Az ezermilliárdos devizás átverés részletei – 2. rész

Az ezermilliárdos devizás átverés részletei – folytatás

Devizahitelesek kálváriája

Amiről eddig senki nem tudott…

 

Többszörös összegek a felvett devizakölcsönök után

 

Egy példán keresztül érzékelheted azt a kapzsiságot, és bűnt, amit a pénzintézetek az adósokkal szemben elkövettek a devizahitelek kapcsán: “Kaptam 33 millió Ft-ot, visszafizettem 29 millió Ft-ot, és a pénzügyi intézet most követel 47 millió Ft tőketartozást.” Elvileg 5 millióval tartozna, de ez mit sem számít a banknak. Az adós egyik perből a másikba megy, semmi nem változik, érdemi döntés nem születik, és az adóssága meg egyre csak nő. Előbb-utóbb hozzá is megérkezik a végrehajtó a rendőrökkel. És a 47 milliós tartozásra a pénzintézet, 60 millió Ft kamatot követel!!! Ez felfoghatatlan, nincsenek rá szavak.

A tartozások nincsenek letudva a vagyon elvesztésével. A híd alá költözés után is havonta vonják el az adós pénzét, aki már a felvett összeg sokszorosát visszafizette. 

 

Egy sorson keresztül átélhető, milyen az, mikor valaki mindent elveszít

 

Az elbukott ingatlan után még élete végéig a fizetéséből vonják a tartozásra a részleteket. A göröngyös devizás út megmászhatatlan, amit senki nem érdemel meg. Ezek az információk azoknak adnak új infókat, akik saját maguk nem devizások, de elítélik a deviza adósokat. Ezen keresztül talán jobban megértik, hogy milyen elképesztő csapdába került oly sok család, és ebből miért nem tudnak csak úgy kiszabadulni…

 

Ha a követeléskezelő nem ért az adósságkezeléshez

 

Mi történik akkor, ha a bank olyan követeléskezelőnek adja el az adós tartozását, akik nem értenek megfelelőképpen a helyzethet? Feljebbviteli bíróság: bármennyit leemelhetnek a számládról, bárhogyan packázhatnak veled, bármit megengedhetnek maguknak. Ha fizettél, akkor sem szállnak le rólad, további pénzeket követelnek tőled. Az alábbi történetet nem hinném el, ha nem én írnék róla:

 

Meghökkentő történet

 

2 kisgyerekkel lakoltattak ki egy családot, aki 5 millió Ft-ot vett fel, és most 30 milliónál is több a követelés! 2 pénzintézet is behajtaná a követelést, holott csupán 1 banktól kérték a kölcsönt. 6-szorosára duzzadt az adósság? Elképesztő! Az utcán rengetegen gyűltek össze, hogy a család mellett álljanak. Országosan 900 ezer végrehajtás zajlik, azaz minden 10. embernek volt afférja végrehajtóval.

A történet főszereplője Attila. Mi történt? Egy 7 milliós devizahitellel kezdődik a történet. Elérkezett a végtörlesztés ideje, ahol az addig kifizetett 7 millió felül további 8 millióval tudtak volna kiszállni. Így tartunk 15 milliónál. Viszont végtörlesztésként nem fogadták el ezt az összeget, ezért további 8 milliót követeltek a végrehajtók. Így jutunk el a 23 millióig. További 1,5 millió ment el a különböző intézkedésekre. 

Ez tehát szintén ment a végrehajtóhoz. Majd az utolsó részlet kifizetése után újabb 200 ezres kifizetést kellett vállalniuk. Majd mindezeken felül, amikor már gyakorlatilag semmivel nem tartozik Attila, még van egy 16 milliós jelzálog a lakásán. Tehát az elejétől: Attila végtörleszteni akart, erről írásos bizonyítéka is van. A bank be is fogadta a kérelmet, majd mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül kiderült, hogy a 7 milliós végtörlesztést a bank csak előtörlesztésként fogadta be, és kapásból le is vont 1 millió Ft-ot, a jövőbeni esetleges költségekre.

