A kérdezés hatalma

Milyen hatalommal bír az egyszerű kérdezés és miért fontos, hogy feltedd azokat, ha pénzügyi terheid vannak?

 

 

Régi, jól bevált módszer, hogy az újév beköszöntével fogadalmakat teszünk magunknak gondolatban, vagy akár “ország-világ” elé tárva, hogy mit fogunk másképp csinálni? Jobban, hatékonyabban, biztosabban.

Te fogadtál meg bármit is a 2021.-es évre? Vagy a korábbi években (is) voltak fogadalmaid? Milyen eredményességgel valósultak meg? 

 

Év elején drasztikusan megnövekszik a fogadkozók száma:

 • Megfogadom, hogy lefogyok, diétázok,
 • Megfogadom, hogy egészségesen táplálkozom,
 • Megfogadom, hogy leszokom a dohányzásról,
 • Megfogadom, hogy kevesebbszer öntök fel a garatra,
 • Megfogadom, hogy többet mozgok, sportolni járok,
 • Megfogadom, hogy jobb lesz az időbeosztásom,
 • Megfogadom, hogy kedvesebb, türelmesebb leszek,
 • Megfogadom, hogy újat tanulok, elvégzek tanfolyamokat,
 • Megfogadom, hogy leszokom a hosszas telefonálgatásokról, a sorozatnézésről, a Facebook-ozásról, a siránkozásról, a pesszimizmusról, az állandó panaszkodásról, az optimizmusról….. (a pontok helyére bármi behelyettesíthető.)

 

Aztán a szilveszteri buli hevében tett ígéretek kezdeti lendülete alább hagy, és a kitűzött célok csak nem akarnak megvalósulni. 

Nem csoda. Ugyanis ezek nem a te céljaid. Ezek a tömegek céljai, amik nem összekeverendők a te bennső, féltett és fontos céljaiddal. A feljebb felsoroltakat és egyebeket csupán másolod, készen kapod, öntudatlanul építed be magadba.

Amikor tudatos akarsz lenni, akkor nem sikerül, mert az öntudatlan mindig felükerekedik. Szerintem ennyi is elég, hogy értsd: a célkitűzés, a célok megvalósítása jóval több, mint papírra írkálni, orrunk alatt mormolni, hogy mit szeretnél, és mit fogadsz meg.

Jó dolog lehet felírni, ha a többi 15 dolog rendben van körülötted. Amíg ez nincs így, addig az ilyen módszerű célkitűzés, önfogadkozás csupán frusztráltságot fog okozni.

Pont ugyanúgy, mint amikor adósságaidban káosz, zavar van, mert te magad sem tudsz kiigazodni bennük, addig a kiutat is nehéz lesz megtalálni. 

Tegyél rendet először a fejedben, aztán a papírforma is rendbetehető, ha tudod, milyen mesgyén haladj.

Erről, és a többi, pénzügyi-lelki frusztráltságot okozó, és adósságproblémákhoz kapcsolódó témáról lesz szó az újabb:

 

KÉRDEZZ-FELELÜNK! programunkban.

 

Időről-időre kérdezz-felelek napot tartunk, Ti bármit kérdezhettek, én pedig mindent összegyűjtve válaszolok mindenre videós formában.

A témakörök: bármi, de ha lehet maradjunk a hitel/adósság témájánál, amivel mi is foglalkozunk 🙂

Vegyél részt benne, ha érdekel, hogy:

 • Hogyan tudsz rendet teremteni az adósság kérdésekben?
 • Hogyan lehet kevesebbet visszafizetni, mint amekkora ma az adósság?
 • Hogyan lehet a végrehajtást elkerülni?
 • Hogyan lehet egyezkedni, ha már végrehajtás folyik?
 • Mikor kell lépni adósságproblémákban?
 • Mit hozhat egy megegyezés?
 • Mennyi idő szükséges egy jó adósságcsökkentés/rendezés eléréséhez?
 • Mekkora anyagi megtakarítás várható, ha aódsságrendezésbe kezdesz?
 • Mekkora sikerrel tudsz te saját magad ügyedben hatékonyan adósságrendezni?….. a többit ITT találod, a teljesség igénye nélkül..

Ugye tudod, hogy most már a hitelezés szövevényes, és támogatásokkal borított területén is tudunk segítséget nyújtani?

Még akkor is tudunk hitelt intézni, ha bedőlt, felmondott hiteleid vannak, amikkel -bármekkora összegről legyen is szó-, aktív Khr listára (rossz adósok listája) kerültél fel.

Tudunk iránymutatást adni, hogy jó, és biztonságos hiteleket tudj a jövőben választani, ha ilyen jellegű cél merülne fel.

 

Pár gondolat e területről, amiket kérdés formájában feltehetsz: 

 • Milyen típusú hitelekre tudunk megoldást biztosítani;
 • Mikor van lehetőség még a hitelproblémák orvoslására;
 • Mikor mondja fel a bank a hitelt, és ez milyen következményekkel jár?
 • Egy végrehajtás beharangozása után az mikor indul be?
 • Milyen veszélyei vannak a felmondásnak és a végrehajtásnak?
 • Milyen előnyökkel jár a bedőlt hitel? (a hitel felmondása);
 • Milyen hátrányai vannak a törlesztésben való elmaradásnak?
 • Milyen pozitív lehetőségek nyílnak meg a felmondással, törlesztés elmaradással, végrehajtással?
 • Kérdezhetsz ingatlan árverésről;
 • Ingatlan árverésnél milyen segítség van, mikor lehet még segíteni?
 • Autóhitelek és azok rendezési lehetőségei,
 • Folyószámla hitelek, A-B-C hitelek, hitelkártyák, személyi hitelek, uzsora(magán)hitelek kezelése, azok orvoslása;
 • Mi a garancia, van-e garancia a hitelproblémák megoldásának megvalósulására?
 • Honnan lehet azt tudni, van-e megoldása a hitelproblémádnak?
 • Hogyan kell tekinteni, és kezelni a már régi tartozásokat, főképp ha azt már behajtani akarják?
 • Mi az elévülés, és az hogyan valósul meg?
 • Hogyan kell és érdemes kezelni az elévült követeléseket?
 • Hogyan lehet bizonyítani az elévülést?
 • Mikor kell minél előbb jogi segítségnyújtást felkutatni?

