A devizahitelesek már csak magukra számíthatnak?

A devizahitelesek már csak magukra számíthatnak?

Ezt nyilatkozta a Bankszövetség főtitkára

A bankrendszer nem számít arra, hogy ismét szerteágazó adósmentő intézkedéseket hozna a kormányzat a korábban devizahiteleik miatt bajba került ügyfelek érdekében.  Kovács Levente nyilatkozata szerint: “Azzal számolunk, hogy a korábbi jogi kereteken amúgy is túlnyúló magyar jogalkotás lezártként kezeli az ügyet.” 11 év igazolja azt az elintézési módot, ahogyan a hazai jogrendszer látja a bíróságra a devizahitel témában beadott ügyeket. Mindenhol csak falakba ütköznek az érdekelt fogyasztók. Évtizedes beadványok bolyonganak a bírósági vérkeringésben, a családok életében mindez idő alatt viszont nagyon komoly negatív változások történnek a tartozás behajtásából adódóan.

Sok fogyasztónak nincs már meg az ingatlana, mert árverésre adta a bank, holott éveken át tartó perben állt a pénzintézetével. Nem számít. A bankoknak, követeléskezelőknek egy valami számít: mikor kapják meg az (szerintük) őket illető pénzt. Kovács Levente, bankszövetségi főtitkár szerint akik hittek a kormánynak és együttműködtek a bankjukkal, azok érdemi és jelentős segítséget kaptak. Szerinte: “Még mindig nem késő együttműködni és a hitelezővel közösen megoldást találni a pénzügyi nehézségekre. Ám az eszközkezelőhöz hasonló bőkezű állami és banki támogatásra a továbbiakban már nem lesz mód.”  Arra utal szavaival, hogy az emberek egyezkedjenek a bankjukkal a tartozásukban, jussanak megoldásra, közelítsék az álláspontokat, mert állami segítségre már nem számíthatnak.

Hogyan lehet nézőpontot közelíteni, ha alárendelt a viszony?

Egyre több helyről hallani azt a tanácsot, hogy mindenki egyezkedjen a bankjával, vagy a követeléskezelő pénzintézettel, ha a bank már engedményezte a tartozást. Jó tanács ez? Megszívlelendő? Közelről ismerem azokat a helyzeteket, amikor az adós szeretne közös nevezőre jutni a bankkal, vagy pénzintézettel. Kompetens forrásból, maguktól az adósoktól tudom azt, miként folyik le a bankkal, követeléskezelővel történő egyezkedésük, és mi lesz annak a végeredménye.

90 %-ban az egyezkedési kísérletnél nincs megfelelő, elfogadható jó eredmény. Nincs olyan banki “kedvezmény”, ami valódi segítséget jelentene az adós számára.  Elmondják az adósok azt, hogy többszöri kísérletüket arra vonatkozóan, hogy fizethessenek kevesebbet, vagy alacsonyabb törlesztővel az adott tartozást, azt vagy elutasította a bank/követeléskezelő, vagy olyan választ kaptak, ami nem sok mindenben támogatná őket:

például kitolnák nagylelkűen a futamidőt, vagy az aktuális tartozásra biztosítanának x hónapot, x Ft törlesztőrészlettel. Ezekkel az a baj, hogy hosszabb futamidő alatt több kamatot fizet meg a fogyasztó, tehát még többet fog visszafizetni, ami pedig pont ellentétes a tartozás csökkentésére vonatkozó törekvéssel. Az aktuális tartozásra adott x Ft törlesztőrészlet pedig hasonlóan az előzőhöz, mivel kamatokkal és késedelmi kamatokkal is -a különböző költségek megfizetése mellett-, számolni kell, magasabb végösszeget fog produkálni. Annyit lehet ezekkel a fajta egyezségekkel elérni, hogy átmenetileg elkerülhető a végrehajtási eljárás.

