Erre figyelj, ha efféle “csodás ajánlattal” bombáznak

Ezért jobb óvatosnak lenni az első ránézésre csodásnak tűnő, remek ajánlatokkal

 

A pénzügyi terület igen érzékeny pont tud lenni minden szereplő számára. Főképp, ha valakinek adósságai vannak, könnyű prédának számíthat.

Majdnem belesétáltam én is a módszeres, tervszerűen kihelyezett csapdákba, de a körülményeknek hála, sikeresen elkerültem ezeket és jól jöttem ki az adóssághelyzetekből.

A tanulságokat viszont azon nyomban levontam és jól az eszembe véstem. Azóta kb.ezerszer köszönt vissza ügyfelektől, tanácsot kérőktől az a tipikus helyzet, amit inkább jobb nagy ívben ELKERÜLNI!

De mi is ez?

Minden tartozás helyzetben az emberek érzékeny pontjait kihasználva kommunikálnak a faktor cégek. 

Mik ezek?

 1. Az anyagi ellehetetlenítéstől való félelem,
 2. A vagyon elvesztésétől való félelem,
 3. A szégyentől való félelem,
 4. A családtagok előtti felelsősségvállalástól való félelem,
 5. A különböző anyagi hátrányok kilátásba helyezésével kiváltott félelem.
 6. A hivatalos levelek szövegezése keltette félelemérzet…stb.

Ebben a témában már-már könyvnyi mennyiségű anyag gyűlt össze. Nyilván azt használják fel, ami működőképes. A faktor cégek/behajtó cégek nem titkolt célja nyilvánvalóan a mielőbbi, gyors fizetésre történő rábírás, illetve akár annak elérése, hogy az adós fizesse ki azonnal a teljes tartozását. Ezt pedig el kell érni valahogyan, s mivel kulcsfontosságú az idő kérdése, ezért a behajtásban a kikényszerítő eszközök legütősebb variációit használják fel.

Mik ezek?

 1. Minél sűrűbb telefonhívások, amik zaklató jellegűek is lehetnek: a hangnem, a megfogalmazás lekicsinylőnek, arrogánsnak hat.
 2. Fizetési felszólító tartalmú levelek kiküldése az adósoknak: a hangvétele parancsoló, hivatalos, kétségbevonhatatlan, fenyegető és durva.
 3. Személyes ráhatás: aját lóti-futi behajtó emberek kiküldése terepre: határozott emberek kimennek az adósok otthonához, hogy személyes fenyegetettséget is mutassanak, követelésről szóló papírt lobogtassanak, hogy előnytelen megállapodást írassanak alá, akár alkalomadtán a bedőlt autóhitelnél az autót is begyűjtsék. Megjegyzem: amihez semmi törvényadta joguk nincs és nem is lesz.
 4. Mokk-os Levél-Fizetési meghagyás kiküldése az Országos Közjegyzői Kamarán keresztül.
 5. Végrehajtás során számos végrehajtási cselekmény lefolytatásának megjelölése, mint: inkasszó, letiltás, foglalás, árverés.

 

Vigyázz a báránybőrbe bújt farkassal!

Miután elparádéznak az adósukkal a fentebb felsorolt eszközök akár mindegyikét bevetve, utána/menet közben jön az egyezkedésnek nevezett párbeszéd. Azért titulálom így: “nevezett”, mert ez általában semmi mást nem jelent, mint azt, hogy a saját pusztán anyagi érdekeiket próbálják elrejteni és úgy tálalni mindent, mintha könnyítenének, segítenének az adósuknak, s neki elemi érdeke volna azt elfogadnia.

Miről szólnak ezek az “egyeztetések”? Egyszerű:

-Hogy elindítsák a részletfizetést,

-Behajtsák a jövőben keletkezett kamatokat is – ha futamidő alatti visszafizetést engedélyeznek.

-Egyértelmű haszonszerzésről: ha lehet azonnali fizetés indítással, ha lehet azért is, hogy már NE lehessen az elévülés tényét bizonyítania, s ha lehet a részletfizetésekkel elnyújtani a visszafizetés időtartamát, hogy a kétszeres kamat minél busásabb hasznot tudjon generálni.

