Akkor most tisztázzuk!

Mi történne, ha magadra maradnál egy adósságrendezési folyamatban?

 

  • Vannak azok az emberek, akik mindent jobban tudnak.
  • Vannak, akik meghallgatják mások véleményét, de azt teszik, amit saját maguk elképzeltek az adott helyzetben.
  • Mások elfogadják mások véleményét, ha tudják, ők jobban értenek hozzá.
  • Vannak, akik nem gondolkoznak, csakis a mások véleményére alapozva hozzák meg döntéseiket. 

Ahány ember, annyiféle gondolkodásmód és tett. 

Ha bárki azt hiszi, hogy egy adósságot kezelni, abban eljárni a hivatalos fórumok előtt, netán még elérni és keresztülvinni az akaratunkat egy lányálom, akkor ÉBRESZTŐ! mert minden ilyen ügyintézős helyzetben akkor, ha magunkra vagyunk utalva, és még megerősítő információink sincsenek arról például, hogy mi hogyan működik, mik a jogaink, és még ezernyi dolog, akkor az minden, csak nem egy kiruccanós, szabadidős művelet.

Mert amikor valaki tartozik ide-oda, kisebb-nagyobb összegekkel és van félnivalója, mert ingatlan(ok), ingóságok, pl. autó, egyebek vannak a nevén és tudja, hogy egy végrehajtás alkalmával a “ház mindent visz”, akár még egy pár százezres tartozásnál is, akkor nem elég bízni a jó sorsban és fejest ugrani: “Majd én elintézem, mit képzelnek ezek?! hozzáállással, hanem már jó előre fel kell készülni mindenből.

S mielőtt bárki azt gondolná: “Na persze, könnyen beszél az íróasztala mögül, fogalma sincs milyen ez a gyakorlatban, csak mondja, csak mondja…!”, akkor felvilágosítok mindenkit, hogy DE! megjártam már a pokol legmélyebb bugyrait is, ha nem ismernéd az életutam korábbi szakaszát ITT olvass utánam: Adós életek – Deviza sorsok – Saját történet I. rész és Így zajlik a végrehajtás folyamata – Odaveszhet minden? II. rész.

Többet láttam, hallottam és éltem meg, mint sokak, akik adósságban vergődnek. Igazi veszélyhelyzeteket, igazi meghurcoltatást, 3 gyerek mellett, teljesen magamra hagyatva, az addigi barátaim kereszttüzében.

Úgyhogy bárki, aki előbb csak úgy látszatra, gondolomformán ítélkezne, az előbb vegyen fáradságot és ismerjen meg, ki vagyok és miért mondom azt, amit mondok. Mindent saját gyakorlati tapasztalatokra, és már 7 éve az adósság ügyek gyakorlati tapasztalataira építve, azokból merítve, a tanulságokat leszűrve építem a munkám és az információs bázisaim. Több száz cikk és videó, amik nem hasraütésszerűen készültek, hanem gondos kutató munka és a jogász kollégáimmal történő megannyi konzultáció alapján.

A megmondó emberek

Az igazi kihívás -saját maguk és környezetük számára- az olyan típus, aki azt gondolja, hogy minden körülötte forog. Ismerős? Azt hiszi, hogy a hitelfelvétel kötelező volt anno, és most azért került bajba mert mások a hülyék. Kötelezték őt a hitel felvételére, elrángatták a bankba, stb. A közjegyző, az ügyintézők, a végrehajtó, mindenki élősködő és a vesztét akarják. És ne tévesszen meg senkit, nem mentegetni akarom a behajtói szintet, csupán példának hozom őket, az embertípus bemutatása a cél.

Olyan valakik ők, akik egy csepp felelősséget sem látnak önmagukban, egy percig nem hibáztatják saját magukat azért, mert belekerültek egy óriási adósság katyvaszba. Az is hülye, aki épp segítő kezet nyújtana, mert akkor ezt mondja -konkrét példa-: “Akkor tudsz jobb élethelyzetbe juttatni ha kifizeted az adósságomat ,és nem hülyítesz! Okay, szóval ez van. Másra hárítja a saját tetteiből eredő problémáit, és ha már benne van az adósságban, a szakmai segítséget is ellenségesen kezeli. Hogyan lehet segíteni ezeknek az embereknek? Sehogy.

