A bank téved! – Saját történetem III. rész

A végrehajtás felfüggesztve, lélegzetvételnyi idő, végre!

 

Ez az írás az én igaz történetem arról, amit a 2 devizahitelemmel átéltem 7 évvel ezelőtt. Minden egyes mozzanatra, és lelki teherre, sérelemre, és nyomásra úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna.

III. rész.

Ha olvastad devizahiteles történetem I.ésII. részét, akkor elég, ha kicsit visszanyúlok az írásom befejező részéhez, hogy felvegyük az események fonalát:

…Mivel a fiatal pénzügyi jogásszal is tudtam egyeztetni ezzel egyidőben, és ő mindent elmondott, miben tudna a segítségemre lenni, és sok választásom sem igazán volt, így ide helyeztem minden bizalmamat, a kezébe tettem a sorsunkat.

Ő legalább intézkedett helyettem, nagyobb esélyem volt így az ügyeimben, mintha én minden tapasztalat nélkül tettem volna bármit is, és akaratlanul is elronthattam volna az ügyemet. Már nem babra ment a játék, az ingatlanok, a 2 kezesem ingatlanjai, és a családom jövője volt a tét.

Az utolsó szalmaszál

 

2014. év elejét írtunk, és az idő nagyon-nagyon szorított. Bármelyik nap megérkezhetett az a legfélelmetesebb, leggyomorszorítóbb végrehajtói levél, amiben az árverés időtartamáról értesítenek. Még a gondolatát is elhessegettem…


Hajszálvékony szalmaszálon egyensúlyoztam, az egyik végén billegett a teljes addigi életem, a felépített és az örökölt vagyonunk, a boldog családi életem, ám a másik végét egyre erőteljesebben, súlyosabban húzta, nyomta le az a behajtói akarat, ami sokszor mindent visz.

A zsigereimben éreztem, hogy valamit muszáj tenni, mert egyébként a folyamat önmagát teljesíti be: az események sorozatában mikor az árverési kiírás is elkészül, akkor már megvannak számlálva a kiírt ingatlan napjai. Olyan helyen, ahol az édesanyámtól örökölt lakás található, olyan mutatókkal esélye sem lenne megúszni, hogy idegen kezekbe kerüljön. Tehát azonnali cselekvésre volt szükség.

A fiatal, ambíciózus jogász -akivel azóta már együtt is dolgozunk-, szerencsére tele volt ötletekkel,  és sugárzott róla a magabiztosság. Megnyugtatott valamilyen szinten… Bár egy hasonlóan gyomorszorító helyzetben nehéz elvonatkoztatni a nyomasztó, kósza gondolatoktól. Fizikai értelemben is kínszenvedés mindennap úgy felkelni hogy próbálod a korábban megszokott módon kezdeni, megélni a napokat. 

Nem is lehet. Képtelenség, mikor minden, amit addig felépítettél, egy hajszálon függött egy tátongó szakadék felett. Az állandó reggeli gyomortájéki szorítás már megszokott jelenség volt. Anélkül nem is kezdhettem volna a napomat, és nem is fejezhettem volna be azt.

A bizonytalanság érzése is állandó vendég volt, és sajnos túlnyomó részt a fejemben a rossz tanácsadó bizonyult erősebbnek a jó, kedves, megnyugtató, biztató érzésekkel szemben. Sokszor már beleszédültem a bizonytalan várakozásba és reménykedésbe. Mások kezeiben volt az egész családom sorsa. Mások szubjektív, vagy elfogult véleménye dönthetett a sorsunk felett.

Akkor még nem volt divat, hogy sorra utasítsák el a deviza adósok törvényekre épített, bankok elleni pereit. Akkor még az volt a divat, hogy visszavonhatatlanul és megmásíthatatlanul hittünk, bíztunk a jogban, az igazságszolgáltatásban. Egyébként nem lett volna semmim, ha nem így tettem volna. Ez legalább hajszálvékony reményt nyújtott. Ha ez a bizakodás sem lett volna, akkor minden összedőlt volna bennem, és akkor meg az lett volna a vég.