Szokásos, minta mondatok az adósok felé. A szokásos koreográfia, ha azt akarják, fizess:

-Azt sulykolják, fizess mielőbb, akár kis részletekben, hogy ne jusson el a végrehajtásra,

-Kilátásba helyezik: kezdő befizetés szükséges, hogy elbírálják a részletfizetési kérelmet,

-Majd fél év részletfizetést követően rögzítik írásban a visszafizetési feltételeket: a legviccesebb ebben az, hogy fél év múlva ismét pont ugyanezt ígérik. Így az adós csak fizet, fizet a nagy fekete lyukba, de egyáltalán nem látja mire fizet, meddig fizet, és mekkora összeg a hátraléka.

Bár az is elfőfordul, hogy engedélyezik a részletfizetést a felgyűlt tartozásra, kiállítanak erről egy tartozáskimutatást és fizetési ütemezést, csakhogy MI EZZEL A BAJ?

Olyan összegre fizetsz, olyan feltételek mellett, ami NEM a te érdekeidet szolgálja!

 1. Nem fogy az összeg a megkezdett befizetések ellenére sem: nem fedik be a törlesztőrészletek az adott hónapra kiszámolt kamat mennyiségét, így a fennmaradó kamatok húzzák, emelik felfelé az összeget.
 2. A futamidő így természetszerűleg hosszasan megnyúlik, általában hosszú-hosszú évekre, a tartozás azonban nem mutatja a fogyatkozás jeleit.
 3. Ha meghatározott futamidőt állapítanak meg: pl. 60 hónap alatt X összeg befizetésével kell a részleteket kiegyenlíteni: ebben a variációban már belekalkulálta a faktor cég a jövőben keletkezett kamatok összegét is, így kamatos kamattal kell kifizetni a tartozást, csak van lejárati ideje. Ez kicsit megtévesztő is lehet: olyan érzetet kelthet, hogy na, “legalább megszabadulok az adósságtól!” Igen ám, DE MILYEN ÁRON?

Mi lehet a levonandó tanulság  a fentiek alapján? Nem érdemes a fentebb felsorolt feltételek alapján megállapodásokat kötni, vagy belemenni bármilyen ígérethalmaz alapján egy törlesztésbe, mert az NEM az adósok érdekeit hivatott szolgálni.

Ha azt akarod, hogy végleg és kamatok nélkül szabadulj meg a tartozásoktól, akkor mindez NEM A TE UTAD.

Hogy mi az az út, ami a Te céljaidat, anyagi érdekeidet is szolgálhatja? Keress meg, bemutatom neked>>

Foglalkozunk mindenféle üggyel: bedőlt, végrehajtás alatt lévő tartozással is egyetemben. >>Kérdezz meg bennünket, mit kell csinálni, hogy nagyobb kár már NE legyen az ügyben és ne szalassz el semmi fontosat!<<


Nagyon fontos SEGÍTSÉG – FIGYELEM!

Útjára indul az az első és egyedülálló online képzés, ami felkészít minden AKUT, pénzügyi vészhelyzet kezelésére és az azokban való eljárási rendre. Ha már végrehajtás folyik, sok mindent kell tenni és lehetőleg minél előbb kell cselekedni. De mihez igazodva? Miket kell szem előtt tartani?

Hogyan háríthatóak el a további veszélyek és fordíthatóak vissza a sorscsapások a behajtási folyamat során? Erről szól, mintegy ÖNVÉDELMET adva az Adósságkezelés Mesterkurzus-Vészhelyzeti Megoldások – AKUT szakasz online tanfolyam>>Pénzügyi krízishelyzetekre igazítva>>Részletek a linken, kattints, értelmezz!

Jelentkezz, hogy időben tudd mit kell tenned egy pénzügyi vészhelyzetben! NYOMJ a képre! 

 

 


Azzal van dolgunk, hogy a bedőlt követeléseket kézbe vegyük, hogy egy nyugodtabb, természetesebb helyzetbe kerüljünk, mikor van idő hathatósan segíteni önmagunknak.