A közjegyzői eljárási díj: 323 e Ft, és végrehajtási ktsg előleg: 246 ezer Ft. 8 milliós adósságról beszélünk. Mindennel együtt ez 600 e Ft-os költség, de a bank mégis 1 millió Ft-ot vont le tőlük. Később a bank egy ügyvédi irodán keresztül felszólította Attilát, hogy kérjen a fennmaradó összegre részletfizetést. A bank viszont nem hogy nem fogadta el a részletfizetésre irányuló kérelmet, de egyúttal végrehajtást is indított ellene. 

Elidegenítési tilalom került Attiláék összes vagyonára, és az autót is kivonatták a forgalomból. A vagyon közel tíszerese az adósságnak. Több alkalommal vettek le mindent a bankszámlájukról. Végül kötött a bankkal egy részletfizetési megállapodást. Majd további 200 ezres kiadásra kötelezték. Már 15 kifizetett milliónál jár Attila. Kifizetett minden olyan tartozást, amivel a banknak tartozott.

Aztán egy elbeszélés végett egy végrehajtó ismét inkasszózta 8 millióra a bankszámláját. Majd jött a Momentum követeléskezelő, mondván, hogy befizetései nem látszanak, mert hiába fizetett Attila ki minden tartozását a végrehajtó felé, az nem továbbította az értintett követeléskezelő felé, ezért még mindig ugyanannyival tartozott, mint korábban. A céghez elkísérte a Tv stáb is. Szerette volna kikérni a törlési dokumentumokat, de ezt nem tették lehetővé. Tehát Attila hiába szeretné eladni az ingatlanát, nem tehetné meg, mert a bank követelése még rajta szerepel a tulajdoni lapon.

Attilát felhívták másnap, és ígéretet kapott arra, hogy 1 nap múlva megkapja a törlési dokumentumokat. A végrehajtó a sok-sok hónappal korábban megkapott adósság befizetéseket csak hónapok múlva utalta át a Momentumnak.

 

A végrehajtók bárkivel bármit megtehetnek következmények nélkül

 

Mindenki nagyon vigyázzon, hogy mit tesz, milyen papírok birtokába kerül, és mennyire követeli meg a törlés kiadását. Mindenesetre arra buzdítunk, hogy mindenről legyen papírod, akkor is ha Te magad nem látod értelmét. Mindenről legyen kézzel fogható bizonyítékod, mert a fenti történet is ékes példája annak, hogy bármit bármikor, még adósság visszafizetés ellenére is megtehetnek.


A továbbiakban pedig szükség van egy papírra ahhoz, hogy bizonyítani tudd, miért nem tartozol, vagy azt, hogy mennyit fizettél már vissza, és mennyivel tartozhatsz még a banknak? Olvasd el lejjebb, miről van szó!


Kell egy szakértői számítás!

Ugyanis most, hogy elkészült ez az állásfoglalás, hozzáláthatunk ennek iránymutatásai alapján a megfelelő visszajáró összeg meghatározásához. Ez pedig akként történik, hogy szakértőnk ezt kiszámolja a megfelelő képlet alkalmazásával. Feltétlenül szükség van erre mindenkinek, hiszen ez fogja adni annak az alapját, miszerint majd érvényesítheti bárki a követelését a bankjával szemben!

Ennek elkészítésében segítségünkre lesz szakértőnk, aki piaci szakértői ár alatt(!) vállalja mindazok számára a hivatalos összeg kiszámítását, akik a Hitelsakkmatton keresztül fordulnak számítási segítségért! 

KÉREM A SZÁMÍTÁST! <<Idekattintva küldheted el erre vonatkozó felkérésedet, telefonszám megadásával, hogy visszahívhassunk az ehhez szükséges részletek megbeszélése érdekében. 

