Az ezermilliárdos devizás átverés részletei

Az ezermilliárdos devizás átverés részletei

Amiről eddig senki nem tudott…

 

 

Csak 2018.-ban, 30-40 ezer embert tettek utcára, miután a parlament felfüggesztette a kilakoltatási moratóriumot. A Bankszövetség 2006-ban még melegen ajánlotta a családoknak a devizahitelt. Átverték-e a bankok a devizahitellel az embereket? Szerintem elég egyértelmű…. A Bankszövetség 2006.-ban nagyon melegen ajánlotta az embereknek a devizahiteleket. A bíróságok szintén nem tudnak eligazodni a devizahiteleken, évek óta vitatkoznak rajta. Ha szakemberek nem tudnak kiigazodni, akkor mit várnak az egyszerű emberektől, a hitelfelvevőktől?

Pénzügyileg tájékozatlan embereket használtak ki a bankok. A kormány 2018.-at a családok évének hirdette meg. Balogh Zoltán akkori miniszter még 2017.-ben azt mondta, hogy a korábbiaknál is többet foglalkoznak majd a családokkal…

Azt akkor nem említette Balogh, hogy nem kis részben a családok kilakoltatásával. Kevés durvább látvány van annál, mint hogy családokat kitesznek abból az otthonból, amiért évtizedekig dolgoztak. Pláne, ha józan ésszel felfoghatatlan indokból. Vannak családok, akiknek a felvett összeg 6-szorosát kellett volna visszafizetni, ami természetesen nem sikerült. Jött a végrehajtó, jöttek a rendőrök, ők meg mehettek, amerre akartak.

A szerencsésebbek végül a szülőknél húzták meg magukat. A képviselők döntöttek arról, hogy nincs tovább moratórium, mehetnek a végrehajtók. Egy Fideszes, és egy ellenzéki politikus szájából: “Kilakoltatják a devizahiteleseket, nem parancsoltak megálljt a végrehajtónak, így több ezren kerülnek újra utcára.”

“Ebben a kérdésben úgy gondolom, hogy elmentünk a falig. Több száz család életét, otthonát mentettük meg. Másként lehetne még jobb, a jelen körülmények között, elmentünk a falig.” Sorozatban lakoltatják majd ki az embereket, aminek nem látszik a vége.

 

Még van minimum 150 ezer család, akiket utcára akarnak rakni! Igazi csaták dúlnak!

 

Ez még közel sem a vége a folyamatnak. Szívszorító képkockákat láthatunk az erőszakos kilakoltatás kapcsán. A rendőrség feszítővasat tol az ajtórésbe, amit a benti lakók mankóval próbálnak visszatolni, sikertelenül. Ekkor a rendőrök gázspayt fújnak a lakásba, és behatolnak. A bentiek az ablakok kitörésével próbálnak friss levegőhöz jutni, és miután a rendőrök behatoltak, a csata lassan végetér.

De van ilyan kilakoltatás is: előállítják a lakókat, fogdába viszik, majd elengedik őket. Duplán nehéz idők jönnek a lakásukat elveszítőkre, hiszen a Parlament nem csak a kilakoltatást szavazta meg, hanem azt is, hogy tilos az utcán élni. Ha odamegy a karhatalom, hogy hagyják el a lakók az otthonukat, akkor ebben az esetben bűncselekmény elkövetésére buzdítják az embereket, hiszen az utcára kerülnek, így megsértik a tilos az utcán élni törvényt is. 

A kör bezárult. Kivéve persze, ha van pénzük albérletre, vagy pl. garázs bérlésére, ahol nincs sem wc, sem fürdőszoba. Vannak olyan helyek, ahol 4-en élnek ilyen körülmények között. S az embermek, akinek minden mindegy, veszélyessé válhat. Érdekes a hozzáállás a többi ember részéről, a devizásokhoz: “Mintha nem lett volna minden leírva, amit elolvashattak volna azok, akik ilyen devizahitelt akartak felvenni.”

