A bank téved! – Saját történetem III. rész

A végrehajtás felfüggesztve, lélegzetvételnyi idő, végre!

 

Ez az írás az én igaz történetem arról, amit a 2 devizahitelemmel átéltem 7 évvel ezelőtt. Minden egyes mozzanatra, és lelki teherre, sérelemre, és nyomásra úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna.

III. rész.

Ha olvastad devizahiteles történetem I.ésII. részét, akkor elég, ha kicsit visszanyúlok az írásom befejező részéhez, hogy felvegyük az események fonalát:

…Mivel a fiatal pénzügyi jogásszal is tudtam egyeztetni ezzel egyidőben, és ő mindent elmondott, miben tudna a segítségemre lenni, és sok választásom sem igazán volt, így ide helyeztem minden bizalmamat, a kezébe tettem a sorsunkat.

Ő legalább intézkedett helyettem, nagyobb esélyem volt így az ügyeimben, mintha én minden tapasztalat nélkül tettem volna bármit is, és akaratlanul is elronthattam volna az ügyemet. Már nem babra ment a játék, az ingatlanok, a 2 kezesem ingatlanjai, és a családom jövője volt a tét.

Az utolsó szalmaszál

 

2014. év elejét írtunk, és az idő nagyon-nagyon szorított. Bármelyik nap megérkezhetett az a legfélelmetesebb, leggyomorszorítóbb végrehajtói levél, amiben az árverés időtartamáról értesítenek. Még a gondolatát is elhessegettem…


Hajszálvékony szalmaszálon egyensúlyoztam, az egyik végén billegett a teljes addigi életem, a felépített és az örökölt vagyonunk, a boldog családi életem, ám a másik végét egyre erőteljesebben, súlyosabban húzta, nyomta le az a behajtói akarat, ami sokszor mindent visz.

A zsigereimben éreztem, hogy valamit muszáj tenni, mert egyébként a folyamat önmagát teljesíti be: az események sorozatában mikor az árverési kiírás is elkészül, akkor már megvannak számlálva a kiírt ingatlan napjai. Olyan helyen, ahol az édesanyámtól örökölt lakás található, olyan mutatókkal esélye sem lenne megúszni, hogy idegen kezekbe kerüljön. Tehát azonnali cselekvésre volt szükség.

A fiatal, ambíciózus jogász -akivel azóta már együtt is dolgozunk-, szerencsére tele volt ötletekkel,  és sugárzott róla a magabiztosság. Megnyugtatott valamilyen szinten… Bár egy hasonlóan gyomorszorító helyzetben nehéz elvonatkoztatni a nyomasztó, kósza gondolatoktól. Fizikai értelemben is kínszenvedés mindennap úgy felkelni hogy próbálod a korábban megszokott módon kezdeni, megélni a napokat. 

Nem is lehet. Képtelenség, mikor minden, amit addig felépítettél, egy hajszálon függött egy tátongó szakadék felett. Az állandó reggeli gyomortájéki szorítás már megszokott jelenség volt. Anélkül nem is kezdhettem volna a napomat, és nem is fejezhettem volna be azt.

A bizonytalanság érzése is állandó vendég volt, és sajnos túlnyomó részt a fejemben a rossz tanácsadó bizonyult erősebbnek a jó, kedves, megnyugtató, biztató érzésekkel szemben. Sokszor már beleszédültem a bizonytalan várakozásba és reménykedésbe. Mások kezeiben volt az egész családom sorsa. Mások szubjektív, vagy elfogult véleménye dönthetett a sorsunk felett.

Akkor még nem volt divat, hogy sorra utasítsák el a deviza adósok törvényekre épített, bankok elleni pereit. Akkor még az volt a divat, hogy visszavonhatatlanul és megmásíthatatlanul hittünk, bíztunk a jogban, az igazságszolgáltatásban. Egyébként nem lett volna semmim, ha nem így tettem volna. Ez legalább hajszálvékony reményt nyújtott. Ha ez a bizakodás sem lett volna, akkor minden összedőlt volna bennem, és akkor meg az lett volna a vég.

 

A gyerekek

 

A napok fájdalmasan hosszasak voltak. A gyerekeim előtt (akkor 2, 7 és 17 évesek), ugyanolyan boldognak, gondtalannak kellett látszanom, mint aki azelőtt voltam, hogy minél kevesebbet érezzenek a tragédiából. Hiszen bátran mondhatjuk az ilyen és hasonló pénzügyi helyzeteket bárki személyes tragédiájának.

Persze a Facebookon a különböző hírportálok posztjai másról kiabáltak: eltorzított, féligazságoknak sem voltak jók, de arra mindenképpen jók voltak, hogy bárkire ráijesszenek, aki már amúgy is óriási pénzügyi csapdában volt és akit elkapott a törvény ékszíja.

A napok meg csak múltak, én pedig szívszorongva, a félelemtől kábultan olykor, vártam a sorsom jobbra fordulását. Csak igazunk lesz! Hiszen erre való a bíróság, a törvény, az igazság, nem?

 

Lehet ennyire örülni?

