A fizetési- és végrehajtási moratórium egyik legkomolyabb mellékhatása

Hogyan tudod kivédeni, mi több, a javadra fordítani?

 

Publikáltam már erről cikket, épp az előző írásom szólt arról, hogy a koronavírus válság a pénzügyi területen milyen változásokat hozott kormány szinten, és ezzel összefüggésben egyéni szinten milyen további lehetőségek kínálkoznak, ha valakinek adósságproblémái vannak.

Összefoglalva:

 • Fizetési moratórium,
 • Végrehajtási moratórium,
 • Egyéni kérelmek:
 • a végrehajtási letiltások, inkasszók átmeneti felfüggesztésére, és 
 • a már felmondott, és követeléskezelőkre engedményezett -faktor cégek által kezelt- tartozások átmeneti fizetési felüggesztésére.

Egyetérthetünk abban, hogy  ezek az intézkedések kiegészítve az egyéni felfüggesztési kérelmekkel, -amiknek van jogalapjuk-, rosszabb helyzetbe hozzák a pénzintézeteket, miután bevételkiesést okoznak a törlesztőkben, és a végrehajtásokkal összefüggő cselekményekből is megcsappannak a bevételek. Ez utóbbi a különböző faktorcégeket tudja megviselni, amik működési költségeiket jórészt a letiltásokból, inkasszókból fedezték. 

 

Nincs árverési kiírás, nincs árverés, nincs kilakoltatás

Hogy ez milyen erővel bír az adósok szempontjából, azt leginkább azok tudják megmondani, akik már voltak ilyen helyzetben, és akikre ez várt volna. Ez a fajta veszély sem fenyeget átmenetileg, és ezek éppen azok az ügyek -voltak- adósságrendezés szempontjából azok, amiknél az időtényező óriási ellenfél, és bármit keresztül vinni bírósági/végrehajtási szakaszon, szintén időt jelentett, ami ilyen helyzetben volt a legkevesebb. Kapkodás, gyomorgörcs, idegeskedés, megannyi kínos érzés, amit most mindenki maga mögött hagyhat, egy ideig biztosan.

Hogy mekkora kincs az átmeneti korlátozás, ez akkor mutatja meg magát igazán, amikor felismered, hogy a tartozásokat kezelni, és rendbetenni most, mikor csend és “nyugalom” van, a legnagyobb előny! 

 

Időt kapott mindenki, kérdés, Te hogyan használod ki?

Megnyugodtál, és hátra dőlsz, mert tudod, ebben az évben biztosan nem folytatódnak a végrehajtások, és fizetni sem muszáj a bank felé?

A végrehajtások legvégső szakaszát, -árveréseket, kilakoltatásokat- is felfüggesztették, és ha egyéni kérelmet is benyújtasz, akkor a letiltás, és inkasszó sem fenyeget jó pár hónapig, így ezekkel a veszélyekkel sem kell számolnod. 

Koncentrálhatsz az életedre, családodra, munkádra.

Végre! Nem aggódsz, nincs gyomorszorítás, hogy milyen nap kezdődik, hogyan alakulnak majd a dolgok.

 

De valóban ennyi lenne, ami megoldja a problémákat?

 

Az idő, amit most az adósok kaptak, mindent megold? A problémát halmozók megnyugvást hozó gondolata ez: “Az idő mindent megold!” Hát nem. Igazság szerint az idő nem old meg semmit:  az idő csak múlik, a változásokat életre kell hívni: a tettek, odafigyelés, cselekedet az, amik változást hoznak.

Adósságteherrel élni, és egyensúlyozni, hogy ne omoljon ránk az egész, már önmagában óriási kihívás. Mi lesz a hitel-hitelre halmozással, és ebben az állapotban azt hajtogatni, hogy: “Majd lesz valahogy, az idő mindent megold!”

Nem, az idő semmit nem old meg, adósságtémában meg pláne nem, inkább csak ront rajta, az idő meg csak telik, és a végeredmény akár katasztrofális is lehet. Ha abba ringatod magad, hogy a felfüggesztések által a terhek is lekerültek a válladról, nos ez csak egy szempontból igaz. Megmarad a törlesztőkre szánt összeg havi szinten, s ha helybenhagyták a letiltás és inkasszó kérelmet, akkor a végrehajtó sem viszi azt, amit eddig. Az adósság viszont továbbra is fennáll, mi több, még több lesz hónapról-hónapra. És nem ez a legnagyobb teher? Ez az, ami mindazt generálja, amit most felfüggesztettek. Igaz?

