Dübörög a végrehajtás, a végrehajtók egyre gazdagabbak…

Mennyit keresnek évente, és ezt hogyan csinálják?

Az azért elterjedt információ, hogy a végrehajtók éves szinten akár több száz milliót keresnek nettó árbevételként, ami már a tiszta, költségek megfizetése után fennmaradó bevételt jelenti számukra. Kinyílik a bicska, ha erről hallasz? Mert nagyon éles kontraszként meg látni lehet azt, hogy a “nép”, a magyar emberek tömegesen nyomorognak, mert letiltás alatt áll a bérük, ellátásuk, nyugdíjuk, és még az inkasszót is gyakran használják ezek mellett párhuzamosan, azaz egyszerre a letiltással. Ahogy a csökkentett bérük/ellátásuk a bankszámlájukra érkezik, ott várakozhat a szörnyű meglepetés, egy inkasszó, amit előre pláne nem közölnek senkivel. Tehát olyan helyzet is előállhat, hogy mindent lepucolnak a számláról. 

Gyakorlatilag több esetben pénz nélkül maradnak az adósok, mert a számlavezető bank “elfelejtett számolni’, lefordítva: hozzá nem értés jellemzi az ügyintézőt, vagy nem vette a fáradságot arra, hogy kiszámolja, mekkora összegnek kell maradnia a törvény alapján az adós javára. Merthogy ezt az összeget pontosan szabályozza a végrehajtási törvény! (Cikk alatt találod az erről szóló pontos írásaimat.) 

 

Mennyit keresnek a végrehajtók?

 

Egy egészen pontos kimutatás alapján, -amit internetről is bárki megnézhet- tájékozódni tudunk az éves nettó árbevételükről. A “Mi Hazánk Mozgalom” tájékoztatása alapján: “Ami a végrehajtásokat illeti, nem változott nagy mértékben a helyzet a devizahiteles botrányok óta, mert embertelen módon tesznek ki magyar emberek tízezreit az utcára. A végrehajtók állami alkalmazottakként végezték a munkájukat, de az igazi probléma az 1990.-es évek közepétől kezdődött, mert ekkor állt be jelentős változás a végrehajtói működésben.

Ugyanis az állami létet felcserélhették Kft-s működési formával, tehát már teljesítményorientáltan kezdtek működni, azaz abban lettek érdekeltek, hogy minél több pénzt vonjanak el az adósoktól, minél alacsonyabb értéken, a valódi érték alatt vegyék el az ingatlanokat. 

A Mi Hazánk Mozgalom közlése szerint: A végrehajtók ma Magyarországon átlagosan 300-700 millió Ft között keresnek évente. Ez a nettó árbevételük. Egyrészt, mert Kft. vállalkozási formában működhetnek, másrészt egy kormányrendelet alapján nagyon magas illetékeket, és jutalékokat lehet felszámítani, ezért tudnak ilyen horribilis vagyonokat felhalmozni, az emberi jogok sárbatiprásával egyetemben.


Jogszabály változás szükséges

 

Azt látjuk, hogy több adóst kiforgatnak a vagyonából: jóval a valós érték alatt árvezezik el az ingatlanjaikat, és ha nincs hová menni…. akkor vagy jön az albérleti megoldás, vagy mehetnek a híd alá. S ha még ez sem volna elég, akkor árverezést követően is a fennmaradó adósság miatt tiltják a bérüket, ellátásukat. 

Nagyon fontos, életbenmaradást szolgáló lépésnek kell megtörténnie: politikai szinten szükséges módosítani a végrehajtási törvény bizonyos rendelkezéseit, jogszabályait. Hogy ami végrehajtásban anyagi szinten marad, az valóban alkalmas legyen az életbenmaradáshoz., és egy végrehajtási eljárásnak ne áldozatati, kiszolgáltatott adósai legyenek, hanem azt a célt szolgálja, amit valójában kell.


Népnyúzó végrehajtók?

A Mi Hazánk Mozgalom aktivistái meglátogattak egy-két “hírhedt”, a kegyetlen, szabálytalan módszerei miatt elhíresült végrehajtót, és be is mutatták kis filmen ezeket a találkozásokat. A legtöbb végrehajtói iroda egy bebiztosított, elegáns, nagy székházban terült el, ahová különböző biztonsági intézkedések után lehetett csak bejutni. A látogatásokra egytől-egyik az volt a jellemző, hogy mikor elmondták jövetelük célját, hogy: 1-2 kérdést tennének fel a végrehajtónak, akkor az ajtók bezárultak, és hosszú ideig várakoztatták őket az iroda várójában.

