A fizetési- és végrehajtási moratórium egyik legkomolyabb mellékhatása

Hogyan tudod kivédeni, mi több, a javadra fordítani?

 

Publikáltam már erről cikket, épp az előző írásom szólt arról, hogy a koronavírus válság a pénzügyi területen milyen változásokat hozott kormány szinten, és ezzel összefüggésben egyéni szinten milyen további lehetőségek kínálkoznak, ha valakinek adósságproblémái vannak.

Összefoglalva:

 • Fizetési moratórium,
 • Végrehajtási moratórium,
 • Egyéni kérelmek:
 • a végrehajtási letiltások, inkasszók átmeneti felfüggesztésére, és 
 • a már felmondott, és követeléskezelőkre engedményezett -faktor cégek által kezelt- tartozások átmeneti fizetési felüggesztésére.

Egyetérthetünk abban, hogy  ezek az intézkedések kiegészítve az egyéni felfüggesztési kérelmekkel, -amiknek van jogalapjuk-, rosszabb helyzetbe hozzák a pénzintézeteket, miután bevételkiesést okoznak a törlesztőkben, és a végrehajtásokkal összefüggő cselekményekből is megcsappannak a bevételek. Ez utóbbi a különböző faktorcégeket tudja megviselni, amik működési költségeiket jórészt a letiltásokból, inkasszókból fedezték. 

 

Nincs árverési kiírás, nincs árverés, nincs kilakoltatás

Hogy ez milyen erővel bír az adósok szempontjából, azt leginkább azok tudják megmondani, akik már voltak ilyen helyzetben, és akikre ez várt volna. Ez a fajta veszély sem fenyeget átmenetileg, és ezek éppen azok az ügyek -voltak- adósságrendezés szempontjából azok, amiknél az időtényező óriási ellenfél, és bármit keresztül vinni bírósági/végrehajtási szakaszon, szintén időt jelentett, ami ilyen helyzetben volt a legkevesebb. Kapkodás, gyomorgörcs, idegeskedés, megannyi kínos érzés, amit most mindenki maga mögött hagyhat, egy ideig biztosan.

Hogy mekkora kincs az átmeneti korlátozás, ez akkor mutatja meg magát igazán, amikor felismered, hogy a tartozásokat kezelni, és rendbetenni most, mikor csend és “nyugalom” van, a legnagyobb előny! 

 

Időt kapott mindenki, kérdés, Te hogyan használod ki?

Megnyugodtál, és hátra dőlsz, mert tudod, ebben az évben biztosan nem folytatódnak a végrehajtások, és fizetni sem muszáj a bank felé?

A végrehajtások legvégső szakaszát, -árveréseket, kilakoltatásokat- is felfüggesztették, és ha egyéni kérelmet is benyújtasz, akkor a letiltás, és inkasszó sem fenyeget jó pár hónapig, így ezekkel a veszélyekkel sem kell számolnod. 

Koncentrálhatsz az életedre, családodra, munkádra.

Végre! Nem aggódsz, nincs gyomorszorítás, hogy milyen nap kezdődik, hogyan alakulnak majd a dolgok.

 

De valóban ennyi lenne, ami megoldja a problémákat?

 

Az idő, amit most az adósok kaptak, mindent megold? A problémát halmozók megnyugvást hozó gondolata ez: “Az idő mindent megold!” Hát nem. Igazság szerint az idő nem old meg semmit:  az idő csak múlik, a változásokat életre kell hívni: a tettek, odafigyelés, cselekedet az, amik változást hoznak.

Adósságteherrel élni, és egyensúlyozni, hogy ne omoljon ránk az egész, már önmagában óriási kihívás. Mi lesz a hitel-hitelre halmozással, és ebben az állapotban azt hajtogatni, hogy: “Majd lesz valahogy, az idő mindent megold!”

Nem, az idő semmit nem old meg, adósságtémában meg pláne nem, inkább csak ront rajta, az idő meg csak telik, és a végeredmény akár katasztrofális is lehet. Ha abba ringatod magad, hogy a felfüggesztések által a terhek is lekerültek a válladról, nos ez csak egy szempontból igaz. Megmarad a törlesztőkre szánt összeg havi szinten, s ha helybenhagyták a letiltás és inkasszó kérelmet, akkor a végrehajtó sem viszi azt, amit eddig. Az adósság viszont továbbra is fennáll, mi több, még több lesz hónapról-hónapra. És nem ez a legnagyobb teher? Ez az, ami mindazt generálja, amit most felfüggesztettek. Igaz?

 

A cél felé vezető út

Tudom, hogy a válság sokakat sodort önhibájukon kívül bajba, de abban is egészen biztos vagyok, hogy nagyon sok, és nagyobb problémát el lehet kerülni megfelelő előrelátással, a gondolkodás lehetőségeinek

kihasználásával, felismeréssel, ahelyett, hogy abban bíznánk, hogy bármi is van, majd az idő múlásával minden jobb lehet. 

Ha elfogadod a tanácsomat, és azt sem akarod megvárni, hogy a moratóriumok lejártával még nagyobb terhekkel szembesülj, akkor ezt ajánlom:

Az elsődleges az, hogy fejben döntsük el, -és valóban akarjuk is, ne csak gondolati szinten maradjon meg-, hogy szándékunkban áll javítani a dolgokon. Ez kisebb problémáknál is működik, és csak ez működik.

