Banki trükkök I. – Hogyan veszik ki a zsebedből a pénzt?

Hitelkártya trükkök pórul járt adósok elbeszélése alapján

 

Terveim szerint több részes cikket készítek a banki trükkök témáról, mert  bőségesen van ezekből. Ez a cikk a bank részére nagyon jól bevált egyik trükköt írja le.

 

1 db hitelkártyából 2 db lett

 

Egy bizonyos banknál csereberélték a hitelkártya neveket: egyszer volt Mastercard, másszor volt a Tv2+ÉN nevű, Amex, stb. Úgy állították be, hogy pl. valakinek 1 db hitelkártyája volt, ám ahogy cserélgették a neveket, úgy lett az 1-ből 2 db hitelkártya.

A régi kártya 2010. előtti volt: a TV2+ÉN kártya. Volt egy ilyen jóváírási, visszatérítési funkciója is: bizonyos vásárlási limit felett, a vásárlás 1 %-ot jóváírták év végén.

 

Névadás – csere-bere

 

Aztán kitalálták, hogy ez mégsem olyan jó a banknak, és átnevezték, illetve felajánlották az illető ügyfeleknek, hogy az American Express hitelkártyát, vagy a Mastercardot kérhetik a Tv2+Én helyett.

Sokan voltak, akik visszautasították e kedvesnek tűnő ajánlatot, mert azt mondták: ha a jóváírási funkció nem működik a továbbiakban, akkor köszönik szépen, de nem kérik az új hitelkártyát. Az az 1% jóváírás is sokat jelentett számukra, és mivel ez már az új kártyánál nem lesz elérhető, ezért nem akarják azt. 

Így kérve lett a megszüntetés. Többen a bankfiókban, írásban intézték el, lemondtak az új kártyáról, és a megszüntetést pedig kérték a régi kártyájukra. Ezzel az érzéssel, hogy ők megtették amit meg kell, élték tovább a mindennapjaikat.

 

A banki akció

 

Csakhogy a bank rendszere nem pihent: hiába tornyosultak az ügyintézők asztalán a megszüntető, és lemondó nyilatkozatok a hitelkártyás ügyfelektől, a bank mégsem szüntetett meg semmit. Mintha meg sem történtek volna ezek az aláírt ügyfél kérelmek! 

 

Pedig a hitelkártya ügyfelek megtettek mindent

 

Voltak olyan ügyfelek, akik a bankfiókban az ügyintéző előtt töltötték ki az új kártyáról való lemondó nyilatkozatot, voltak, akik bevitték a bankjukba a régi hitelkártyát megsemmisítésre, azaz minden tőlük telhetőt megtettek, egészen pontosan kifejezték abbéli szándékukat, hogy NEM KÉRIK az új hitelkártyát, és KÉRIK a régi kártya megszüntetését.

Ezekből az esetekből aztán kerekedett is elég nagy balhé, hiszen ez a banki visszaélések kategóriájába tartozik. 2012. februárjától már nem volt lehetőség a régi Tv2+Én hitelkártya kiadására, ill. fenntartására, így aki nem kérte sem az új Amex, vagy Mastercardot, akkor hát kérte azt, hogy szüntessék meg az ő addigi hitelkártyáját is.

 

Banki trükk 1.

 

Na most a bank azt csinálta, hogy automatikusan, -mert a banknak megvan az az egyoldalú lehetősége, hogy bármit csinálhat-, miután leadta az illető a régi kártyáját, megsemmisítették, és mivel az érvényessége is lejárt, -hiszen kijött már az új hitelkártya-, a bank mégis úgy kezelte az ő helyzetét, mintha ez az új, másik fajta kártya lenne az övé! 

 

 

Banki trükk 2.

 

Mit sem sejtő ügyfél kifizette a leadott kártya sarát, maradhatott rajta még némi kamat, mert valami kamatot, meg egyéb költséget felszámítottak, tehát arról kellett volna, hogy az engedményezés szóljon. A bankból az ügyfél megkapta írásban, hogy megszűnt a régi kártyája, nem is ez a gond.

A csavar abban rejlik, hogy ezt követően pl. február 28.-án lejárt az érvényessége a kártyának, és februárban még kamatot számítottak fel az előző hónapra az egyenleg után, és ez ott nyitott maradt, X Ft összegben.

Ez nem lett kiegyenlítve, mert a bank közben a bankszámla kivonatokat nem küldtek ki havonta az ügyfeleknek, csak olyan 6-8 hónap elteltével!

Ott, az akárhány összegyűlt költséget, azt abban a hónapban, amikor lejárt a kártya érvényessége, és ügyfél leadta, ezt engedményezhették volna X időn belül, pl. 3 hónap után.

 

Banki trükk 3.

 

De nem ezt tették, hanem úgy tekintették, mintha ezt az újfajta kártyát igényelte volna! És arra, miután az ügyfél nem kérte azt, hogy hitelkeretet tartsanak fenn a számára, tehát ilyen rendelkezést nem adott, ettől függetlenül a bank a korábbi hitelkeretre, pl. 600 ezres keretre számolgatta a kamatokat, késedelmet, egyéb költséget.

Eltelt az idő, és egyszercsak közölték ügyfeleikkel, hogy pl. 88 ezer Ft késedelmi díj gyűlt össze a hitelkártyáján, és még tartozik 600 ezer Ft-tal, amit fel sem vett, nem is kért!