Amellett pedig, hogy érdemi segítséget nem jelent az adósok számára a bank “nagylelkűsége”, -ami tulajdonképpen csak saját maguknak eredményez még több profitot, gondosan álcázva a kinyújtott futamidővel biztosított alacsonyabb havi törlesztőkkel-, még veszélyeket is hordoz magában. Az adósok sok esetben elpuffogtatják a lehetőségeiket, -mivel nem szakemberek, nem tudnak az ellenoldal (bank) fejével gondolkodni, pedig kéne!-, és mikor már szakemberhez kerül az adósságuk ügye, már nehezen lehet abból bármi igazán jót kihozni, hiszen volt némi huza-vona ennek előzményeként. Ezért sem tanácsoljuk a saját magunk megoldjuk hozzáállást, mert nem vezet igazi, segítséget jelentő megoldáshoz.

A bank és az adós viszonya

A bankok/pénztintézetek nézőpontjából a saját fogyasztóik alárendelt viszonyban állnak velük. Te adósként a bank alárendeltje vagy, és mikor adósságrendezési kérelmet nyújtasz be hozzájuk, így tekintenek az ügyedre. Nem partnerként, hanem alárendelként tekintenek rád, és ennek megfelelő szempontból vizsgálják el a kérelmedet. Mihez vezet ez? Konkrétan:Nesze semmi, fogd meg jól!” végeredményhez. Bár még sokan vannak olyanok, akiknek be lehet adni, hogy jó ajánlat az, ha még évekkel tovább fizethetik a hitelüket. Vannak, akik nem számolnak utána, hogy pont rosszabbul jártak, mint ahonnan kiindultak, és akár milliókkal többet fognak így visszafizetni. Pedig az egész abból indult ki, hogy csökkentsék a tartozásukat.

Banki trükkök

Sokféle alattomos trükközést hallottam, amik a banki játszmákhoz tartoznak. Mindegyik trükk arra játszik, hogy bevételt növeljen befelé a bank. Nézzünk párat a sok közül: 

 • Több bank él annak lehetőségével, hogy rendszertelen törlesztés esetén a felmondást elhúzza, és nem akkor mondja fel a szerződést, mint amit a törvényi szabályozás leír. Ezekben az esetekben többször még csak levelet sem küldenek adósuknak, hallgatnak, mint hal a szatyorban, és várják, hogy a késedelmi kamatok, és a különféle egyéb költségek a saját malmukra hatjsa a vizet;
 • Több esetben, ha érkezik hozzájuk adósi kérelem a tartozás ügyében, akkor hónapokig vagy nem válaszolnak, vagy havonta 1 db levelet azért kiküldenek, mutatva, hogy tudnak a problémáról, és jelét adják annak, “mintha” foglalkoznának érdemben az üggyel, de semmi egyéb céllal nem teszik ezt, mint azzal, hogy addig is a vaskos késedelmi kamatokat az egyéb költségekkel együtt fel tudják számolni; 
 • Sok esetben azt is megírják adósuknak, hogy fizessen havonta x összeget, hogy ne legyen túl sok elmaradás, és ők is “jobban állnak úgy a kérelemhez”, de hónapok telnek el úgy, hogy semmi érdemi válasz nem érkezik. Az adós meg fizet havonta, de hogy mire, és meddig azt senki nem tudja, az a levegőben lóg, és semmi kézzel fogható, biztos információt nem tud a saját tartozásában. Egy ilyen “banki ígérvénnyel” a levegőben több esetben végrehajtáson kötött ki a tartozás, holott az adós abban a hitben volt, hogy bírálják a kérelmét, és ő fizetget, tehát védelmet élvez. Hát nem. A bank nem jótékonysági intézmény. Nem tartja a szavát, ha lenne is neki olyan. Abban bízz, amit leírnak, bár a devizahitelek esetében ez is megdőlt.

Mi lehet hát akkor a megoldás?