 

A gyerekek

 

A napok fájdalmasan hosszasak voltak. A gyerekeim előtt (akkor 2, 7 és 17 évesek), ugyanolyan boldognak, gondtalannak kellett látszanom, mint aki azelőtt voltam, hogy minél kevesebbet érezzenek a tragédiából. Hiszen bátran mondhatjuk az ilyen és hasonló pénzügyi helyzeteket bárki személyes tragédiájának.

Persze a Facebookon a különböző hírportálok posztjai másról kiabáltak: eltorzított, féligazságoknak sem voltak jók, de arra mindenképpen jók voltak, hogy bárkire ráijesszenek, aki már amúgy is óriási pénzügyi csapdában volt és akit elkapott a törvény ékszíja.

A napok meg csak múltak, én pedig szívszorongva, a félelemtől kábultan olykor, vártam a sorsom jobbra fordulását. Csak igazunk lesz! Hiszen erre való a bíróság, a törvény, az igazság, nem?

 

Lehet ennyire örülni?

Álmomban nem gondoltam volna, hogy az, ami másnak egy szimpla jogi esemény, az mennyire fokozottan lehet valakinek életmentő, felfoghatatlan öröm is. Számomra ez utóbbi volt az a bírósági levél, amely arról szólt köznyelvre lefordítva, hogy:

“A bíróság a végrehajtást felfüggesztette, amíg a körülmények vizsgálata be nem fejeződik.” Ez nekem éppen elég volt! Hát madarat lehetett fogatni velem! Gyerekesebben viselkedtem, mint akkor a 2 éves kislányom! 🙂 Akkora súly esett le a szívemről, hogy szinte hallottam a puffanását. Rögtön energiát éreztem magamban, és életerőre kaptam, bíztam a dolog pozitív végkifejletében.

Így, hogy a végrehajtás réme már nem fenyegette szeretett otthonunkat, a vagyonunkat, -legalábbis átmenetileg-, lehetett tervezni, merre és hogyan történjen az előre haladás?

 

“A bank téved” című játszma

 

A segítőm, aki nem ügyvéd volt, hanem pénzügyi szakjogász, kidolgozta a további perbeadványokat, mert most az a játszma kezdődött el, amiben nekem kellett bizonyítanom, hogy a bank téved. Hát, ez azóta is komoly kihívás, ha nem, lehetetlen. Az igazi pénzügyi és érzelmi libikóka. Átéltél hasonló helyzetet? Akkor nyilván egyetértesz. Bár az egész meghurcoltatásra lehet ezt mondani.

 

Az 1. tárgyalás

Huhh, hát bizonyára számodra is idegen közeg egy komoly, rideg bírósági épület, benne egy számodra idegen, szigorú tekintetű, komoly beszédű bíróval. Tetézve mindezt a ridegség közeget azzal a ténnyel, hogy ő volt az az ember, aki hajdanán a válóperedben, a gyermekedet elvette tőled és a minden hájjal megkent, már ex férjedre hagyományozta. Ez sok-sok hónapon átívelő, megrázó és gyötrelmes folyamat volt -és állítom, hogy akkor a város fele erről beszélt-, de a végén az igazság győzött és a gyermekelhelyezési perben mindössze 2 éves fiamat, -aki ma 26 éves-, végül visszakaptam! 🙂

Nah, hát ez is egy olyan történet, ami akár könyvre is érhetne, ha ki akarnám tárgyalni életem egy-két mélypontját, és a magánszférámat.

Szóval ott találtam magamat ezzel a bíróval szemben, aki egyben a járásbíróság elnöke is volt. És persze azt is jól tudjuk, mára mindneképp: a ház mindig nyer! Ott álltam vele szemben és arról kérdezett, milyen érveim vannak a devizás szerződésemmel szemben? Gondoltam: ott minden le van írva, épp a kezében tartja, szóval… 

Azt is tudni vélte, hogy nem saját kútfőből hoztam össze úgy azt a beadványt, amit lobogtatott a kezében. “Már ez is bűn?”…gondoltam. A tárgyalásnak semmiképp nem nevezhető tragikomédia végén lekapcsolta a diktafonját és csak úgy, szemöldökét összevonva megjegyezte: “Ezek a fajta szerződések a számomra nem egyértelműek, ezért nem átláthatóak, így mindenképpen jobb és célszerűbb lenne, ha egy másik bíróságon folytatná ennek kitárgyalását.” Nah, most akkor mi is van??

