A forintosítás lehet áldás, örülnünk kellene neki?

A forintosítás lehet áldás, örülnünk kellene neki?! 

Van, aki ezt állítja, van akinek ez az idegszálait borzolja…!

 

Úgy gondolom, rengeteget foglalkozunk, és foglalkoznak a forintosítás, elszámolás témájával. Közreadtunk számtalan véleményt, álláspontot ezzel kapcsolatosan, amin keresztül feltárult a törvény által előírt forintosítás megannyi veszélye, és jogtalansága. Nyilvánvalóvá vált mindenki számára az is, hogy ütközik az Európai jogszabályokkal, hiszen Brüsszelben is az Európai Bizottság is úgy látja, hogy vizsgálódnia kell az ügyben, mert valóban az uniós jogokkal ellentétes a hozott forintosítási törvényünk.

Most, mindez után megjelenik egy írás, egy levél, ami napvilágot látott Dr. Léhmann György emailjei között is, és Facebook csoportokban is.

  Ennek írója nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a forintosítás áldás, öröm lehet mindenki számára, mert általa jobban meglovagolható a helyzet a “devizaadósoknak”, jogilag jobb helyzet adódik így, mintha nem hozott volna ilyen Európai idegszálakat is borzoló törvényt a magyar jogalkotás.

Kedves sorstársaim! Mi más végeredménye lenne a jogkövetkezmény kérésével beadott kereseteknek is? Ez éppen azt jelenti, hogy kérjük a bíróságtól, hogy állapítsa meg, számoltassa el a bankot a jegybanki alapkamatot alapul véve az adósságod tekintetében, és a jogaid figyelembevételével. Hogy csakis annyit kelljen visszafizetned, amennyi jogosan a bankot megilleti! Ne a 2-3-szor magasabb tartozás összegeket, amiket jelenleg a bankok nyilvántartanak adósaik felé. Itt találod az erről szóló részleteket:

<<Mi a helyzet semmisség esetén?>>

<<Mennyit kérhet tőled a bankod jogosan? Számold ki Te is!>>

A levelet, amelyben azt állítja írója, hogy áldás, és öröm a forintosítás nekünk, megkaptam Dr. Léhmann György által, valamint rátaláltam az egyik Facebook csoport falán is.

  Úgy érzem, célszerű reagálni erre az írásra, annak mondanivalójára, mert a félreinformálás, vagy akár a valami általi “reklámozás” igen káros is lehet. Az adósságtól sújtott emberek belefáradtak terheikbe, és könnyebben ráállnak olyan megoldásokra, javaslatokra, ha azzal húzzák el orruk előtt a mézes madzagot, hogy: “akár lenullázható a devizaalapú hitel összege”!

  Ez persze túl szép, hogy igaz legyen! Mielőtt az olvasó szemek elé tárom Dr. Léhmann György reagáló válasz levelét a fenti megállapításokat tevő embernek, gondolkodjunk kicsit a józan paraszti eszünkkel!

Tehát a levél írójának, aki áldásnak nevezi, és örömként éli meg a forintosítási törvényt 2 fontos állítása, idézem Gulya Tibor írásából (a hibák tőle származnak):

 1. A forintosításról szoló törvény nem átok, hanem áldás mert uj lehetőségeket nyitottak meg ezzel, amit mélyen eltitkolnak, de sajnos szívás nekik mert én tudom, hogy mit kell tenni, amivel vagy kamat mentes kölcsönné lehet tenni a szerződéseket,
 2. vagy egyszerűen ki lehett nullázni. Ezért én nagy nagy hálát érzek irántuk, hogy ennyire ostobák, mert ez a törvény képes megfelelő alkalmazás mellett a deviza alapu hiteleket végleg kivégezni.”

Tehát azt állítja ez az úriember, hogy vagy kamatmentes kölcsönné alakíthatóak át a hitelek, vagy lenullázhatóak. Ki ne választaná ez utóbbit? Háát senki ne válassza!

