Behúzzák az adósságféket, mikor a babaváró hitel kezdetét veszi

 

 

Adósságfék?

2019. július 1-jén lép életbe a családvédelmi akcióterv keretében bevezetett több új hitellehetőség. Éppen azon a napon, amikortól az adósságfék szabályok szigorítása is hatályossá válik – írj az énpénzem.hu.

Várhatóan a bankok ezen felül további megkötéseket is alkalmazhatnak és az most látszik, hogy élni fognak a lehetőségekkel. A 18-40 év közötti várandós kismamák körében végzett felmérés szerint a kismamák 80 %-a tervezi igénybe venni a július 1-jétől induló babaváró támogatást. A megkérdezettek többsége a maximális, 10 millió forintos összeget szeretné felvenni. Újra és újra elkövetik a múlt hibáit, és nem tulajdonítanak jelentőséget a jelen szenvedéseinek, hogy az egy jövőbeni állapot lehet, hiszen ismerjük a tényeket: a korábbi szocpol támogatásra vállalt gyerekek negyede sem született meg!

Riasztó azon adatok ismerete is, amelyek felmérték a születések számát, és a halandóság mértékét. Ezek alapján:

 

Gyermekszületések száma – adatok

A tavalyi első negyedévhez képest, tovább csökkent a születendő gyermekek száma Magyarországon – derül a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

Az intézet adatai szerint 2019. január–márciusban 20 830 gyermek jött világra, ami 946-tal, 4,3%-kal elmaradt a 2018. első negyedéves születésszámtól. Januárban 5,4, februárban 4,5, márciusban pedig 3,1%-kal kevesebb volt az élveszületések száma 2018 azonos hónapjaihoz képest.- tudósít az alfahír a számokról.

Ami azt jelenti, hogy a teljes termékenységi arányszám 1 nőre számított becsült értéke 1,41 volt, az előző év első három hónapjára számított 1,45-hoz képest.

2019 01.-02.-03. hónapjában 37 578-an haltak meg, 1,6 százalékkal, 578-cal többen, mint az előző év azonos időszakában. A többlet a kiemelkedően magas januári halálozások számából adódott, amelynek hátterében a KSH közleménye szerint a korábban tetőző influenzajárvány állhatott. 2019. januárban 20, februárban 2,6 százalékkal többen, márciusban viszont 15 százalékkal kevesebben hunytak el, mint egy évvel korábban.

Az élveszületések számának csökkenése, valamint a halálozások számának növekedése következtében a természetes fogyás a 2018. január-márciusi 15 224-gyel szemben 16 748 fő volt, ami 10 százalékos növekedést jelent. Ezek alapján nagyon is bele kellene húzni a gyermekvállalásba a fiatal, életindító családoknak. 

 

Lehet egy babaváró hitellel babára ösztönözni?

A számokból az látszik, hogy nem. Azok, akik családot akarnak alapítani, tőlük természetes elvárás, hogy felelősségteljes, meggondolt döntése következményei legyenek a kis csöppségek, akik a holnap felnőttjei. Mit is tanultunk az iskolában? Amit megszelidítesz, azért felelősséggel tartozol. Ha már “csak” állatot tartasz is, felelős vagy érte, azért hogy épségben, és boldogan nőjön fel. A kisemberekkel szemben még több elvárás van: biztosítani kell számukra a lehető legjobb fejlődésüknek megfelelő, kiegyensúlyozott környezetet.

Azaz, gondoskodni kell arról, hogy jogaik alapján megkapjanak mindent, ami a normális, egyenlő alapokon nyugvó fejlődésükhöz, növekedésükhöz szükséges. Nem szenvedhetnek hátrányt a szülők meggondolatlanságáért, vagy felelőtlenségéért. Tehát érdemes alaposan meggondolni, hogy mibe vágunk bele, mert egy baba program természetes velejárója egy és még több baba lesz, akikért felelősek lesznek a szüleik, és akik örök életre ott lesznek a családjuk mellett. Akik úgy lesznek a legboldogabbak, ha szerető, és egymást is szerető szüleik vannak.

Ám az is előfordulhat a statisztikai tényszámokra alapozva, hogy meg sem születik az a gyermekszám, akik most elvi szinten ott vannak a szüleik gondolatai közt. Mert azt is tudjuk, hogy a válások döntő többsége, a házasságok első éveiben történik meg, amikor még vagy nincs gyerek, vagy már legalább 1 megszületett. Egyik helyzet sem jó, hiszen egyik esetben sem teljesítik a szerződési vállalásokat a párok, így bajba kerülnek a babaváró támogatással. Erre ott van az apró betűs rész, amit nagyon sokan átugranak. Nem szabadna. Mert az készít(ene) fel az előfordulható rossz helyzetekben bekövetkező kellemetlenségekre. Legalább tisztában lennének mindennel a párok. De nem az a lényeges, nem az számít… hanem a pillanatnyi boldogság.

