Devizahitelesek – A helyzet egyszerű jogi probléma

A forintosítás legdrámaibb csalása

“Devizahitelesek” – A helyzet egyszerű jogi probléma,

érthetetlen, miért tart még mindig ez az áldatlan helyzet?

 

“A foglyok többsége megfeledkezik a kerítésről, és már nem is tűnik fel nekik, hogy mögötte húzódik az egész nagyvilág.”

Folytatjuk a Dr. Léhmann György trilógiát, s ezzel a befejező részhez érkeztünk. Dr. Léhmann György ismét idegszál borzoló kérdéseket feszeget.

Riporter:A “devizahiteles” helyzet egyszerű jogi probléma. Ezért érthetetlen, miért tart még mindig ez az áldatlan helyzet? Miért kell még mindig a devizahitelesekkel bíbelődni Magyarországon, mikor ez egy egyszerű jogi helyzet? Miért van még most is megannyi probléma, és megoldatlan körülmény e körül, amikor megfelelő jó szándékkal, és jogkövető magatartással ez már rég a múlté lehetne? Nézzük meg, hogy egy átlag ember, aki felvett pár millió forintot, és már visszafizetett 10 milliót, de még mindig adósa a banknak, neki milyen követelései lehetnek a törvényes jogainak megfelelően? Ők mit kérhetnek vissza?”

Dr. L.: “Vegyünk egy példát: Felvett az adós 6 millió Ft-ot, visszafizetett 8 milliót, és még fizessen 7 milliót. Az Unióhoz tartozó minden országban a kamatfizetéseket az elszámolások során figyelmen kívül kell hagyni, nálunk is. De mivel az annuitásos csalási rendszerrel a bankok elsősorban kamatot követelnek tőlünk, tehát akkor, amikor azt mondják: hogy a 8 millió Ft-ot visszafizette az adós, az valójában fél-1 millió forintot jelent a tőke szempontjából, a többi eltűnt! Elvitte a cica. Ezért árfolyamváltozásra hivatkozással a 6 millió ft felmegy 8 millióra, abból fél-1 milliót visszafizetett, kijön a 7 millió ft.

S ekkor az adós a fejét a falba verheti, mert ez az annuitásos kamatszámítás lényege. Ebbe az annuitásos témába nem mászunk bele, hanem először tisztítsuk meg a tisztességtelen szerződési feltételektől a szerződésünket, s helyrebillen az egyensúly. S úgy lehet ezt csinálni, hogy mivel devizában nyilvántartott forintkölcsön szerződésünk van, és az irányadó svájci frank  alapkamata lement 2,2-ről 0,2 %-ra 2009.-ben, mellesleg a bankok által megszabott tisztességtelen szerződési feltételek érvénytelenek, el kell jutnunk oda, ahol Lengyelország van, ahol ugye az ügyleti kamat 2 % lett, nálunk 6 % ugyanez. Ez nálunk éppen a háromszorosa.

Ha ezt mondjuk, akkor ugye a befizetett 8 millió forintból legalább 5,5-6 millió ft jogtalanul lett elszedve. Visszaüt az, hogy kamatot követeltek tőlünk.

Ez így visszajár, ezt vissza kellene nekünk adni, hiszen az a kamat, az nem oda került. A bank ilyenkor azt is mondhatja, hogy egyezzünk meg, akkor számoljunk el tőketartozásként. Ne számoljunk el bank, Te becsaptál engem! Ha valaki más ember becsap, és ezzel kárt okoz, kártérítést fizet. Te becsaptál engem, háromszorosát kérted tőlem, megfenyegettél, hogy elveszed a házamat, a mindenemet, ha nem fizetek annyit, amennyit Te követelsz. S te háromszor annyit követeltél, mint amennyi jogos lenne, mint ami neked jár. Ezt most add vissza!

Hát annyi ideig már ne fizessem ezt a magas törlesztőrészletet, ameddig átvert engem, amennyi pénzzel. S ha csak megegyezünk valami indokolatlan oknál fogva, hogy  a fele volt  csak  törvénytelen, amennyit követelt tőlem, akkor pont annyi ideig egy rohadt fillért nem fizetek neked, mint amennyi ideig te begyűjtötted a 2-szer, 3-szor annyi pénzt.

S akkor már nagyjából helyen vagyunk. Ezt ő nyilván nem akarja, tehát ők 2 tisztességtelen feltételt kivesznek, tehát  2 db rohadt krumplit kivesznek a  krumplis zsákból.”


