Családvédelmi akcióterv – vagyoni, demográfiai fellendülés várható?

Családvédelmi akcióterv – vagyoni, demográfiai fellendülés várható?

Vagy mint halottnak a csók?

 

 

Két teljesen ellentétes pólus. Nyilván oka van annak, amiért a kormány előrukkolt a nagy csábítással. A 7 pontos családvédelmi akciótervet olyan bombának szánta, ami visszautasíthatalanul csábító, és szem szájnak ingere, és amin még elgondolkodni sem érdemes, annyira meseszép! A cél mindazonáltal a gyerekszületések számának emelkedése, a külföldre vándorlók itthon tartása. De vajon ezeknek a törekvéseknek megfelelő eszköze lehet-e a családvédelmi akcióterv?

  1. Fiatal házasok gyermekvállalási támogatása;
  2. Kibővült a Cs.o.k. kedvezményes hitele;
  3. Jelzáloghitel átvállalás: a kormány harmadik és minden további gyermek születése esetén egymillió forintot vállal át a nagycsaládosok jelzáloghiteléből. Most ez bővítésre kerül: már a második gyermek születésekor egymillió forintot, a harmadik gyermeknél 4 millió forintot, minden további gyerek születésekor újabb egy-egymillió forintot vállal át a kormány. 
  4. Asszonyok, akik négy gyermeket megszültek és felneveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól;
  5. Nagycsaládosok autóvásárlási programja-> 7 személyes családi autóvásárlással;
  6. Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást;
  7. Bevezetik a nagyszülői gyedet.

+ Ráadásként: A kormány minden gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulója számára kétszer, a 9. és a 11. évfolyamot követően biztosítja a kéthetes külföldi nyelvtanulás lehetőségét.

 

Akik külföldre mennének, azokat visszatartják ezek az ajánlatok?

Röviden: nem. Bővebben: azért nem, mert arra az okra, amiért ők elhagyják Magyarországot, arra nem válasz a családvédelmi akcióterv. A legtöbb fiatal, -itt brutális számokról van szó-, a szebb, biztosabb, jobb jövő érdekében megy külföldre dolgozni, élni. Mert azt látják, hogy az itthon elvégzett munkát külföldön többszörösen megbecsülik, ezért tudnak fejlődni egzisztenciálisan, anyagilag, és sokkal biztosabb életkezdés várja őket, mintha itthon maradnának. Ugyan miért ellensúlyozná mindezt egy felvehető, államilag támogatott hitelkonstrukció? Azt vissza kell fizetni, kemény ára van annak, hogy megkaptuk, és még keményebb ára lesz, ha a vállalásokat, az elvárt feltételeket nem tudja valaki teljesíteni.

A külföldi lét pedig az élet elindításának jobb feltételeit jelentik, és a biztosabb alapokat, nagyobb béreket, nagyobb biztonságot. Ehhez semmi köze nincs semmiféle jól támogatott kölcsönnek sem. Ezt egy jól működő gazdaság, magas munkabérekkel, és a többféle juttatások tudják elősegíteni.

 

Lehet szebb jövő a családvédelmi akciótervvel?

Ki ne mondaná azt, hogy ez a családvédelmi akcióterv valódi segítség, és álomba illő terv? Ki ne kezdene el álmodozni, és lelki szemei előtt látni a jövőben megvalósuló álomszép, boldogságos életét? Lepereg a szemek előtt, ahogy a gyönyörű, modern, mediterrán típusú otthona garázsába az apa beáll a csodaszép, új, 7 személyes családi autóval, majd lazán, játszi könnyedséggel, akcióhősként kiszáll, megsuhintja az ajtót, ami halk kattanással csukódik, és  hazatérve a fáradságos nap után, családja ölelő karjaiban, édesdeden elpihenve, családi mozizva, a tökéletes vacsi után, fél szemmel tévézve, még az éjszakai elalvás előtt, a jól megérdemelt szieszta minden percét élvezve azon morfondírozik, hogy hogyan érdemelte meg ezt a fantasztikus életet? 

Hát ezzel az ajánlattal, ki ne tehetné ezt meg? Végre valódi közelségbe kerültek a legféltettebb vágyak, hőn dédelgetett gyerekkori álmok. Persze, miért ne lehetne így? Ennyi pénzből? Ekkora támogatás mellett? Persze, hogy lehet ilyen élet!