Ugyanis mindenki előtt világos, hogy felvett valamikor valamennyi pénzt a bankjától, arra vállalta a kamatfizetési kötelezettségét, és azzal együttes visszafizetését x év múlva. Hogyan is gondolhatnánk komolyan, hogy csiri-bá, csiri-bú eltűnik a hitelünk, az adósságunk? Nosza, hol lelhető fel olyan jogszabály, amely kimondja, hogy bizonyos jogszabály alkalmazásával az adósság lenullázható, vagy kamatmentessé tehető? Már régen alkalmaznák ezt, hiszen tömérdek hiteltermék van kint a piacon, használják vállalkozók, nagy/kis cégek, magánszemélyek. Ez tehát kicsit vicces, de nem is annyira, mert akinek bizony nagy teher nyomja a bankszámláját, mert 2-3-szor többet követel a bankja, annak nincs kedve ilyen, és hasonló dolgokkal viccelődni. 


 Dr. Léhmann György sem találta üdítőnek a levél tartalmát, és “Dühös vagyok” címmel, az alábbiakat válaszolta arra:

“Rossz néven veszem azt, hogy az alábbi félrevezető levelet terjeszti a kiszolgáltatott helyzetben lévő adósok részére..

 Ugyanis a forintosítás olyan rendkívűl káros intézkedés az adósok számára, melynél fogva megközelítőleg másfél-két év mulva azok az adósok is reménytelen helyzetben lesznek, akik még idáig valahogy elvergődtek a bankok által kiszámolt törvénytelen törlesztő részletek fizetésével.

 Az első oka annak, hogy fentieket határozottan állítom az, hogy a devizaalapú kölcsönszerződés alapján jelenlegi időszakban már olyan károk miatti kártérítési jellegű igénye lehetne minden adósnak, mint a

 2009-től fizetett kamatösszegek – törlesztő részletek döntő része – több mint a felét törvénytelenül és fenyegetéssel kényszerítették ki az adósoktól a Svájci jegybanki alapkamat zsugorodást figyelmen kívűl hagyva, az árfolyamváltozás terheit bírósági vizsgálat nélkül törvénytelenül hárították át teljes egészében az adósokra, valamint a szintén bíróság által 93/13 EGK Irányelv 6. pontja alapján kötelezően és felek megkérdezése nélküli teljes körű szerződési vizsgálat esetén még több mint 10 szerződési pontnál tisztességtelenség okából minden bank esetén megállapítandó a károkozás úgy, hogy ezeknek a bankok általi eddigi követelése miatti kár természetesen szintén megtérítendő az adósok felé.


 És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a kamatnak annuitásos fizetése folytán nem annyi évre fizettük a törvényesen járó ügyleti kamatot, mint amely eltelt a szerződés aláírása óta, hanem jelentősen több évre, és ennek a többletnek megtérítése szintén visszajárna az adósoknak jelen pillanatban történő zárás esetén.

 A forintosítási törvénytelen szélhámosság ezeknek az adósi követeléseknek jövőbeni követelhetőségének akadályozását szolgálja, valamint azt, hogy 2016. év végéig a jelenlegi 2,1 %-on álló Nemzeti Banki jegybanki alapkamatnak 6-8 %-ra történő emelése folytán legyen lehetősége a bankoknak 40-50 %-kal emelni a törlesztőrészletet a forintosításra hivatkozva emelni az adósok számára azért, hogy a bankok általi kifosztása több millió magyar embernek teljes, befejezett legyen.

 Ennél aljasabb szándékú kormányzati – egyébként az országgyűlési képviselők által támogatott – intézkedést magánjogi szerződésekkel kapcsolatosan korábban még elképzelni sem tudtam, és őszintén sajnálom azt, hogy az alábbi és ehhez hasonló felelőtlen írások, vagy nyilatkozatok egyáltalán elkészülhetnek, illetve terjeszthetőek az adósok felé.

 Magam részéről elegem van abból, hogy az adósok még mindig bíznak egy teljesen törvénytelen, Európai jogszabályokat semmibe vevő elszámolásban, és még tetejébenabban is, hogy a nyilvánvaló tönkretételüket célzó forintosításban bármi jót észlelnek.

 Erről már nem a bankok tehetnek, hanem mindazok, akik felnőtt korban bármilyen marhaságot hajlandók elfogadni akkor, ha ez számukra kényelmes megoldás. Még akkor is, ha ez a tunyaság jelen pillanatban felér egy öngyilkossággal.

 Siófokon 2015. április 9. napán.

