Drasztikusan emelkedhetnek a törlesztőrészletek 1 éven belül! Cselekedj!

Drasztikusan emelkedhetnek a törlesztőrészletek 1 éven belül! Cselekedj!

Emlékszel? Egy régebbi cikkünkben éppen ezeket a sorsdöntő következményeket írtuk le, hogy mindenki felkészülhessen a legrosszabbra. Ha még nem lenne elér rossz, hát itt lesz a törlesztő emelkedés, hiszen a jegybanki alapkamatot mesterségesen tartották, vitték le alacsony szintre, ezért az a logikus fordulat, hogy az megemelkedik. Ennek következtében viszont a törlesztőrészletek is drasztikusan fognak emelkedni…. 

Az említett cikkünk >> A forintosítással 2018.-ra 5-szörösére emelkedhetnek a törlesztők!>>

Azt javasoljuk, olvasd el a cikkeket, hogy felfrissítsd az akkori ismereteket, hogy jobban értsd a továbbiakat.

A cikk 2. része >> A forintosítási törvénnyel kapcsolatosan pedig további problémák merülnek fel.>>> II.


 •  Eddig is nehezen jöttél ki a maradék fizetésből?
 • Eddig is keservesen tudtad kifizetni a havi törlesztőrészletedet?
 • Vagy talán már fizetni sem tudtad a havi teljes összeget?
 • Talán már egyáltalán nem tudtad fizetni a havi törlesztőrészleteket, amit a bankod előírt?

Mit gondolsz, mi lesz ezután? 

 • Emelkednek a havi hitelre fizetendő összegek, ami azt is jelenti, hogy a teljes adósságállományod is nőni fog.
 • Tehát már nem 2-2,5-szeres növekedésről beszélhetünk, hanem többszörös növekedésről! Te jó ég!!
 • Megnő az adósságod összege, a banknál sokkal nagyobb lesz a kintlévőséged, tehát sokkal nagyon gőzzel akarják majd behajtani azt rajtad!
 • Több zaklatással, sokkal kellemetlenebb perceket szerezve, mint eddig.
 • Megrendülhet alapjaiban az anyagi helyzeted, és családod anyagi helyzete.
 • Előbb eljöhet a banki felmondás, és az induló végrehajtás ideje is.
 • Egy per nélküli megállapodásnál már nem a mai aktuális hitel összegedet veszi alapul a bankod, hanem a megemelkedett összeget! Ez azt jelenti, hogy a megállapodás eredményeként csökkentett adósságod 50, netán 30 %-ka sokkal több lesz, mintha az emelkedés előtti összegnél lehetett volna!!

 

Ez egyben azt is jelenti >>> CSELEKEDJ GYORSAN, ÜTŐSEN, LEGYÉL HATÉKONY, ÉS 1 PERCET SE VÁRJ! 1 PERC, ÉS VESZÍTESZ….mondhatnánk.

A konkrét adatokra rátérve tehát a forint jegybanki alapkamata az elmúlt időszakban a következők szerint  alakult néhány adatot kiragadva:

 

2010. január 26-tól                                                    6 %

 

2011. január 25-től                                                    6 %

 

2012. szeptember 26-tól                                            6,5 %

 

2013.január 30-tól                                                     5,5 %

 

2014. julius 23-tól                                                      2,1 %

 

Tekintettel arra, hogy két évvel ezelőtt a forint jegybanki alapkamat 6,5 % volt, a jelenlegi 2,1 % átmenetinek tekinthető. Ebből következően az adósok a következő 5 évben számíthatnak az eddigi adatok alapján 6 % Nemzeti Banki alapkamatra.

 

Ezekből pedig az következik, hogy az adósoknak a jelenlegi forintosítási törvény alapján a törlesztőrészletük minden 1 százalékpontos kamatnövekedés esetén 6 %-kal emelkedik.

