Drasztikusan emelkedhetnek a törlesztőrészletek 1 éven belül! Cselekedj!

Drasztikusan emelkedhetnek a törlesztőrészletek 1 éven belül! Cselekedj!

Emlékszel? Egy régebbi cikkünkben éppen ezeket a sorsdöntő következményeket írtuk le, hogy mindenki felkészülhessen a legrosszabbra. Ha még nem lenne elér rossz, hát itt lesz a törlesztő emelkedés, hiszen a jegybanki alapkamatot mesterségesen tartották, vitték le alacsony szintre, ezért az a logikus fordulat, hogy az megemelkedik. Ennek következtében viszont a törlesztőrészletek is drasztikusan fognak emelkedni…. 

Az említett cikkünk >> A forintosítással 2018.-ra 5-szörösére emelkedhetnek a törlesztők!>>

Azt javasoljuk, olvasd el a cikkeket, hogy felfrissítsd az akkori ismereteket, hogy jobban értsd a továbbiakat.

A cikk 2. része >> A forintosítási törvénnyel kapcsolatosan pedig további problémák merülnek fel.>>> II.


 •  Eddig is nehezen jöttél ki a maradék fizetésből?
 • Eddig is keservesen tudtad kifizetni a havi törlesztőrészletedet?
 • Vagy talán már fizetni sem tudtad a havi teljes összeget?
 • Talán már egyáltalán nem tudtad fizetni a havi törlesztőrészleteket, amit a bankod előírt?

Mit gondolsz, mi lesz ezután? 

 • Emelkednek a havi hitelre fizetendő összegek, ami azt is jelenti, hogy a teljes adósságállományod is nőni fog.
 • Tehát már nem 2-2,5-szeres növekedésről beszélhetünk, hanem többszörös növekedésről! Te jó ég!!
 • Megnő az adósságod összege, a banknál sokkal nagyobb lesz a kintlévőséged, tehát sokkal nagyon gőzzel akarják majd behajtani azt rajtad!
 • Több zaklatással, sokkal kellemetlenebb perceket szerezve, mint eddig.
 • Megrendülhet alapjaiban az anyagi helyzeted, és családod anyagi helyzete.
 • Előbb eljöhet a banki felmondás, és az induló végrehajtás ideje is.
 • Egy per nélküli megállapodásnál már nem a mai aktuális hitel összegedet veszi alapul a bankod, hanem a megemelkedett összeget! Ez azt jelenti, hogy a megállapodás eredményeként csökkentett adósságod 50, netán 30 %-ka sokkal több lesz, mintha az emelkedés előtti összegnél lehetett volna!!

 

Ez egyben azt is jelenti >>> CSELEKEDJ GYORSAN, ÜTŐSEN, LEGYÉL HATÉKONY, ÉS 1 PERCET SE VÁRJ! 1 PERC, ÉS VESZÍTESZ….mondhatnánk.

A konkrét adatokra rátérve tehát a forint jegybanki alapkamata az elmúlt időszakban a következők szerint  alakult néhány adatot kiragadva:

 

2010. január 26-tól                                                    6 %

 

2011. január 25-től                                                    6 %

 

2012. szeptember 26-tól                                            6,5 %

 

2013.január 30-tól                                                     5,5 %

 

2014. julius 23-tól                                                      2,1 %

 

Tekintettel arra, hogy két évvel ezelőtt a forint jegybanki alapkamat 6,5 % volt, a jelenlegi 2,1 % átmenetinek tekinthető. Ebből következően az adósok a következő 5 évben számíthatnak az eddigi adatok alapján 6 % Nemzeti Banki alapkamatra.

 

Ezekből pedig az következik, hogy az adósoknak a jelenlegi forintosítási törvény alapján a törlesztőrészletük minden 1 százalékpontos kamatnövekedés esetén 6 %-kal emelkedik.

 

Amennyiben tehát a jelenlegi 2,1 százalékos kamatszint mindösszesen 5 százalékra emelkedik néhány év alatt, akkor ez 140 százalékpontos emelkedést jelent azzal, hogy mivel egy százalékpontra 6 % törlesztőrészlet emelkedés kapcsolódik, ez összesen ténylegesen néhány éven belül 840 százalékos emelkedését jelenti a törlesztőrészletnek.