Tapasztalataink szerint minden esetben az vezet eredményre, ha szakemberre bízod az ügyed megoldását. Olyan szakembert keress, aki megfelelőképpen tud az ellenoldal fejével gondolkodni, van tapasztalata, rutinja, és megfelelő kapcsolatrendszere ahhoz, hogy egy igazi anyagi segítséget jelentő megegyezést hozzon össze. Azaz jó arányban tudja csökkenteni a tartozást, és azt is el tudja érni, hogy a maradék összeget a saját anyagi korlátaidhoz igazodó feltételekkel tudd visszafizetni. Hol találsz ilyen szakembert? Helyben vagy, mi az ilyen ügyekre szakosodtunk. Nem csupán kimondott deviza tartozásokat, hanem minden típusú adósságot tudunk kezelni, és megfelelő megoldással lezárni azokat, és kidolgozni a kamatmentes visszafizetés lehetőségét is. 

Milyen esetekben tudunk segíteni? Ha

 • Megoldási terv kell az adósságterhek csökkentéséhez;
 • Valaki több milliós megtakarítást szeretne a saját javára (természetesen);
 • Megoldás kell a tartozások visszafizetéséhez;
 • Fontos szempont a kamatok elengedtetése, hogy az aktuális tartozás helyett egy kamatmentes összeget kelljen visszafizetni,
 • Valaki szeretné elkerülni a végrehajtási eljárást, beleértve az árverést, és annak magas plusz költségeit;
 • Már elkezdődött a végrehajtási eljárás, letiltás van, vagy már árverés is indult, vagy várhatóan indulni fog;
 • Ha időközben felfüggesztették a végrehajtási eljárást átmeneti időszakra: ez idő alatt meg lehet egyezni a bankkal/követeléskezelővel = megszűnik a végrehajtás!
 • Már tettek bizonyos lépéseket (például pereltek) a problémák megoldására, de az nem vezetett eredményre;
 • A tartozás már akár elévült, és/vagy  megdönthető a kézbesítési vélelem (is);
 • Még valaki bizonytalan,  a döntést nem tudta meghozni, de mindenképpen azt akarja, hogy a helyzete javuljon, az adósságai csökkenjenek, tehát megoldást akar;
 • A saját ügyében információkat szeretne, amik előmozdíthatják döntését;
 • Vannak a tartozásban adóstársak/kezesek is, és őket szeretnék mentesíteni a fizetési kötelezettség alól… és még sorolhatnám.

Ha megvan benned az az elhatározás, az az erős érzés, hogy meg akarod oldani az adósság gondjaidat, és -attól függetlenül, hogy mi ennek az oka-, elhatároztad/elköteleznéd magad e mellett, akkor kérj segítséget, hogy hatékony eredménye is legyen a szándékodnak. 


Adósságrendező SIKEREK

Alábbiak pedig azok az adósságrendező sikeres végeredmények, amik az adósságteherből fakadó kiszolgáltatott anyagi helyzet megoldását célozzák! 🙂 Erre kellene hangsúlyt fektetni!

SIKEREK, mert ezek a tartozások, amikről ITT olvashatsz, valódi, hús-vér emberek saját adósságterhei voltak, saját adósságcsapdába rekedt családok adósság gondjainak teljes megoldását mutatják.Látod az arányokat, és a teljesítési, adósságlezárási pozitív számokat? Jó helyen vagy, megérkeztél. Nézd meg, mélyedj el bennük, és szólj, ha bármiben tudunk segíteni!

Mert a TIÉD LEHET a következő SIKER!


JÓ TUDNI:

Ha adósságterheinket akarjuk rendbe szedni, először is el kell indulni, és kérni kell segítséget.

Ilyenkor kell a cselekvő üzemmód, hogy kikutasd, mi a jó irány, de egyéb módszereket is be kell vetned a helyes adatok megszerzéséhez – és persze kell egy kis természetes intelligencia, amivel átlátod az egész képet.

Hogy pontosan hogyan?

A személyes szaktanácsadásunkon mindenre választ adunk. Gondolkodásra is, cselekekvésre is :).

