A fizetési- és végrehajtási moratórium egyik legkomolyabb mellékhatása

Hogyan tudod kivédeni, mi több, a javadra fordítani?

 

Publikáltam már erről cikket, épp az előző írásom szólt arról, hogy a koronavírus válság a pénzügyi területen milyen változásokat hozott kormány szinten, és ezzel összefüggésben egyéni szinten milyen további lehetőségek kínálkoznak, ha valakinek adósságproblémái vannak.

Összefoglalva:

 • Fizetési moratórium,
 • Végrehajtási moratórium,
 • Egyéni kérelmek:
 • a végrehajtási letiltások, inkasszók átmeneti felfüggesztésére, és 
 • a már felmondott, és követeléskezelőkre engedményezett -faktor cégek által kezelt- tartozások átmeneti fizetési felüggesztésére.

Egyetérthetünk abban, hogy  ezek az intézkedések kiegészítve az egyéni felfüggesztési kérelmekkel, -amiknek van jogalapjuk-, rosszabb helyzetbe hozzák a pénzintézeteket, miután bevételkiesést okoznak a törlesztőkben, és a végrehajtásokkal összefüggő cselekményekből is megcsappannak a bevételek. Ez utóbbi a különböző faktorcégeket tudja megviselni, amik működési költségeiket jórészt a letiltásokból, inkasszókból fedezték. 

 

Nincs árverési kiírás, nincs árverés, nincs kilakoltatás

Hogy ez milyen erővel bír az adósok szempontjából, azt leginkább azok tudják megmondani, akik már voltak ilyen helyzetben, és akikre ez várt volna. Ez a fajta veszély sem fenyeget átmenetileg, és ezek éppen azok az ügyek -voltak- adósságrendezés szempontjából azok, amiknél az időtényező óriási ellenfél, és bármit keresztül vinni bírósági/végrehajtási szakaszon, szintén időt jelentett, ami ilyen helyzetben volt a legkevesebb. Kapkodás, gyomorgörcs, idegeskedés, megannyi kínos érzés, amit most mindenki maga mögött hagyhat, egy ideig biztosan.

Hogy mekkora kincs az átmeneti korlátozás, ez akkor mutatja meg magát igazán, amikor felismered, hogy a tartozásokat kezelni, és rendbetenni most, mikor csend és “nyugalom” van, a legnagyobb előny! 

 

Időt kapott mindenki, kérdés, Te hogyan használod ki?

Megnyugodtál, és hátra dőlsz, mert tudod, ebben az évben biztosan nem folytatódnak a végrehajtások, és fizetni sem muszáj a bank felé?

A végrehajtások legvégső szakaszát, -árveréseket, kilakoltatásokat- is felfüggesztették, és ha egyéni kérelmet is benyújtasz, akkor a letiltás, és inkasszó sem fenyeget jó pár hónapig, így ezekkel a veszélyekkel sem kell számolnod. 

Koncentrálhatsz az életedre, családodra, munkádra.

Végre! Nem aggódsz, nincs gyomorszorítás, hogy milyen nap kezdődik, hogyan alakulnak majd a dolgok.

 

De valóban ennyi lenne, ami megoldja a problémákat?

 

Az idő, amit most az adósok kaptak, mindent megold? A problémát halmozók megnyugvást hozó gondolata ez: “Az idő mindent megold!” Hát nem. Igazság szerint az idő nem old meg semmit:  az idő csak múlik, a változásokat életre kell hívni: a tettek, odafigyelés, cselekedet az, amik változást hoznak.

Adósságteherrel élni, és egyensúlyozni, hogy ne omoljon ránk az egész, már önmagában óriási kihívás. Mi lesz a hitel-hitelre halmozással, és ebben az állapotban azt hajtogatni, hogy: “Majd lesz valahogy, az idő mindent megold!”

Nem, az idő semmit nem old meg, adósságtémában meg pláne nem, inkább csak ront rajta, az idő meg csak telik, és a végeredmény akár katasztrofális is lehet. Ha abba ringatod magad, hogy a felfüggesztések által a terhek is lekerültek a válladról, nos ez csak egy szempontból igaz. Megmarad a törlesztőkre szánt összeg havi szinten, s ha helybenhagyták a letiltás és inkasszó kérelmet, akkor a végrehajtó sem viszi azt, amit eddig. Az adósság viszont továbbra is fennáll, mi több, még több lesz hónapról-hónapra. És nem ez a legnagyobb teher? Ez az, ami mindazt generálja, amit most felfüggesztettek. Igaz?

 

A cél felé vezető út

Tudom, hogy a válság sokakat sodort önhibájukon kívül bajba, de abban is egészen biztos vagyok, hogy nagyon sok, és nagyobb problémát el lehet kerülni megfelelő előrelátással, a gondolkodás lehetőségeinek

kihasználásával, felismeréssel, ahelyett, hogy abban bíznánk, hogy bármi is van, majd az idő múlásával minden jobb lehet. 

Ha elfogadod a tanácsomat, és azt sem akarod megvárni, hogy a moratóriumok lejártával még nagyobb terhekkel szembesülj, akkor ezt ajánlom:

Az elsődleges az, hogy fejben döntsük el, -és valóban akarjuk is, ne csak gondolati szinten maradjon meg-, hogy szándékunkban áll javítani a dolgokon. Ez kisebb problémáknál is működik, és csak ez működik.