Holott ha azon lenne, hogyan másszon ki a csapdából és nem a hibáztatáson nyekeregne, akkor volna kiút. Lenne nyugalom. Ezek azok az emberek, akikkel nem szeretnék foglalkozni, ők kaparják ki a gesztenyéjüket egyedül, mert látszólag a segítség derogál nekik.

Mindenki a saját életét írja. Nem én fogom átírni, hacsak valaki azt nem kéri. 🙂

 

Tanulópénz?

Megfizettem a tanulópénzt már többször is (és nem csak anyagi értelemben), de azzal, ha a körülményeket, vagy másokat hibáztattam volna a helyzetemért, és ezen pörögtem volna naphosszat a Facebookot, a híradót, vagy politikát hallgatva, és gyakorlatilag semmit nem tettem volna magamért, akkor nem igazán jutottam volna sehová, nemhogy előrébb, egy jobb helyzetbe. 

Több, mint 7 éve szolgáltatom a pénzügyekhez kapcsolódó témákban a legfrissebb, legfontosabb információkat és öntöttem írásba és videós anyagba a segítség legváltozatosabb témáit.

MIndent felölelő anyagaim vannak egészen a kezdetektől, a “hogyan derítsük ki tartozásainkat” alaphelyzettől egészen a legvégső, árveréses helyzetig húzódóan, és ezen belül a témák is nagyon árnyaltak: elévülés, fizetési meghagyás, öröklés….

Egyszóval MINDENT, amivel pénzügyi és egyéb probléma lehet és mindent, ami a megoldást jelenti, azt már közzétettem vagy cikkben, vagy videós anyagban, vagy mindkettőben egyszerre.

 

Ne szólj szám, nem fáj fejem…

Tehát ha valaki azt gondolja, hogy nem értek ahhoz, amiről beszélek, amiben segítséget tudok nyújtani, vagy hogy félvállról lehet venni a munkásságomat, mert “megmondó embereknek” hisszük magunkat, akkor keressen bátran olyan segítséget, ahol nulla szakmai hozzáértés van, csak begyűjtenek mindenkit, mint egy trófeát és utána lesz, ami lesz. 

Mert nálam ez nem módi! Számomra mindenki egyaránt fontos, szívügyem, hogy segíthessek kijönni a nyomorból, vagy egy évekig tartó letiltás gyötrelme alól és nem utolsó sorban értek szinte minden adóssághoz kapcsolódó területhez.

Átéltem a poklok poklát, ezért (is) lett fontos, hogy javulhasson mindneki életszínvonala, mert már attól tud javulni, ha foglalkozunk az adósságainkkal. Én hozzáteszem a szakértelmem, a jogász forrásaimat, hozzáteszem a szorgalmam és naprakészségem. Akinek ez mind kevés lenne, keressen jobbat, többet átfogóbbat. Nem fog találni, már most borítékolom.

 

Létezik a “nyugalom szigete?”

Mára már egy kisimult, nyugodt élethelyzetben élek gyermekeimmel, kedvesemmel. Megvan mindenünk, anyagi értelemben is. Mert lezártam és megszüntettem minden olyan adósságproblémát, ami a gyökere volt az anyagi csapásnak és minden stressznek, csak a pénzt vitte és nem utolsó sorban rongálta az egészségi helyzetemet és a társas kapcsolataimat is.

Nem volt könnyű, döntést kellett hoznom, hogy helyrehozom, ha addig élek is, aztán elfogadtam olyanok szakmai segítségét, akik tudták miről beszélnek. Ezt javaslom Neked is. 

 

Egy döntéssel kezdődik…

 Nem az a lényeg, mikorra tisztázod le az adósságokat. Nem az a lényeg, hogy mekkora katyvasz vesz most körül, vagy hogy miért borult fel minden. 

A lényeg: MOST MIT teszel önmagadért, hogy kijuss, és levegőt vehess!

Nem árt felkészülni…

Például nem árt tudni, milyen jogaink vannak egy végrehajtásban, egy banki ügyintézéskor, egy házhoz járós behajtó emberrel szemben, egy nagy követeléskezelő előtt, egy átlagos behajtó cég előtt, a bíróságon, a közjegyző előszobájában, stb. Ha Te már otthonosan mozogsz ezeken a helyeken, akkor nem értem, miért van még adósságproblémád?