Személyes szaktanácsadás – egy bizonyított, sikert hozó módszer az anyagi körülményeid rendbetételéért. >>

Kattints, jelentkezz! 🙂

Tiszta anyagi helyzetet akarok!>>Katt!

És ami ugyancsak szállítja a helyzet megoldásokat hozzád:

Online szaktanácsadás, mert így sokkal könnyebb, spórolósabb, és gyorsabb:

 

Online adatbekérő űrlap

Töltsd ki, küldd el, és érkezik a segítség! 🙂

Az információ legyen Veled! Andrea – Hitelsakkmatt – 06304845236Mi az az Online ügykezelés?

Egyre többen intézik adóssággondjaikat az interneten keresztül, választva az online ügybeküldés lehetőségét. Az erre alkalmazott űrlapunk segítségével könnyedén, egyértelműen le tudja mindenki írni az ő saját problémás adósság helyzetét, és az űrlap elküdésével befogadjuk ennek átnézését, kiértékelését, díjmentesen. Nagyon rövid, 1-2 munkanapon belül történik minden beküldött ügy kiértékelése, és az elvárható, kijárható végeredmény, megoldás visszajelzése is megtörténik adósok felé. 

Sok magyar él a világ különféle országaiban, így nekik ez egy kényelmes, és üdvözítő megoldási forma. De igénybe veszik a beteg, idős, utazni nem tudó emberek is, vagy azok, akik így megspórolhatják az utazási költségeket. 

Kérdezz meg szakértőt, hogy hogyan lehet kezelni, csökkenteni adósságterheidet! Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni. Katt ide!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Bízz abban, ami töretlenül hozza az eredményeket, és lásd, hogy a mediácós (peren kívüli megegyezés) megoldással óriási adósságcsökkentések valósultak már meg, és rengeteg ingatlan menekült meg az árveréstől, sok-sok adóstól hárult el a kilakoltatás veszélye! Ez a megoldás, az a megoldás, ami nem függ semmilyen hatalomtól, irányítástól, érdekektől, rétegektől. Ez arról szól, hogy minden fél megkapja, amit elvár. Jól jár a fogyasztó is, és jól járhat a bank is. Nincs erő, nincs egymásnak feszülés, csak az értelmes párbeszéd van.

Hogy ne érezd magad egyedül a gondoddal, tudd, hogy MI ITT VAGYUNK. Veled,  és melletted! Ha anyagi gondjaid vannak, lehúznak, leterhelnek adósságaid, merj segítségért kiáltani! Mindegy, hogy devizahitel, vagy forinthitel nyomaszt, a lényeg, hogy merj változtatni, hogy megoldódjanak az anyagi gondjaid!

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

 

Egy fesztelen szaktanácsadói beszélgetés, amely csakis az anyagi gondok megoldásáról szól! Kattints, kérj időpontot, kuponnal díjmentesen!


Javaslatunk

Bármilyen, adósságodat, hiteledet érintő változás történik az életedben, például ha látod azt, hogy nehezen fizeted az adósságodat, főleg ha több is van, feltétlenül vedd fel a kapcsolatot hitelszakértővel!  Ha munkahelyed kerül veszélybe, szintén nehéz fizetni bármilyen tartozást, és az egészségügyi problémák is kihatással vannak az aktív, rendszeres törlesztésre.

Hatékony, gyors segítségnyújtást ITT KÉRHETSZ!>>

 

Adatbekérő űrlap, katt!

 

    A Facebook akadályozza a cikkek láthatóságát, ezért arra kérünk, hogy 1 megosztással -a cikk alján találod a “f” megosztás gombot-, segítsd a törekvésünket,

hogy minél több embernek tudjunk segíteni az adósságterhein! Köszönjük!

