Az ezermilliárdos devizás átverés részletei – 2. rész

Az ezermilliárdos devizás átverés részletei – folytatás

Devizahitelesek kálváriája

Amiről eddig senki nem tudott…

 

Többszörös összegek a felvett devizakölcsönök után

 

Egy példán keresztül érzékelheted azt a kapzsiságot, és bűnt, amit a pénzintézetek az adósokkal szemben elkövettek a devizahitelek kapcsán: “Kaptam 33 millió Ft-ot, visszafizettem 29 millió Ft-ot, és a pénzügyi intézet most követel 47 millió Ft tőketartozást.” Elvileg 5 millióval tartozna, de ez mit sem számít a banknak. Az adós egyik perből a másikba megy, semmi nem változik, érdemi döntés nem születik, és az adóssága meg egyre csak nő. Előbb-utóbb hozzá is megérkezik a végrehajtó a rendőrökkel. És a 47 milliós tartozásra a pénzintézet, 60 millió Ft kamatot követel!!! Ez felfoghatatlan, nincsenek rá szavak.

A tartozások nincsenek letudva a vagyon elvesztésével. A híd alá költözés után is havonta vonják el az adós pénzét, aki már a felvett összeg sokszorosát visszafizette. 

 

Egy sorson keresztül átélhető, milyen az, mikor valaki mindent elveszít

 

Az elbukott ingatlan után még élete végéig a fizetéséből vonják a tartozásra a részleteket. A göröngyös devizás út megmászhatatlan, amit senki nem érdemel meg. Ezek az információk azoknak adnak új infókat, akik saját maguk nem devizások, de elítélik a deviza adósokat. Ezen keresztül talán jobban megértik, hogy milyen elképesztő csapdába került oly sok család, és ebből miért nem tudnak csak úgy kiszabadulni…

 

Ha a követeléskezelő nem ért az adósságkezeléshez

 

Mi történik akkor, ha a bank olyan követeléskezelőnek adja el az adós tartozását, akik nem értenek megfelelőképpen a helyzethet? Feljebbviteli bíróság: bármennyit leemelhetnek a számládról, bárhogyan packázhatnak veled, bármit megengedhetnek maguknak. Ha fizettél, akkor sem szállnak le rólad, további pénzeket követelnek tőled. Az alábbi történetet nem hinném el, ha nem én írnék róla:

 

Meghökkentő történet

 

2 kisgyerekkel lakoltattak ki egy családot, aki 5 millió Ft-ot vett fel, és most 30 milliónál is több a követelés! 2 pénzintézet is behajtaná a követelést, holott csupán 1 banktól kérték a kölcsönt. 6-szorosára duzzadt az adósság? Elképesztő! Az utcán rengetegen gyűltek össze, hogy a család mellett álljanak. Országosan 900 ezer végrehajtás zajlik, azaz minden 10. embernek volt afférja végrehajtóval.

A történet főszereplője Attila. Mi történt? Egy 7 milliós devizahitellel kezdődik a történet. Elérkezett a végtörlesztés ideje, ahol az addig kifizetett 7 millió felül további 8 millióval tudtak volna kiszállni. Így tartunk 15 milliónál. Viszont végtörlesztésként nem fogadták el ezt az összeget, ezért további 8 milliót követeltek a végrehajtók. Így jutunk el a 23 millióig. További 1,5 millió ment el a különböző intézkedésekre. 

Ez tehát szintén ment a végrehajtóhoz. Majd az utolsó részlet kifizetése után újabb 200 ezres kifizetést kellett vállalniuk. Majd mindezeken felül, amikor már gyakorlatilag semmivel nem tartozik Attila, még van egy 16 milliós jelzálog a lakásán. Tehát az elejétől: Attila végtörleszteni akart, erről írásos bizonyítéka is van. A bank be is fogadta a kérelmet, majd mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül kiderült, hogy a 7 milliós végtörlesztést a bank csak előtörlesztésként fogadta be, és kapásból le is vont 1 millió Ft-ot, a jövőbeni esetleges költségekre.

A közjegyzői eljárási díj: 323 e Ft, és végrehajtási ktsg előleg: 246 ezer Ft. 8 milliós adósságról beszélünk. Mindennel együtt ez 600 e Ft-os költség, de a bank mégis 1 millió Ft-ot vont le tőlük. Később a bank egy ügyvédi irodán keresztül felszólította Attilát, hogy kérjen a fennmaradó összegre részletfizetést. A bank viszont nem hogy nem fogadta el a részletfizetésre irányuló kérelmet, de egyúttal végrehajtást is indított ellene. 

