Az egyiket január végéig, a másikat nyárig tolták ki…

A halogatás pénzügyi tartozás szempontjából most jó, vagy rossz?

 

Megint lehet fellélegezni, újabb jó pár hónap nyugi jön.

Úgy néz ki, hogy a veszélyhelyzet további meghosszabbításra fog kerülni egészen 2022. január 1. napjáig. Ez azért fontos a végrehajtás alatt lévőknek, mert több dolog is a veszélyhelyzethez van igazítva. Az egyik ilyen a kilakoltatási moratórium. Ez most szeptemberben járna le.

A téli kilakoltatási moratórium, ami minden évben van, pedig csak november 15. napjától kezdődne. Azaz így októbertől-november közepéig lehettek volna kilakoltatások, azok körében, akiknek már az ingatlanját elárverezték. A veszélyhelyzet meghosszabbításával azonban biztossá válik, hogy a jövő évi választásokig nem lesznek kilakoltatások.

A másik dolog, ami kötődik a veszélyhelyzethez, az a lakóingatlanok árverése. A meghosszabbítás miatt idén már nem kerülhet sor lakóingatlan árverésre.

Vannak, akik kényelmesen, mosollyal arcukon, hátradőlnek, és nyugtázzák: kaptam újra pár hónapot, nem kell idegeskedni! Hurrá! Igen, valóban erről tapasztalatom alapján is be tudok számolni, mekkora megkönnyebbülés! 

Bár én azt a részét éltem át, mikor a deviza perem kezdetével, helyt adott a helyi bíróság a végrehajtásom felfüggesztésének, így a kiírásra kerülő ingatlanom felett a tornyosuló fekete felhők mögül ismég előbukkant a nap. 🙂

 

Mi a helyzet a fizetési moratóriummal?

Az újabb hosszabbítás 2022. júliusáig szól, azaz újabb 10 hónapra. Bár nem mindenki számára hosszabbodik meg, de azért nagyon széles réteget érinthet.

Kik számára hosszabbodik a fizetési moratórium?

  • Meghosszabbodik a nyugdíjasok számára, akik a moratóriumban lévők 15%-át teszik ki.
  • Meghosszabbodik továbbá a gyermeket nevelőknek is. Ők a 35%. Azaz ez alapján a jelenlegi moratóriumosok fele (50%) biztosan élhet a meghosszabbítás lehetőségével.
  • A harmadik kategória azok, akiknek csökkent a jövedelmük. De nincs jelentősége, hogy milyen mértékben. Ráadásul ezt nem kell papírokkal igazolni, erről csak büntetőjogi felelősség tudatában kell nyilatkozni.

Összegezve: nagyon nagy számú ember dönthet úgy, hogy továbbra sem fizeti a hitelét. A fő változás, hogy nem automatikus a meghosszabbodás, hanem azt most az adósnak kell kérnie.

A moratóriumok sok embernek szolgálnak segítségül, de magukban hordozzák a veszélyt is.

Veszélyesek, mert:

  • Plusz kamatok halmozódnak a tartozásokra,
  • Kitolódik a futamidő: A korábbi, 1,5 év hitelmoratórium igénybe vételnél +2,5-4 év futamidővel számolhattunk.
  • Aki 2022. júniusig hosszabbít és eddig minden moratóriummal élt: cca +5-8 év visszafizetési idővel számolhat. Azaz várhatóan több, mint kétszeresére fog nőni a visszafizetési idő.
  • A változó kamatozású hitelkonstrukcióknál nem csak a futamidő hosszabbodik, hanem a havi törlesztőrészlet is!
  • Számolni kell a magas inflációval és azzal a lehetséges körülménnyel is, hogy az Mnb is emelhet az alapkamaton, mert az minden fajta hiteltermék kamatát is befolyásolja.
  • Hajlamossá teszik az embereket a halogatásra.
  • Nem oldódik meg az a probléma, ami miatt az árverés miatt kell izgulni. Attól, hogy most nem tudják árverésre kiírni az ingatlant, az adott probléma fennáll.

 

Mi volna a legokosabb pénzügyi szempontból?