Díjmentes tudásanyagaimat is megtalálja mindenki, akit érdekel egy sokkal jobb sors>>

>>Kapcsolat, keress minket, tudunk segíteni!<<

 

Addig is, bármi történik adósság fronton, ITT megtalálod a segítséget: >>Kapcsolat<<

 

Szeretettel, Andrea


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

 

Kapcsolódó cikkek

26

nov
Elévült!

TÉVHITEK az Elévülésekben az adósságkezelés területéről- 1. rész

Milyen tévhitek, téves gondolatok, meggyőződések keringenek az Elévülésekhez fűződően?     TÉVHITEK    Főbb ilyen területek, ahol tévhitek keringenek: Perek – halasztó hatályuk van? Adósságcsökkentések – megegyezés Elévülések: 1. Tartozás/követelés elévülése; 2. Végrehajtási jog elévülése Mokk – Fizetési Meghagyás Inkasszó Kinek tartozunk? Moratórium Eladom/Megtartom? Fentiek azok a legfőbb, legnagyobb adósságokhoz kapcsolódó területek, amelyek mindegyike  akár életbe lép […]

06

nov
Akut szakasz-online tanfolyam

TÉVHITEK az adósságkezelés összetett területéről

Milyen tévhitek, téves gondolatok, meggyőződések keringenek az adósságokhoz fűződő egyes területekről?   8 éven át, azóta is tart, hogy beleástam magam az adósságokhoz kapcsolódó szinte összes érintett terület témájába. Sok száz történetet hallgattam a szátokból, történt jó pár cifra dolog velem is. Ezeket összesítettem, kidolgoztam, egybegyúrtam egy olyan rendszerbe, ami örökre megállja a helyét, évente némi aktualizálás[…]

04

nov
Akut szakasz-online tanfolyam

MIT produkál a test, ha sarokba szorítják, például előáll egy pénzügyi krízis?

Magadra ismersz az alábbi “tünet együttes” alapján?   Mikor beáll egy pénzügyi vészhelyzet, akkor tapasztalataim alapján, -egyrészt ügyfelek beszámolóiból levonva, másrészt az én saját helyzemet átélve-, élesben tudom, mit produkál az ember teste, milyen pszichés foyamatok indulnak be, ha megijed: Kezdődik a remegés, Gyomortájékon szorítást érzel, Az agyad már érzékeli, hogy “megy fel a pumpa”, Roppant idegessé,[…]

03

nov
Akut szakasz-online tanfolyam

Az adósság kezelés HOGYANJA és Pénzügyi VÉSZHELYZETI eljárások alkalmazása- Az egyedülálló online képzésben

MIT TESZEL, AMIKOR PÉNZÜGYI VÉSZHELYZET VAN? Egyedülálló online képzés, online tanfolyam Hogyan érj el személyes és anyagi védelmet akkor, mikor már a végrehajtó szorongat és nem tudsz kihez fordulni segítségért?   Itt az első és egyetlen olyan online képzés amely megoldja a bátortalan, reményt vesztett, elkeseredett, adósságban élő emberek FŐ gondját, és még csak a lakásból sem[…]

21

okt
Elévült!, Moratórium

Átmeneti fizetési könnyítési kérelem

Átmeneti fizetési könnyítési kérelem Az alábbi kérelem szövegezése a Covid állapot következtében kialakult munkahelyi problémákat hozza indoknak, te olyan indokot/indokokat sorolj fel, -csupán a szövegnek a megfelelő részét átalakítva-, amely a saját helyzetedet vázolja fel. A4-es méretű lapot képzeljünk magunk elé, az alábbiakat arra elhelyezve kell elképzelni és ráírni: Az adott bank neve kerül a bal felső[…]

20

okt
Elévült!, Moratórium

Vigyázat! Kikukázzák az ELÉVÜLT tartozásokat

A moratórium egyértelmű következménye többek között a rengeteg ELÉVÜLT tartozás   Az már más kérdés, hogy felismeri-e valaki, hogy az a követelés, amivel megkeresték telefonon, levélben, az már nem jelent veszélyt sem anyagi, sem egyéb más szempontból. A moratórium ide s tova már 2,5 éve tart rendületlenül, védelmet adva egy csomó hitelszerződés rendszeres törlesztésére. Ez viszont, a[…]