Elidegenítési tilalom került Attiláék összes vagyonára, és az autót is kivonatták a forgalomból. A vagyon közel tíszerese az adósságnak. Több alkalommal vettek le mindent a bankszámlájukról. Végül kötött a bankkal egy részletfizetési megállapodást. Majd további 200 ezres kiadásra kötelezték. Már 15 kifizetett milliónál jár Attila. Kifizetett minden olyan tartozást, amivel a banknak tartozott.

Aztán egy elbeszélés végett egy végrehajtó ismét inkasszózta 8 millióra a bankszámláját. Majd jött a Momentum követeléskezelő, mondván, hogy befizetései nem látszanak, mert hiába fizetett Attila ki minden tartozását a végrehajtó felé, az nem továbbította az értintett követeléskezelő felé, ezért még mindig ugyanannyival tartozott, mint korábban. A céghez elkísérte a Tv stáb is. Szerette volna kikérni a törlési dokumentumokat, de ezt nem tették lehetővé. Tehát Attila hiába szeretné eladni az ingatlanát, nem tehetné meg, mert a bank követelése még rajta szerepel a tulajdoni lapon.

Attilát felhívták másnap, és ígéretet kapott arra, hogy 1 nap múlva megkapja a törlési dokumentumokat. A végrehajtó a sok-sok hónappal korábban megkapott adósság befizetéseket csak hónapok múlva utalta át a Momentumnak.

 

A végrehajtók bárkivel bármit megtehetnek következmények nélkül

 

Mindenki nagyon vigyázzon, hogy mit tesz, milyen papírok birtokába kerül, és mennyire követeli meg a törlés kiadását. Mindenesetre arra buzdítunk, hogy mindenről legyen papírod, akkor is ha Te magad nem látod értelmét. Mindenről legyen kézzel fogható bizonyítékod, mert a fenti történet is ékes példája annak, hogy bármit bármikor, még adósság visszafizetés ellenére is megtehetnek.


A továbbiakban pedig szükség van egy papírra ahhoz, hogy bizonyítani tudd, miért nem tartozol, vagy azt, hogy mennyit fizettél már vissza, és mennyivel tartozhatsz még a banknak? Olvasd el lejjebb, miről van szó!


Kell egy szakértői számítás!

Ugyanis most, hogy elkészült ez az állásfoglalás, hozzáláthatunk ennek iránymutatásai alapján a megfelelő visszajáró összeg meghatározásához. Ez pedig akként történik, hogy szakértőnk ezt kiszámolja a megfelelő képlet alkalmazásával. Feltétlenül szükség van erre mindenkinek, hiszen ez fogja adni annak az alapját, miszerint majd érvényesítheti bárki a követelését a bankjával szemben!

Ennek elkészítésében segítségünkre lesz szakértőnk, aki piaci szakértői ár alatt(!) vállalja mindazok számára a hivatalos összeg kiszámítását, akik a Hitelsakkmatton keresztül fordulnak számítási segítségért! 

KÉREM A SZÁMÍTÁST! <<Idekattintva küldheted el erre vonatkozó felkérésedet, telefonszám megadásával, hogy visszahívhassunk az ehhez szükséges részletek megbeszélése érdekében. 

Szükség van a számításhoz az alábbiakra:

 • Elszámolás -a bank részéről;
 • Befizetésekről kimutatás;
 • Szerződés. 

Mindenkinek világos képet fog adni ez a hivatalos szakértői számítás arról, hogyan is áll most a tartozásában a bankjával szemben. Egy kártérítési per kapcsán, illetve egy pernyertesség esetén a bíróság ezt a hivatalos szakértői számítást fogja alapul venni.

Mindenkinek ajánljuk ennek elkészíttetését, nálunk a legolcsóbban, és leggyorsabban. 

 

VÁLLALJUK a szakértői számítás kapcsán:

 • A Kúriai állásfoglalás iránymutatása alapján, a pontos megadott képlet alapján történő számítást;
 • Annak a fogyasztónak is vállaljuk a tartozásának kiszámítását, aki nem tudja, milyen összegű befizetései voltak a bankja/követeléskezelő felé;
 • Akik jelenleg aktívan, és rendszeresen fizetik ma is a tartozásukat;
 • Akik ellen végrehajtás indult már az ügyben;
 • Akiknek felmondta a bank a szerződését.

Azaz bárkinek, aki egykori devizahitellel rendelkezik! A már meglévő ügyfelek számára is fontos lépés, ITT KÉRHETI AZ, AKI MÁR ÜGYFELÜNK! >> KÉREM A SZÁMÍTÁST!