Álmomban nem gondoltam volna, hogy az, ami másnak egy szimpla jogi esemény, az mennyire fokozottan lehet valakinek életmentő, felfoghatatlan öröm is. Számomra ez utóbbi volt az a bírósági levél, amely arról szólt köznyelvre lefordítva, hogy:

“A bíróság a végrehajtást felfüggesztette, amíg a körülmények vizsgálata be nem fejeződik.” Ez nekem éppen elég volt! Hát madarat lehetett fogatni velem! Gyerekesebben viselkedtem, mint akkor a 2 éves kislányom! 🙂 Akkora súly esett le a szívemről, hogy szinte hallottam a puffanását. Rögtön energiát éreztem magamban, és életerőre kaptam, bíztam a dolog pozitív végkifejletében.

Így, hogy a végrehajtás réme már nem fenyegette szeretett otthonunkat, a vagyonunkat, -legalábbis átmenetileg-, lehetett tervezni, merre és hogyan történjen az előre haladás?

 

“A bank téved” című játszma

 

A segítőm, aki nem ügyvéd volt, hanem pénzügyi szakjogász, kidolgozta a további perbeadványokat, mert most az a játszma kezdődött el, amiben nekem kellett bizonyítanom, hogy a bank téved. Hát, ez azóta is komoly kihívás, ha nem, lehetetlen. Az igazi pénzügyi és érzelmi libikóka. Átéltél hasonló helyzetet? Akkor nyilván egyetértesz. Bár az egész meghurcoltatásra lehet ezt mondani.

 

Az 1. tárgyalás

Huhh, hát bizonyára számodra is idegen közeg egy komoly, rideg bírósági épület, benne egy számodra idegen, szigorú tekintetű, komoly beszédű bíróval. Tetézve mindezt a ridegség közeget azzal a ténnyel, hogy ő volt az az ember, aki hajdanán a válóperedben, a gyermekedet elvette tőled és a minden hájjal megkent, már ex férjedre hagyományozta. Ez sok-sok hónapon átívelő, megrázó és gyötrelmes folyamat volt -és állítom, hogy akkor a város fele erről beszélt-, de a végén az igazság győzött és a gyermekelhelyezési perben mindössze 2 éves fiamat, -aki ma 26 éves-, végül visszakaptam! 🙂

Nah, hát ez is egy olyan történet, ami akár könyvre is érhetne, ha ki akarnám tárgyalni életem egy-két mélypontját, és a magánszférámat.

Szóval ott találtam magamat ezzel a bíróval szemben, aki egyben a járásbíróság elnöke is volt. És persze azt is jól tudjuk, mára mindneképp: a ház mindig nyer! Ott álltam vele szemben és arról kérdezett, milyen érveim vannak a devizás szerződésemmel szemben? Gondoltam: ott minden le van írva, épp a kezében tartja, szóval… 

Azt is tudni vélte, hogy nem saját kútfőből hoztam össze úgy azt a beadványt, amit lobogtatott a kezében. “Már ez is bűn?”…gondoltam. A tárgyalásnak semmiképp nem nevezhető tragikomédia végén lekapcsolta a diktafonját és csak úgy, szemöldökét összevonva megjegyezte: “Ezek a fajta szerződések a számomra nem egyértelműek, ezért nem átláthatóak, így mindenképpen jobb és célszerűbb lenne, ha egy másik bíróságon folytatná ennek kitárgyalását.” Nah, most akkor mi is van??

Olyan bírók is vannak, akik nem is értik, amit kellene? Amiben állást kell majd a legvégén foglalniuk, ítéletet kell hozniuk, ami egy életet dönt el? 

 

Szakértelem híján

Mégis mi lesz így? A majdani ítélettel folytatni, vagy befejeztetni egy végrehajtást, ami már az árverésnél parkol éppen? Ilyen szakértelemre, inkább szakértelem hiányra van bízva az én 3 gyermekem, a kezeseim és mindannyiunk sorsa?? ÁÁá, most mi lesz? Milyen meglepetéseket tartogat számomra még ez az egész pénzügyi malőr? Nem sokáig váratott magára a válasz…


Adósságcsapdában élsz? Megértelek!

 

Nem kell, hogy beletörődj a sorsodba! Persze, mindenki szíve joga, hogy saját maga döntse el, hogyan akarja élni az életét. De látod, milyen megpróbáltatásokon mentem keresztül, pedig csak 2 perce olvasod írásaimat.

A jobb helyzetünkért, a jobb sorsért mindig meg kell küzdenünk! Aki képes kilépni a komfortzónájából, a Reality show-kat ott hagyni, és felállni a televízió elől, akkor biztosan elérsz egy sokkal jobb helyzetet, és nyugodtabb anyagi körülményeket.


Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idénmódosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<


Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? A cikket ITT találod«

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva:Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

30

nov
d

A Zalai Hírlap BOTRÁNY

A besúgó korszaknak még nincs vége…   Ezt nem hagyhattam szó nélkül, megígértem nekik, hogy lerántom a leplet, és híressé teszem őket a Neten. Eljött az ideje! Egy felháborító, aljas történetet osztok meg veletek, és mindenkit arra kérek, hogy OSSZA TOVÁBB, tudja meg minél több ember, mi folyik itt egymás között! Tudjon mindenki védekezni az árulás, rosszindulat […]

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt[…]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]