 

“A csalásnak a finomabb változata, de nagyon súlyos: A kormányzat elfelejtette, hogy változó kamatozású a kölcsön. A devizában nyilvántartott forintkölcsön változó kamatozású, azaz mindig meg kell adni a kamatciklus elején, hogy hová változott, mi miatt változott? Ha megállapította ez a kormány ezzel a semmire nem jó törvényével , hogy vélelmezetten tisztességtelen az a szerződési feltétel, és ez visszajár, amit emelgettek, visszajár egészen az ügyleti kamat szintjéig, amit a szerződésben írtak, akkor a kormány nem mást akart elérni, mint azt, hogy fix kamatozású legyen.  Nehogy a Lengyel példát kövessük! Mentjük ezeket a jó, aranyos bankokat, ezek együtt szoktak sörözni, teázni! Csak az ügyleti kamat mértékéig, és ott lefixálják.”


 

“S most jön a forintosítás!

A gazember előre tervez. Miért akarták ezt a forintosítást ennyire?

  • Részint azért, hogy minden hibája tűnjön el a devizahiteleknek, az összes rohadt krumplit fizesse ki jó áron az adós, a svájci franknak az alapkamata is tűnjön el, az árfolyamváltozást se fizessék a gazember bankok. Ez mind eltűnik, mi megsegítettünk Titeket, mint anya a gyermekét!

S az ember azt hinné, hogy na most már ennyi elég. Nem, ez még nem minden!

  • A forintosításnak a  legdrámaibb csalása az, hogy miután létrehozzák ezt a forintosítási szerencsétlenséget, amit képtelenség létrehozni, de ők akkor is ráerőltetik mindenkire, megmutatva, hogy milyen erősek. Ezután 2016. április 1.-jétől mégis változó kamatozású lesz a kölcsön, mert visszatérnek a forint kamatváltozására. Ugye forint devizában nyilvántartott forintkölcsön szerződésről van szó.

S 2016. április 1.-től, mert addig tart a kamat moratórium, ezt követően mégsem lesz fix kamatozású! Csaló gazember, akinek ez eszébe jutott!

S ha jól tudom, a lakáskölcsönöknél 4 %-kot, a nem lakáscélú kölcsönöknél, ott 6 % körülit természetesen emelhet a bank! Ha 4 %-kot veszünk, akkor 4×9 % a törlesztőrészlet,-ezt a bankok írták így-, tehát 36 %-kot emelkedik azonnal a törlesztőrészlet. Ha nem lakáscélú, akkor 6×9%=54 %-kot emelkednek a törlesztőrészletek!

Hát erre megy ki a játék! Minden adóst végképp kinyírni, ellehetetleníteni! Kell ez a Kárpát medence, hiszen olyan értékes!

Hogyan kell viselkedni ezek után? Minden együttműködést megtagadni! Az elszámolás összege miért érdekelne engem? Miért érdekelne bárkit is?!

  1. Először tegyük rendbe  jogilag, törvényes alapokra helyezve a kölcsönszerződést, ahogy a Luxemburgi bírósági ítélet is előírja. Ez ellen nagyon élesen kell fellépni! Az adós nem írja alá a forintosítást, hogyan lenne akkor ebből szerződés? Ebből az életben nem lesz szerződés!

Riporter:Ha én megtagadom a forintosítást, akkor ennek milyen következménye van?”

Dr. L: “Semmilyen, ezek mind érvénytelen akciók. Az érvénytelenség általános jogkövetkezménye, hogy nem lehet rá jogot, kötelezést alapítani!

Érdekes az, ahogy el akarják érni ezt a forintosítást. Valahol el akarják érni az aláírásokat. Valamikor azért hívják be majd a bankokhoz az embereket, hogy valahol írjon alá valamit. Két fél egybehangzó akaratnyilvánítását hogyan akarják törvénnyel helyettesíteni?

Ezt csak úgy tudják érvényesíteni, hogy belénk sulykolják, hogy ezt törvény írja elő, úgyis létrejön, ez kötelező lesz mindenki számára, stb. Ez nem igaz! Dehogy is! Nincs aláírás, nem születhet szerződés!

