Családvédelmi akcióterv – vagyoni, demográfiai fellendülés várható?

Családvédelmi akcióterv – vagyoni, demográfiai fellendülés várható?

Vagy mint halottnak a csók?

 

 

Két teljesen ellentétes pólus. Nyilván oka van annak, amiért a kormány előrukkolt a nagy csábítással. A 7 pontos családvédelmi akciótervet olyan bombának szánta, ami visszautasíthatalanul csábító, és szem szájnak ingere, és amin még elgondolkodni sem érdemes, annyira meseszép! A cél mindazonáltal a gyerekszületések számának emelkedése, a külföldre vándorlók itthon tartása. De vajon ezeknek a törekvéseknek megfelelő eszköze lehet-e a családvédelmi akcióterv?

  1. Fiatal házasok gyermekvállalási támogatása;
  2. Kibővült a Cs.o.k. kedvezményes hitele;
  3. Jelzáloghitel átvállalás: a kormány harmadik és minden további gyermek születése esetén egymillió forintot vállal át a nagycsaládosok jelzáloghiteléből. Most ez bővítésre kerül: már a második gyermek születésekor egymillió forintot, a harmadik gyermeknél 4 millió forintot, minden további gyerek születésekor újabb egy-egymillió forintot vállal át a kormány. 
  4. Asszonyok, akik négy gyermeket megszültek és felneveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól;
  5. Nagycsaládosok autóvásárlási programja-> 7 személyes családi autóvásárlással;
  6. Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást;
  7. Bevezetik a nagyszülői gyedet.

+ Ráadásként: A kormány minden gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulója számára kétszer, a 9. és a 11. évfolyamot követően biztosítja a kéthetes külföldi nyelvtanulás lehetőségét.

 

Akik külföldre mennének, azokat visszatartják ezek az ajánlatok?

Röviden: nem. Bővebben: azért nem, mert arra az okra, amiért ők elhagyják Magyarországot, arra nem válasz a családvédelmi akcióterv. A legtöbb fiatal, -itt brutális számokról van szó-, a szebb, biztosabb, jobb jövő érdekében megy külföldre dolgozni, élni. Mert azt látják, hogy az itthon elvégzett munkát külföldön többszörösen megbecsülik, ezért tudnak fejlődni egzisztenciálisan, anyagilag, és sokkal biztosabb életkezdés várja őket, mintha itthon maradnának. Ugyan miért ellensúlyozná mindezt egy felvehető, államilag támogatott hitelkonstrukció? Azt vissza kell fizetni, kemény ára van annak, hogy megkaptuk, és még keményebb ára lesz, ha a vállalásokat, az elvárt feltételeket nem tudja valaki teljesíteni.

A külföldi lét pedig az élet elindításának jobb feltételeit jelentik, és a biztosabb alapokat, nagyobb béreket, nagyobb biztonságot. Ehhez semmi köze nincs semmiféle jól támogatott kölcsönnek sem. Ezt egy jól működő gazdaság, magas munkabérekkel, és a többféle juttatások tudják elősegíteni.

 

Lehet szebb jövő a családvédelmi akciótervvel?

Ki ne mondaná azt, hogy ez a családvédelmi akcióterv valódi segítség, és álomba illő terv? Ki ne kezdene el álmodozni, és lelki szemei előtt látni a jövőben megvalósuló álomszép, boldogságos életét? Lepereg a szemek előtt, ahogy a gyönyörű, modern, mediterrán típusú otthona garázsába az apa beáll a csodaszép, új, 7 személyes családi autóval, majd lazán, játszi könnyedséggel, akcióhősként kiszáll, megsuhintja az ajtót, ami halk kattanással csukódik, és  hazatérve a fáradságos nap után, családja ölelő karjaiban, édesdeden elpihenve, családi mozizva, a tökéletes vacsi után, fél szemmel tévézve, még az éjszakai elalvás előtt, a jól megérdemelt szieszta minden percét élvezve azon morfondírozik, hogy hogyan érdemelte meg ezt a fantasztikus életet? 

Hát ezzel az ajánlattal, ki ne tehetné ezt meg? Végre valódi közelségbe kerültek a legféltettebb vágyak, hőn dédelgetett gyerekkori álmok. Persze, miért ne lehetne így? Ennyi pénzből? Ekkora támogatás mellett? Persze, hogy lehet ilyen élet!