Olyan bírók is vannak, akik nem is értik, amit kellene? Amiben állást kell majd a legvégén foglalniuk, ítéletet kell hozniuk, ami egy életet dönt el? 

 

Szakértelem híján

Mégis mi lesz így? A majdani ítélettel folytatni, vagy befejeztetni egy végrehajtást, ami már az árverésnél parkol éppen? Ilyen szakértelemre, inkább szakértelem hiányra van bízva az én 3 gyermekem, a kezeseim és mindannyiunk sorsa?? ÁÁá, most mi lesz? Milyen meglepetéseket tartogat számomra még ez az egész pénzügyi malőr? Nem sokáig váratott magára a válasz…


Adósságcsapdában élsz? Megértelek!

 

Nem kell, hogy beletörődj a sorsodba! Persze, mindenki szíve joga, hogy saját maga döntse el, hogyan akarja élni az életét. De látod, milyen megpróbáltatásokon mentem keresztül, pedig csak 2 perce olvasod írásaimat.

A jobb helyzetünkért, a jobb sorsért mindig meg kell küzdenünk! Aki képes kilépni a komfortzónájából, a Reality show-kat ott hagyni, és felállni a televízió elől, akkor biztosan elérsz egy sokkal jobb helyzetet, és nyugodtabb anyagi körülményeket.


Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idénmódosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<


Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? A cikket ITT találod«

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva:Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így […]

26

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

Áremelkedések – Brutális következmények

Ha éppen csak túlélni próbálsz, biztosan rontasz a helyzeten!   Egyes becslések szerint ebben a két évben úgy feltorlódtak az árverésre váró ingatlanok, hogy most közel 30.000 ilyen ház vagy lakás várakozik arra, hogy árverésre bocsássák. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket.  Ha alacsony a becsérték, akkor[…]

29

jún
árverés, végrehajtás

LICITHÁBORÚ – feltűnt a kilakoltatás veszélye!

Licit van, iparkodj!   Ez a helyzet egy árveréskor alakul ki. Ezt előzi meg a becsérték megállapítása, melynek során a végrehajtó a helyi önkormányzattól kikéri a becsértéket. Ezt a helyi, építéshatósági ember végzi el. Hol személyesen -szerencsés esetben-, hol pedig az íróasztala mögül. Ilyenkor, sőt a legtöbb esetben fals eredményt adnak ki, ami korántsem vicces! Ha alacsony[…]

12

máj
árverés, végrehajtás

Becsérték – mire figyelj oda, ha megállapítják?

BECSÉRTÉK – ÁRVERÉS Mi az a becsérték, milyen életbevágó szerepe van, miért árveréseknél jelenik meg, és ki állapítja meg? Haladjunk sorban. 1. A becsérték az az érték, ami az ingatlan aktuális piaci értékét határozza meg. Persze a becsérték megállapítása sajnos a legtöbb esetben fals értékeken alapul.   2. A szerepe abban rejlik egyrészt, hogy a végrehajtó mikor[…]

21

ápr
Adósság behajtása, végrehajtás

Minden, ami végrehajtás! Erre tessék vigyázni!

MIT tehet meg egy végrehajtó, ha elindult a végrehajtás?   Sajnos, sok mindent! Több eszköze is van egy végrehajtónak, ha egy tartozásban végrehajtást kérnek.   Eszközök: -Foglalás, -Inkasszó, -Letiltás, -Vállalkozás vh. alá vonása, -Árverés.   Utóbbi a végső eszköz, akkor nyúl ehhez a végrehajtó, ha már egy ideje a letiltás folyik, de nem látszik az adott tartozás[…]

12

ápr
végrehajtás

Saját magunktól letiltani?? Van ilyen?

Letiltás saját magunktól? Hogyan??!   Felmerült egy kérdés Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/csokkentes.hitelmentes) , mely igazán érdekesnek ígérkezik. Lássuk!   “Valószínűleg vannak mások is, akiket érdekel egy korrekt válasz az alább vázolt problémára. Ha bírósági végrehajtó, egy jogos, bíróság által megítélt követeléssel kapcsolatban nekem, mint KATA-s egyéni vállalkozónak küld egy letiltásról szóló felszólítást, aminek az a lényege, hogy a[…]