 

Az érem másik oldala

De mi van a másik oldallal? Azokkal a reális, és valódi veszélyekkel, amik ugyanennyire valóságosak lehetnek, és beköszönhetnek akkor, amikor senki nem számít rájuk? Azokkal a reális emberi tényezőkkel, amik egy kapcsolatban, házasságban bizony előfordulnak olykor-olykor. A statisztika azt mutatja, hogy 10 házasságból 6 kapcsolatnak válás a vége. És tudván, amit tudunk, a magyar emberek többsége nem számol a jövőbeni potenciálisan előfordulható veszélyekkel, hanem azt nézi meg, mire van szüksége most, és azért mit kap? Aztán ugrik.

 

Akik egyedül maradtak…

Rengeteg alkalommal beszéltem olyan anyákkal, akik gyerekekkel maradtak egyedül, akiktől lelépett a volt férj, az egykori családfő, az egykori kapcsolat egyik szereplője, aki szintén az egykori álom részese volt. Az egykori devizás-családépítős álom része volt. Most meg valahol a nagyvilágban kódorog, míg a saját családja éhkoppon, féltve az otthont, küzd a nyakába szakadt több százezres havi törlesztőt megkívánó horribilis, több milliós tartozással!

Sírnak, panaszkodnak, elmesélik, hogy úgy kivonta magát az egyik fél a tartozás visszafizetése alól, hogy a végrehajtók bottal üthetik a nyomukat. Eltűntek, felszívódtak a magyar hatóságok számára. Ez van. Még most is hallom őket, ahogy próbálnak megadni mindent a gyerkekeknek, és közben az életben maradásért vívnak kilátástalan küzdelmet a bankkal.

Amennyire számíthatunk idillre egy megfelelő támogatás hatására, ugyanannyira kell számolnunk a bajlós, szóba jöhető nem várt, nem kívánatos tényezőkkel. Amik nem pusztán elméleti szinten emlegethető tényezők, hanem megvan az a statisztika, ami ezt megfelelően alátámasztja, és ezért megfelelőképpen erős indoknak kell lenniük ahhoz, hogy tervezzünk előre a szóba jöhető rosszal is.

 

Mindig kalkulálj a “B” tervvel is!

Azaz legyen egy “B” tervünk is arra az esetre, amikor már többed magunkkal kell számolnunk, hiszen a család szaporodni fog, éppen ez a cél. A gyermekek ne igyák meg a sorozatos rossz döntéseink levét. Ne azért kerüljenek nehéz sorba, mert a szülők túl álmodozóak, és megfelelőképp naívak is voltak akkor, mikor a jövőbeni életükről döntöttek úgy a bankban az íróasztalnál ülve, hogy csak a rózsaszínű álmok keringtek előttük, és semmi más nem számított.

Azt célszerű mérlegelni, hogy milyen helyzet állhat elő akkor, ha az egész boldogságos családi élet balul sülne el. Mi van akkor? Meg tudják-e osztani a jelentkező terheket? Vállalható-e az számukra? Elbírja-e a saját költségvetés az ugyanúgy, havonta jelentkező kiadásokat? 

Kalkuláljunk azzal, hogy mi van akkor, ha a szerződést nem sikerül teljesíteni? Mekkora visszafizetendő összeggel kell számolni? Azt vissza tudják-e fizetni? Vagy ha netán a kapcsolat is megsinylette azt, hogy nem jön össze a baba, vagy egészen más okból a házasság nem jön össze, akkor már a külön-külön élők vállalni tudják-e a felmerülő költségeket?

Saját vész akcióterv

Nagyon nehéz kérdések ezek! Nagyon kemény ezekre megfelelően válaszolni. De ha tudsz ezekre válaszokat adni, ha megvan a saját vész akcióterved, akkor mindenből kilábalsz majd. És az sem biztos, hogy számolnod kell ezekkel a tényezőkkel. De ha igen, akkor már felkészült vagy, nem érhet kellemetlen meglepetés. Nyert ügyed van!

 

Ha nem jön össze, és az adósság csak gyűlik…

Az adósságok rendezésének bizony van megoldásuk! Számtalan hivatalos megállapodás, banki szerződés tanúskodik erről. Itt nézd meg ezeket >>Sikerek, banki adósságrendezések. 