Szükség van a számításhoz az alábbiakra:

 • Elszámolás -a bank részéről;
 • Befizetésekről kimutatás;
 • Szerződés. 

Mindenkinek világos képet fog adni ez a hivatalos szakértői számítás arról, hogyan is áll most a tartozásában a bankjával szemben. Egy kártérítési per kapcsán, illetve egy pernyertesség esetén a bíróság ezt a hivatalos szakértői számítást fogja alapul venni.

Mindenkinek ajánljuk ennek elkészíttetését, nálunk a legolcsóbban, és leggyorsabban. 

 

VÁLLALJUK a szakértői számítás kapcsán:

 • A Kúriai állásfoglalás iránymutatása alapján, a pontos megadott képlet alapján történő számítást;
 • Annak a fogyasztónak is vállaljuk a tartozásának kiszámítását, aki nem tudja, milyen összegű befizetései voltak a bankja/követeléskezelő felé;
 • Akik jelenleg aktívan, és rendszeresen fizetik ma is a tartozásukat;
 • Akik ellen végrehajtás indult már az ügyben;
 • Akiknek felmondta a bank a szerződését.

Azaz bárkinek, aki egykori devizahitellel rendelkezik! A már meglévő ügyfelek számára is fontos lépés, ITT KÉRHETI AZ, AKI MÁR ÜGYFELÜNK! >> KÉREM A SZÁMÍTÁST!


Bajba kerültem az adósságommal, újabb kölcsönt szeretnék… Biztos??!
Rengeteg hívást kapok ezzel az óhajjal, mert az emberek nagy többsége ebben látja helyzetének megoldását. Holott ezzel, azaz az újabb kölcsönnel csak még mélyebbre ássa magát a fogyasztó. Tudniillik:
 1. Lesz újra egy induló hitel, amit fizetnie kell x éven át, tehát egyrészt hosszabb ideig, mint a korábbi adósságát fizette volna, másrészt
 2. Ha valaki újabb hitellel rendezné a meglévő, már félresiklott adósságát, lehetetlen a csökkentés, azaz mindenképpen a felvett összeget kell megfizetni, szemben az adósságrendezéssel, ahol első lépésként az adósságot eleve csökkentjük, majd újra csökkentjük, mert a jövőben kamatait is elengedtetjük! 
De adósságrendezéssel
Ha viszont a meglévő, bajba került hitelt tisztázzuk le, hozzuk helyre, akkor annak mindenképpen a korábbi verziónál látványosabb előnyei vannak:
 1. Kevesebb tartozást kell visszafizetni, mert az összeg csökkenthető;
 2. Kevesebb lesz az össztartozás több éven át tartó visszafizetésnél is, mert a kamatokat is el lehet töröltetni;
 3. Biztosan fogyó tartozást fogunk fizetni, amit a fogyasztó anyagi körülményeihez igazítunk, és ami bármennyi havi befizetés hatására is mindig csak csökken, és sohasem emelkedik, így biztosítva van a stabil visszafizetés is. 

 

ÖSSZEGZÉS – újabb hitel, vagy a “félresiklott” tartozást rendezve?

 

Hogyan gondolkodhatunk a legokosabban? Mivel egy újabb hitellel csak még több kamatot, és hosszú visszafizetést veszünk a nyakunkba, egy bizonytalan jövőt vállalva, addig a bedőlt adósságot kezelve: kevesebb adósságot kell visszafizetnünk, nem kell a kamatokat megfizetni, és a saját anyagi helyzetünkhöz igazított törlesztéssel biztosítottuk a stabil visszafizetést is. 🙂

JÓ TUDNI:

Az adósságterhek rendbetétele, könnyítése csakis rajtunk múlik, a szakmaiságunkon, és a tapasztalatunkon.