A családalapítás gondolata egy erős belső igény, és érzelmi állapot igénye alapján alakul ki. A felelősségteljes vágyat nem lehet pénzzel kialakítani, vagy megtámogatni, mert az  csak üres, külső behatás, és nem a szülők önmaguk erős belső érzelmei alapján hoznak babaváró döntést, hanem egy “jó lehetőség” alapján.

A párok egymás iránti kötődésének is erősnek kell lenni ahhoz, hogy együtt maradjanak, és hosszú, boldog párkapcsolatuk legyen, hiszen csakis ez biztosíthat bármilyen kölcsönfelvételnek biztos visszafizetési alapot. A megelőlegezett pénzt hosszú évekre vállalják megfizetni, és a gyerekek megszületésének is forgatókönyv alapján kell megtörténnie azoknál, akik friss házasok. Mindent összehozni úgy, hogy a tervek, és a gyakorlati szerelmi élet, a családkép is stimmeljen, plusz a kölcsön megfizetésének anyagi körülményeit biztosító munkahelyi feltételek is folyamatosan fennálljanak a kezdeti idilli módon, és persze az egészség is rendben legyen, hogy a pénzügyi forrás ne akadjon el, no ez azért igényel némi szerencsét is.

 

Mik a babaváró támogatás igénylési feltételei?

A babaváró támogatás fiatal házasoknak kamatmentes, három gyermek születése esetén pedig a teljes fennálló tartozást elengedi az állam. 

A legfontosabb tudnivalók

 • 10 millió forint kamatmentes kölcsön igényelhető.
 • Szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető.
 • A babaváró kölcsön kamatmentességének a feltétele legalább egy gyermek vállalása öt éven belül.

Kamatmentes támogatás fiatal házasoknak

A Magyar Közlönyben megjelent (pdf) március 12-i kormányrendelet ismertette a babaváró támogatás részleteit. A babaváró program minden olyan házaspár számára biztosít 10 millió forint kamatmentes hitelt, ahol a feleség 18-40 év közötti életkorú. További fontos feltétel a legalább 3 éves, folyamatos TB biztosított jogviszony legalább az egyik házastárs esetében.

 

A babaváró program 2019 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Nem kell elszámolni sem a kincstár, sem a hitelező bank felé.

 

…. és a büntik

A babaváró hitel kamatmentességének feltétele legalább egy gyermek vállalása. Ha nem születik öt éven belül gyermek, az 5 évre vonatkozó kamattámogatást vissza kell fizetni egy összegben – ez akár 2 millió forint is lehet.

A babaváró hitel igénylés feltételei

 

 1. A babaváró hitel 2019. július 1-től 2022. december 31-ig igényelhető a bankoknál.
 2. Kizárólag házaspárok igényelhetik.
 3. A házaspároknak együttes igénylőként kell benyújtaniuk a kérelmet.
 4. Legalább az egyik félnek első házasnak kell lennie, ha a másik fél legalább egy gyermeket nevel – a másik fél lehet elvált.
 5. A feleség 18 és 40 év közötti életkorú – 41. életévének a betöltéséig igényelhetik a babaváró hitelt.
 6. Mindkét házastárs magyarországi lakcímmel rendelkezik.
 7. Az igényléskor az igénylő házastársak közül legalább egyiknek hároméves, folyamatos TB biztosítotti jogviszonya van.
 8. Nem büntetett előéletű egyik házasfél sem.
 9. Nincs a NAV felé köztartozása egyik igénylőnek sem.
 10. Nem szerepel a negatív KHR listán egyik fél sem.
 11. Mindkét igénylő magyar állampolgár (vagy külföldi állampolgárként érvényes tartózkodási joggal rendelkezik).
 12. Nem áll fent olyan “nyilvánvaló körülmény”, amely a gyermekvállalást lehetetlenné teszi. – foglalta össze a bank 360.hu.

 

Babaváró támogatás gyerekek születése után

Ha gyermek születik, akkor már a terhesség 12. hete után felfüggeszti a kincstár a törlesztést, illetve a fennmaradó tartozás egy részét vagy egészét elengedi.

 1. Az első gyermek esetében 3 évre felfüggeszti az állam a törlesztést.
 2. A második gyermek esetén szintén 3 évre szünetelteti az állam a törlesztést, valamint a fennmaradó tőketartozás 30 százalékát is elengedi.
 3. A harmadik gyermek után elengedi az állam a teljes hátralévő tartozást.

A rendelet értelmében gyermeknek számít:

 • a magzat a várandósság 12. hetétől,
 • a közösen örökbefogadott gyermek,
 • az elhalálozott gyermek,
 • a 12 hetesnél idősebb korában elhalálozott magzat.

Az orosz állami propaganda tévén fogják riportban magasztalni az Orbán-kormány családvédelmi akciótervét. 

 

A Pervij Kanal Oroszország egyik legnagyobb kereskedelmi csatornája, amelyben orosz kormánynak 51%-os tulajdonrésze van. Székhelye és műszaki bázisa a Moszkva városában van.