 

A cél felé vezető út

Tudom, hogy a válság sokakat sodort önhibájukon kívül bajba, de abban is egészen biztos vagyok, hogy nagyon sok, és nagyobb problémát el lehet kerülni megfelelő előrelátással, a gondolkodás lehetőségeinek

kihasználásával, felismeréssel, ahelyett, hogy abban bíznánk, hogy bármi is van, majd az idő múlásával minden jobb lehet. 

Ha elfogadod a tanácsomat, és azt sem akarod megvárni, hogy a moratóriumok lejártával még nagyobb terhekkel szembesülj, akkor ezt ajánlom:

Az elsődleges az, hogy fejben döntsük el, -és valóban akarjuk is, ne csak gondolati szinten maradjon meg-, hogy szándékunkban áll javítani a dolgokon. Ez kisebb problémáknál is működik, és csak ez működik.

Tehát, a feladat: először is, tudatosítani magadban, hogy az idő nem a barátunk, és főleg nem dolgozik helyettünk. Ennek értelmében nekünk kell dolgoznunk.  

 

A végeredmény

Fentiek alapján a fizetési-, és végrehajtási moratórium egyik legkomolyabb mellékhatása: a dolgok elodázása, és az adósságok növelése. Ám ha ez idő alatt tevékenykedsz, változásokat indítasz el, adósságaidat kezelésbe veszed/teszed, akkor az alábbi eredményekkel számolhatsz:

 • a tartozások csökkenhetnek, 
 • a végrehajtás nem tér vissza a moratórium lejártával sem,
 • a törlesztések hozzáigazodnak a saját anyagi terhelhetőségedhez, 
 • kamatmentesen, részletekben, vagy egy összegben szabadulhatsz meg a valódi terhektől, az adósságoktól.

 

Ha összefoglalóan kellene tanácsot mondanom, azt mondanám: használd ki a lehetőségeket! Élj, vagy ne élj a felfüggesztések adta helyzettel, de midenképpen kezdd el kezelni a tartozásaidat! Gondold át, amit írtam, és döntsd el, hogy számodra miben tud segíteni?

Mekkora adósságaid vannak? Mennyire lenne “életmentő”, ha megállna a végrehajtás -ha van-, és lecsökkenhetne az összeg, eltűnnének a kamatok? 

Az ügyek átbeszélése remek első lépés, amit szintén biztosítunk számodra, még az adósságrendezés elindítása előtt.

ITT tudsz írni  hozzám,  küldd el elérhetőségedet, és visszahívlak, hogy a részleteket megbeszélhessük, vagy hívj, ha úgy akarod, telefonos elérhetőségemen!


 

ITT tudod kérni az ingyenes anyagainkat, mindegyik témája kapcsolódik az adósságokhoz, nézz körül! »» Ingyenes segítség

 


A fizetési moratórium (itt éred el a teljes kormányrendeletet a fizetési moratóriumról, katt!)

 

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


 Fent vagyunk a YouTube-on!

 

Miért jó ez? Mármint, hogy mi fent vagyunk a legnagyobb videós protálon? Viccelsz? Hát éppen azért, hogy még ezekkel az információkkal is Neked tudjunk segíteni.Elivan nagy ereje a kamatmentességnek?….és még számtalan téma hever az asztalon, illetve fent a youtube-n. Érdemes tehát széjjel nézned, mert ha adósságod van -még akkor is, ha jól fizeted-, találsz olyan információt, amit eddig még sohasem hallottál, vagy éppen ami rengeteget tud segíteni a bajodon!

Tehát elég annyi, hogy felmész ide>>  HITELSAKKMATT  YOUTUBE  VIDEÓSOROZAT  ADÓSSÁG  TÉMÁKBAN

 

 

Tudni fogod, hogy vannak tökéletes időszakok a legjobb az alkuk megkötésére. 

KÉREK segítséget, megegyezéshez, hogy a tartozásom kevesebb legyen, és elkerüljem a végrehajtást!


 

Mi az az Online ügykezelés?

 1. A koronavírus okozta válsághelyzetben jelenleg online ügykezelésre álltunk át. Továbbra is biztosítjuk a személyre szabott szaktanácsadásunkat, csak most a virtuális térben, vagy telefonon. Időpont egyeztetést követően lehetőséged van szakjogászainkkal átbeszélni az ügyedet.
 2. Használható továbbra is természetesen az online ügybeküldés lehetősége az e célra kialakított “adatbekérő űrlapon”. Ennek segítségével könnyedén, egyértelműen le tudja mindenki írni az ő saját problémás adósság helyzetét, és az űrlap elküdésével befogadjuk ennek átnézését, kiértékelését, díjmentesen. Nagyon rövid, 1-2 munkanapon belül történik mindez,  és a beküldött elérhetőségen mindenkit visszahívok, hogy átbeszéljük a további részleteket, amik ismerete számunkra fontos, hogy megfelelőképp tudjunk megoldást javasolni. 