Bajba kerültem az adósságommal, újabb kölcsönt szeretnék… Biztos??!
Rengeteg hívást kapok ezzel az óhajjal, mert az emberek nagy többsége ebben látja helyzetének megoldását. Holott ezzel, azaz az újabb kölcsönnel csak még mélyebbre ássa magát a fogyasztó. Tudniillik:
 1. Lesz újra egy induló hitel, amit fizetnie kell x éven át, tehát egyrészt hosszabb ideig, mint a korábbi adósságát fizette volna, másrészt
 2. Ha valaki újabb hitellel rendezné a meglévő, már félresiklott adósságát, lehetetlen a csökkentés, azaz mindenképpen a felvett összeget kell megfizetni, szemben az adósságrendezéssel, ahol első lépésként az adósságot eleve csökkentjük, majd újra csökkentjük, mert a jövőben kamatait is elengedtetjük! 
De adósságrendezéssel
Ha viszont a meglévő, bajba került hitelt tisztázzuk le, hozzuk helyre, akkor annak mindenképpen a korábbi verziónál látványosabb előnyei vannak:
 1. Kevesebb tartozást kell visszafizetni, mert az összeg csökkenthető;
 2. Kevesebb lesz az össztartozás több éven át tartó visszafizetésnél is, mert a kamatokat is el lehet töröltetni;
 3. Biztosan fogyó tartozást fogunk fizetni, amit a fogyasztó anyagi körülményeihez igazítunk, és ami bármennyi havi befizetés hatására is mindig csak csökken, és sohasem emelkedik, így biztosítva van a stabil visszafizetés is. 

 

ÖSSZEGZÉS – újabb hitel, vagy a “félresiklott” tartozást rendezve?

 

Hogyan gondolkodhatunk a legokosabban? Mivel egy újabb hitellel csak még több kamatot, és hosszú visszafizetést veszünk a nyakunkba, egy bizonytalan jövőt vállalva, addig a bedőlt adósságot kezelve: kevesebb adósságot kell visszafizetnünk, nem kell a kamatokat megfizetni, és a saját anyagi helyzetünkhöz igazított törlesztéssel biztosítottuk a stabil visszafizetést is. 🙂

JÓ TUDNI:

Az adósságterhek rendbetétele, könnyítése csakis rajtunk múlik, a szakmaiságunkon, és a tapasztalatunkon.

Ha  Te is hiszel a bizonyított módszerekben, amik folyamatosan hozzák az eredményeket, többet érsz el, ha adósságrendezésben kérsz segítséget, mint ha vársz egy elvi, tőled teljesen függetlenül működő nagyhatalmak iránymutatásaira. Attól még a Te terheid nem fognak csökkenni. Mi viszont tudunk segíteni abban, hogy kevesebbet kelljen visszafizetni, és azt is kamatok nélkül.

Ha adósságterheinket akarjuk rendbe szedni, először is el kell indulni, és kérni kell segítséget.

Ilyenkor kell a cselekvő üzemmód, hogy kikutasd, mi a jó irány, de egyéb módszereket is be kell vetned a helyes adatok megszerzéséhez – és persze kell egy kis természetes intelligencia, amivel átlátod az egész képet.

Hogy pontosan hogyan?

A személyes szaktanácsadásunkon mindenre választ adunk. Gondolkodásra is, cselekekvésre is :).

Személyes szaktanácsadás – egy bizonyított, sikert hozó módszer az anyagi körülményeid rendbetételéért. >>

Kattints, jelentkezz! 🙂

Tiszta anyagi helyzetet akarok!>>Katt!

És ami ugyancsak szállítja a helyzet megoldásokat hozzád:

Online szaktanácsadás, mert így sokkal könnyebb, spórolósabb, és gyorsabb:

 

Online adatbekérő űrlap

Töltsd ki, küldd el, és érkezik a segítség! 🙂

Az információ legyen Veled! Andrea – Hitelsakkmatt – 06304845236Mi az az Online ügykezelés?

Egyre többen intézik adóssággondjaikat az interneten keresztül, választva az online ügybeküldés lehetőségét. Az erre alkalmazott űrlapunk segítségével könnyedén, egyértelműen le tudja mindenki írni az ő saját problémás adósság helyzetét, és az űrlap elküdésével befogadjuk ennek átnézését, kiértékelését, díjmentesen. Nagyon rövid, 1-2 munkanapon belül történik minden beküldött ügy kiértékelése, és az elvárható, kijárható végeredmény, megoldás visszajelzése is megtörténik adósok felé. 

Sok magyar él a világ különféle országaiban, így nekik ez egy kényelmes, és üdvözítő megoldási forma. De igénybe veszik a beteg, idős, utazni nem tudó emberek is, vagy azok, akik így megspórolhatják az utazási költségeket. 

Kérdezz meg szakértőt, hogy hogyan lehet kezelni, csökkenteni adósságterheidet! Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

Javaslatunk

Bármilyen, adósságodat, hiteledet érintő változás történik az életedben, például ha látod azt, hogy nehezen fizeted az adósságodat, főleg ha több is van, feltétlenül vedd fel a kapcsolatot hitelszakértővel!  Ha munkahelyed kerül veszélybe, szintén nehéz fizetni bármilyen tartozást, és az egészségügyi problémák is kihatással vannak az aktív, rendszeres törlesztésre.