A riportot a A mások élete” című televíziós műsor készíti el, amelyben szeretnék a kormány családpolitikáját hirdetni.

A szóban forgó rész leírása szerint:
“Magyarországon egy anya otthon maradhat a gyermekével a gyermek 3 éves koráig, valamint akár 8 évig is, ha több mint 3 gyermeket nevelnek a családban. Ez azt jelenti, hogy egy anya akár 15 évig is otthon maradhat gyermekeivel. Ezekről az információkról mindenképpen szólni szeretnénk. Szeretnénk feltenni családtámogatási programokkal kapcsolatos kérdéseket is. Hogyan támogatják Magyarországon egy ilyen család építkezését, lakás- vagy autóvásárlását?  Szívesen találkoznánk olyan családdal is, amelyik éppen most építkezik, a közelmúltban lakást vagy autót vásárolt. Érdekes volna számunkra olyan családdal találkozni, ahol az anya nem ment vissza a munkahelyre, hanem otthon maradt a gyermekekkel már több éve.”

A műsor elkészítését egyébként Oroszország Magyarországi Nagykövetsége is támogatja.

Az előzetes becslések alapján a fiatal házasoknak kb. 60 százaléka felel majd meg a jogszabályi feltételeknek és a bankok kockázatkezelési és hitelbírálati követelményeinek. 

A hitelintézetek gyakorlata eltérő lesz majd, ezért a fiatal pároknak hitelfelvétel előtt érdemes több bank kínálatát megvizsgálni. Akiknek van már hitelük, vagy alacsonyabb a jövedelmük, csak kisebb hitelösszegre lehetnek jogosultak majd. 

Visszacseng a múltból: a korábbi Szoc-pol támogatásra vállalt gyerekek negyede sem született meg! Visszatart ez a pár éves adat valakit?


 

JÓ TUDNI:

Ha adósságterheinket akarjuk rendbe szedni, először is el kell indulni, és kérni kell segítséget.

Ilyenkor kell a cselekvő üzemmód, hogy kikutasd, mi a jó irány, de egyéb módszereket is be kell vetned a helyes adatok megszerzéséhez – és persze kell egy kis természetes intelligencia, amivel átlátod az egész képet.

Hogy pontosan hogyan?

A személyes szaktanácsadásunkon mindenre választ adunk. Gondolkodásra is, cselekekvésre is :).

Személyes szaktanácsadás – egy bizonyított, sikert hozó módszer az anyagi körülményeid rendbetételéért. >>

Kattints, jelentkezz! 🙂

Tiszta anyagi helyzetet akarok!>>Katt!

És ami ugyancsak szállítja a helyzet megoldásokat hozzád:

Online szaktanácsadás, mert így sokkal könnyebb, spórolósabb, és gyorsabb:

 

Online adatbekérő űrlap

Töltsd ki, küldd el, és érkezik a segítség! 🙂

Az információ legyen Veled! Andrea – Hitelsakkmatt – 06304845236Mi az az Online ügykezelés?

Egyre többen intézik adóssággondjaikat az interneten keresztül, választva az online ügybeküldés lehetőségét. Az erre alkalmazott űrlapunk segítségével könnyedén, egyértelműen le tudja mindenki írni az ő saját problémás adósság helyzetét, és az űrlap elküdésével befogadjuk ennek átnézését, kiértékelését, díjmentesen. Nagyon rövid, 1-2 munkanapon belül történik minden beküldött ügy kiértékelése, és az elvárható, kijárható végeredmény, megoldás visszajelzése is megtörténik adósok felé. 

Sok magyar él a világ különféle országaiban, így nekik ez egy kényelmes, és üdvözítő megoldási forma. De igénybe veszik a beteg, idős, utazni nem tudó emberek is, vagy azok, akik így megspórolhatják az utazási költségeket. 

Kérdezz meg szakértőt, hogy hogyan lehet kezelni, csökkenteni adósságterheidet! Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

Javaslatunk

Bármilyen, adósságodat, hiteledet érintő változás történik az életedben, például ha látod azt, hogy nehezen fizeted az adósságodat, főleg ha több is van, feltétlenül vedd fel a kapcsolatot hitelszakértővel!  Ha munkahelyed kerül veszélybe, szintén nehéz fizetni bármilyen tartozást, és az egészségügyi problémák is kihatással vannak az aktív, rendszeres törlesztésre.

Hatékony, gyors segítségnyújtást ITT KÉRHETSZ!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

 

   

A Facebook akadályozza a cikkek láthatóságát, ezért arra kérünk, hogy 1 megosztással -a cikk alján találod a “f” megosztás gombot-, segítsd a törekvésünket,

hogy minél több embernek tudjunk segíteni az adósságterhein! Köszönjük!

Ha értesülni akarsz mindig a legfrisebb adósságokkal kapcsolatos információkról, iratkozz fel írásainkra! >IDEKATTINTS!<

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt (06304845236) ->  Kapcsolat

 

Kapcsolódó cikkek

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt […]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így[…]