 

Okos közgazdászok majd bebizonyítják azt, hogy a 840 százalék ebben az esetben csak 500 százalék, ami annyit jelent, hogy 2018. év környékén a jelenlegi mondjuk 50.000.-Ft. havi törlesztőrészlet 250.000.-Ft-ra emelkedik.


 

 Nézzünk 1 példán keresztül, mire is gondoltam az előző gondolatmenetben?

PÉLDA: jelenleg 10 millió Ft az, amit a bank követel tőled. 20 éves futamidő mellett most erre fizetsz például 100-120.000 Ft-ot.  Tegyük fel, hogy csak 1 % pontot emelkedik a jegybanki alapkamat. A változás következtében számolhatunk 6 % törlesztőrészlet növekedéssel, azaz. a jelenlegi 100-120.000 Ft / hó részlet emelkedik 6 %-kal. Horribilis összegek jöhetnek ki, ha utána számolsz, és pár évet előrevetítesz. Már 2017. év elejétől lehet számítani az emelkedésre.

Tehát! CSELEKEDJ, NE HAGYD MAGAD, SOHA NE ADD FEL, KÉRJ SEGÍTSÉGET! 

KÉREK SEGÍTSÉGET, HOGY IDŐBEN CSELEKEDNI TUDJAK!


 

 1. Mi szóltunk!>> a forintosított hitelek törlesztője drasztikusan emelkedhet!
 2. Mi lehet a megelőzés, az ellenlépés?

 1. Mi szóltunk! A forintosítást követően a hiteltörlesztők drasztikusan megemelkedhetnek!

 

Tavaly tavasszal, amikor a devizahitelek elszámolása megtörtént, közel 145 ezer árfolyamgátas jelzáloghiteles lélegzett fel, mondván, megszűnt a gyűjtőszámlás tartozása. Közel 25 ezren voltak csak, akiknek megmaradt. Ez volt ugye az a fokozatosan halmozódó tőkeösszeg, amelyet 2012 tavaszától kezdődően azért nem törlesztettek az árfolyamgátasok, mert 180 forintos frankárfolyamon rögzítették a törlesztőrészletüket. Igen ám, de arról sokan megfeledkeztek, hogy a forintosítással egyidejűleg a törlesztőrészlet törvény szerint mesterségesen alacsony, a 180 forintnak megfelelő szinten maradt.

   Ennek súlyos következménye lehet: akiknek az elszámolás során nem csökkent eléggé a tőketartozásuk, azok az árfolyamgátba való belépéstől számítva 5 év múltán, vagyis akár már 2017 tavaszától a havi terhük megemelkedésére számíthatnak. Úgy látjuk, a bankok többsége nem hívta fel kellően ügyfelei figyelmét erre a veszélyre. 

  A banki elszámolásnak köszönhetően elolvadt az árfolyamgátba belépett devizahitelesek gyűjtőszámlákon lévő tartozásának 92,2 százaléka, és megszűnt a gyűjtőszámla-szerződések több mint 85 százaléka is tavaly júniusban. Mivel az elszámolás először ezeket tüntette el, a gyűjtőszámlákat már nem kell törleszteni, ehelyett azonban egy másik tartozás kezdett el halmozódni, ugyanis:

Hogy ne emelkedjen az árfolyamgát megszűnése miatt az árfolyamgátasok törlesztőrészlete, a forintosítási törvény mesterségesen a korábbi, tavaly januári szintben maximálta a törlesztőrészleteket (kivéve, ha az kamatváltozás vagy kombinált hitel miatt módosul). Csakhogy ez általában alacsonyabb a ténylegesen (a tartozás, a kamat és a futamidő alapján) fizetendő törlesztőrészletnél, így a különbözetet hozzá kell írniuk az ügyfél tőketartozásához a bankoknak, amit az árfolyamgát eredeti, 5 éves időszakának lejárta után, vagyis akár már 2017 tavaszától kell elkezdeniük törleszteni, mégpedig kamatos kamatostul, a hitel amúgy is megemelkedő (akkor már nem rögzített) törlesztőrészletével együtt.