 

Amennyiben tehát a jelenlegi 2,1 százalékos kamatszint mindösszesen 5 százalékra emelkedik néhány év alatt, akkor ez 140 százalékpontos emelkedést jelent azzal, hogy mivel egy százalékpontra 6 % törlesztőrészlet emelkedés kapcsolódik, ez összesen ténylegesen néhány éven belül 840 százalékos emelkedését jelenti a törlesztőrészletnek.

 

Okos közgazdászok majd bebizonyítják azt, hogy a 840 százalék ebben az esetben csak 500 százalék, ami annyit jelent, hogy 2018. év környékén a jelenlegi mondjuk 50.000.-Ft. havi törlesztőrészlet 250.000.-Ft-ra emelkedik.


 

 Nézzünk 1 példán keresztül, mire is gondoltam az előző gondolatmenetben?

PÉLDA: jelenleg 10 millió Ft az, amit a bank követel tőled. 20 éves futamidő mellett most erre fizetsz például 100-120.000 Ft-ot.  Tegyük fel, hogy csak 1 % pontot emelkedik a jegybanki alapkamat. A változás következtében számolhatunk 6 % törlesztőrészlet növekedéssel, azaz. a jelenlegi 100-120.000 Ft / hó részlet emelkedik 6 %-kal. Horribilis összegek jöhetnek ki, ha utána számolsz, és pár évet előrevetítesz. Már 2017. év elejétől lehet számítani az emelkedésre.

Tehát! CSELEKEDJ, NE HAGYD MAGAD, SOHA NE ADD FEL, KÉRJ SEGÍTSÉGET! 

KÉREK SEGÍTSÉGET, HOGY IDŐBEN CSELEKEDNI TUDJAK!


 

 1. Mi szóltunk!>> a forintosított hitelek törlesztője drasztikusan emelkedhet!
 2. Mi lehet a megelőzés, az ellenlépés?

 1. Mi szóltunk! A forintosítást követően a hiteltörlesztők drasztikusan megemelkedhetnek!

 

Tavaly tavasszal, amikor a devizahitelek elszámolása megtörtént, közel 145 ezer árfolyamgátas jelzáloghiteles lélegzett fel, mondván, megszűnt a gyűjtőszámlás tartozása. Közel 25 ezren voltak csak, akiknek megmaradt. Ez volt ugye az a fokozatosan halmozódó tőkeösszeg, amelyet 2012 tavaszától kezdődően azért nem törlesztettek az árfolyamgátasok, mert 180 forintos frankárfolyamon rögzítették a törlesztőrészletüket. Igen ám, de arról sokan megfeledkeztek, hogy a forintosítással egyidejűleg a törlesztőrészlet törvény szerint mesterségesen alacsony, a 180 forintnak megfelelő szinten maradt.

   Ennek súlyos következménye lehet: akiknek az elszámolás során nem csökkent eléggé a tőketartozásuk, azok az árfolyamgátba való belépéstől számítva 5 év múltán, vagyis akár már 2017 tavaszától a havi terhük megemelkedésére számíthatnak. Úgy látjuk, a bankok többsége nem hívta fel kellően ügyfelei figyelmét erre a veszélyre. 

  A banki elszámolásnak köszönhetően elolvadt az árfolyamgátba belépett devizahitelesek gyűjtőszámlákon lévő tartozásának 92,2 százaléka, és megszűnt a gyűjtőszámla-szerződések több mint 85 százaléka is tavaly júniusban. Mivel az elszámolás először ezeket tüntette el, a gyűjtőszámlákat már nem kell törleszteni, ehelyett azonban egy másik tartozás kezdett el halmozódni, ugyanis:

Hogy ne emelkedjen az árfolyamgát megszűnése miatt az árfolyamgátasok törlesztőrészlete, a forintosítási törvény mesterségesen a korábbi, tavaly januári szintben maximálta a törlesztőrészleteket (kivéve, ha az kamatváltozás vagy kombinált hitel miatt módosul). Csakhogy ez általában alacsonyabb a ténylegesen (a tartozás, a kamat és a futamidő alapján) fizetendő törlesztőrészletnél, így a különbözetet hozzá kell írniuk az ügyfél tőketartozásához a bankoknak, amit az árfolyamgát eredeti, 5 éves időszakának lejárta után, vagyis akár már 2017 tavaszától kell elkezdeniük törleszteni, mégpedig kamatos kamatostul, a hitel amúgy is megemelkedő (akkor már nem rögzített) törlesztőrészletével együtt.