 

A reklámok is a devizahiteleket kántálták

 

A reklámok is arról szóltak, hogy cseréljék le az emberek a forinthiteleiket devizahitelekre.

A Bankszövetség reagálása a nehéz helyzetre: “A devizahitelezés korszaka, a bankok, a kormányzat, és az adósok közös áldozatvállalásával lezárult. A nehéz helyzetbe kerülő hitelintézetekkel együttműködő hitelesek számára a morálisan és szociálisan szükséges számos alapmegoldás az elmúlt időszakban elérhető volt, és elérhető ma is.

A bankok, és a követeléskezelők is mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az ügyfelek, és a bank számára is megfelelő az ügyfelek adósságterheit rendező megoldás szülessen ezekben az ügyekben. A kilakoltatás egy több évtizedes megoldáskeresési folyamat sikertelenségét jelzi. A kilakoltatások mintegy 90 %-a nem bankok által kezdeményezett intézkedés. Akik felveszik a követeléskezelőkkel a kapcsolatot, azok túlnyomó része megoldásra tudnak jutni.” A Bankszövetség tehát a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet, pedig így sem voltak korrektek az ügyfeleikkel.

Kíváncsi vagy, mi történt a környező országokban a devizahitelekkel, és az adósokkal? Tvrutko ezt is kiderítette: ha kitekintünk északra, azt látjuk, hogy Lengyelországban még időben megfogták a devizahitelek kifutását. Szlovákiában pedig soha nem volt népszerű, vagy elterjedt ez a termék. Vannak, akik ismerték a devizahitelt, de tömeges, ebben a témában történt pereskedések egyáltalán nem voltak. 

 

Mi a helyzet délen?

 

Déli szomszédainknál ahány ház, annyi szokás. Szerbiában érdekvédelmi egyesületbe tömörültek, a szerb Nemzeti Bank egy ajánlást fogalmazott meg. Ment a trükközés ezerrel. Bosznia-Hercegovinában viszonylag hamar rögzítették a Bosnyák Márka árfolyamát a Svájci Frankhoz képest, ami sok embert mentett meg. Egy zágrábi bírót kiemeltek, aki sok devizást mentett meg. Filmet forgattak egyébként a magyar devizásokról, és ebben a filmben mi voltunk az elrettentő példa.

Egy híd alatt egy bebukott devizás lakik. A lakó nem volt otthon, benézhettek a vackába. Nem tűzi a nap, esőtől, széltől védett. Vannak itt raklapok, és néhány szivacs. Ő az az ember, aki már mindenét elveszített: otthonát, családját, az emberek szeretetét. Vannak olyan adósok, akik még reménykednek.

 

Többszörös összegek a felvett devizakölcsönök után

 

“Kaptam 33 millió Ft-ot, visszafizettem 29 millió Ft-ot, és a pénzügyi intézet most követel 47 millió Ft tőketartozást. Elvileg 5 millióval tartozna, de ez mit sem számít a banknak.” Az adós egyik perből a másikba megy, semmi nem változik, érdemi döntés nem születik, és az adóssága meg egyre csak nő. Előbb-utóbb hozzá is megérkezik a végrehajtó a rendőrökkel. És a 47 milliós tartozásra a pénzintézet, 60 millió Ft kamatot követel!!! Ez felfoghatatlan, nincsenek rá szavak.

A tartozások nincsenek letudva a vagyon elvesztésével. A híd alá költözés után is havonta vonják el az adós pénzét, aki már a felvett összeg sokszorosát visszafizette. 

 

A folytatáshoz kattints ide! >>

 

 


A továbbiakban pedig szükség van egy papírra ahhoz, hogy bizonyítani tudd, miért nem tartozol, vagy azt, hogy mennyit fizettél már vissza, és mennyivel tartozhatsz még a banknak? Olvasd el lejjebb, miről van szó!


Kell egy szakértői számítás!