Sok magyar él a világ különféle országaiban, így nekik ez egy kényelmes, és üdvözítő megoldási forma. De igénybe veszik a beteg, idős, utazni nem tudó emberek is, vagy azok, akik így megspórolhatják az utazási költségeket. 

Kérdezz meg szakértőt, hogy hogyan lehet kezelni, csökkenteni adósságterheidet! Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

 

   

A Facebook akadályozza a cikkek láthatóságát, ezért arra kérünk, hogy 1 megosztással -a cikk alján találod a “f” megosztás gombot-, segítsd a törekvésünket,

hogy minél több embernek tudjunk segíteni az adósságterhein! Köszönjük!

Ha értesülni akarsz mindig a legfrisebb adósságokkal kapcsolatos információkról, iratkozz fel írásainkra! >IDEKATTINTS!<

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt (06304845236) ->  Kapcsolat

 

Kapcsolódó cikkek

30

júl
Devizahitel, végrehajtás

Milyen formákat ölt az adósok kizsákmányolása?

Pénzügyi Káosz, vagy Ko?   A devizahiteles behúzással/csapdával látott napvilágot nagyon körvonalazottan, hogy meddig képes elmenni, milyen határokat tud feszegetni az, ha ezer milliárdok bezsebelése a cél. Ez a korántsem mellékes téma akkoriban, 2013.-2014. táján nagyon új volt még mindenkinek. Még az is szűz terület volt és ezáltal mindenki gyakorlatlan is volt abban, hogy a bankokkal szemben […]

29

júl
árverés, Devizahitel, végrehajtás

A bank téved! – Saját történetem III. rész

A végrehajtás felfüggesztve, lélegzetvételnyi idő, végre!   Ez az írás az én igaz történetem arról, amit a 2 devizahitelemmel átéltem 7 évvel ezelőtt. Minden egyes mozzanatra, és lelki teherre, sérelemre, és nyomásra úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna. III. rész. Ha olvastad devizahiteles történetem I.ésII. részét, akkor elég, ha kicsit visszanyúlok az írásom befejező részéhez, hogy felvegyük az[…]

23

júl
Adósság behajtása, Adósságrendezés

Akkor most tisztázzuk!

Mi történne, ha magadra maradnál egy adósságrendezési folyamatban?   Vannak azok az emberek, akik mindent jobban tudnak. Vannak, akik meghallgatják mások véleményét, de azt teszik, amit saját maguk elképzeltek az adott helyzetben. Mások elfogadják mások véleményét, ha tudják, ők jobban értenek hozzá. Vannak, akik nem gondolkoznak, csakis a mások véleményére alapozva hozzák meg döntéseiket.  Ahány ember, annyiféle[…]

22

júl
Adósságrendezés

Mikkel nem kell számolnod, ha tudatosan adósságrendezel?

Milyen csapdákat kerülhetsz el egy jó döntéssel?   Talán furcsának találhatod, hogy a fordított verziót, a “mi NEM lesz, ha adósságrendezel” megközelítést használom. Bizonyos dolgokat könnyebb úgy behatárolni, hogy nem arról beszélünk, hogy azok milyenek, mi valósulhat meg, ha alkalmazzuk, hanem azt határozzuk meg, hogy milyenek nem, azaz “mi nem fog biztosan történni, ha adósságkezelsz?”   Mivel[…]

16

júl
Behajtó/végrehajtó, végrehajtás

Sokan összekeverik őket – pedig eltérőek a szerepkörök az adósságbehajtásban

Miben mások a behajtók és a végrehajtók?   Azt könnyebb meghatározni, hogy miben nagyon hasonlók: mindkét hivatalos fél a félelemre alapozva kommunikál, ijesztő hangnemben veszi fel a kapcsolatot az adósokkal, s nyugodtan mondhatom, hogy szinte mindenkinek feláll a szőr a hátán, ha velük kerül kapcsolatba saját akarata ellenére és netán együttműködést elérnie. Sajnos bevált gyakorlat lett a[…]

09

júl
adósság, végrehajtás

A megfélemlítés a kenyerük – Hogyan állj ellen?

Miért dolgoznak a követeléskezelők, végrehajtók nagy hatásfokkal?   Elterjedt módszer -pláne manapság-, hogy a bankok, követeléskezelők (akiknek a bankok eladják a tartozásokat), végrehajtók, bíróság, közjegyzők, egy szóval a hivatalos szervek a félelemre alapozva kommunikálnak: Ha be akarnak hajtani egy/több adósságot, Ha el akarnak érni valamit a lehető legrövidebb idő alatt, Ha olyan cselekvésre akarnak rávenni például adósokat,[…]