Léhmann György”


 Mi, a Hitelsakkmattnál azt gondoljuk, hogy mindenki hallgasson a józan eszére, és azokra, akik már bizonyították maximális hozzáértésüket a deviza elszámolású hitelek gyakorlati terepén, az adósok mellett. 

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy feltedd a kérdésedet felénk:

<<Mit kell tennem ahhoz, hogy törvényes keretek között, jogaimhoz igazított, tisztességes elszámolást kapjak?>>

 Mi a pénz? Egy szimbólum, valamilyen fizikai dolog, ami valami más helyettesítésére szolgál.

Sohasem a szimbólum a fontos!
Az fontos…
Ami MÖGÖTTE van! 

Egy csók.
Nem a mozdulat a fontos.

Hanem a szeretet, ami előmozdította azt…Ne a szimbólumra koncentrálj! Nem számít.

ÁLLÍTSD ELŐ AZT, AMINEK ÁRAMOLNIA KELL RAJTA! 

Nézzük hát a pénzt!

NE a pénzre koncentrálj!

Érted? Nézz MÖGÉ! Mi hozza létre? Valóban van ott valami!
Íme:

EGY ÁLLAPOT.
Igen.

A PÉNZ EGY JÓ VAGY JOBBÁ TETT ÁLLAPOT SZIMBÓLUMA.

Mondom érhetően!
Van szobád, ami rendetlen. Te rendet viszel bele.  Ez egy jobbá tett állapot. 

A kulcs ez: HOZZ LÉTRE JÓ ÁLLAPOTOKAT. ERRE tedd a hangsúlyt!

Hát, érdemes kivárni…teszel valamit, előrelépsz, rendet raksz jogi segítséggel a hiteledben/hiteleidben –>

LESZ PÉNZ. 

 • normális életvezetésre;
 • a gyerekekre;
 • nyaralásra;
 • lakásra/házra;
 • autóra;
 • hobbyra, arra amire költeni szeretnél. 

A jog eszközeivel megtisztított hitelszerződésed/hitelszerződéseid lehetőséget adnak számodra,

 • hogy újra tervezhesd anyagilag az életedet;
 • hogy átláthatóvá váljon a családi kassza, a bevételek/kiadások egyensúlyba kerüljenek;
 • hogy hosszú távra tervezhess;
 • hogy látható legyen a hitel visszafizetésének reális esélye, és még számtalan ok miatt. Mondhatni, hogy millió okod van arra, hogy a jog eszközeit hívd segítségül!

<<Mit tehetek azért, hogy jogilag rendezett legyen a hitelszerződésem?>>

Remélem cikkünkkel újra tudtunk lényegi információkat adni a kezedbe, vagy elősegíteni döntésedet, hogy merre, hogyan tovább?

 Arra kérlek, hogy kérdezz, legalább tudd meg a lehetőségeidet! Főbb érvek, miért célszerű kérdezned?

 • Díjmentesen megtudod, hogy mivel jár az, ha rendezni akarod a helyzetedet,
 • Ha felszámolnád már otthon a bizonytalanságodat,
 • Ha eleged lett a jogaid sárba tiprásából,
 • Ha végre kinyílt a szemed!

 

Keress bennünket gondjaiddal!  

 

Országszerte kevés a megbízható, tisztességes és szakértő jogász, aki tud is segíteni, nem csak mondja, és még megfizethető is a munkássága.

 

Miért fordulj hozzánk bizalommal? 8 érv, ami mellettünk szól:

 

 1. Több éves, hitelszerződésekkel kapcsolatos gyakorlati segítségnyújtás;
 2. Díjmentes helyzetfelmérés/szerződés átnézése;
 3. Díjmentes bármennyi konzultáció;
 4. Pénzügyi jogász szakterület;
 5. Szerződések alapján feltérképezett megoldási lehetőségek;
 6. Gyors érdemi visszajelzés;
 7. Alacsony megbízási díj;
 8. Nincs sikerdíj!

 

Ügyvéd, aki képes megakadályozni a gátlástalan vagyon- és jogfosztást.

 

Felteszem kérdésemet, segítséget kérek!

 

Lehet-e indulatok nélkül beszélni egy olyan tudatos kifosztásról és tönkretételről, amit az elmúlt tíz évben hajtottak végre a magyar lakosság ellen?