Aki úgy van összerakva, hogy elfogadja a szakmai segítséget, meglátja az igazi segítő szándékot, akkor azokkal már tudok mit kezdeni, ők gyökeres változásokat lesznek képesek elérni a saját életükben és ráléphetnek arra az útra, amin keresztül csakis egy jobb élethelyzetbe vezet az út. Mert igenis van módja, hogy kimássz az adósságokból. 

Már ha hallgatsz rám és elfogadod a segítséget! 🙂

 

Szeretettel, Andrea


 

Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idén módosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<

 

 

Szeretettel Andrea – Hitelsakkmatt

 

Összefoglalva: Mivel személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket közvetlenül, így pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmoni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

24

szept
Bank, Behajtó/végrehajtó

Ezért tanulj meg bank, faktor cég és végrehajtó nyelven!

De mi van a színfalak mögött? Oszd el kettővel, de legalábbis láss a hivatali kommunikáció mögé, ha vannak tartozásaid   “Bízz azokban, akik az igazságot keresik, és kételkedj azokban, akik már megtalálták!”   Dr. Ranschburgh Jenő, általam oly nagyra tartott gyermek pszicológus szakember szavai, aki sajnos már nincs közöttünk. De hogy kerül ide az ő neve? Mert […]

22

szept
Adósságterhek, Behajtó/végrehajtó

Dr. Marczingós László – C-932/2019 EUB ítélet

Egy sajtótájékoztatón a tegnapi Európai Bírósági ítélet elemzése szerint…   Először a Demokratikus Koalíció képviselője szólalt meg, felsorakoztatva azokat az elképzeléseiket, amiket a megválasztásuk esetén életbe léptetnének: “10 éve annak, hogy a Fidesz meghozott törvényeivel lényegében a magyar családok és emberek tönkretétele mellett tette le a voksát. A Fidesz egy bűnös árfolyampolitikával ellehetetlenítette ezeket a szerződéseket, a családokat. […]

15

szept
Kamat, Moratórium

Hitelmoratórium – Ki maradjon a rendszerben, kinek káros maradni?

Van, akiknek már kifejezetten anyagi ráfizetés a moratórium   Szakértők szólaltak meg a témában, és számokkal is alátámasztották azt a helyzetet, kiknek éri meg, és kiknek már kifejezetten káros anyagilag, ha marad a moratórium rendszerében. A maradási, kikerülési szándékot mindenki 2021. 10. 31.-ig tudja jelezni a saját bankja felé.   Példa: egy személyi hitel tartozás moratórium alatt,[…]

07

szept
Kamat, végrehajtás

Win-win helyzet – Adunk és kapunk, ám értékben sokkal többet!

Végrehajtás alatti követelések – Ajánlat adás feltételei kötöttek, de megéri!   Mi adunk és kapunk is. De sokkal többet kapunk, értékesebbet, mint amit mi adunk a másik félnek.    De ne szaladjunk előre, mert látnunk kell az  win-win helyzetig elvezető út állomásait is.   Az adunk-kapunk folyamat gyakorlata Sokszor írtam arról, hogy egy adott felmondott követelés rendbetétele[…]

01

szept
Kamat, Pénzügyi

Így vernek át a követeléskezelők/faktor cégek!

Mik a folyamatosan emelkedő tartozások kulisszatitkai?   Uzsorakamatot is túlszárnyalóak a pénzintézetek által kezelt tartozásokra pakolt kamatok   Bizonyára jó néhányszor homlokcsapkodós élményben volt már része annak, aki egy felmondott hitel kamataival szembesült, azaz engedményezte az ügyletet felmondást követően bankja valamely követeléskezelő faktor cégnek. Miért?   Csak tudnánk, hogy jött ez ki?? Nem akarunk hinni a szemünknek,[…]

31

aug
Adósságrendezés, Pénzügyi

7 pénznyelő állapot – Te vajon hol tartasz?

Alap állapot – Ha tartozás van   Írtam már pár cikket arról, hogy adóssággal élőknek mibe kerül -manapság pláne- az, ha az ember nem cselekszik minél hamarabb. Mihez képest? A banki felmondáshoz, vagy ahhoz a helyzethez képest, mikor tisztán látszik bárki számára az, hogy nem fogja bírni fizetni a fennálló hiteltörlesztőket, vagy azokat a követeléseket, amik valamely[…]