A kérdezés hatalma

Milyen hatalommal bír az egyszerű kérdezés és miért fontos, hogy feltedd azokat, ha pénzügyi terheid vannak?

 

 

Régi, jól bevált módszer, hogy az újév beköszöntével fogadalmakat teszünk magunknak gondolatban, vagy akár “ország-világ” elé tárva, hogy mit fogunk másképp csinálni? Jobban, hatékonyabban, biztosabban.

Te fogadtál meg bármit is a 2021.-es évre? Vagy a korábbi években (is) voltak fogadalmaid? Milyen eredményességgel valósultak meg? 

 

Év elején drasztikusan megnövekszik a fogadkozók száma:

 • Megfogadom, hogy lefogyok, diétázok,
 • Megfogadom, hogy egészségesen táplálkozom,
 • Megfogadom, hogy leszokom a dohányzásról,
 • Megfogadom, hogy kevesebbszer öntök fel a garatra,
 • Megfogadom, hogy többet mozgok, sportolni járok,
 • Megfogadom, hogy jobb lesz az időbeosztásom,
 • Megfogadom, hogy kedvesebb, türelmesebb leszek,
 • Megfogadom, hogy újat tanulok, elvégzek tanfolyamokat,
 • Megfogadom, hogy leszokom a hosszas telefonálgatásokról, a sorozatnézésről, a Facebook-ozásról, a siránkozásról, a pesszimizmusról, az állandó panaszkodásról, az optimizmusról….. (a pontok helyére bármi behelyettesíthető.)

 

Aztán a szilveszteri buli hevében tett ígéretek kezdeti lendülete alább hagy, és a kitűzött célok csak nem akarnak megvalósulni. 

Nem csoda. Ugyanis ezek nem a te céljaid. Ezek a tömegek céljai, amik nem összekeverendők a te bennső, féltett és fontos céljaiddal. A feljebb felsoroltakat és egyebeket csupán másolod, készen kapod, öntudatlanul építed be magadba.

Amikor tudatos akarsz lenni, akkor nem sikerül, mert az öntudatlan mindig felükerekedik. Szerintem ennyi is elég, hogy értsd: a célkitűzés, a célok megvalósítása jóval több, mint papírra írkálni, orrunk alatt mormolni, hogy mit szeretnél, és mit fogadsz meg.

Jó dolog lehet felírni, ha a többi 15 dolog rendben van körülötted. Amíg ez nincs így, addig az ilyen módszerű célkitűzés, önfogadkozás csupán frusztráltságot fog okozni.

Pont ugyanúgy, mint amikor adósságaidban káosz, zavar van, mert te magad sem tudsz kiigazodni bennük, addig a kiutat is nehéz lesz megtalálni. 

Tegyél rendet először a fejedben, aztán a papírforma is rendbetehető, ha tudod, milyen mesgyén haladj.

Erről, és a többi, pénzügyi-lelki frusztráltságot okozó, és adósságproblémákhoz kapcsolódó témáról lesz szó az újabb:

 

KÉRDEZZ-FELELÜNK! programunkban.

 

Időről-időre kérdezz-felelek napot tartunk, Ti bármit kérdezhettek, én pedig mindent összegyűjtve válaszolok mindenre videós formában.

A témakörök: bármi, de ha lehet maradjunk a hitel/adósság témájánál, amivel mi is foglalkozunk 🙂

Vegyél részt benne, ha érdekel, hogy:

 • Hogyan tudsz rendet teremteni az adósság kérdésekben?
 • Hogyan lehet kevesebbet visszafizetni, mint amekkora ma az adósság?
 • Hogyan lehet a végrehajtást elkerülni?
 • Hogyan lehet egyezkedni, ha már végrehajtás folyik?
 • Mikor kell lépni adósságproblémákban?
 • Mit hozhat egy megegyezés?
 • Mennyi idő szükséges egy jó adósságcsökkentés/rendezés eléréséhez?
 • Mekkora anyagi megtakarítás várható, ha aódsságrendezésbe kezdesz?
 • Mekkora sikerrel tudsz te saját magad ügyedben hatékonyan adósságrendezni?….. a többit ITT találod, a teljesség igénye nélkül..

Ugye tudod, hogy most már a hitelezés szövevényes, és támogatásokkal borított területén is tudunk segítséget nyújtani?

Még akkor is tudunk hitelt intézni, ha bedőlt, felmondott hiteleid vannak, amikkel -bármekkora összegről legyen is szó-, aktív Khr listára (rossz adósok listája) kerültél fel.

Tudunk iránymutatást adni, hogy jó, és biztonságos hiteleket tudj a jövőben választani, ha ilyen jellegű cél merülne fel.

 

Pár gondolat e területről, amiket kérdés formájában feltehetsz: 

 • Milyen típusú hitelekre tudunk megoldást biztosítani;
 • Mikor van lehetőség még a hitelproblémák orvoslására;
 • Mikor mondja fel a bank a hitelt, és ez milyen következményekkel jár?
 • Egy végrehajtás beharangozása után az mikor indul be?
 • Milyen veszélyei vannak a felmondásnak és a végrehajtásnak?
 • Milyen előnyökkel jár a bedőlt hitel? (a hitel felmondása);
 • Milyen hátrányai vannak a törlesztésben való elmaradásnak?
 • Milyen pozitív lehetőségek nyílnak meg a felmondással, törlesztés elmaradással, végrehajtással?
 • Kérdezhetsz ingatlan árverésről;
 • Ingatlan árverésnél milyen segítség van, mikor lehet még segíteni?
 • Autóhitelek és azok rendezési lehetőségei,
 • Folyószámla hitelek, A-B-C hitelek, hitelkártyák, személyi hitelek, uzsora(magán)hitelek kezelése, azok orvoslása;
 • Mi a garancia, van-e garancia a hitelproblémák megoldásának megvalósulására?
 • Honnan lehet azt tudni, van-e megoldása a hitelproblémádnak?
 • Hogyan kell tekinteni, és kezelni a már régi tartozásokat, főképp ha azt már behajtani akarják?
 • Mi az elévülés, és az hogyan valósul meg?
 • Hogyan kell és érdemes kezelni az elévült követeléseket?
 • Hogyan lehet bizonyítani az elévülést?
 • Mikor kell minél előbb jogi segítségnyújtást felkutatni?

 • Milyen jogi segítségnyújtások vannak, és melyik milyen hatékonysággal működik?

 

Védd magad!

 

Ezer példa van fentieken túlmenően is, amikor banánhéjon csúsznak el féltett értékeink, mert sokszor a legutolsó pillanatban próbálunk keresgélni. Sok példa van arra, hogy évekig folyik a letiltás, holott az adósság rendezhető volna olyan helyzetre, amikor ez nincs, és visszafizetni is kevesebb összeget kellene.

Ha van tartozásod, azt már felmondták és akár önszántadból részleteket fizetsz benne, akár végrehajtási letiltás folyik ellened, keress megoldást, tudunk segíteni!–»

>KAPCSOLAT<< KATT ide!

 

Szeretettel Andrea – Hitelsakkmatt

 

Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? 

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva:Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így […]

26

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

Áremelkedések – Brutális következmények

Ha éppen csak túlélni próbálsz, biztosan rontasz a helyzeten!   Egyes becslések szerint ebben a két évben úgy feltorlódtak az árverésre váró ingatlanok, hogy most közel 30.000 ilyen ház vagy lakás várakozik arra, hogy árverésre bocsássák. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket.  Ha alacsony a becsérték, akkor[…]

29

jún
árverés, végrehajtás

LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!   Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces! Ha alacsony[…]

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor[…]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]