 • Milyen jogi segítségnyújtások vannak, és melyik milyen hatékonysággal működik?

 

Védd magad!

 

Ezer példa van fentieken túlmenően is, amikor banánhéjon csúsznak el féltett értékeink, mert sokszor a legutolsó pillanatban próbálunk keresgélni. Sok példa van arra, hogy évekig folyik a letiltás, holott az adósság rendezhető volna olyan helyzetre, amikor ez nincs, és visszafizetni is kevesebb összeget kellene.

Ha van tartozásod, azt már felmondták és akár önszántadból részleteket fizetsz benne, akár végrehajtási letiltás folyik ellened, keress megoldást, tudunk segíteni!–»

>KAPCSOLAT<< KATT ide!

 

Szeretettel Andrea – Hitelsakkmatt

 

Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? 

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva:Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

23

júl
Adósság behajtása, Adósságrendezés

Akkor most tisztázzuk!

Mi történne, ha magadra maradnál egy adósságrendezési folyamatban?   Vannak azok az emberek, akik mindent jobban tudnak. Vannak, akik meghallgatják mások véleményét, de azt teszik, amit saját maguk elképzeltek az adott helyzetben. Mások elfogadják mások véleményét, ha tudják, ők jobban értenek hozzá. Vannak, akik nem gondolkoznak, csakis a mások véleményére alapozva hozzák meg döntéseiket.  Ahány ember, annyiféle […]

22

júl
Adósságrendezés

Mikkel nem kell számolnod, ha tudatosan adósságrendezel?

Milyen csapdákat kerülhetsz el egy jó döntéssel?   Talán furcsának találhatod, hogy a fordított verziót, a “mi NEM lesz, ha adósságrendezel” megközelítést használom. Bizonyos dolgokat könnyebb úgy behatárolni, hogy nem arról beszélünk, hogy azok milyenek, mi valósulhat meg, ha alkalmazzuk, hanem azt határozzuk meg, hogy milyenek nem, azaz “mi nem fog biztosan történni, ha adósságkezelsz?”   Mivel[…]

16

júl
Behajtó/végrehajtó, végrehajtás

Sokan összekeverik őket – pedig eltérőek a szerepkörök az adósságbehajtásban

Miben mások a behajtók és a végrehajtók?   Azt könnyebb meghatározni, hogy miben nagyon hasonlók: mindkét hivatalos fél a félelemre alapozva kommunikál, ijesztő hangnemben veszi fel a kapcsolatot az adósokkal, s nyugodtan mondhatom, hogy szinte mindenkinek feláll a szőr a hátán, ha velük kerül kapcsolatba saját akarata ellenére és netán együttműködést elérnie. Sajnos bevált gyakorlat lett a[…]

09

júl
adósság, végrehajtás

A megfélemlítés a kenyerük – Hogyan állj ellen?

Miért dolgoznak a követeléskezelők, végrehajtók nagy hatásfokkal?   Elterjedt módszer -pláne manapság-, hogy a bankok, követeléskezelők (akiknek a bankok eladják a tartozásokat), végrehajtók, bíróság, közjegyzők, egy szóval a hivatalos szervek a félelemre alapozva kommunikálnak: Ha be akarnak hajtani egy/több adósságot, Ha el akarnak érni valamit a lehető legrövidebb idő alatt, Ha olyan cselekvésre akarnak rávenni például adósokat,[…]

01

júl
adósság, Visszafizethetetlen hitelek

Miért életbevágó, hogy reális tanácsot kapj, ha tartozásaidat rendeznéd?

Miért tudunk értékes és valódi segítséget nyújtani? Főképp, ha adósságrendezésre adod a fejed és pénzügyi egyensúlyt teremtenél magadnál…   Hogyan tudunk mi ellátni olyan tanácsokkal és gyakorlati megoldásokkal, amik valóban pénzügyi változásokat és számos egyéb változást hoznak az életedbe? Azontúl, hogy adósságrendezésben a statisztikák mutatói alapján 94 %-os sikerrátával dolgozunk, ami magában foglalja az adósságcsökkentéseket, a kamatmentes[…]

28

jún
adósság, Hitelek, végrehajtás

Hogyan lesz a “kis” tartozásból óriási baj?

Más oldalról: Miért indulhat árverés fizetett jelzáloghitel esetében is?   Van az a helyzet, amikor: élő, fizetett jelzáloghiteled mellett van 1 vagy több felmondott hiteltartozásod, vagy egyéb követelésed például közmű-, kommunikációs szolgáltatásból, stb. eredően. A bedőlt tartozás(ok)végrehajtásra kerülnek. Van a másik helyzet, amikor: felmondott tartozásaid vannak, amiket nem fizetsz, vagy nem mindegyiket fizeted, így az elhanyagolt tartozásod/tartozásaid[…]