   Közgazdasági értelemben, jelenértéken számítva is mindegy elvileg, valaki kéri-e, hogy már most magasabb törlesztőrészletet fizethessen, vagy csak később vállalja az ennél még magasabb havi terhet. 1-3 év múlva azonban ettől függetlenül kellemetlen meglepetés forrása lehet ez, hiszen megugrik miatta a törlesztőrészlet, ha pedig 15%-nál nagyobb mértékben nőne miatta a havi teher, akkor a futamidőt is meg kell hosszabbítaniuk a bankoknak (legfeljebb az ügyfél 75 éves koráig). Különösen a futamidő-hosszabbítás írhat felül sok pénzügyi tervet, családi jövőt.


     2. Mi lehet a megelőzés, az ellenlépés? A legfontosabb, legégetőbb tennivalód, hogy ne várd meg, míg ez bekövetkezik!

 Hogy miért?

  Először is, olvasd el alábbi cikkünket arról, hogy miképpen tudunk az ügyedben segíteni, per nélkül, időben gyorsabban, és hatékonyabban?

 

 A cikk>> Per nélkül találsz megoldást! Per nélkül az összeg csökkentése>>

 Ebben olvashatod, hogy le tudjuk csökkenteni a jelenlegi tartozásodat az 50, vagy akár a 30 %-kára, és részletekben is meg tudod fizetni a fennmaradó adósságodat!

 Ismétlésül elmondjuk: viszont, ha megvárod, míg emelkednek a törlesztőrészletek, akkor sajnos a megemelkedett magas összeg lesz a megállapodás kiindulóalapja, tehát a lefaragás nem olyan hatékony, és jelentős, mint egy sokkal kisebb összegből!

 Ugye érted?


PÉLDA: 
 • most 10 millió Ft a tartozásod. Ez megemelkedik a példa kedvéért 15 millió Ft-ra, akkor ez a 15 millió Ft lesz a tárgyalások alapja, tehát ez csökken le a 30-50 %-kára, azaz marad belőle: 
5-7,5 millió Ft.
 
 • Ha viszont most, időben cselekszel, akkor a 10 millió lesz a kiindulási alap, azaz erről az összegről kezdünk tárgyalni a bankoddal. Marad ebből 30-50 %, azaz>>

3,5-5 millió Ft.

Ugye, lényeges különbség van a számok között? Mi tehát csak a különbség közöttük? Mi dönti el, hogy az első, vagy utóbbi összeg marad adósságként meg neked?

Igen,  a CSELEKVÉS IDŐBENI KEZDETE! Azaz, hogy mikor kezdesz el cselekedni?? Ha most, ha még pár hónapon belül, akkor az alacsonyabb összeggel számolhatsz. Ha kifutsz az időből, akkor már az első, azaz a magasabb összeggel számolhatsz.

BIZONY! Ennyin múlik csak. >> RAJTAD! Mi tudunk segíteni, kérd a segítségünket, és mi időben, az alacsonyabb összegen kihozzuk az adósságodat, természetesen a Te számaiddal behelyettesítve!


 KÉREK SEGÍTSÉGET, HOGY KEVESEBBET KELLJEN VISSZAFIZETNEM!

 

 Hívj bennünket, vagy írj nekünk, ha bármi kérdésed felmerülne a fentiek kapcsán!

 

 
 
 

 

 

 

TELEFONOS ELÉRHETŐSÉGÜNK: 06-30-484-52-36
 
 
Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt
 
 

 

 

Kapcsolódó cikkek

30

nov
d

A Zalai Hírlap BOTRÁNY

A besúgó korszaknak még nincs vége…   Ezt nem hagyhattam szó nélkül, megígértem nekik, hogy lerántom a leplet, és híressé teszem őket a Neten. Eljött az ideje! Egy felháborító, aljas történetet osztok meg veletek, és mindenkit arra kérek, hogy OSSZA TOVÁBB, tudja meg minél több ember, mi folyik itt egymás között! Tudjon mindenki védekezni az árulás, rosszindulat […]

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt[…]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]