Ugyanis most, hogy elkészült ez az állásfoglalás, hozzáláthatunk ennek iránymutatásai alapján a megfelelő visszajáró összeg meghatározásához. Ez pedig akként történik, hogy szakértőnk ezt kiszámolja a megfelelő képlet alkalmazásával. Feltétlenül szükség van erre mindenkinek, hiszen ez fogja adni annak az alapját, miszerint majd érvényesítheti bárki a követelését a bankjával szemben!

Ennek elkészítésében segítségünkre lesz szakértőnk, aki piaci szakértői ár alatt(!) vállalja mindazok számára a hivatalos összeg kiszámítását, akik a Hitelsakkmatton keresztül fordulnak számítási segítségért! 

KÉREM A SZÁMÍTÁST! <<Idekattintva küldheted el erre vonatkozó felkérésedet, telefonszám megadásával, hogy visszahívhassunk az ehhez szükséges részletek megbeszélése érdekében. 

Szükség van a számításhoz az alábbiakra:

 • Elszámolás -a bank részéről;
 • Befizetésekről kimutatás;
 • Szerződés. 

Mindenkinek világos képet fog adni ez a hivatalos szakértői számítás arról, hogyan is áll most a tartozásában a bankjával szemben. Egy kártérítési per kapcsán, illetve egy pernyertesség esetén a bíróság ezt a hivatalos szakértői számítást fogja alapul venni.

Mindenkinek ajánljuk ennek elkészíttetését, nálunk a legolcsóbban, és leggyorsabban. 

 

VÁLLALJUK a szakértői számítás kapcsán:

 • A Kúriai állásfoglalás iránymutatása alapján, a pontos megadott képlet alapján történő számítást;
 • Annak a fogyasztónak is vállaljuk a tartozásának kiszámítását, aki nem tudja, milyen összegű befizetései voltak a bankja/követeléskezelő felé;
 • Akik jelenleg aktívan, és rendszeresen fizetik ma is a tartozásukat;
 • Akik ellen végrehajtás indult már az ügyben;
 • Akiknek felmondta a bank a szerződését.

Azaz bárkinek, aki egykori devizahitellel rendelkezik! A már meglévő ügyfelek számára is fontos lépés, ITT KÉRHETI AZ, AKI MÁR ÜGYFELÜNK! >> KÉREM A SZÁMÍTÁST!


Bajba kerültem az adósságommal, újabb kölcsönt szeretnék… Biztos??!
Rengeteg hívást kapok ezzel az óhajjal, mert az emberek nagy többsége ebben látja helyzetének megoldását. Holott ezzel, azaz az újabb kölcsönnel csak még mélyebbre ássa magát a fogyasztó. Tudniillik:
 1. Lesz újra egy induló hitel, amit fizetnie kell x éven át, tehát egyrészt hosszabb ideig, mint a korábbi adósságát fizette volna, másrészt
 2. Ha valaki újabb hitellel rendezné a meglévő, már félresiklott adósságát, lehetetlen a csökkentés, azaz mindenképpen a felvett összeget kell megfizetni, szemben az adósságrendezéssel, ahol első lépésként az adósságot eleve csökkentjük, majd újra csökkentjük, mert a jövőben kamatait is elengedtetjük! 
De adósságrendezéssel
Ha viszont a meglévő, bajba került hitelt tisztázzuk le, hozzuk helyre, akkor annak mindenképpen a korábbi verziónál látványosabb előnyei vannak:
 1. Kevesebb tartozást kell visszafizetni, mert az összeg csökkenthető;
 2. Kevesebb lesz az össztartozás több éven át tartó visszafizetésnél is, mert a kamatokat is el lehet töröltetni;
 3. Biztosan fogyó tartozást fogunk fizetni, amit a fogyasztó anyagi körülményeihez igazítunk, és ami bármennyi havi befizetés hatására is mindig csak csökken, és sohasem emelkedik, így biztosítva van a stabil visszafizetés is. 

 

ÖSSZEGZÉS – újabb hitel, vagy a “félresiklott” tartozást rendezve?