 


 Fontos! Kérünk, ha végigolvastad cikkünket, oszd meg a közösségi oldalakon is, hogy minél több emberhez jussanak el az őket segítő információk! A weblapunk oldalán található közösségi felületek gombjai ebben segítséget adnak! Köszönjük!

 


 

 Dr. Léhmann György gondolatait is felhasználva,írta a Hitelsakkmatt

 

 {loadposition feliratkozas}

 

Képeinket a FreeDigitalPhotos oldaláról hoztuk: http://www.freedigitalphotos.net

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

30

júl
Devizahitel, végrehajtás

Milyen formákat ölt az adósok kizsákmányolása?

Pénzügyi Káosz, vagy Ko?   A devizahiteles behúzással/csapdával látott napvilágot nagyon körvonalazottan, hogy meddig képes elmenni, milyen határokat tud feszegetni az, ha ezer milliárdok bezsebelése a cél. Ez a korántsem mellékes téma akkoriban, 2013.-2014. táján nagyon új volt még mindenkinek. Még az is szűz terület volt és ezáltal mindenki gyakorlatlan is volt abban, hogy a bankokkal szemben […]

29

júl
árverés, Devizahitel, végrehajtás

A bank téved! – Saját történetem III. rész

A végrehajtás felfüggesztve, lélegzetvételnyi idő, végre!   Ez az írás az én igaz történetem arról, amit a 2 devizahitelemmel átéltem 7 évvel ezelőtt. Minden egyes mozzanatra, és lelki teherre, sérelemre, és nyomásra úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna. III. rész. Ha olvastad devizahiteles történetem I.ésII. részét, akkor elég, ha kicsit visszanyúlok az írásom befejező részéhez, hogy felvegyük az[…]

23

júl
Adósság behajtása, Adósságrendezés

Akkor most tisztázzuk!

Mi történne, ha magadra maradnál egy adósságrendezési folyamatban?   Vannak azok az emberek, akik mindent jobban tudnak. Vannak, akik meghallgatják mások véleményét, de azt teszik, amit saját maguk elképzeltek az adott helyzetben. Mások elfogadják mások véleményét, ha tudják, ők jobban értenek hozzá. Vannak, akik nem gondolkoznak, csakis a mások véleményére alapozva hozzák meg döntéseiket.  Ahány ember, annyiféle[…]

22

júl
Adósságrendezés

Mikkel nem kell számolnod, ha tudatosan adósságrendezel?

Milyen csapdákat kerülhetsz el egy jó döntéssel?   Talán furcsának találhatod, hogy a fordított verziót, a “mi NEM lesz, ha adósságrendezel” megközelítést használom. Bizonyos dolgokat könnyebb úgy behatárolni, hogy nem arról beszélünk, hogy azok milyenek, mi valósulhat meg, ha alkalmazzuk, hanem azt határozzuk meg, hogy milyenek nem, azaz “mi nem fog biztosan történni, ha adósságkezelsz?”   Mivel[…]

16

júl
Behajtó/végrehajtó, végrehajtás

Sokan összekeverik őket – pedig eltérőek a szerepkörök az adósságbehajtásban

Miben mások a behajtók és a végrehajtók?   Azt könnyebb meghatározni, hogy miben nagyon hasonlók: mindkét hivatalos fél a félelemre alapozva kommunikál, ijesztő hangnemben veszi fel a kapcsolatot az adósokkal, s nyugodtan mondhatom, hogy szinte mindenkinek feláll a szőr a hátán, ha velük kerül kapcsolatba saját akarata ellenére és netán együttműködést elérnie. Sajnos bevált gyakorlat lett a[…]

09

júl
adósság, végrehajtás

A megfélemlítés a kenyerük – Hogyan állj ellen?

Miért dolgoznak a követeléskezelők, végrehajtók nagy hatásfokkal?   Elterjedt módszer -pláne manapság-, hogy a bankok, követeléskezelők (akiknek a bankok eladják a tartozásokat), végrehajtók, bíróság, közjegyzők, egy szóval a hivatalos szervek a félelemre alapozva kommunikálnak: Ha be akarnak hajtani egy/több adósságot, Ha el akarnak érni valamit a lehető legrövidebb idő alatt, Ha olyan cselekvésre akarnak rávenni például adósokat,[…]