Ha értesülni akarsz mindig a legfrisebb adósságokkal kapcsolatos információkról, iratkozz fel írásainkra! >IDEKATTINTS!<

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt (06304845236) -> Kapcsolat

 

Kapcsolódó cikkek

07

jún
babaváró támogatás, családvédelmi akcióterv, CSOK

Behúzzák az adósságféket, mikor a babaváró hitel kezdetét veszi

    Adósságfék? 2019. július 1-jén lép életbe a családvédelmi akcióterv keretében bevezetett több új hitellehetőség. Éppen azon a napon, amikortól az adósságfék szabályok szigorítása is hatályossá válik – írj az énpénzem.hu. Várhatóan a bankok ezen felül további megkötéseket is alkalmazhatnak és az most látszik, hogy élni fognak a lehetőségekkel. A 18-40 év közötti várandós kismamák körében végzett felmérés szerint a kismamák 80 […]

03

jún
családvédelmi akcióterv, CSOK

Megindulhat a roham: a babatámogatást igénylők 70 %-a megfelelt!

De vajon mennyi vállalt gyermek NEM született meg a korábbi Szoc-pollal?   Visszacseng a múltból: a korábbi Szoc-pol támogatásra vállalt gyerekek negyede sem született meg! Visszatart ez a pár éves adat valakit? Úgy tűnik számomra, hogy a magyar ember, hasonlatosan a gyerekekhez, úgy viselkedik bizonyos helyzetekben, a jól hangzó, kecsegtető ajánlatok hatására, hogy csak a jó hírre koncentrál,[…]

31

máj
Adósságrendezés, családvédelmi akcióterv

A cél: egy lebutított, fegyelmezhető ország?

A cél: egy lebutított, fegyelmezhető ország?   2010. óta tömegesen vándorolnak el az emberek országunkból, a statisztika szerint 600 ezer magyar fiatal vándorolt el, amely létszám már 1 millióra is rúghat az azóta eltelt idő miatt. Az adatok szerint a kivándorlók java fiatal, és az okozza a további problémát, hogy minden 6. magyar gyermek külföldön, Ausztriában, Angliában,[…]

30

máj
Adósságrendezés, családvédelmi akcióterv

Családvédelmi akcióterv – vagyoni, demográfiai fellendülés várható?

Családvédelmi akcióterv – vagyoni, demográfiai fellendülés várható? Vagy mint halottnak a csók?     Két teljesen ellentétes pólus. Nyilván oka van annak, amiért a kormány előrukkolt a nagy csábítással. A 7 pontos családvédelmi akciótervet olyan bombának szánta, ami visszautasíthatalanul csábító, és szem szájnak ingere, és amin még elgondolkodni sem érdemes, annyira meseszép! A cél mindazonáltal a gyerekszületések[…]

29

máj
Adósságrendezés, árverés, haszonélvezeti jog, öröklés

Mi a helyzet akkor, ha öröklés történik, és jelzáloghitellel, végrehajtási joggal terhelt az ingatlan?

Mi a helyzet akkor, ha öröklés történik, és jelzáloghitellel, végrehajtási joggal terhelt az ingatlan? Mi van a haszonélvezeti jogot élvezővel, ha az ingatlant terhelő adósság behajtás közeli helyzetbe kerül?     Megtörténhet, hogy vagyon helyett csupa adósságot öröklünk? Biztosíték a haszonélvezeti jog akkor, ha árverésre kerül sor? Ezek azok a témák, amelyek oly sok meglepetést okozhatnak bárki[…]

24

máj
adósság, Adósságrendezés, Hitelek

A bedőlt hiteleket újabb hitellel rendbehozni működőképes alternatíva, vagy nonszensz?

A bedőlt hiteleket újabb hitellel rendbehozni működőképes alternatíva, vagy nonszensz?   Napjainkban sokféle menekülési lehetőség foglalkoztatja az embereket, akik elkeseredesükben ülnek otthon, és törik a fejüket, egyrészt azon, hogyan jutottak ekkora bajba, és miért tettek magukkal ilyet, másrészt azon agyalnak éjt nappallá téve, hogyan másszanak ki az anyagi zűrzavarból? Lázasan kutatnak megfelelő, a helyzetükre jellemző információk után,[…]