Kiveszik azt a pontot a szerződés alapfeltételéből, ami előírja azt, hogy a bankoknak el kell tételesen számolnia minden tételével, de nem őket kötelezik erre, hanem fordítottan várják el a bizonyítást: az adósnak kellene bizonyítania azt, hogy mennyivel tartozik, hogy hónapról-hónapra mennyivel vágták át!

De mi alapján tudná a számokat, az összegszerűségről fogalmunk sem lehet,  a számítást nem tudhatja, még tele van hibákkal a szerződés, a zsák tele van még rohadt krumplival, először azt ki kellene válogatni!

Arról nem is beszélve, hogy az árfolyamváltozást rányomja az adósokra, függetlenül attól, hogy mi van a kockázatvállalási nyilatkozatban. Az nem az adós sara! Attól függ, először meg kellene nézni, hogy a kockázatfeltáró nyilatkozat mit tartalmaz? De őszintén, most végre egyszer ne hazudjatok bankok! Ilyen körülmények között vizsgálni az összegszerűséget! Hogy sok, vagy kevés? Hát honnan tudjam? Hát még nincs lerendezve semmi!

A másik: mikor szoktunk mi elszámolást készíteni egy szerződésnél? Ha már egy szerződésnek vége van. Akkor most vége van, kész van ez? Akkor most eddig miről  hazudott a kormány, hogy ez egy szerződésmódosítás? De szerződésmódosításkor mikor kell elszámolni? Én értem a sanda, gazember gondolatukat!

Cél: ezt lerendezni, minden hibáját lenyeletni az adósokkal, és készíttetni egy újat! Erre megy ki a játék! Így kell 1-2 millió embert tönkretenni!”


A banki zaklatásról…

“Az adósoknak jobban kellene kezelni a helyzetet:  az adósok miért veszik fel a bank telefonját? Miért akar, miért kell a bankba bemenni?”

Riporter:Mi van a banki zaklatásokkal? Amikor naponta felhívják az embereket a bankok, a különböző számon kérő kérdéseikkel, akkor mi van az személyiségi jogokkal?A magánéletemben hogyan folyhat bele egy bank?

Dr. L: “Csak hívna föl engem! Olyat mondanék, hogy többet biztosan nem hívna fel! Elmenne a kedve, hogy még egyszer zaklasson! Ezt is csak a magyar adósokkal lehet megcsinálni.”

Riporter: “S az is, hogy van, mikor az autómat elveszik, már nincsen autóm, de még mindig követelik rajtam, fizettetik velem az azzal kapcsolatos tartozást?!

Dr. L.: “Nem lehet ennek a végére jutni! A hatalmi elit szereti eltenni a pénzt anélkül, hogy megdolgozzon érte.”

Riporter: “Szeretnénk, ha a gyerekeink a mi szép országunkban tudnának felnőni, magyarul beszélni.  Az emberek dühét könnyen lehet aktiválni, de mi a megoldás most erre a helyzetre Ön szerint?”

Dr. L.: “Van ennek olyan megoldási eszköze, hogy jogi segítséggel rendezzék az emberek a szerződésük/szerződéseik hibás elemeit, tegyék a tartozás összegét/összegeit törvényes, jogi alapokra. Ez a lehetőség kínálkozik, de lázadozni az nem az én megoldási javaslatom. Tisztességtelenségre tisztességtelenül válaszolni, szerintem az nem jó megoldás. Persze lehet azt is, kinek vérmérséklete szerint. Nekem nem ez a dolgom.

A kormányzatnak nincs joga beleszólni a magánjogi szerződésekbe! Nálunk nem tudom mit képzelnek, hogy ezt megengedhetik maguknak! Tisztelem azokat, akik az utcán vannak, másképp mutatják meg az erejüket, nekik ott van dolguk.

Az ügyvédek kerülik az ilyen helyzeteket, és a jog eszközeivel tudnak segíteni.”

Riporter: “Az elnyúló perek végén azért van remény, hogy jó néhány ember megszabadul a terheitől, és visszaáll a szerződésikbe a törvényes rend, és anyagilag meg tudnak könnyebbülni?”

Dr. L: “Induljunk ki abból, hogy vannak remek bírók itt hazánkban, és jól hoznak ítéleteket.”

Riporter: “A bírók miért nem lépnek fel az ellen, hogy nem tartják be honatyáink az Európai törvényeket?”