 

Az érem másik oldala

De mi van a másik oldallal? Azokkal a reális, és valódi veszélyekkel, amik ugyanennyire valóságosak lehetnek, és beköszönhetnek akkor, amikor senki nem számít rájuk? Azokkal a reális emberi tényezőkkel, amik egy kapcsolatban, házasságban bizony előfordulnak olykor-olykor. A statisztika azt mutatja, hogy 10 házasságból 6 kapcsolatnak válás a vége. És tudván, amit tudunk, a magyar emberek többsége nem számol a jövőbeni potenciálisan előfordulható veszélyekkel, hanem azt nézi meg, mire van szüksége most, és azért mit kap? Aztán ugrik.

 

Akik egyedül maradtak…

Rengeteg alkalommal beszéltem olyan anyákkal, akik gyerekekkel maradtak egyedül, akiktől lelépett a volt férj, az egykori családfő, az egykori kapcsolat egyik szereplője, aki szintén az egykori álom részese volt. Az egykori devizás-családépítős álom része volt. Most meg valahol a nagyvilágban kódorog, míg a saját családja éhkoppon, féltve az otthont, küzd a nyakába szakadt több százezres havi törlesztőt megkívánó horribilis, több milliós tartozással!

Sírnak, panaszkodnak, elmesélik, hogy úgy kivonta magát az egyik fél a tartozás visszafizetése alól, hogy a végrehajtók bottal üthetik a nyomukat. Eltűntek, felszívódtak a magyar hatóságok számára. Ez van. Még most is hallom őket, ahogy próbálnak megadni mindent a gyerkekeknek, és közben az életben maradásért vívnak kilátástalan küzdelmet a bankkal.

Amennyire számíthatunk idillre egy megfelelő támogatás hatására, ugyanannyira kell számolnunk a bajlós, szóba jöhető nem várt, nem kívánatos tényezőkkel. Amik nem pusztán elméleti szinten emlegethető tényezők, hanem megvan az a statisztika, ami ezt megfelelően alátámasztja, és ezért megfelelőképpen erős indoknak kell lenniük ahhoz, hogy tervezzünk előre a szóba jöhető rosszal is.

 

Mindig kalkulálj a “B” tervvel is!

Azaz legyen egy “B” tervünk is arra az esetre, amikor már többed magunkkal kell számolnunk, hiszen a család szaporodni fog, éppen ez a cél. A gyermekek ne igyák meg a sorozatos rossz döntéseink levét. Ne azért kerüljenek nehéz sorba, mert a szülők túl álmodozóak, és megfelelőképp naívak is voltak akkor, mikor a jövőbeni életükről döntöttek úgy a bankban az íróasztalnál ülve, hogy csak a rózsaszínű álmok keringtek előttük, és semmi más nem számított.

Azt célszerű mérlegelni, hogy milyen helyzet állhat elő akkor, ha az egész boldogságos családi élet balul sülne el. Mi van akkor? Meg tudják-e osztani a jelentkező terheket? Vállalható-e az számukra? Elbírja-e a saját költségvetés az ugyanúgy, havonta jelentkező kiadásokat? 

Kalkuláljunk azzal, hogy mi van akkor, ha a szerződést nem sikerül teljesíteni? Mekkora visszafizetendő összeggel kell számolni? Azt vissza tudják-e fizetni? Vagy ha netán a kapcsolat is megsinylette azt, hogy nem jön össze a baba, vagy egészen más okból a házasság nem jön össze, akkor már a külön-külön élők vállalni tudják-e a felmerülő költségeket?

Saját vész akcióterv

Nagyon nehéz kérdések ezek! Nagyon kemény ezekre megfelelően válaszolni. De ha tudsz ezekre válaszokat adni, ha megvan a saját vész akcióterved, akkor mindenből kilábalsz majd. És az sem biztos, hogy számolnod kell ezekkel a tényezőkkel. De ha igen, akkor már felkészült vagy, nem érhet kellemetlen meglepetés. Nyert ügyed van!

 

Ha nem jön össze, és az adósság csak gyűlik…

Az adósságok rendezésének bizony van megoldásuk! Számtalan hivatalos megállapodás, banki szerződés tanúskodik erről. Itt nézd meg ezeket >>Sikerek, banki adósságrendezések. 

Tehát ha a tartozások rendezésére vannak mérhető eredmények, amik hidd el, egyáltalán nem pofon egyszerű ügyek végeredményei csupán-, akkor érdemes mindenféle adósságról kérdezni, ITT kérdezhetsz minket is bármiről, de főképp az adósságok területén maradva, és mi a legjobb tudásunk szerint korrekt időben válaszolunk is. 