Hatékony, gyors segítségnyújtást ITT KÉRHETSZ!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

 

   

A Facebook akadályozza a cikkek láthatóságát, ezért arra kérünk, hogy 1 megosztással -a cikk alján találod a “f” megosztás gombot-, segítsd a törekvésünket,

hogy minél több embernek tudjunk segíteni az adósságterhein! Köszönjük!

Ha értesülni akarsz mindig a legfrisebb adósságokkal kapcsolatos információkról, iratkozz fel írásainkra! >IDEKATTINTS!<

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt (06304845236) ->  Kapcsolat

 

Kapcsolódó cikkek

08

nov
Adósságrendezés, kamatok

Nem tudom fizetni a tartozásaimat! Jön a végrehajtás, földönfutó leszek?! Nem eszik olyan forrón a kását!

Nem tudom fizetni a tartozásaimat! Jön a végrehajtás, földönfutó leszek?! Nem eszik olyan forrón a kását!     Egy adósságban vergődő embernek minden napja bizonytalanságban, gyomorgyörcsökkel telik el. Még álmában is fél, retteg, hogy elveszíthet mindent, amit addigi életében felépített maga köré. Köztük a családját is, hiszen láttuk, hogy a devizahitel nyomor hány tízezer családot tett tönkre […]

16

okt
Adósságrendezés, kamatok

Életbevágó információk, ha adósságaid vannak

Mik az életbevágó információk, ha adósságaid vannak? Te tudod?     Rengeteg információt adtam már közkézre, ami nagy segítséget jelenthet az eligazodásban, ha adósságaid vannak és nem tudsz kivergődni belőlük, de akkor is útbaigazítás, ha fizetni tudod a tartozásokat. Fontos, hogy mindennel legyél tisztában, mert ha kicsit is megcsúszol a fizetéssel, máris életbe léphet egy igen komoly[…]

08

okt
Adósságrendezés, gyorskölcsön

Az ADÓSSÁGRENDEZÉS jótékony következményei

Az ADÓSSÁGRENDEZÉS jótékony következményei     Köztudott a barátaim, ismerőseim előtt, hogy én egy nagyon kitartó, és kreatív lány vagyok. Hogy honnan jön ez? Talán a gének, vagy az élet edzette vonás, nem tudom. Tény viszont, hogy amit egyszer a fejembe veszek, attól nem tágítok. Még akkor sem, ha időközben rájövök, hogy talán mégsem kéne…de ekkor már[…]

26

Sze
Adósságrendezés, Eladósodás

Az ADÓSSÁGRENDEZÉS – akarsz harcolni önmagadért?

Az ADÓSSÁGRENDEZÉS – akarsz harcolni önmagadért?     Legfrisebb cikkem megírását a sok adósságrendezés szédelgő ihlette, akik valamikor gondoltak egy nagyot, és elindították az adósságcsökkentést. Ez a gondolat egy röpke kis nesz volt, mert már mindjárt az elején meg is fulladt a dolog. Ez a második rész. Ezért kérem azt, hogy adósságrendezés szédelgők kíméljenek! Mert hogy nem[…]

26

Sze
Adósságrendezés, Eladósodás

Az ADÓSSÁGRENDEZÉS nem népfürdő! Tetszik, nem tetszik, nem való mindenkinek! Adósságszédelgők kíméljenek!

Az ADÓSSÁGRENDEZÉS nem népfürdő! Tetszik, nem tetszik, nem való mindenkinek! Adósságszédelgők kíméljenek!       Akkor hát kiknek való? Egyáltalán miért ne lenne mindenkinek való? Hiszen a magyar emberek vagy 80 %-a adósságcsapdában éli életét. Ki odafigyelve, törleszti adósságait, ki az árral úszva, a mesgyén egyensúlyozva, mélyen hallgat, és nem törleszt. Mert nem tud fizetni, vagy egyszerűen[…]

19

Sze
Adósságrendezés, Kamat

NA NE! Ekkora az adósságom??!

NA NE! Ekkora az adósságom??!   Az emberek hajlamosak ránézésből, elhamarkodottan ítélni. Mondjuk például, ha meglátnak egy politikus fotót, azt mondhatják: “Ó, ez nagyon szimpatikus, igazi úriember!” A valóságban pedig egy tömegmészáros, kapzsi gazember az illető. Vagy, ha szembetalálják magukat egy ledér hölggyel, akit lenge ruházatban fotóztak le, ezt gondolják: “Micsoda szégyen! Ennyi esze van! Egy kis[…]