Dr. L: “Muszáj bíznom a bírókban, és meg is van rá az okom. Mikor a Kúria meghozza a rendelkezéseit, higgyük el, hogy mindent megtesznek a munkájukban. Ezek nagyszerű emberek, akik ott vannak. Nekem a bíróságon van a helyem, ott kell elérnem az eredményeket!”

Riporter: “Mi van a Fogyasztóvédelemmel? Miért nem mehetnék én a Fogyasztóvédelemhez ezzel a problémámmal?”

Dr. L:Lehetne nekik is egy közérdekű pert indítaniuk. Persze azért nem indul, mert akkor mindenkinek ahhoz kellene igazodnia.”


 A közjegyzői záradékok törvénytelenségéről…

Dr. L:“Ki gondolta volna egy szebb országban, hogy lesz valahol egy olyan csaló gondolkodású közjegyzői társaság, akik  anélkül kiadják a közjegyzői záradékot, hogy az adóst előbb megkérdeznék, nyilatkoztatják arról, hogy vitatja, vagy nem vitatja a tartozását? Minden országban a világban megkérdezik első lépésben az adóst, hogy vitatja, vagy nem vitatja a tartozását? Az adós vitatja azt a tartozást, amit a bank követel? Ha erre a válasz igen, akkor nem adhatnak ki közjegyzői záradékot! Meg kellett volna kérdezni, meg kellene kérdezni erről első lépésben az adósokat!”

Riporter: “Ha az egyén nem tudatosul, és nem jön rá egyénileg arra, hogy ami hibát/hibákat elkövetett, hogy egyénileg mit tehet ellene, mit tehet érte, akkor nagy bajban marad. Az egyén felelősségvállalása nélkül nehéz kimászni a slamasztikából.”

Dr. L: “Én az egyéneknek nagyobb hangsúlyt adnék, nagy szerepük van a helyzetük megoldásában.” Reméljük egyre többen lesznek segíteni akaró, és tudó jogászok, és akkor van remény a helyzet megoldását illetően.”

Riporter: “Egyre több embernek kell ébrednie, és cselekednie, mert az események gyorsan zajlanak! Amerikai barátaimmal beszélgettem a nálunk folyó bankterrorról. Egyszerűen érthetetlenek voltak a helyzettel kapcsolatban. Amerikában minden lehetőséget megvizsgálnak annak érdekében, hogy az emberek ne kerüljenek az utcára, és az utolsó pillanatban is lehetőségük legyen részletfizetésre, vagy bármilyen alternatív megoldásra. Csak bennünket szeretnek ennyire. A bankok nem fognak másként viselkedni hazánkban, ahogy a világ többi részén sem. Minden esetben a törvényeknek kell biztosítania a lakosság jogát az emberi élethez és a tisztességes szerződésekhez. Happy End létezik, és reméljük nálunk is lesz.

Az emberek várják a megoldást, mint a messiást, ugyanakkor nap, mint nap kiszolgáltatott emberek százai kerülnek utcára, vesztik el vagyonukat, autójukat, hadd ne soroljam…”


 

Igen, valóban az események gyors ütemben követik egymást, és ahogy Te is olvastad fenti sorokból, egyéb írásokból, ezen események nagy része az emberi jogokat sárba tipró módon zajlik itt Magyarországon.

Az elszámolás teljességgel alkalmatlan a törvényes jogaid érvényesítésére, ily módon szükség van bírósági úton való jogérvényesítésre.

 Egy felkészült ügyvéd tudja, hogyan lehet egyetlen egy rendeletre való hivatkozással megállítani azt a jogsértő sorozatot, ami lassan egy évtizede folyik Magyarországon a devizahitelesek ügyével kapcsolatban. Téged is, kedves olvasónk arra biztatunk, hogy kérdezd meg, mit tehetsz a saját helyzeted javítása, rendbetétele ügyében?

 

<<Felteszem a kérdéseimet!>>

 

A Hitelsakkmatt pénzügyi jogásza azok közé tartozik,

  • akik akarnak, és tudnak is segíteni.
  • Aki folyamatosan tanácsot fog Neked adni.
  • Folyamatosan segítjük a lépéseidet ezen az úton.
  • Erőt adunk, bátorságot, támpontokat.
  • Neked ehhez egyetlen döntést kell hoznod: akarod-e díjmentesen megtudni, hogy milyen lehetőségeid vannak a Te konkrét hitel helyzetedben?

