Életviteli tanácsok – A spórolás titkai

Spóroljunk okosan! De miért is?

 

Hogyan alakulnak ki anyagi válsághelyzetek?

9. éve kezelem a bedőlt/felmondott hitelesek ügyeit, mindenkit meghallgatok, és ezen beszélgetések alkalmával fény derül a kiadásokra is, a megélhetés buktatóira. Minden családban jelen vannak a kiadások, mégsem mindenki érzi magát válsághelyzetben.

Hogyan alakulnak ki anyagi válsághelyzetek? Sajnos észrevétlenül is bele lehet sodródni az ilyen helyzetekbe, akár egy korábbi tartozásunk révén, amely egyszer csak felbukkan a következményeivel együtt, akár a mohóságunk miatt, amely felülírja az ész intelmeit. Ilyenkor, mikor kialakul egy adósságokkal teli helyzet, itt már több a visszafizetni való, mint a meglévő megtakarításaink, illetve bevételeink összessége. Ez már egy anyagi válsághelyzet.

 

Mikor kell azt gondolni, hogy anyagi válsághelyzetben vagyunk?

 • Ha több a kiadás, mint a bevétel,
 • Ha az adósságok visszafizetése nehézkes, illetve meghaladja anyagi mércénket,
 • Ha kétszer is meggondoljuk, mennyi zsemlét vegyünk a boltban,
 • Ha a pénzt fillérekre kell beosztani, hogy kifussa a hónapot,
 • Ha alig várjuk az újabb fizetési dátumot.

Ezek a fenti esetek tükrözik a nehéz anyagi helyzetet. Ha ezek egyike sem igaz rád, de

 • Vannak tartozásaid, amelyeket fizetsz ugyan havonta, de a törlesztő emelkedése már erős fejfájást okozhat a későbbiekben, akkor nálad is kialakulóban van egy anyagi válsághelyzet.

 

Egy válsághelyzet lehet spriláis helyzet, avagy egyre mélyebbre lehet jutni benne, ha valaki belekeveredett. Akár megpróbálja újabb kölcsönökkel pótolni a pénzhiányt, vagy kölcsönkér családi, baráti körben. De ezeket a pénzeket is egszer vissza kell fizetni, ettől még NEM TŰNNEK el az anyagi gondok, amik az anyagi válsághelyzetet idézték elő!

Az alábbi életviteli tanácsok segíthetnek

 

Segíthetnek abban, hogyan lehet szorosabbra húzni azt a bizonyos nadrágszíjat, hogyan lehet úgy okosan spórolni, hogy közben NE KELLJEN nélkülözni.

 

Sajnos, mikor valaki megpróbál takarékoskodni, megfigyelhető, hogy a fogyasztási szokásokban nem történik gyakorlati változtatás. Nyilván nem szívesen mondunk le azokról a javakról és szolgáltatásokról, amelyeket a családunk már megszokott.

Viszont mindenképpen tegyük meg a következőket: fontos lenne, hogy a családban mindenki tudjon azokról a nehézségekről, amelyek kialakultak. Ha ez gyakorlatilag megoldhatatlan, mert képtelenség volna beavatni a párunkat, szüleinket, stb.a nehézségekbe, akkor muszáj külsős segítséget kérni. Egyedül nagyon nehezen lehet gyökeres, igazi változásokat elérni.

 

Az alábbi területeket szükséges megvizsgálni:

 • Rezsiköltségek /víz. villany, fűtés, stb./ ezek a legjelentősebb tételek
 • Fűtés: Ha eddig gázzal fűtöttünk, meg kell vizsgálni, hogy helyettesíthető-e más, alternatív fűtési móddal részben vagy egészben, kályha vagy fűtőtest beállításával, fa vagy bármilyen más éghető anyag használatával. Jó megoldás lehet egy épített kályha akár téglából, akár más anyagból. Bárki által kivitelezhető. Nálunk a párom rakott össze egy nagy tégla kályhát, amely nagyon takarékos a fával, viszont nagyon jó, vastag meleget ad. Rossz módszer: ha a gázt már kikapcsolták, villamos fűtőtestek beállítása, mert az sem olcsóbb.

 