 

Hogyan gondolkodhatunk a legokosabban? Mivel egy újabb hitellel csak még több kamatot, és hosszú visszafizetést veszünk a nyakunkba, egy bizonytalan jövőt vállalva, addig a bedőlt adósságot kezelve: kevesebb adósságot kell visszafizetnünk, nem kell a kamatokat megfizetni, és a saját anyagi helyzetünkhöz igazított törlesztéssel biztosítottuk a stabil visszafizetést is. 🙂

JÓ TUDNI:

Az adósságterhek rendbetétele, könnyítése csakis rajtunk múlik, a szakmaiságunkon, és a tapasztalatunkon.

Ha  Te is hiszel a bizonyított módszerekben, amik folyamatosan hozzák az eredményeket, többet érsz el, ha adósságrendezésben kérsz segítséget, mint ha vársz egy elvi, tőled teljesen függetlenül működő nagyhatalmak iránymutatásaira. Attól még a Te terheid nem fognak csökkenni. Mi viszont tudunk segíteni abban, hogy kevesebbet kelljen visszafizetni, és azt is kamatok nélkül.

Ha adósságterheinket akarjuk rendbe szedni, először is el kell indulni, és kérni kell segítséget.

Ilyenkor kell a cselekvő üzemmód, hogy kikutasd, mi a jó irány, de egyéb módszereket is be kell vetned a helyes adatok megszerzéséhez – és persze kell egy kis természetes intelligencia, amivel átlátod az egész képet.

Hogy pontosan hogyan?

A személyes szaktanácsadásunkon mindenre választ adunk. Gondolkodásra is, cselekekvésre is :).

Személyes szaktanácsadás – egy bizonyított, sikert hozó módszer az anyagi körülményeid rendbetételéért. >>

Kattints, jelentkezz! 🙂

Tiszta anyagi helyzetet akarok!>>Katt!

És ami ugyancsak szállítja a helyzet megoldásokat hozzád:

Online szaktanácsadás, mert így sokkal könnyebb, spórolósabb, és gyorsabb:

 

Online adatbekérő űrlap

Töltsd ki, küldd el, és érkezik a segítség! 🙂

Az információ legyen Veled! Andrea – Hitelsakkmatt – 06304845236Mi az az Online ügykezelés?

Egyre többen intézik adóssággondjaikat az interneten keresztül, választva az online ügybeküldés lehetőségét. Az erre alkalmazott űrlapunk segítségével könnyedén, egyértelműen le tudja mindenki írni az ő saját problémás adósság helyzetét, és az űrlap elküdésével befogadjuk ennek átnézését, kiértékelését, díjmentesen. Nagyon rövid, 1-2 munkanapon belül történik minden beküldött ügy kiértékelése, és az elvárható, kijárható végeredmény, megoldás visszajelzése is megtörténik adósok felé. 

Sok magyar él a világ különféle országaiban, így nekik ez egy kényelmes, és üdvözítő megoldási forma. De igénybe veszik a beteg, idős, utazni nem tudó emberek is, vagy azok, akik így megspórolhatják az utazási költségeket. 

Kérdezz meg szakértőt, hogy hogyan lehet kezelni, csökkenteni adósságterheidet! Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

Javaslatunk

Bármilyen, adósságodat, hiteledet érintő változás történik az életedben, például ha látod azt, hogy nehezen fizeted az adósságodat, főleg ha több is van, feltétlenül vedd fel a kapcsolatot hitelszakértővel!  Ha munkahelyed kerül veszélybe, szintén nehéz fizetni bármilyen tartozást, és az egészségügyi problémák is kihatással vannak az aktív, rendszeres törlesztésre.

Hatékony, gyors segítségnyújtást ITT KÉRHETSZ!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

 

   

A Facebook akadályozza a cikkek láthatóságát, ezért arra kérünk, hogy 1 megosztással -a cikk alján találod a “f” megosztás gombot-, segítsd a törekvésünket,

hogy minél több embernek tudjunk segíteni az adósságterhein! Köszönjük!