Mikor nagy sokára végre kifáradt a végrehajtó, az aktivisták fél mondatánál becsukta az orruk előtt az ajtót: nem hogy felvilágosítást, válaszokat adott volna, de udvariatlanul, közhivatalnokhoz teljesen méltatlan hozzáállással fejezte ki véleményét feléjük. Akkor mit várjunk el egy végrehajtási folyamatban? Milyen bánásmódot? Milyen szabályok szerinti, józan ítélőképességgel megáldott emberi munkát?

Az aktivisták se voltak restek, gyorsan cselekedtek. A bezáródó ajtóra minden hasonló kaliberű végrehajtói irodánál rákerült a “Népnyúzó végrehajtó” feliratú óriás matrica.

Mert ha végrehajtás indul ügyedben, és van pár adósságod, akkor konkrétan úgy rád telepednek hosszú-hosszú időre, hogy csak azt veszed észre, eltelt jó pár év, de az egyenleged nem fogy. A teljes tartozás a háttérben még ez idő alatt is, alattomosan, egyre csak nő, hogy ebben létezni, normális élet élni, ennek esélye = a 0-val.

 

Ne hagyd, állj bele az ügyedbe, változtass! Szabadulj meg a tartozásaid nagy részétől: azokban csökkentést elérve, a maradék összeget kamatmentes részletekben a végrehajtást kérő felé megfizetve a végrehajtás is abba marad. Tudunk segíteni, keress bennünket!  >>Kérek segítséget!<<


AJÁNLÁS >> Mi mentes a végrehajtás alól?<< Katt ide, olvasd el, használd mint egy kézikönyvet. 

 

 

Hogyan érdemes az ügyünkben eljárni, ha felkeressük a tartozásainkat kezelő végrehajtói irodát? Nézd meg az alábbi videókat!


Szeretettel, Andrea – Hitelsakmatt


TUDNOD KELL: Az adósság probléma is egy állapot. Lehet átmeneti akkor, ha eldöntöd, hogy változtatsz a helyzeteden. Ennyi kell: hozz egy döntést! Keress bennünket, tudunk segíteni! «« Katt a linkre!


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Videós segítségek, végrehajtási témákban:

 

          V


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

 

Bízz abban, ami töretlenül hozza az eredményeket, és lásd, hogy ezzel a megoldással óriási adósságcsökkentések valósultak már meg, és rengeteg ingatlan menekült meg az árveréstől, sok-sok adóstól hárult el a kilakoltatás veszélye! Ez a megoldás, az a megoldás, ami nem függ semmilyen hatalomtól, irányítástól, érdekektől, rétegektől. Ez arról szól, hogy minden fél megkapja, amit elvár. Jól jár a fogyasztó is, és jól járhat a bank is. Nincs erő, nincs egymásnak feszülés, csak az értelmes párbeszéd van.

Hogy ne érezd magad egyedül a gondoddal, tudd, hogy MI ITT VAGYUNK. Veled,  és melletted! Ha anyagi gondjaid vannak, lehúznak, leterhelnek adósságaid, merj segítségért kiáltani! Mindegy, hogy devizahitel, vagy forinthitel nyomaszt, a lényeg, hogy merj változtatni, hogy megoldódjanak az anyagi gondjaid!

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

 

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

 

Egy fesztelen szaktanácsadói beszélgetés, amely csakis az anyagi gondok megoldásáról szól! Kattints, kérj időpontot, díjmentesen!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt

Kapcsolódó cikkek

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így […]

26

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

Áremelkedések – Brutális következmények

Ha éppen csak túlélni próbálsz, biztosan rontasz a helyzeten!   Egyes becslések szerint ebben a két évben úgy feltorlódtak az árverésre váró ingatlanok, hogy most közel 30.000 ilyen ház vagy lakás várakozik arra, hogy árverésre bocsássák. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket.  Ha alacsony a becsérték, akkor[…]

29

jún
árverés, végrehajtás

LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!   Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces! Ha alacsony[…]

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor[…]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]