A kérdezés hatalma

Milyen hatalommal bír az egyszerű kérdezés és miért fontos, hogy feltedd azokat, ha pénzügyi terheid vannak?

 

 

Régi, jól bevált módszer, hogy az újév beköszöntével fogadalmakat teszünk magunknak gondolatban, vagy akár “ország-világ” elé tárva, hogy mit fogunk másképp csinálni? Jobban, hatékonyabban, biztosabban.

Te fogadtál meg bármit is a 2021.-es évre? Vagy a korábbi években (is) voltak fogadalmaid? Milyen eredményességgel valósultak meg? 

 

Év elején drasztikusan megnövekszik a fogadkozók száma:

 • Megfogadom, hogy lefogyok, diétázok,
 • Megfogadom, hogy egészségesen táplálkozom,
 • Megfogadom, hogy leszokom a dohányzásról,
 • Megfogadom, hogy kevesebbszer öntök fel a garatra,
 • Megfogadom, hogy többet mozgok, sportolni járok,
 • Megfogadom, hogy jobb lesz az időbeosztásom,
 • Megfogadom, hogy kedvesebb, türelmesebb leszek,
 • Megfogadom, hogy újat tanulok, elvégzek tanfolyamokat,
 • Megfogadom, hogy leszokom a hosszas telefonálgatásokról, a sorozatnézésről, a Facebook-ozásról, a siránkozásról, a pesszimizmusról, az állandó panaszkodásról, az optimizmusról….. (a pontok helyére bármi behelyettesíthető.)

 

Aztán a szilveszteri buli hevében tett ígéretek kezdeti lendülete alább hagy, és a kitűzött célok csak nem akarnak megvalósulni. 

Nem csoda. Ugyanis ezek nem a te céljaid. Ezek a tömegek céljai, amik nem összekeverendők a te bennső, féltett és fontos céljaiddal. A feljebb felsoroltakat és egyebeket csupán másolod, készen kapod, öntudatlanul építed be magadba.

Amikor tudatos akarsz lenni, akkor nem sikerül, mert az öntudatlan mindig felükerekedik. Szerintem ennyi is elég, hogy értsd: a célkitűzés, a célok megvalósítása jóval több, mint papírra írkálni, orrunk alatt mormolni, hogy mit szeretnél, és mit fogadsz meg.

Jó dolog lehet felírni, ha a többi 15 dolog rendben van körülötted. Amíg ez nincs így, addig az ilyen módszerű célkitűzés, önfogadkozás csupán frusztráltságot fog okozni.

Pont ugyanúgy, mint amikor adósságaidban káosz, zavar van, mert te magad sem tudsz kiigazodni bennük, addig a kiutat is nehéz lesz megtalálni. 

Tegyél rendet először a fejedben, aztán a papírforma is rendbetehető, ha tudod, milyen mesgyén haladj.

Erről, és a többi, pénzügyi-lelki frusztráltságot okozó, és adósságproblémákhoz kapcsolódó témáról lesz szó az újabb:

 

KÉRDEZZ-FELELÜNK! programunkban.

 

Időről-időre kérdezz-felelek napot tartunk, Ti bármit kérdezhettek, én pedig mindent összegyűjtve válaszolok mindenre videós formában.

A témakörök: bármi, de ha lehet maradjunk a hitel/adósság témájánál, amivel mi is foglalkozunk 🙂

Vegyél részt benne, ha érdekel, hogy:

 • Hogyan tudsz rendet teremteni az adósság kérdésekben?
 • Hogyan lehet kevesebbet visszafizetni, mint amekkora ma az adósság?
 • Hogyan lehet a végrehajtást elkerülni?
 • Hogyan lehet egyezkedni, ha már végrehajtás folyik?
 • Mikor kell lépni adósságproblémákban?
 • Mit hozhat egy megegyezés?
 • Mennyi idő szükséges egy jó adósságcsökkentés/rendezés eléréséhez?
 • Mekkora anyagi megtakarítás várható, ha aódsságrendezésbe kezdesz?
 • Mekkora sikerrel tudsz te saját magad ügyedben hatékonyan adósságrendezni?….. a többit ITT találod, a teljesség igénye nélkül..

Ugye tudod, hogy most már a hitelezés szövevényes, és támogatásokkal borított területén is tudunk segítséget nyújtani?

Még akkor is tudunk hitelt intézni, ha bedőlt, felmondott hiteleid vannak, amikkel -bármekkora összegről legyen is szó-, aktív Khr listára (rossz adósok listája) kerültél fel.

Tudunk iránymutatást adni, hogy jó, és biztonságos hiteleket tudj a jövőben választani, ha ilyen jellegű cél merülne fel.

 

Pár gondolat e területről, amiket kérdés formájában feltehetsz: 

 • Milyen típusú hitelekre tudunk megoldást biztosítani;
 • Mikor van lehetőség még a hitelproblémák orvoslására;
 • Mikor mondja fel a bank a hitelt, és ez milyen következményekkel jár?
 • Egy végrehajtás beharangozása után az mikor indul be?
 • Milyen veszélyei vannak a felmondásnak és a végrehajtásnak?
 • Milyen előnyökkel jár a bedőlt hitel? (a hitel felmondása);
 • Milyen hátrányai vannak a törlesztésben való elmaradásnak?
 • Milyen pozitív lehetőségek nyílnak meg a felmondással, törlesztés elmaradással, végrehajtással?
 • Kérdezhetsz ingatlan árverésről;
 • Ingatlan árverésnél milyen segítség van, mikor lehet még segíteni?
 • Autóhitelek és azok rendezési lehetőségei,
 • Folyószámla hitelek, A-B-C hitelek, hitelkártyák, személyi hitelek, uzsora(magán)hitelek kezelése, azok orvoslása;
 • Mi a garancia, van-e garancia a hitelproblémák megoldásának megvalósulására?
 • Honnan lehet azt tudni, van-e megoldása a hitelproblémádnak?
 • Hogyan kell tekinteni, és kezelni a már régi tartozásokat, főképp ha azt már behajtani akarják?
 • Mi az elévülés, és az hogyan valósul meg?
 • Hogyan kell és érdemes kezelni az elévült követeléseket?
 • Hogyan lehet bizonyítani az elévülést?
 • Mikor kell minél előbb jogi segítségnyújtást felkutatni?

 • Milyen jogi segítségnyújtások vannak, és melyik milyen hatékonysággal működik?

 

Védd magad!

 

Ezer példa van fentieken túlmenően is, amikor banánhéjon csúsznak el féltett értékeink, mert sokszor a legutolsó pillanatban próbálunk keresgélni. Sok példa van arra, hogy évekig folyik a letiltás, holott az adósság rendezhető volna olyan helyzetre, amikor ez nincs, és visszafizetni is kevesebb összeget kellene.

Ha van tartozásod, azt már felmondták és akár önszántadból részleteket fizetsz benne, akár végrehajtási letiltás folyik ellened, keress megoldást, tudunk segíteni!–»

>KAPCSOLAT<< KATT ide!

 

Szeretettel Andrea – Hitelsakkmatt

 

Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? 

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva:Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

30

nov
d

A Zalai Hírlap BOTRÁNY

A besúgó korszaknak még nincs vége…   Ezt nem hagyhattam szó nélkül, megígértem nekik, hogy lerántom a leplet, és híressé teszem őket a Neten. Eljött az ideje! Egy felháborító, aljas történetet osztok meg veletek, és mindenkit arra kérek, hogy OSSZA TOVÁBB, tudja meg minél több ember, mi folyik itt egymás között! Tudjon mindenki védekezni az árulás, rosszindulat […]

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt[…]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]