 • Villany: Ha lehet, kérni kell feltöltőkártyás villanyóra beszerelését. Helyi világítótestek beállítása, az energiapocsékoló háztartási gépek kiiktatása, éjszakára ne hagyjuk áram alatt pl. a televíziót, ne hagyjuk bedugva a mobiltöltőnket, kapcsoljuk ki az internetes routert…
 • Vízfogyasztás csökkentése ivásra, tisztálkodásra mindenképpen egészséges vezetékes vizet használjunk. Ahol lehetséges: mosásra, öntözésre a begyűjtött csapadékot próbáljuk felhasználni, vagy ha van a kút vizét.
 • Telefon: Ha van internet, a skype- és voip rendszereket használjuk. Mobiltelefonok esetében családi csomagot vásároljunk, vagy csak az a személy használjon mobiltelefont, akinek a számára az elengedhetetlen.
 • Ruházkodás: Főleg gyerekeknél „túrkálókból” vagy ismerős családok egymás közötti csereberéjével próbáljuk megoldani.
 • Élelmezés: Az alapvető élelmiszereken felül ott, ahol ez megoldható bizonyos élelmiszerek saját magunk által történő előállítása komoly segítséget nyújthat. Ültessük el az alapvető zöldségeket, ületssünk gyümölcsfákat. Sajnos, azt tapasztaljuk, hogy sokszor a legrászorultabb réteg nem hajlandó megművelni a kertjét. Tartsunk állatokat, lehetőleg olyanokat, amelyeknek a takarmányozása könnyen megoldható (pl. kaszálással).
 • Közlekedés: Alapos elemzést kíván, és a legcélszerűbben kell a család helyzetéhez igazítani. Legkifizetődöbb a tömegközlekedés, vagy a kerékpár, illetve elektromos roller. (Higgyétek el, busásan és gyorsan behozza az árát!)
 • Szabadidő, szórakozás: költségét csökkentsük minimálisra, ezek általában pótolhatóak baráti és családi programokkal.
 • Munkavégzés: A család minden tagjának részt kell vennie benne, még az arra alkalmas gyerekeknek is.
 • Álláskeresés: Szívós, kitartó munkát igényel.  Minden lehetséges fórumot fel kell használni (iratkozzunk fel, jegyeztessük elő magunkat, adjunk be pályázatokat, plakátoljunk, szórólapozzunk). Aki nagyon keres, talál munkát. Ha van rá lehetőség akár lakóhelyünktől távolabb is vállaljunk munkát. Amíg nem találunk, addig is foglaljuk el magunkat hasznosan. Akár felajánlhatjuk a lakóhelyünkön a segítségünket. Fűnyírás, metszés, bevásárlás, akár sorbanállás mások helyett hozhat szép kis pénzt a konyhára. A lakás felújítása néha csak egy-két vödör mész, csiszolóvászon vagy kisebb kiadás kérdése. A kert felásása és veteményezés szintén nem nagy költséggel megoldható.

A család jövedelmének beosztása, ill. minden egyes kiadás csak közös megbeszélés után történjen.

 

Az anyagi válsághelyzet megszüntetése

A legfontosabb: >>kérjünk szakértői segítséget<< a gyökérprobléma megoldásához: az anyagi válsághelyzet kialakulásának fő okozója az adósságprobléma. Ha az adósságprobléma eltűnik, minden más is eltűnik. Nem lesz anyagi válság, csakis tiszta, rendezett pénzügyi helyzet!

Hogyan lehetséges ez? Tudok segíteni az adósság kezelésében, ami egyben annak csökkentését és kamatmentes visszafizethetőségét is jelenti. Ha lecsökken a tartozás, kialakul bármiféle egyezség a követelő cég és adós között, akkor eltűnik az anyagi probléma. Mivel mindenki saját anyagi körülményeihez igazítható az adósság gond, tehát bárki fizetni fogja tudni, és kamatok nélkül el is tud majd tűnni a tartozás, megáll a végrehajtás. S mivel lehet majd fizetni, nem lesz válasághelyzet!

Keress bátran, előzzük meg a nagyobb válsághelyzetet, ha már nagy a baj, kezeljük és tüntessük el!

Ha bárki azt gondolja, ez lehetetlen, akkor NE keressen, de bárki aki úgy gondolkozik, megpróbálom, hiszen NINCS vesztenivalóm, azok bátran KERESSENEK!


KULCSVIDEÓK letöltése a legfontosabb adóssághoz kapcsolódó témákban:

Végrehajtás, Mokk, Elévülés, Zaklatás, Behajtó emberek, Adósságcsökkentés, Negatív Khr-melletti HITEL!, ….SOK-SOK téma, amely mindegyike NEHÉZ helyzethez kapcsolódik.
 
Segítettem a problémán: sok kulcsfontosságú ismeretet és praktikát osztok meg az alaposan elkészített videóimmal. Kb. 170 db, videóm, kb. 400 db írott cikkem van bedőlt, behajtás alatt álló tartozásokhoz kapcsolódóan.
 • Hogyan jársz jobban? Hogyan állíthatsz meg egy rémísztő, folyó végrehajtást?
 • Hogy mit jelent árverés? Hogyan előzd meg, vagy farolj ki belőle?
 • Hogyan mondj ellent fizetési meghagyásnak?
 • Hogyan nyerj ELÉVÜLÉSI PERT?
 • Hogyan csökkenhet a tartozásod több MILLIÓVAL? …és még sok-sok mindenre mondom a válaszokat.
Bármilyen téma érdekel, MOST INGYEN letölthető, INNEN>> KATT IDE!>>https://hitelsakkmatt.hu/videos-letoltheto-anyagok-ingyenes/

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


ÁLOM MELÓ – Brutálisan jó fizetés!

 

 

 Ha nem akarsz nehézségek között tengődni, gyere velünk dolgozni! Szerezd meg az Álom Melódat! Részletek, felvilágosítás ITT!>>ÁLOM MELÓM!<<


 

 

Igen, 2022.-ben is azokért az adósokért fogok küzdeni, akik adósságcsapdában élnek, vagy akár 1 db tartozásuk van. 

Segítségkérés>>KAPCSOLAT<<

 

Bármi, ami végrehajtás és tiltanak tőled, megnyomorítanak, KÉRD A SEGÍTSÉGÜNKET, ITT!>> KAPCSOLAT<<

 

 

 

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt Akadémia


 

Kapcsolódó cikkek

30

nov
d

A Zalai Hírlap BOTRÁNY

A besúgó korszaknak még nincs vége…   Ezt nem hagyhattam szó nélkül, megígértem nekik, hogy lerántom a leplet, és híressé teszem őket a Neten. Eljött az ideje! Egy felháborító, aljas történetet osztok meg veletek, és mindenkit arra kérek, hogy OSSZA TOVÁBB, tudja meg minél több ember, mi folyik itt egymás között! Tudjon mindenki védekezni az árulás, rosszindulat […]

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt[…]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]