Tehát, a feladat: először is, tudatosítani magadban, hogy az idő nem a barátunk, és főleg nem dolgozik helyettünk. Ennek értelmében nekünk kell dolgoznunk.  

 

A végeredmény

Fentiek alapján a fizetési-, és végrehajtási moratórium egyik legkomolyabb mellékhatása: a dolgok elodázása, és az adósságok növelése. Ám ha ez idő alatt tevékenykedsz, változásokat indítasz el, adósságaidat kezelésbe veszed/teszed, akkor az alábbi eredményekkel számolhatsz:

 • a tartozások csökkenhetnek, 
 • a végrehajtás nem tér vissza a moratórium lejártával sem,
 • a törlesztések hozzáigazodnak a saját anyagi terhelhetőségedhez, 
 • kamatmentesen, részletekben, vagy egy összegben szabadulhatsz meg a valódi terhektől, az adósságoktól.

 

Ha összefoglalóan kellene tanácsot mondanom, azt mondanám: használd ki a lehetőségeket! Élj, vagy ne élj a felfüggesztések adta helyzettel, de midenképpen kezdd el kezelni a tartozásaidat! Gondold át, amit írtam, és döntsd el, hogy számodra miben tud segíteni?

Mekkora adósságaid vannak? Mennyire lenne “életmentő”, ha megállna a végrehajtás -ha van-, és lecsökkenhetne az összeg, eltűnnének a kamatok? 

Az ügyek átbeszélése remek első lépés, amit szintén biztosítunk számodra, még az adósságrendezés elindítása előtt.

ITT tudsz írni  hozzám,  küldd el elérhetőségedet, és visszahívlak, hogy a részleteket megbeszélhessük, vagy hívj, ha úgy akarod, telefonos elérhetőségemen!


 

ITT tudod kérni az ingyenes anyagainkat, mindegyik témája kapcsolódik az adósságokhoz, nézz körül! »» Ingyenes segítség

 


A fizetési moratórium (itt éred el a teljes kormányrendeletet a fizetési moratóriumról, katt!)

 

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


 Fent vagyunk a YouTube-on!

 

Miért jó ez? Mármint, hogy mi fent vagyunk a legnagyobb videós protálon? Viccelsz? Hát éppen azért, hogy még ezekkel az információkkal is Neked tudjunk segíteni.Elivan nagy ereje a kamatmentességnek?….és még számtalan téma hever az asztalon, illetve fent a youtube-n. Érdemes tehát széjjel nézned, mert ha adósságod van -még akkor is, ha jól fizeted-, találsz olyan információt, amit eddig még sohasem hallottál, vagy éppen ami rengeteget tud segíteni a bajodon!

Tehát elég annyi, hogy felmész ide>>  HITELSAKKMATT  YOUTUBE  VIDEÓSOROZAT  ADÓSSÁG  TÉMÁKBAN

 

 

Tudni fogod, hogy vannak tökéletes időszakok a legjobb az alkuk megkötésére. 

KÉREK segítséget, megegyezéshez, hogy a tartozásom kevesebb legyen, és elkerüljem a végrehajtást!


 

Mi az az Online ügykezelés?

 1. A koronavírus okozta válsághelyzetben jelenleg online ügykezelésre álltunk át. Továbbra is biztosítjuk a személyre szabott szaktanácsadásunkat, csak most a virtuális térben, vagy telefonon. Időpont egyeztetést követően lehetőséged van szakjogászainkkal átbeszélni az ügyedet.
 2. Használható továbbra is természetesen az online ügybeküldés lehetősége az e célra kialakított “adatbekérő űrlapon”. Ennek segítségével könnyedén, egyértelműen le tudja mindenki írni az ő saját problémás adósság helyzetét, és az űrlap elküdésével befogadjuk ennek átnézését, kiértékelését, díjmentesen. Nagyon rövid, 1-2 munkanapon belül történik mindez,  és a beküldött elérhetőségen mindenkit visszahívok, hogy átbeszéljük a további részleteket, amik ismerete számunkra fontos, hogy megfelelőképp tudjunk megoldást javasolni. 

Sok magyar él a világ különféle országaiban, így nekik ez egy kényelmes, és üdvözítő megoldási forma. De igénybe veszik a beteg, idős, utazni nem tudó emberek is, vagy azok, akik így megspórolhatják az utazási költségeket. 

Kérdezz meg szakértőt, hogy hogyan lehet kezelni, csökkenteni adósságterheidet! Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

 

   

A Facebook akadályozza a cikkek láthatóságát, ezért arra kérünk, hogy 1 megosztással -a cikk alján találod a “f” megosztás gombot-, segítsd a törekvésünket,

hogy minél több embernek tudjunk segíteni az adósságterhein! Köszönjük!

Ha értesülni akarsz mindig a legfrisebb adósságokkal kapcsolatos információkról, iratkozz fel írásainkra! >IDEKATTINTS!<

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt (06304845236) ->  Kapcsolat

 

Kapcsolódó cikkek

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így […]

26

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

Áremelkedések – Brutális következmények

Ha éppen csak túlélni próbálsz, biztosan rontasz a helyzeten!   Egyes becslések szerint ebben a két évben úgy feltorlódtak az árverésre váró ingatlanok, hogy most közel 30.000 ilyen ház vagy lakás várakozik arra, hogy árverésre bocsássák. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket.  Ha alacsony a becsérték, akkor[…]

29

jún
árverés, végrehajtás

LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!   Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces! Ha alacsony[…]

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor[…]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]