Tehát ha a tartozások rendezésére vannak mérhető eredmények, amik hidd el, egyáltalán nem pofon egyszerű ügyek végeredményei csupán-, akkor érdemes mindenféle adósságról kérdezni, ITT kérdezhetsz minket is bármiről, de főképp az adósságok területén maradva, és mi a legjobb tudásunk szerint korrekt időben válaszolunk is. 

 

Ha feszít egy kérdés belülről, ki vele! Kattints!


Hogyan lehet súlyos károk nélkül adósságot rendezni?

Nem lehetetlen, sőt! Sokan, sokféleképpen tudnak ma már segíteni kilábalni az adósságokból: hitelekből, annak ilyen-olyan típusú fajtáiból, netán egy teljes adósságspirálból. Sokan sokféle kárt is okoznak a szerencsétlen, kiszolgáltatott helyzetű adósoknak, kihasználva azok tájékozatlansággal vegyített bizonytalanságait. Tehát itt van egy újabb csapda, ami a sok nyűg és baj mellett előttünk áll. 

Hogyan tudjuk felkutatni, majd megállapítani, hogy kire bízhatjuk az adósságok orvoslását?

Tanácsainkról ITT olvashatsz! >>  


JÓ TUDNI:

Ha adósságterheinket akarjuk rendbe szedni, először is el kell indulni, és kérni kell segítséget.

Ilyenkor kell a cselekvő üzemmód, hogy kikutasd, mi a jó irány, de egyéb módszereket is be kell vetned a helyes adatok megszerzéséhez – és persze kell egy kis természetes intelligencia, amivel átlátod az egész képet.

Hogy pontosan hogyan?

A személyes szaktanácsadásunkon mindenre választ adunk. Gondolkodásra is, cselekekvésre is :).

Személyes szaktanácsadás – egy bizonyított, sikert hozó módszer az anyagi körülményeid rendbetételéért. >>

Kattints, jelentkezz! 🙂

Tiszta anyagi helyzetet akarok!>>Katt!

És ami ugyancsak szállítja a helyzet megoldásokat hozzád:

Online szaktanácsadás, mert így sokkal könnyebb, spórolósabb, és gyorsabb:

 

Online adatbekérő űrlap

Töltsd ki, küldd el, és érkezik a segítség! 🙂

Az információ legyen Veled! Andrea – Hitelsakkmatt – 06304845236Mi az az Online ügykezelés?

Egyre többen intézik adóssággondjaikat az interneten keresztül, választva az online ügybeküldés lehetőségét. Az erre alkalmazott űrlapunk segítségével könnyedén, egyértelműen le tudja mindenki írni az ő saját problémás adósság helyzetét, és az űrlap elküdésével befogadjuk ennek átnézését, kiértékelését, díjmentesen. Nagyon rövid, 1-2 munkanapon belül történik minden beküldött ügy kiértékelése, és az elvárható, kijárható végeredmény, megoldás visszajelzése is megtörténik adósok felé. 

Sok magyar él a világ különféle országaiban, így nekik ez egy kényelmes, és üdvözítő megoldási forma. De igénybe veszik a beteg, idős, utazni nem tudó emberek is, vagy azok, akik így megspórolhatják az utazási költségeket. 

Kérdezz meg szakértőt, hogy hogyan lehet kezelni, csökkenteni adósságterheidet! Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

Javaslatunk

Bármilyen, adósságodat, hiteledet érintő változás történik az életedben, például ha látod azt, hogy nehezen fizeted az adósságodat, főleg ha több is van, feltétlenül vedd fel a kapcsolatot hitelszakértővel!  Ha munkahelyed kerül veszélybe, szintén nehéz fizetni bármilyen tartozást, és az egészségügyi problémák is kihatással vannak az aktív, rendszeres törlesztésre.

Hatékony, gyors segítségnyújtást ITT KÉRHETSZ!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

 

   

A Facebook akadályozza a cikkek láthatóságát, ezért arra kérünk, hogy 1 megosztással -a cikk alján találod a “f” megosztás gombot-, segítsd a törekvésünket,

hogy minél több embernek tudjunk segíteni az adósságterhein! Köszönjük!