Ha  Te is hiszel a bizonyított módszerekben, amik folyamatosan hozzák az eredményeket, többet érsz el, ha adósságrendezésben kérsz segítséget, mint ha vársz egy elvi, tőled teljesen függetlenül működő nagyhatalmak iránymutatásaira. Attól még a Te terheid nem fognak csökkenni. Mi viszont tudunk segíteni abban, hogy kevesebbet kelljen visszafizetni, és azt is kamatok nélkül.

Ha adósságterheinket akarjuk rendbe szedni, először is el kell indulni, és kérni kell segítséget.

Ilyenkor kell a cselekvő üzemmód, hogy kikutasd, mi a jó irány, de egyéb módszereket is be kell vetned a helyes adatok megszerzéséhez – és persze kell egy kis természetes intelligencia, amivel átlátod az egész képet.

Hogy pontosan hogyan?

A személyes szaktanácsadásunkon mindenre választ adunk. Gondolkodásra is, cselekekvésre is :).

Személyes szaktanácsadás – egy bizonyított, sikert hozó módszer az anyagi körülményeid rendbetételéért. >>

Kattints, jelentkezz! 🙂

Tiszta anyagi helyzetet akarok!>>Katt!

És ami ugyancsak szállítja a helyzet megoldásokat hozzád:

Online szaktanácsadás, mert így sokkal könnyebb, spórolósabb, és gyorsabb:

 

Online adatbekérő űrlap

Töltsd ki, küldd el, és érkezik a segítség! 🙂

Az információ legyen Veled! Andrea – Hitelsakkmatt – 06304845236Mi az az Online ügykezelés?

Egyre többen intézik adóssággondjaikat az interneten keresztül, választva az online ügybeküldés lehetőségét. Az erre alkalmazott űrlapunk segítségével könnyedén, egyértelműen le tudja mindenki írni az ő saját problémás adósság helyzetét, és az űrlap elküdésével befogadjuk ennek átnézését, kiértékelését, díjmentesen. Nagyon rövid, 1-2 munkanapon belül történik minden beküldött ügy kiértékelése, és az elvárható, kijárható végeredmény, megoldás visszajelzése is megtörténik adósok felé. 

Sok magyar él a világ különféle országaiban, így nekik ez egy kényelmes, és üdvözítő megoldási forma. De igénybe veszik a beteg, idős, utazni nem tudó emberek is, vagy azok, akik így megspórolhatják az utazási költségeket. 

Kérdezz meg szakértőt, hogy hogyan lehet kezelni, csökkenteni adósságterheidet! Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

Javaslatunk

Bármilyen, adósságodat, hiteledet érintő változás történik az életedben, például ha látod azt, hogy nehezen fizeted az adósságodat, főleg ha több is van, feltétlenül vedd fel a kapcsolatot hitelszakértővel!  Ha munkahelyed kerül veszélybe, szintén nehéz fizetni bármilyen tartozást, és az egészségügyi problémák is kihatással vannak az aktív, rendszeres törlesztésre.

Hatékony, gyors segítségnyújtást ITT KÉRHETSZ!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

 

   

A Facebook akadályozza a cikkek láthatóságát, ezért arra kérünk, hogy 1 megosztással -a cikk alján találod a “f” megosztás gombot-, segítsd a törekvésünket,

hogy minél több embernek tudjunk segíteni az adósságterhein! Köszönjük!

Ha értesülni akarsz mindig a legfrisebb adósságokkal kapcsolatos információkról, iratkozz fel írásainkra! >IDEKATTINTS!<

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt (06304845236) ->  Kapcsolat

 

Kapcsolódó cikkek

30

nov
d

A Zalai Hírlap BOTRÁNY

A besúgó korszaknak még nincs vége…   Ezt nem hagyhattam szó nélkül, megígértem nekik, hogy lerántom a leplet, és híressé teszem őket a Neten. Eljött az ideje! Egy felháborító, aljas történetet osztok meg veletek, és mindenkit arra kérek, hogy OSSZA TOVÁBB, tudja meg minél több ember, mi folyik itt egymás között! Tudjon mindenki védekezni az árulás, rosszindulat […]

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt[…]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]