Tehát, a feladat: először is, tudatosítani magadban, hogy az idő nem a barátunk, és főleg nem dolgozik helyettünk. Ennek értelmében nekünk kell dolgoznunk.  

 

A végeredmény

Fentiek alapján a fizetési-, és végrehajtási moratórium egyik legkomolyabb mellékhatása: a dolgok elodázása, és az adósságok növelése. Ám ha ez idő alatt tevékenykedsz, változásokat indítasz el, adósságaidat kezelésbe veszed/teszed, akkor az alábbi eredményekkel számolhatsz:

 • a tartozások csökkenhetnek, 
 • a végrehajtás nem tér vissza a moratórium lejártával sem,
 • a törlesztések hozzáigazodnak a saját anyagi terhelhetőségedhez, 
 • kamatmentesen, részletekben, vagy egy összegben szabadulhatsz meg a valódi terhektől, az adósságoktól.

 

Ha összefoglalóan kellene tanácsot mondanom, azt mondanám: használd ki a lehetőségeket! Élj, vagy ne élj a felfüggesztések adta helyzettel, de midenképpen kezdd el kezelni a tartozásaidat! Gondold át, amit írtam, és döntsd el, hogy számodra miben tud segíteni?

Mekkora adósságaid vannak? Mennyire lenne “életmentő”, ha megállna a végrehajtás -ha van-, és lecsökkenhetne az összeg, eltűnnének a kamatok? 

Az ügyek átbeszélése remek első lépés, amit szintén biztosítunk számodra, még az adósságrendezés elindítása előtt.

ITT tudsz írni  hozzám,  küldd el elérhetőségedet, és visszahívlak, hogy a részleteket megbeszélhessük, vagy hívj, ha úgy akarod, telefonos elérhetőségemen!


 

ITT tudod kérni az ingyenes anyagainkat, mindegyik témája kapcsolódik az adósságokhoz, nézz körül! »» Ingyenes segítség

 


A fizetési moratórium (itt éred el a teljes kormányrendeletet a fizetési moratóriumról, katt!)

 

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


 Fent vagyunk a YouTube-on!

 

Miért jó ez? Mármint, hogy mi fent vagyunk a legnagyobb videós protálon? Viccelsz? Hát éppen azért, hogy még ezekkel az információkkal is Neked tudjunk segíteni.Elivan nagy ereje a kamatmentességnek?….és még számtalan téma hever az asztalon, illetve fent a youtube-n. Érdemes tehát széjjel nézned, mert ha adósságod van -még akkor is, ha jól fizeted-, találsz olyan információt, amit eddig még sohasem hallottál, vagy éppen ami rengeteget tud segíteni a bajodon!

Tehát elég annyi, hogy felmész ide>>  HITELSAKKMATT  YOUTUBE  VIDEÓSOROZAT  ADÓSSÁG  TÉMÁKBAN

 

 

Tudni fogod, hogy vannak tökéletes időszakok a legjobb az alkuk megkötésére. 

KÉREK segítséget, megegyezéshez, hogy a tartozásom kevesebb legyen, és elkerüljem a végrehajtást!


 

Mi az az Online ügykezelés?

 1. A koronavírus okozta válsághelyzetben jelenleg online ügykezelésre álltunk át. Továbbra is biztosítjuk a személyre szabott szaktanácsadásunkat, csak most a virtuális térben, vagy telefonon. Időpont egyeztetést követően lehetőséged van szakjogászainkkal átbeszélni az ügyedet.
 2. Használható továbbra is természetesen az online ügybeküldés lehetősége az e célra kialakított “adatbekérő űrlapon”. Ennek segítségével könnyedén, egyértelműen le tudja mindenki írni az ő saját problémás adósság helyzetét, és az űrlap elküdésével befogadjuk ennek átnézését, kiértékelését, díjmentesen. Nagyon rövid, 1-2 munkanapon belül történik mindez,  és a beküldött elérhetőségen mindenkit visszahívok, hogy átbeszéljük a további részleteket, amik ismerete számunkra fontos, hogy megfelelőképp tudjunk megoldást javasolni. 

Sok magyar él a világ különféle országaiban, így nekik ez egy kényelmes, és üdvözítő megoldási forma. De igénybe veszik a beteg, idős, utazni nem tudó emberek is, vagy azok, akik így megspórolhatják az utazási költségeket. 

Kérdezz meg szakértőt, hogy hogyan lehet kezelni, csökkenteni adósságterheidet! Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

 

   

A Facebook akadályozza a cikkek láthatóságát, ezért arra kérünk, hogy 1 megosztással -a cikk alján találod a “f” megosztás gombot-, segítsd a törekvésünket,

hogy minél több embernek tudjunk segíteni az adósságterhein! Köszönjük!

Ha értesülni akarsz mindig a legfrisebb adósságokkal kapcsolatos információkról, iratkozz fel írásainkra! >IDEKATTINTS!<

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt (06304845236) ->  Kapcsolat

 

Kapcsolódó cikkek

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt […]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így[…]