Ha értesülni akarsz mindig a legfrisebb adósságokkal kapcsolatos információkról, iratkozz fel írásainkra! >IDEKATTINTS!<

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt (06304845236) ->  Kapcsolat

 

Kapcsolódó cikkek

20

okt
Elévült!, Moratórium

Vigyázat! Kikukázzák az ELÉVÜLT tartozásokat

A moratórium egyértelmű következménye többek között a rengeteg ELÉVÜLT tartozás   Az már más kérdés, hogy felismeri-e valaki, hogy az a követelés, amivel megkeresték telefonon, levélben, az már nem jelent veszélyt sem anyagi, sem egyéb más szempontból. A moratórium ide s tova már 2,5 éve tart rendületlenül, védelmet adva egy csomó hitelszerződés rendszeres törlesztésére. Ez viszont, a […]

01

okt
Bank, Moratórium

Az egyiket január végéig, a másikat nyárig tolták ki…

A halogatás pénzügyi tartozás szempontjából most jó, vagy rossz?   Megint lehet fellélegezni, újabb jó pár hónap nyugi jön. Úgy néz ki, hogy a veszélyhelyzet további meghosszabbításra fog kerülni egészen 2022. január 1. napjáig. Ez azért fontos a végrehajtás alatt lévőknek, mert több dolog is a veszélyhelyzethez van igazítva. Az egyik ilyen a kilakoltatási moratórium. Ez most[…]

24

szept
Bank, Behajtó/végrehajtó

Ezért tanulj meg bank, faktor cég és végrehajtó nyelven!

De mi van a színfalak mögött? Oszd el kettővel, de legalábbis láss a hivatali kommunikáció mögé, ha vannak tartozásaid   “Bízz azokban, akik az igazságot keresik, és kételkedj azokban, akik már megtalálták!”   Dr. Ranschburgh Jenő, általam oly nagyra tartott gyermek pszicológus szakember szavai, aki sajnos már nincs közöttünk. De hogy kerül ide az ő neve? Mert[…]

22

szept
Adósságterhek, Behajtó/végrehajtó

Dr. Marczingós László – C-932/2019 EUB ítélet

Egy sajtótájékoztatón a tegnapi Európai Bírósági ítélet elemzése szerint…   Először a Demokratikus Koalíció képviselője szólalt meg, felsorakoztatva azokat az elképzeléseiket, amiket a megválasztásuk esetén életbe léptetnének: “10 éve annak, hogy a Fidesz meghozott törvényeivel lényegében a magyar családok és emberek tönkretétele mellett tette le a voksát. A Fidesz egy bűnös árfolyampolitikával ellehetetlenítette ezeket a szerződéseket, a családokat. […]

15

szept
Kamat, Moratórium

Hitelmoratórium – Ki maradjon a rendszerben, kinek káros maradni?

Van, akiknek már kifejezetten anyagi ráfizetés a moratórium   Szakértők szólaltak meg a témában, és számokkal is alátámasztották azt a helyzetet, kiknek éri meg, és kiknek már kifejezetten káros anyagilag, ha marad a moratórium rendszerében. A maradási, kikerülési szándékot mindenki 2021. 10. 31.-ig tudja jelezni a saját bankja felé.   Példa: egy személyi hitel tartozás moratórium alatt,[…]

07

szept
Kamat, végrehajtás

Win-win helyzet – Adunk és kapunk, ám értékben sokkal többet!

Végrehajtás alatti követelések – Ajánlat adás feltételei kötöttek, de megéri!   Mi adunk és kapunk is. De sokkal többet kapunk, értékesebbet, mint amit mi adunk a másik félnek.    De ne szaladjunk előre, mert látnunk kell az  win-win helyzetig elvezető út állomásait is.   Az adunk-kapunk folyamat gyakorlata Sokszor írtam arról, hogy egy adott felmondott követelés rendbetétele[…]