 

Ha feszít egy kérdés belülről, ki vele! Kattints!


Hogyan lehet súlyos károk nélkül adósságot rendezni?

Nem lehetetlen, sőt! Sokan, sokféleképpen tudnak ma már segíteni kilábalni az adósságokból: hitelekből, annak ilyen-olyan típusú fajtáiból, netán egy teljes adósságspirálból. Sokan sokféle kárt is okoznak a szerencsétlen, kiszolgáltatott helyzetű adósoknak, kihasználva azok tájékozatlansággal vegyített bizonytalanságait. Tehát itt van egy újabb csapda, ami a sok nyűg és baj mellett előttünk áll. 

Hogyan tudjuk felkutatni, majd megállapítani, hogy kire bízhatjuk az adósságok orvoslását?

Tanácsainkról ITT olvashatsz! >>  


JÓ TUDNI:

Ha adósságterheinket akarjuk rendbe szedni, először is el kell indulni, és kérni kell segítséget.

Ilyenkor kell a cselekvő üzemmód, hogy kikutasd, mi a jó irány, de egyéb módszereket is be kell vetned a helyes adatok megszerzéséhez – és persze kell egy kis természetes intelligencia, amivel átlátod az egész képet.

Hogy pontosan hogyan?

A személyes szaktanácsadásunkon mindenre választ adunk. Gondolkodásra is, cselekekvésre is :).

Személyes szaktanácsadás – egy bizonyított, sikert hozó módszer az anyagi körülményeid rendbetételéért. >>

Kattints, jelentkezz! 🙂

Tiszta anyagi helyzetet akarok!>>Katt!

És ami ugyancsak szállítja a helyzet megoldásokat hozzád:

Online szaktanácsadás, mert így sokkal könnyebb, spórolósabb, és gyorsabb:

 

Online adatbekérő űrlap

Töltsd ki, küldd el, és érkezik a segítség! 🙂

Az információ legyen Veled! Andrea – Hitelsakkmatt – 06304845236Mi az az Online ügykezelés?

Egyre többen intézik adóssággondjaikat az interneten keresztül, választva az online ügybeküldés lehetőségét. Az erre alkalmazott űrlapunk segítségével könnyedén, egyértelműen le tudja mindenki írni az ő saját problémás adósság helyzetét, és az űrlap elküdésével befogadjuk ennek átnézését, kiértékelését, díjmentesen. Nagyon rövid, 1-2 munkanapon belül történik minden beküldött ügy kiértékelése, és az elvárható, kijárható végeredmény, megoldás visszajelzése is megtörténik adósok felé. 

Sok magyar él a világ különféle országaiban, így nekik ez egy kényelmes, és üdvözítő megoldási forma. De igénybe veszik a beteg, idős, utazni nem tudó emberek is, vagy azok, akik így megspórolhatják az utazási költségeket. 

Kérdezz meg szakértőt, hogy hogyan lehet kezelni, csökkenteni adósságterheidet! Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

Javaslatunk

Bármilyen, adósságodat, hiteledet érintő változás történik az életedben, például ha látod azt, hogy nehezen fizeted az adósságodat, főleg ha több is van, feltétlenül vedd fel a kapcsolatot hitelszakértővel!  Ha munkahelyed kerül veszélybe, szintén nehéz fizetni bármilyen tartozást, és az egészségügyi problémák is kihatással vannak az aktív, rendszeres törlesztésre.

Hatékony, gyors segítségnyújtást ITT KÉRHETSZ!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

 

   

A Facebook akadályozza a cikkek láthatóságát, ezért arra kérünk, hogy 1 megosztással -a cikk alján találod a “f” megosztás gombot-, segítsd a törekvésünket,

hogy minél több embernek tudjunk segíteni az adósságterhein! Köszönjük!

Ha értesülni akarsz mindig a legfrisebb adósságokkal kapcsolatos információkról, iratkozz fel írásainkra! >IDEKATTINTS!<

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt (06304845236) ->  Kapcsolat

 

Kapcsolódó cikkek

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így […]

26

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

Áremelkedések – Brutális következmények

Ha éppen csak túlélni próbálsz, biztosan rontasz a helyzeten!   Egyes becslések szerint ebben a két évben úgy feltorlódtak az árverésre váró ingatlanok, hogy most közel 30.000 ilyen ház vagy lakás várakozik arra, hogy árverésre bocsássák. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket.  Ha alacsony a becsérték, akkor[…]

29

jún
árverés, végrehajtás

LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!   Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces! Ha alacsony[…]

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor[…]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]