   Közgazdasági értelemben, jelenértéken számítva is mindegy elvileg, valaki kéri-e, hogy már most magasabb törlesztőrészletet fizethessen, vagy csak később vállalja az ennél még magasabb havi terhet. 1-3 év múlva azonban ettől függetlenül kellemetlen meglepetés forrása lehet ez, hiszen megugrik miatta a törlesztőrészlet, ha pedig 15%-nál nagyobb mértékben nőne miatta a havi teher, akkor a futamidőt is meg kell hosszabbítaniuk a bankoknak (legfeljebb az ügyfél 75 éves koráig). Különösen a futamidő-hosszabbítás írhat felül sok pénzügyi tervet, családi jövőt.


     2. Mi lehet a megelőzés, az ellenlépés? A legfontosabb, legégetőbb tennivalód, hogy ne várd meg, míg ez bekövetkezik!

 Hogy miért?

  Először is, olvasd el alábbi cikkünket arról, hogy miképpen tudunk az ügyedben segíteni, per nélkül, időben gyorsabban, és hatékonyabban?

 

 A cikk>> Per nélkül találsz megoldást! Per nélkül az összeg csökkentése>>

 Ebben olvashatod, hogy le tudjuk csökkenteni a jelenlegi tartozásodat az 50, vagy akár a 30 %-kára, és részletekben is meg tudod fizetni a fennmaradó adósságodat!

 Ismétlésül elmondjuk: viszont, ha megvárod, míg emelkednek a törlesztőrészletek, akkor sajnos a megemelkedett magas összeg lesz a megállapodás kiindulóalapja, tehát a lefaragás nem olyan hatékony, és jelentős, mint egy sokkal kisebb összegből!

 Ugye érted?


PÉLDA: 
 • most 10 millió Ft a tartozásod. Ez megemelkedik a példa kedvéért 15 millió Ft-ra, akkor ez a 15 millió Ft lesz a tárgyalások alapja, tehát ez csökken le a 30-50 %-kára, azaz marad belőle: 
5-7,5 millió Ft.
 
 • Ha viszont most, időben cselekszel, akkor a 10 millió lesz a kiindulási alap, azaz erről az összegről kezdünk tárgyalni a bankoddal. Marad ebből 30-50 %, azaz>>

3,5-5 millió Ft.

Ugye, lényeges különbség van a számok között? Mi tehát csak a különbség közöttük? Mi dönti el, hogy az első, vagy utóbbi összeg marad adósságként meg neked?

Igen,  a CSELEKVÉS IDŐBENI KEZDETE! Azaz, hogy mikor kezdesz el cselekedni?? Ha most, ha még pár hónapon belül, akkor az alacsonyabb összeggel számolhatsz. Ha kifutsz az időből, akkor már az első, azaz a magasabb összeggel számolhatsz.

BIZONY! Ennyin múlik csak. >> RAJTAD! Mi tudunk segíteni, kérd a segítségünket, és mi időben, az alacsonyabb összegen kihozzuk az adósságodat, természetesen a Te számaiddal behelyettesítve!


 KÉREK SEGÍTSÉGET, HOGY KEVESEBBET KELLJEN VISSZAFIZETNEM!

 

 Hívj bennünket, vagy írj nekünk, ha bármi kérdésed felmerülne a fentiek kapcsán!

 

 
 
 

 

 

 

TELEFONOS ELÉRHETŐSÉGÜNK: 06-30-484-52-36
 
 
Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt
 
 

 

 

Kapcsolódó cikkek

23

júl
Adósság behajtása, Adósságrendezés

Akkor most tisztázzuk!