Ha értesülni akarsz mindig a legfrisebb adósságokkal kapcsolatos információkról, iratkozz fel írásainkra! >IDEKATTINTS!<

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt (06304845236) ->  Kapcsolat

 

Kapcsolódó cikkek

22

máj
Adósságterhek, Segítségnyújtás, végrehajtás

Tartozásaim vannak! Pánikhangulat a tetőfokon

Nálad, hogy kezdődött?   Sokan, sokféleképpen élik meg azt a helyzetüket, ha adósságterheket cipelnek. Általános érzés viszont, hogy igazságtalanságot, rablást, elnyomást, dühöt, felháborodást vált ki belőlünk minden olyan fordulat, ami félelemkeltéssel kezdődik. Ez aztán lassanként. átcsap abba az állapotba, ami már megélhetésünket, netán a családi békét is fenyegeti. Olyan szélsőséges helyzetekké is tud fejlődni, amikor egyenesen az örökségünket, […]

16

máj
Adósságterhek, végrehajtás

Adósságterhek, zűrzavar, káosz? Így tehetsz rendet, így segítünk mi!

“Teremts pénzügyi harmóniát!” címmel készítettem el legújabb videómat, ami az első, alapvető lépések megtételéről szól egy olyan, zűrzavaros adóssághelyzetben, amikor az emlékek megkoptak, halványan, vagy egyáltalán nem emlékezünk a tartozásunk összegére, és arra sem, hogy melyik pénzintézetnek is tartozunk egyáltalán. Néhányan rögtön heves érzelmekkel reagáltak megosztás után, és a hozzászólást olvasva rögtön láttam, hogy ez csupán a[…]

06

máj
Devizahitel, Hírek, Hitelmentés

Hírlevél – feliratkozás

  Segítség hitelekhez, anyagi terhekhez fűződő kérdésekben. Feliratkozásod mellé ajándék jár! Hitel Kisokos tanulmányunkat az űrlap elküldésével kapod kézhez, amiben minden kezdő segítség, fogalom benne van!   Célom, hogy pénzügyekhez kapcsolódó ismeretekben minél szélesebb körben, egyre tudatosabbak, és informáltabbak lehessenek az emberek, főképp ha adósságterheik is vannak. Szeretek gyakorlatias lenni, olyan témákkal foglalkozni, ami általánosan, felvilágosító jelleggel[…]

01

máj
válság, végrehajtás

Gazdasági összeomlásban adósságrendezés?! Ki hallott már ilyet!?

Vegyes fogadtatással vélekednek az emberek az adósságrendezéssel kapcsolatosan. Eddig is így volt, ezután is így lesz, és most, a járványhelyzetben is így van. Attól eltekintve, hogy felcsapnak néha heves érzelemből kimondott -akár meggondolatlan- vélemények is. Sokan sokféleképpen értékelik a mai helyzetet, az azonban biztos: vigyáznunk kell az egészségünkre, és ezt olyan módokon kell megtennünk, amit eddig még[…]

27

ápr
Elévült!, végrehajtás

Ez már rég ELÉVÜLT! Mégis tiltják…

Mikor évül el a végrehajtási jog? Gyakori eset, hogy nagyon régi követeléseknél mikor végrehajtás indul meg, felháborodva csapják össze kezüket az adósok, hogy: “De ez már többszörösen elévült tartozás! Milyen alapon tilt a végrehajtó?!!” Sajnos tudni kell, hogy akár ősrégi tartozás(ok)ról is van szó, de ha már végrehajtás indult el benne, akkor már nem a követelés elévüléséről[…]

23

ápr
Fizetési és végrehajtási moratórium, Koronavírus

Hétköznapi hősök

Érdekeid szolgálatában   Már jó egy hónapja tart a koronavírus okozta válsághelyzet, aminek okán a kormánytól gyors döntésekre volt szükség az életünk minden területén: -meghoztak  pár mentő rendelkezést (fizetési-végrehajtási moratórium), és feledkeztek el egyéb életbevágó segítség biztosításában, mint – a letiltások, és inkasszók felfüggesztéséről, és az ugyanúgy havi törlesztésekre épülő, bár követeléskezelőknél parkoló tartozások fizetésének felfüggesztéséről. Mintha nem[…]