A kártya leadása után várta jóhiszemű ügyfél, hogy kiküldjék a megszüntető papírokat, ehelyett kapott egy tartozáskimutató levelet.

 

Jó, ha tudod

 

Megszívlelendő tanácsunk mindenképpen ez: érdemes viszonylag gyorsan, rövid idő alatt visszafizetni akár hitelkártya tatozásod, akár személyi hiteltartozásod van. Ebben tudsz segítséget kérni, ha azt akarod, hogy kevesebbet kelljen visszafizetni a nyilvántartott, aktuális összegnél.

ITT keress minket!»»KAPCSOLAT««

Ezeknek a hiteltermékeknek van a legmagasabb éves kamata, erre tudják rápakolni a legmagasabb késedelmi kamatokat is, ennek következményeként olyan horribilis dupla kamat fejlődik az adósságon, hogy az még rendszeres törlesztés mellett sem tud csökkenni!

Két írásom is foglalkozik ennek a jelenségnek az okaival, azaz miért nem tudnak csökkenni, miért visszafizethetetlenek a felmondott, eladott tartozások? ITT találod ezeket:

  1. Modernkori adósrabszolgaság, 
  2.  Az uzsorakamat

 

Sokszínű segítség

 

Díjmentes tanácsadás, és sok-sok írott, mondott (videós) anyaggal is segítek mindenkit, aki kilábalást, és jobb élethelyzetet álmodott meg. Keress bátran!

 

Adósságcsapdában élsz? Megértelek!


 

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<


Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? A cikket ITT találod«

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat” menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

30

júl
Devizahitel, végrehajtás

Milyen formákat ölt az adósok kizsákmányolása?

Pénzügyi Káosz, vagy Ko?   A devizahiteles behúzással/csapdával látott napvilágot nagyon körvonalazottan, hogy meddig képes elmenni, milyen határokat tud feszegetni az, ha ezer milliárdok bezsebelése a cél. Ez a korántsem mellékes téma akkoriban, 2013.-2014. táján nagyon új volt még mindenkinek. Még az is szűz terület volt és ezáltal mindenki gyakorlatlan is volt abban, hogy a bankokkal szemben […]

29

júl
árverés, Devizahitel, végrehajtás

A bank téved! – Saját történetem III. rész

A végrehajtás felfüggesztve, lélegzetvételnyi idő, végre!   Ez az írás az én igaz történetem arról, amit a 2 devizahitelemmel átéltem 7 évvel ezelőtt. Minden egyes mozzanatra, és lelki teherre, sérelemre, és nyomásra úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna. III. rész. Ha olvastad devizahiteles történetem I.ésII. részét, akkor elég, ha kicsit visszanyúlok az írásom befejező részéhez, hogy felvegyük az[…]

23

júl
Adósság behajtása, Adósságrendezés

Akkor most tisztázzuk!

Mi történne, ha magadra maradnál egy adósságrendezési folyamatban?   Vannak azok az emberek, akik mindent jobban tudnak. Vannak, akik meghallgatják mások véleményét, de azt teszik, amit saját maguk elképzeltek az adott helyzetben. Mások elfogadják mások véleményét, ha tudják, ők jobban értenek hozzá. Vannak, akik nem gondolkoznak, csakis a mások véleményére alapozva hozzák meg döntéseiket.  Ahány ember, annyiféle[…]

22

júl
Adósságrendezés

Mikkel nem kell számolnod, ha tudatosan adósságrendezel?

Milyen csapdákat kerülhetsz el egy jó döntéssel?   Talán furcsának találhatod, hogy a fordított verziót, a “mi NEM lesz, ha adósságrendezel” megközelítést használom. Bizonyos dolgokat könnyebb úgy behatárolni, hogy nem arról beszélünk, hogy azok milyenek, mi valósulhat meg, ha alkalmazzuk, hanem azt határozzuk meg, hogy milyenek nem, azaz “mi nem fog biztosan történni, ha adósságkezelsz?”   Mivel[…]

16

júl
Behajtó/végrehajtó, végrehajtás

Sokan összekeverik őket – pedig eltérőek a szerepkörök az adósságbehajtásban

Miben mások a behajtók és a végrehajtók?   Azt könnyebb meghatározni, hogy miben nagyon hasonlók: mindkét hivatalos fél a félelemre alapozva kommunikál, ijesztő hangnemben veszi fel a kapcsolatot az adósokkal, s nyugodtan mondhatom, hogy szinte mindenkinek feláll a szőr a hátán, ha velük kerül kapcsolatba saját akarata ellenére és netán együttműködést elérnie. Sajnos bevált gyakorlat lett a[…]

09

júl
adósság, végrehajtás

A megfélemlítés a kenyerük – Hogyan állj ellen?

Miért dolgoznak a követeléskezelők, végrehajtók nagy hatásfokkal?   Elterjedt módszer -pláne manapság-, hogy a bankok, követeléskezelők (akiknek a bankok eladják a tartozásokat), végrehajtók, bíróság, közjegyzők, egy szóval a hivatalos szervek a félelemre alapozva kommunikálnak: Ha be akarnak hajtani egy/több adósságot, Ha el akarnak érni valamit a lehető legrövidebb idő alatt, Ha olyan cselekvésre akarnak rávenni például adósokat,[…]