fakadóan, akár bármilyen büntetés (Bkv-s, parkolási bírság…), vagy szolgáltatás tartozásából (közmű-, telekommunikációs) eredően, amit valamely bank, vagy valamely követeléskezelő (pl. Intrum, Otp Faktoring, Mkk, stb.) tart nyilván.

Ezek behajtására végrehajtást indítanak, amely akár letiltás és inkasszó formájában, vagy mindkettő egyszerre  történő alkalmazásával valósul meg.

Ha az adott pénzintézet nem látja belátható időn belül annak esélyét, hogy a kintlévősége -a te tartozásod- bizonyos időn belül megtérül, akkor árverést kezdeményezhet a neveden lévő bármely vagyontárgy(ak)ra: autó, ingatlan (földterület), lakóingatlanra.

Ezekre ugyanis már a végrehajtási eljárás megindításának kezdőpontján ráterhelik a végrehajtási jogot/jogokat, ha több tartozásról van szó. 

 

Miért dől be a fizetett hitel?

Mindkét fent részletezett helyzet nagyon kellemetlen, de ha rangsorolni akarnám, akkor az 1. helyzet a legkínosabb, amikor fizetett, élő hitel dől be amiatt, hogy valamely, talán kis tartozás elfajul egészen a végrehajtási helyzetig. 

Kimondja a törvény ugyanis, hogy abban az esetben, ha árverést kérnek bármely tartozásból fakadóan, akkor az összes élő és felmondott tartozást kezelő pénzintézetnek/követeléskezelőnek be kell csatlakoznia az árverési folyamatba. Így történik meg, hogy az élő, rendszeresen fizetett hitel is bedől, felmondják.

Ha az árverés sikeresen zárul, tehát van licittevő, akkor a jogerőre emelkedés után egy rangsor szerint elégítik ki a bankot, követeléskezelő(ke)t.

Ha például a fizetett hitel jelzáloghitel, akkor elsőként a fedezeti ingatlan jelzálog tulajdonosát (a korábban felvett jelzáloghitel bankját, aki jelzálogbejegyzésként a felvételkor bejegyeztette magát az ingatlanra) elégítik ki és haladnak sorban, a többi tartozást kezelőt sorba véve.

Hogyan cselekedj még időben?

 

Semmiképp nem tanácsos elhanyagolni úgy tartozásokat, ha van mellettük fizetett, akár nagyobb összegű hitel is.

Semmiképp nem tanácsos akkor sem elhanyagolni, nem fizetni, vagy nem törődni tartozásokkal, ha nincs élő hitelünk, de van ingatlan, vagy bármi vagyontárgy a nevünkön.

Semmiképp sem tanácsos elhanyagolni már csak azért sem tartozást/tartozásokat, mert azok mindegyikén horror kamatok dübörögnek, így minél hosszabb távon maradnak “parlagon, annál nagyobb és keményebb összeggel köszönnek vissza. a jövőben.ű

Továbbá semmiképp sem tanácsos elhanyagolni, tudomást sem venni bizonyos tartozásokról, mert a magas, horror dupla kamatok mellett ha végrehajtásra kerülnek, újabb +10 %-al számolhatsz a te számládra. Ki szeretné, ha már egy végrehajtó is rajta élősködjön, nem igaz?

Tehát, ha tudomásod van arról, hogy vannak csip-csup tartozások, vagy nagyobb összegű adósságok az életedben kezdd el azokat észrevenni és kezelni! Hogyan?

Ebben tudunk segíteni:

  • Ha nem tudod, milyen tartozásaid vannak, de emlékszel arra, hogy valami van,
  • Ha nem tudod kinek tartozol, és mennyivel,
  • Ha már végrehajtásra kerültek, de nem tiltják,
  • Ha már végrehajtásra kerültek és tiltják, inkasszóznak is,
  • Ha árverési kiírásod van – akkor Sos!! minél előbb!! Mert az idő mindig győz, azzal versenyt futni nem érdemes. 

