Hogyan lesz a “kis” tartozásból óriási baj?

Más oldalról: Miért indulhat árverés fizetett jelzáloghitel esetében is?

 

  1. Van az a helyzet, amikor: élő, fizetett jelzáloghiteled mellett van 1 vagy több felmondott hiteltartozásod, vagy egyéb követelésed például közmű-, kommunikációs szolgáltatásból, stb. eredően. A bedőlt tartozás(ok)végrehajtásra kerülnek.
  2. Van a másik helyzet, amikor: felmondott tartozásaid vannak, amiket nem fizetsz, vagy nem mindegyiket fizeted, így az elhanyagolt tartozásod/tartozásaid végrehajtásra kerülnek.

Mindkét helyzet egy tőről fakad. Az elhanyagoltságból indul ki minden olyan, később elmérgesedő folyamat, ami nagyban megnöveli az adós nevén lévő vagyontárgyak árverésre kerülési esélyét.

 

Összegezve – mikor indulhat árverés?

Bármikor. Részletesebben: ha van a hátteredben olyan felmondott, nem fizetett, bedőlt tartozás: akár korábbi hitelből fakadóan, akár bármilyen büntetés (Bkv-s, parkolási bírság…), vagy szolgáltatás tartozásából (közmű-, telekommunikációs) eredően, amit valamely bank, vagy valamely követeléskezelő (pl. Intrum, Otp Faktoring, Mkk, stb.) tart nyilván.

Ezek behajtására végrehajtást indítanak, amely akár letiltás és inkasszó formájában, vagy mindkettő egyszerre  történő alkalmazásával valósul meg.

Ha az adott pénzintézet nem látja belátható időn belül annak esélyét, hogy a kintlévősége -a te tartozásod- bizonyos időn belül megtérül, akkor árverést kezdeményezhet a neveden lévő bármely vagyontárgy(ak)ra: autó, ingatlan (földterület), lakóingatlanra.

Ezekre ugyanis már a végrehajtási eljárás megindításának kezdőpontján ráterhelik a végrehajtási jogot/jogokat, ha több tartozásról van szó. 

 

Miért dől be a fizetett hitel?

Mindkét fent részletezett helyzet nagyon kellemetlen, de ha rangsorolni akarnám, akkor az 1. helyzet a legkínosabb, amikor fizetett, élő hitel dől be amiatt, hogy valamely, talán kis tartozás elfajul egészen a végrehajtási helyzetig. 

Kimondja a törvény ugyanis, hogy abban az esetben, ha árverést kérnek bármely tartozásból fakadóan, akkor az összes élő és felmondott tartozást kezelő pénzintézetnek/követeléskezelőnek be kell csatlakoznia az árverési folyamatba. Így történik meg, hogy az élő, rendszeresen fizetett hitel is bedől, felmondják.

Ha az árverés sikeresen zárul, tehát van licittevő, akkor a jogerőre emelkedés után egy rangsor szerint elégítik ki a bankot, követeléskezelő(ke)t.

Ha például a fizetett hitel jelzáloghitel, akkor elsőként a fedezeti ingatlan jelzálog tulajdonosát (a korábban felvett jelzáloghitel bankját, aki jelzálogbejegyzésként a felvételkor bejegyeztette magát az ingatlanra) elégítik ki és haladnak sorban, a többi tartozást kezelőt sorba véve.

Hogyan cselekedj még időben?

 

Semmiképp nem tanácsos elhanyagolni úgy tartozásokat, ha van mellettük fizetett, akár nagyobb összegű hitel is.

Semmiképp nem tanácsos akkor sem elhanyagolni, nem fizetni, vagy nem törődni tartozásokkal, ha nincs élő hitelünk, de van ingatlan, vagy bármi vagyontárgy a nevünkön.

Semmiképp sem tanácsos elhanyagolni már csak azért sem tartozást/tartozásokat, mert azok mindegyikén horror kamatok dübörögnek, így minél hosszabb távon maradnak “parlagon, annál nagyobb és keményebb összeggel köszönnek vissza. a jövőben.ű

Továbbá semmiképp sem tanácsos elhanyagolni, tudomást sem venni bizonyos tartozásokról, mert a magas, horror dupla kamatok mellett ha végrehajtásra kerülnek, újabb +10 %-al számolhatsz a te számládra. Ki szeretné, ha már egy végrehajtó is rajta élősködjön, nem igaz?

Tehát, ha tudomásod van arról, hogy vannak csip-csup tartozások, vagy nagyobb összegű adósságok az életedben kezdd el azokat észrevenni és kezelni! Hogyan?

Ebben tudunk segíteni:

  • Ha nem tudod, milyen tartozásaid vannak, de emlékszel arra, hogy valami van,
  • Ha nem tudod kinek tartozol, és mennyivel,
  • Ha már végrehajtásra kerültek, de nem tiltják,
  • Ha már végrehajtásra kerültek és tiltják, inkasszóznak is,
  • Ha árverési kiírásod van – akkor Sos!! minél előbb!! Mert az idő mindig győz, azzal versenyt futni nem érdemes. 

Összegezve

 

Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idén módosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<

 

 

Szeretettel Andrea – Hitelsakkmatt

 

Összefoglalva: Mivel személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket közvetlenül, így pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmoni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így […]

26

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

Áremelkedések – Brutális következmények

Ha éppen csak túlélni próbálsz, biztosan rontasz a helyzeten!   Egyes becslések szerint ebben a két évben úgy feltorlódtak az árverésre váró ingatlanok, hogy most közel 30.000 ilyen ház vagy lakás várakozik arra, hogy árverésre bocsássák. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket.  Ha alacsony a becsérték, akkor[…]

29

jún
árverés, végrehajtás

LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!   Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces! Ha alacsony[…]

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor[…]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]