Az idő PÉNZ! Főképp ha adósságaid vannak, mert…

Sokan örülnek, ha van pár tartozásuk, de a kutya nem szólítja meg ezzel őket… pedig nem kéne!

 

…mármint örülni. Az idő pénz! Már gyerekkoromban is gyakran hallottam ezt különböző foglalkozású felnőttektől, de akkor még nem értettem kristálytisztán, hogy ezt valójában hogy is értik? Holott ennek több oldala van. Az idő pénz:

  • Ha egy üzletember olyan dologra fordít időt, ami nem hoz hasznot számára, 
  • Ha termékeny elfoglaltság helyett látszattevékenységekkel töltjük időnket,
  • Ha időbeosztás nélkül, kapunk ide-oda, és nem utolsó sorban
  • Ha tartozásunk/tartozásaink vannak, és hagyjuk telni az időt.

 

Benjamin Franklin

  1. „Az idő pénz” kifejezés pontos eredetét nehéz meghatározni, annyi bizonyos, hogy Benjamin Franklin tette közismertté Tanács egy ifjú kereskedőnek — egy öregtől (1748) című írásában. Tőle hangzott el intelemként: “Ne feledd, hogy az idő pénz!”
  2. Franklin ifjú kereskedőhöz intézett második „emlékeztetője” a hitellel és annak pénzhez való viszonyával kapcsolatos:

“Ne feledd, hogy a hitel pénz. Ha valaki pénzét a fizetés esedékessége után nálam hagyja, akkor nekem adja a kamatot, vagy legalábbis annyit, amennyit a szóban forgó idő alatt csinálni tudok belőle. Ez jelentős összegre rúg, ha az embernek jó és nagy hitele van…”

3. Franklin harmadik emlékeztetője az ifjú kereskedőhöz:

“Ne feledd, hogy a pénznek szapora nemzőképessége van. A pénz pénzt fiadzhat, ivadékai pedig még többet fiadzhatnak, és így tovább. Öt shilling megforgatva hat, újra megforgatva hét shilling és három penny, s így tovább, amíg száz fonttá nem válik. Minél több van belőle, annál többet termel minden megforgatáskor, miáltal a profit egyre gyorsabban növekszik…”


De az idő mindent megold…

Problémát-problémára halmozó, gondban, bajban, adósságban lévők kedvenc gondolata, utolsó mentsvára az, hogy: “Az idő mindent megold!”

Sokan vallják azt: az idő majd mindent megold! De vajon valóban így van ez? Valóban megnyugtathatjuk lelkünket, és hihetünk ebben?

Hát nem. Igazság szerint az idő nem old meg semmit: a tettek, odafigyelés, cselekedet az, amik változást hoznak. Például itt az ideje tanácsot/segítséget kérni :)>>Kapcsolat.

A gyász feldolgozásánál, ami szinte valamennyiünket már érintett, a szakemberek gyásztevékenységnek hívják azt a lelki folyamatot, ami a gyász feldolgozásának folyamata, azaz a bennünk zajló lelki folyamat. Miután laikusként nem értünk ezekhez a dolgokhoz, hajlamosak vagyunk abban bízni, arra gondolni, hogy: “Az idő majd mindent megold! Idővel minden sokkal jobb lesz!” 

A tettek, a komoly belső munka önmagunkban, hozza meg idővel az enyhülést, a valaki elvesztése felett érzett fájdalom csökkenését amellett, hogy hagyjuk lezajlani magunkban a megrázó eseményhez kapcsolódó folyamatot.

De mi van azokkal a fokozatosan bekövetkező, előre látható dolgokkal, problémákkal?

Például az adósságok elhanyagolásával, hitel-hitelre halmozásával, -elnézést kérek, hiszen senkit eszem ágában sincs megbántani, viszont abban hiszek, hogy a kimondott igazságok előremutatóbbak, mint a mellébeszélés-, és közben annak hajtogatása, hogy “Majd lesz valahogy, az idő majd mindent megold!”.

Nem, az idő semmit nem old meg, adósságtémában meg pláne nem, inkább csak ront rajta, mert az idő csak telik, és a végeredmény az elvárttal szemben, akár katasztrofális is lehet.

Hurrá, nem keresnek a banktól!…

Mialatt várunk, és annak örülünk, hogy a banktól nem keresnek, “Ó már mióta, szerencsére!”, ez idő alatt az érintett pénzintézet javában vastagon kamatoztatja az adott követeléseket.

Tudom, hogy a válság sokakat sodort önhibájukon kívül bajba, de abban is egészen biztos vagyok, hogy nagyon sok, és nagyobb problémát el lehet kerülni megfelelő előrelátással, felismeréssel, cselekvéssel ahelyett, hogy abban bíznánk, hogy bármi is van, majd az idő múlásával minden jobb lehet. 

 

Moratórium 

 

Ha elfogadod a tanácsomat, és azt sem akarod megvárni, hogy a moratóriumok lejártával még nagyobb terhekkel szembesülj, akkor ezt ajánlom:

Az elsődleges az, hogy fejben döntsük el (ne csak érezzünk, tudjunk!), hogy szándékunkban áll javítani a dolgokon. Ez kisebb problémáknál is működik, és csak ez működik.

Tehát, a feladat: először is, tudatosítani magadban, hogy az idő nem a barátunk, csak kamatokkal növeli az amúgy is jelentős adósságot, és az idő főleg nem dolgozik helyettünk.

Ennek értelmében nekünk kell dolgoznunk.  

Elég, ha kezdetnek csak ennyit fogadsz el, és máris irányt vált az agyad, ami hosszú távon a tettek irányát is a megfelelő helyre tereli.

Egy kis olvasni való, hogy lehet úgy is gondolkodni, hogyan segítsd a kilábalásodat a problémákból, ne az elmerülést, – mivel az idő múlása és a fizetési moratórium egyik legkomolyabb mellékhatása: a dolgok elodázása, és az adósságok növelése.


Védd magad!

 

Ezer példa van fentieken túlmenően is, amikor banánhéjon csúsznak el féltett értékeink, mert sokszor a legutolsó pillanatban próbálunk keresgélni. Sok példa van arra, hogy évekig folyik a letiltás, holott az adósság rendezhető volna olyan helyzetre, amikor ez nincs, és visszafizetni is kevesebb összeget kellene.

Ha van tartozásod, azt már felmondták és akár önszántadból részleteket fizetsz benne, akár végrehajtási letiltás folyik ellened, keress megoldást, tudunk segíteni!–»

>KAPCSOLAT<< KATT ide!

 

 

Szeretettel Andrea – Hitelsakkmatt

 

Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? 

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva:Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így […]

26

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

Áremelkedések – Brutális következmények

Ha éppen csak túlélni próbálsz, biztosan rontasz a helyzeten!   Egyes becslések szerint ebben a két évben úgy feltorlódtak az árverésre váró ingatlanok, hogy most közel 30.000 ilyen ház vagy lakás várakozik arra, hogy árverésre bocsássák. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket.  Ha alacsony a becsérték, akkor[…]

29

jún
árverés, végrehajtás

LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!   Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces! Ha alacsony[…]

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor[…]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]