Aki nem halogat, hanem kihasználja az időt a tartozás rendezésére, vagy arra, hogy egyezséget kössön a bankkal, az a végén mindenképpen megnyugodhat. Mindenki más csak időt nyer, de életet nem. 

Akit a kilakoltatási moratórium miatt nem tudnak jelenleg kitenni a korábbi házából, az is jól kihasználhatja ezt a dolgot. Jelenleg nem kell sem törlesztő-, sem albérleti díjat fizetnie. Így, ha félretesz ebben az időszakban, akkor később könyebben boldogulhat.

Ha csak örül, hogy időt nyer, akkor feleslegesen telik el ez az idő. Ugyanez igaz a fizetési moratóriumosokra is. Ha a moratórium alatt félretesznek, és felépítenek egy biztonsági tartalékot maguknak, akkor talán érdemes volt a moratóriumba belépni. Ellenkező esetben ez csak egy veszélyes halogatás.

Itt valójában még időt sem nyerünk, inkább veszítünk. Hiszen a futamidő jóval hosszabb idővel fog kitolódni, mint amennyi ideig most nem kellett fizetni. Ismétlésként: ha minden eddigi fizetési moratóriumot egybe számolok 2020.-től kezdve egészen 2022. júniusáig, akkor 28 hónapról beszélünk, kicsivel több, mint 2 évről. Emiatt a visszafizetési ütemezés viszont 5-8 évre fog kitolódni, azaz 2-4-szeres idő intervallumról beszélünk!

S ott van még az a korántsem mellékes információ is, hogy a változó kamatozású kölcsönöknél a futamidő meghosszabbodásával együtt még a törlesztőrészletek is növekedni fognak!

Gondolkodjunk, és semmiképpen se halogassunk! Aki teheti, NE maradjon benn a moratórium rendszerében!


Már évek óta létezik több adósságrendezési forma, hogy NE KELLJEN a tízszeresét, a háromszorosát, a kétszeresét visszafizetni a tartozásnak, és ez nem csak a devizahiteleknél, hanem sima Forint hiteleknél SE legyen banki gyakorlat, a fogyasztók KÁRÁRA.

Mert beállítható olyan fizetési gyakorlat, ahol a tisztességes, banknak járó összeg az, amit fizetni kell, DE NEM KELL a túlárazott, többszörös és jogtalan kamatmennyiséget megfizetni! Ebben tudunk segíteni.

Ha érdekel, hogy mi hogyan tudunk segíteni az anyagi terheken, akkor ITT érdeklődj!>>Kapcsolat<<, vagy küldd be ügyed részleteit ITT>>Adatbekérő űrlap<<

Már komplett hitelezési segítséggel is, negatív (aktív) khr mellett is!


Azzal van dolgunk, hogy a bedőlt követeléseket kézbe vegyük, vagy még jobb, hogy szakavatott kézbe adjuk, akik lefaragják az irreálisan sok rápakolt kamatot, így már egy viszonylag barátságosabb összeggel nézünk szembe, ami –ha jó helyre kopogtattál segítségért– kamatmentes formában fizethető vissza, akár részletekben is. >>Kapcsolat, keress minket, tudunk segíteni!<<


 

Egy videó ami, kapcsolódik a fentiekhez: Nézd meg!

 

 

Addig is, bármi történik adósság fronton, ITT megtalálod a segítséget: >>Kapcsolat<<

 

Szeretettel, Andrea


Adósságcsapdában élsz? Megértelek!

 

Nem kell, hogy beletörődj a sorsodba! Persze, mindenki szíve joga, hogy saját maga döntse el, hogyan akarja élni az életét. De látod, milyen megpróbáltatásokon mentem keresztül, pedig csak 2 perce olvasod írásaimat.

A jobb helyzetünkért, a jobb sorsért mindig meg kell küzdenünk! Aki képes kilépni a komfortzónájából, a Reality show-kat ott hagyni, és felállni a televízió elől, akkor biztosan elérsz egy sokkal jobb helyzetet, és nyugodtabb anyagi körülményeket.


Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idénmódosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<


Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? A cikket ITT találod«

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva:Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt […]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így[…]