Összegezve

 

Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idén módosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<

 

 

Szeretettel Andrea – Hitelsakkmatt

 

Összefoglalva: Mivel személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket közvetlenül, így pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmoni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

29

júl
árverés, Devizahitel, végrehajtás

A bank téved! – Saját történetem III. rész

A végrehajtás felfüggesztve, lélegzetvételnyi idő, végre!   Ez az írás az én igaz történetem arról, amit a 2 devizahitelemmel átéltem 7 évvel ezelőtt. Minden egyes mozzanatra, és lelki teherre, sérelemre, és nyomásra úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna. III. rész. Ha olvastad devizahiteles történetem I.ésII. részét, akkor elég, ha kicsit visszanyúlok az írásom befejező részéhez, hogy felvegyük az […]

23

júl
Adósság behajtása, Adósságrendezés

Akkor most tisztázzuk!

Mi történne, ha magadra maradnál egy adósságrendezési folyamatban?   Vannak azok az emberek, akik mindent jobban tudnak. Vannak, akik meghallgatják mások véleményét, de azt teszik, amit saját maguk elképzeltek az adott helyzetben. Mások elfogadják mások véleményét, ha tudják, ők jobban értenek hozzá. Vannak, akik nem gondolkoznak, csakis a mások véleményére alapozva hozzák meg döntéseiket.  Ahány ember, annyiféle[…]

22

júl
Adósságrendezés

Mikkel nem kell számolnod, ha tudatosan adósságrendezel?

Milyen csapdákat kerülhetsz el egy jó döntéssel?   Talán furcsának találhatod, hogy a fordított verziót, a “mi NEM lesz, ha adósságrendezel” megközelítést használom. Bizonyos dolgokat könnyebb úgy behatárolni, hogy nem arról beszélünk, hogy azok milyenek, mi valósulhat meg, ha alkalmazzuk, hanem azt határozzuk meg, hogy milyenek nem, azaz “mi nem fog biztosan történni, ha adósságkezelsz?”   Mivel[…]

16

júl
Behajtó/végrehajtó, végrehajtás

Sokan összekeverik őket – pedig eltérőek a szerepkörök az adósságbehajtásban

Miben mások a behajtók és a végrehajtók?   Azt könnyebb meghatározni, hogy miben nagyon hasonlók: mindkét hivatalos fél a félelemre alapozva kommunikál, ijesztő hangnemben veszi fel a kapcsolatot az adósokkal, s nyugodtan mondhatom, hogy szinte mindenkinek feláll a szőr a hátán, ha velük kerül kapcsolatba saját akarata ellenére és netán együttműködést elérnie. Sajnos bevált gyakorlat lett a[…]

09

júl
adósság, végrehajtás

A megfélemlítés a kenyerük – Hogyan állj ellen?

Miért dolgoznak a követeléskezelők, végrehajtók nagy hatásfokkal?   Elterjedt módszer -pláne manapság-, hogy a bankok, követeléskezelők (akiknek a bankok eladják a tartozásokat), végrehajtók, bíróság, közjegyzők, egy szóval a hivatalos szervek a félelemre alapozva kommunikálnak: Ha be akarnak hajtani egy/több adósságot, Ha el akarnak érni valamit a lehető legrövidebb idő alatt, Ha olyan cselekvésre akarnak rávenni például adósokat,[…]

01

júl
adósság, Visszafizethetetlen hitelek

Miért életbevágó, hogy reális tanácsot kapj, ha tartozásaidat rendeznéd?

Miért tudunk értékes és valódi segítséget nyújtani? Főképp, ha adósságrendezésre adod a fejed és pénzügyi egyensúlyt teremtenél magadnál…   Hogyan tudunk mi ellátni olyan tanácsokkal és gyakorlati megoldásokkal, amik valóban pénzügyi változásokat és számos egyéb változást hoznak az életedbe? Azontúl, hogy adósságrendezésben a statisztikák mutatói alapján 94 %-os sikerrátával dolgozunk, ami magában foglalja az adósságcsökkentéseket, a kamatmentes[…]