 

<<Tudj meg minden részletet, hogy jó döntést hozhass! Írj nekünk, kérdezz minket!>>

 

 


 Fontos! Kérünk, ha végigolvastad cikkünket, oszd meg a közösségi oldalakon is, hogy minél több emberhez jussanak el az őket segítő információk! A weblapunk oldalán található közösségi felületek gombjai ebben segítséget adnak! Köszönjük!


 

Szerkesztette Dr. Léhmann Györggyel készített riport alapján a Hitelsakkmatt

 {loadposition feliratkozas}

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

18

Sze
Eladósodás, Elévült!

ELÉVÜLT! Vagy mégsem?

Mit jelent ez a fogalom, mikor és mi lehet ELÉVÜLT?   Mi az ELÉVÜLÉS?   Fogalma: Az idő múlása jogilag behajthatatlanná teszi a pénzköveteléseket. Azaz a bíróság úton való érvényesíthetőségét zárja ki. Ha elévült a tartozásod, akkor bizonyítani is tudnod kell ezt a helyzetet. Többféle pénzkövetelést ismerünk:  Valamely szolgáltatásból eredőt: pl. telekommunikációs tartozások (ilyenek a telefonszámla, internet, […]

15

Sze
árverés, végrehajtás

Kifejezetten káros az adósoknak a végrehajtási törvénymódosítás!

2020: Milyen súlyos, és hátrányos változtatások történtek a végrehajtási törvényben?   Már talán mindenki tudja, olvasott vagy hallott róla, hogy változások történtek idén nyáron a végrehajtási törvényben. Több szerkezeti változást hoztak, amik súlyosbíthatják a már eleve súlyos eljárást, és a végkimenetel, az ingatlan árverése viszonylag hamar befejeződhet.   Végrehajtási törvény változásai   Beszéljenek a számok. Július 2-án[…]

09

Sze
Adósságterhek, végrehajtás

Ébresztő!

Hogyan zárd végleg az adósságokat folyamatos támogatás mellett?     Ha ilyen a gondolkodásmód, akkor baj van…   Úgy érzed, egyedül vagy. A gondjaiddal, problémákkal, a mindig megújuló napi kihívásokkal. Egyedül, csak te és veled szemben a világ. Támasz, biztatás, segítség nélkül. A problémák csak úgy jönnek, és nem múlnak el, maradnak míg meg nem oldod. Ezek[…]

26

aug
Adósságrendezés, Adósságterhek

“De mégis, hogy áll az ügyem??!”

Avagy hogyan kezeljük az adósságrendezés alatt álló ügyeket?   Kik vagyunk mi?   Adóssághelyzeteket kezelők, ebben segítők vagyunk, tudunk segíteni adósságok csökkentésében, azok végleges rendezésében. Nagyon fontosnak tartjuk az adóssághelyzetek részletekbe belemenő átbeszélését, a teljes adósság történet visszakövetését, mert érdemi, szakértői megoldás felállításához erre feltétlenül szükség van!  Sokan azt gondolják, hogy bármiféle séma ráhúzható a különböző helyzetekre.[…]

18

aug
Adósságrendezés, végrehajtás, végrehajtási moratórium

Újra indulhatnak a kilakoltatások – Hogyan tovább?

A végrehajtási moratórium vége – 2020.07. 01. (?)   A kormány által előterjesztett törvényjavaslat nem tisztázza érthetően a kilakoltatásokra és végrehajtásokra vonatkozó szabályokat. A veszélyhelyzet idejére az 57/2020. (III. 23.) Kormányrendelet átmenetileg felülírta a végrehajtási törvény több rendelkezését, ezt nevezték végrehajtási moratóriumnak. A védelem tervezett határideje azonban 2020. december 31.-e volt még idén márciusban, amikor a veszélyhelyzetet[…]

15

aug
Adósságrendezés, Megoldási javaslatok

Egy tartozás hitel, vagy kölcsön? Adósságrendezés: Mediátor, vagy Alkusz?

Fontos fogalmak, tegyük helyre ezeket! Visszatérő olvasónként tudhatod, hogy tudunk segíteni adósságok csökkentésében, azok végleges rendezésében. Ha még nem olvastál rólunk, akkor most szólok. 🙂 Hogy az adósságrendezési, csökkentési folyamat eredménye minél jobb lehessen, ehhez a konkrét adósság helyzetben az érdemi megoldás felállításához szükséges a részletek ismerete, mert NINCS két egyforma adósság helyzet. Sokan azt gondolják, hogy[…]