Mi történne, ha magadra maradnál egy adósságrendezési folyamatban?   Vannak azok az emberek, akik mindent jobban tudnak. Vannak, akik meghallgatják mások véleményét, de azt teszik, amit saját maguk elképzeltek az adott helyzetben. Mások elfogadják mások véleményét, ha tudják, ők jobban értenek hozzá. Vannak, akik nem gondolkoznak, csakis a mások véleményére alapozva hozzák meg döntéseiket.  Ahány ember, annyiféle […]

22

júl
Adósságrendezés

Mikkel nem kell számolnod, ha tudatosan adósságrendezel?

Milyen csapdákat kerülhetsz el egy jó döntéssel?   Talán furcsának találhatod, hogy a fordított verziót, a “mi NEM lesz, ha adósságrendezel” megközelítést használom. Bizonyos dolgokat könnyebb úgy behatárolni, hogy nem arról beszélünk, hogy azok milyenek, mi valósulhat meg, ha alkalmazzuk, hanem azt határozzuk meg, hogy milyenek nem, azaz “mi nem fog biztosan történni, ha adósságkezelsz?”   Mivel[…]

16

júl
Behajtó/végrehajtó, végrehajtás

Sokan összekeverik őket – pedig eltérőek a szerepkörök az adósságbehajtásban

Miben mások a behajtók és a végrehajtók?   Azt könnyebb meghatározni, hogy miben nagyon hasonlók: mindkét hivatalos fél a félelemre alapozva kommunikál, ijesztő hangnemben veszi fel a kapcsolatot az adósokkal, s nyugodtan mondhatom, hogy szinte mindenkinek feláll a szőr a hátán, ha velük kerül kapcsolatba saját akarata ellenére és netán együttműködést elérnie. Sajnos bevált gyakorlat lett a[…]

09

júl
adósság, végrehajtás

A megfélemlítés a kenyerük – Hogyan állj ellen?

Miért dolgoznak a követeléskezelők, végrehajtók nagy hatásfokkal?   Elterjedt módszer -pláne manapság-, hogy a bankok, követeléskezelők (akiknek a bankok eladják a tartozásokat), végrehajtók, bíróság, közjegyzők, egy szóval a hivatalos szervek a félelemre alapozva kommunikálnak: Ha be akarnak hajtani egy/több adósságot, Ha el akarnak érni valamit a lehető legrövidebb idő alatt, Ha olyan cselekvésre akarnak rávenni például adósokat,[…]

01

júl
adósság, Visszafizethetetlen hitelek

Miért életbevágó, hogy reális tanácsot kapj, ha tartozásaidat rendeznéd?

Miért tudunk értékes és valódi segítséget nyújtani? Főképp, ha adósságrendezésre adod a fejed és pénzügyi egyensúlyt teremtenél magadnál…   Hogyan tudunk mi ellátni olyan tanácsokkal és gyakorlati megoldásokkal, amik valóban pénzügyi változásokat és számos egyéb változást hoznak az életedbe? Azontúl, hogy adósságrendezésben a statisztikák mutatói alapján 94 %-os sikerrátával dolgozunk, ami magában foglalja az adósságcsökkentéseket, a kamatmentes[…]

28

jún
adósság, Hitelek, végrehajtás

Hogyan lesz a “kis” tartozásból óriási baj?

Más oldalról: Miért indulhat árverés fizetett jelzáloghitel esetében is?   Van az a helyzet, amikor: élő, fizetett jelzáloghiteled mellett van 1 vagy több felmondott hiteltartozásod, vagy egyéb követelésed például közmű-, kommunikációs szolgáltatásból, stb. eredően. A bedőlt tartozás(ok)végrehajtásra kerülnek. Van a másik helyzet, amikor: felmondott tartozásaid vannak, amiket nem fizetsz, vagy nem mindegyiket fizeted, így az elhanyagolt tartozásod/tartozásaid[…]