Banki trükkök I. – Hogyan veszik ki a zsebedből a pénzt?

Hitelkártya trükkök pórul járt adósok elbeszélése alapján

 

Terveim szerint több részes cikket készítek a banki trükkök témáról, mert  bőségesen van ezekből. Ez a cikk a bank részére nagyon jól bevált egyik trükköt írja le.

 

1 db hitelkártyából 2 db lett

 

Egy bizonyos banknál csereberélték a hitelkártya neveket: egyszer volt Mastercard, másszor volt a Tv2+ÉN nevű, Amex, stb. Úgy állították be, hogy pl. valakinek 1 db hitelkártyája volt, ám ahogy cserélgették a neveket, úgy lett az 1-ből 2 db hitelkártya.

A régi kártya 2010. előtti volt: a TV2+ÉN kártya. Volt egy ilyen jóváírási, visszatérítési funkciója is: bizonyos vásárlási limit felett, a vásárlás 1 %-ot jóváírták év végén.

 

Névadás – csere-bere

 

Aztán kitalálták, hogy ez mégsem olyan jó a banknak, és átnevezték, illetve felajánlották az illető ügyfeleknek, hogy az American Express hitelkártyát, vagy a Mastercardot kérhetik a Tv2+Én helyett.

Sokan voltak, akik visszautasították e kedvesnek tűnő ajánlatot, mert azt mondták: ha a jóváírási funkció nem működik a továbbiakban, akkor köszönik szépen, de nem kérik az új hitelkártyát. Az az 1% jóváírás is sokat jelentett számukra, és mivel ez már az új kártyánál nem lesz elérhető, ezért nem akarják azt. 

Így kérve lett a megszüntetés. Többen a bankfiókban, írásban intézték el, lemondtak az új kártyáról, és a megszüntetést pedig kérték a régi kártyájukra. Ezzel az érzéssel, hogy ők megtették amit meg kell, élték tovább a mindennapjaikat.

 

A banki akció

 

Csakhogy a bank rendszere nem pihent: hiába tornyosultak az ügyintézők asztalán a megszüntető, és lemondó nyilatkozatok a hitelkártyás ügyfelektől, a bank mégsem szüntetett meg semmit. Mintha meg sem történtek volna ezek az aláírt ügyfél kérelmek! 

 

Pedig a hitelkártya ügyfelek megtettek mindent

 

Voltak olyan ügyfelek, akik a bankfiókban az ügyintéző előtt töltötték ki az új kártyáról való lemondó nyilatkozatot, voltak, akik bevitték a bankjukba a régi hitelkártyát megsemmisítésre, azaz minden tőlük telhetőt megtettek, egészen pontosan kifejezték abbéli szándékukat, hogy NEM KÉRIK az új hitelkártyát, és KÉRIK a régi kártya megszüntetését.

Ezekből az esetekből aztán kerekedett is elég nagy balhé, hiszen ez a banki visszaélések kategóriájába tartozik. 2012. februárjától már nem volt lehetőség a régi Tv2+Én hitelkártya kiadására, ill. fenntartására, így aki nem kérte sem az új Amex, vagy Mastercardot, akkor hát kérte azt, hogy szüntessék meg az ő addigi hitelkártyáját is.

 

Banki trükk 1.

 

Na most a bank azt csinálta, hogy automatikusan, -mert a banknak megvan az az egyoldalú lehetősége, hogy bármit csinálhat-, miután leadta az illető a régi kártyáját, megsemmisítették, és mivel az érvényessége is lejárt, -hiszen kijött már az új hitelkártya-, a bank mégis úgy kezelte az ő helyzetét, mintha ez az új, másik fajta kártya lenne az övé! 

 

 

Banki trükk 2.

 

Mit sem sejtő ügyfél kifizette a leadott kártya sarát, maradhatott rajta még némi kamat, mert valami kamatot, meg egyéb költséget felszámítottak, tehát arról kellett volna, hogy az engedményezés szóljon. A bankból az ügyfél megkapta írásban, hogy megszűnt a régi kártyája, nem is ez a gond.

A csavar abban rejlik, hogy ezt követően pl. február 28.-án lejárt az érvényessége a kártyának, és februárban még kamatot számítottak fel az előző hónapra az egyenleg után, és ez ott nyitott maradt, X Ft összegben.

Ez nem lett kiegyenlítve, mert a bank közben a bankszámla kivonatokat nem küldtek ki havonta az ügyfeleknek, csak olyan 6-8 hónap elteltével!

Ott, az akárhány összegyűlt költséget, azt abban a hónapban, amikor lejárt a kártya érvényessége, és ügyfél leadta, ezt engedményezhették volna X időn belül, pl. 3 hónap után.

 

Banki trükk 3.

 

De nem ezt tették, hanem úgy tekintették, mintha ezt az újfajta kártyát igényelte volna! És arra, miután az ügyfél nem kérte azt, hogy hitelkeretet tartsanak fenn a számára, tehát ilyen rendelkezést nem adott, ettől függetlenül a bank a korábbi hitelkeretre, pl. 600 ezres keretre számolgatta a kamatokat, késedelmet, egyéb költséget.

Eltelt az idő, és egyszercsak közölték ügyfeleikkel, hogy pl. 88 ezer Ft késedelmi díj gyűlt össze a hitelkártyáján, és még tartozik 600 ezer Ft-tal, amit fel sem vett, nem is kért!

A kártya leadása után várta jóhiszemű ügyfél, hogy kiküldjék a megszüntető papírokat, ehelyett kapott egy tartozáskimutató levelet.

 

Jó, ha tudod

 

Megszívlelendő tanácsunk mindenképpen ez: érdemes viszonylag gyorsan, rövid idő alatt visszafizetni akár hitelkártya tatozásod, akár személyi hiteltartozásod van. Ebben tudsz segítséget kérni, ha azt akarod, hogy kevesebbet kelljen visszafizetni a nyilvántartott, aktuális összegnél.

ITT keress minket!»»KAPCSOLAT««

Ezeknek a hiteltermékeknek van a legmagasabb éves kamata, erre tudják rápakolni a legmagasabb késedelmi kamatokat is, ennek következményeként olyan horribilis dupla kamat fejlődik az adósságon, hogy az még rendszeres törlesztés mellett sem tud csökkenni!

Két írásom is foglalkozik ennek a jelenségnek az okaival, azaz miért nem tudnak csökkenni, miért visszafizethetetlenek a felmondott, eladott tartozások? ITT találod ezeket:

  1. Modernkori adósrabszolgaság, 
  2.  Az uzsorakamat

 

Sokszínű segítség

 

Díjmentes tanácsadás, és sok-sok írott, mondott (videós) anyaggal is segítek mindenkit, aki kilábalást, és jobb élethelyzetet álmodott meg. Keress bátran!

 

Adósságcsapdában élsz? Megértelek!


 

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<


Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? A cikket ITT találod«

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat” menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt […]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így[…]