7 pénznyelő állapot – Te vajon hol tartasz?

Alap állapot – Ha tartozás van

 

Írtam már pár cikket arról, hogy adóssággal élőknek mibe kerül -manapság pláne- az, ha az ember nem cselekszik minél hamarabb.

Mihez képest?

A banki felmondáshoz, vagy ahhoz a helyzethez képest, mikor tisztán látszik bárki számára az, hogy nem fogja bírni fizetni a fennálló hiteltörlesztőket, vagy azokat a követeléseket, amik valamely szolgáltatás nem fizetéséből erednek.

Ez az a pont, ami egy pénzintézet, vagy faktor cég számára ideális állapottá alakul. Hozzájuthatnak ugyanis ahhoz a plusz bevételhez, ami a legtöbb bevételt generálja számukra, a legtöbb plusz profitot adja: a plusz kamatokhoz.

 

A PROFIT

Tudjuk, hogy minden kiadott pénz után felszámított kamat az, amiért a bankok kölcsönt adnak. Mert ez -főképp hosszú távon- profitot termel a számukra. Nem kevés profitot.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy nem csupán a hirdetett kamat % a lényeg, hanem a teljes összköltsége egy adott hitelterméknek, amit természetesen az adós fizet meg. Thm és az egyebek. Erről még lesz szó..

Könnyen belátható az is, hogy a felmondást követő késedelmi kamatok mennyit dobnak a büdzsén, ha csupán a késedelmi kamatok felszámítása igencsak magas %-on történik.

 

Büntető kamat

Az adott hiteltermék saját alapkamatára épülő plusz kamatok magas kamat %-on pörögnek.

Egy hitelkártya éves kamata kb. 40 %, az erre ráépülő, felmondást követő késedelmi/büntető kamat mértéke lehet akár 40-41 % is még pluszban! Ezt nekem anno külön leírta a követeléskezelés egy felszólító levélben.

Hol is járunk? Kb. 70-80 % az éves kamatszint, de tovább megyek. Ez sem minden. Itt is van még az egyéb kategória: ügyleti kamat, költség, stb. Ezt mind rápakolják a bedőlt tartozásokra, szolgáltatásokból eredő követelésekre, az adós pedig fizet, mint a katonatiszt.

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy ott van még az a jelenség, amit minden bank használ, nyilván a saját javára: úgy adják át a követeléseket faktor cégeknek, hogy a futamidő valamely szakaszában bedőlt tartozások jövőbeni, futamidő végéig várható kamatát is már az adásvételbe beszámítják!

Hogy micsoda?? Hogy ez törvényes, vagy mégsem? Erről részletesebben még szó lesz az egyéb költségek mellett…érdemes figyelni a legközelebbi cikkeket is.:)

 

Az IDŐ NEM Neked dolgozik…

A kamatok mellett a másik profitot termelő eszköz, az: IDŐ! Minél tovább tudják a kamatozási “trükköket” alkalmazni a faktor cégek, annál nagyobb a büdzsé, annál több és több lesz a plusz bevételük.

Sokat számít így az az időintervallum, ami alatt bevételt generál az összeg. A javukra. Jó, ha azt mindenképpen megjegyzed: mindig a saját javukra működnek és soha nem te jársz jól.

De jobban, sokkal jobban járhat mindenki, aki időben határozott lépéseket tesz, hogy a folyamatba beleavatkozzon. Hogy mikor? Bármikor, de inkább minél előbb!

 

Újabb és újabb költségek…

Még mindig nincs vége az adósok sarcolásának. Mert eljön az a szakasz is, amikor faktor cégek határozott lépéseket tesznek a pénz behajtásában és végrehajtást indítanak. Itt kapcsolódnak be az újabb pénznyelők: a közjegyző és az önálló bírósági végrehajtó.

A fedezetlen tartozásokban a közjegyző kiküldi az Fmh-t (fizetési meghagyást), jelzáloghiteleknél a végrehajtási záradékot és kéri a felmerülő saját és egyéb költségeket. A végrehajtási szakaszban pedig a végrehajtó is felszámolja a 4-féle díját, összességében 6-10 % közötti összeg rakódik rá a követelésekre.

Már úgy is “sokba kerül” egy hitel, a rápakolt kamatokkal, de az a napnál is világosabb, hogy egy bedőlt tartozás a legdrágább minden adós számára.

Mindenki tartja a markát a megfelelő szinteken és egy adós mindenkinek fizet is. Mert nincs más választása. Vagy mégis?

 

Mi lehet a választás?

Mert egy adósságkezelésnek nincs olyan állapota, amikor ne lehetne tenni valamit. Végrehajtás alatt is, sőt! Akkor a legindokoltabb végre cselekedni.

Foglaljuk össze, hogyan néz ki a pénznyelő rendszer:

  1. Kamatot tesznek a kölcsönökre: bank;
  2. Felmondás után plusz kamatokkal büntetik a követeléseket: késedelmi kamatok: bank és már a faktor cégek, amennyiben engedményezték a tartozást;
  3. Engedményezés (tartozás eladása) során a bank a jövőbeni kamatok felszámításával adja el a követeléseket;
  4. Az eltelt idő alatt jól megkamatoztatják -már duplán- a tartozásokat;
  5. Többször is adják-veszik a tartozásokat;
  6. Végrehajtás megindításánál belép a közjegyzői, ügyvédi és végrehajtói plusz költség;
  7. Az adósság teljes kifizetéséig eltelő időintervallum alatt óriási plusz költségek rakódnak a követelésekre.

7 pontban összeszedve itt minden az adós lehúzásáról szól

7 alapos okot írtam arra, hogy miért NE tartogass egy adósságot és egyúttal MIÉRT NE tömd a faktor cégek zsebét a saját kontódra. 

Ha eddig a babérjaidon ültél, akkor ideje tenni-venni. Ha már kutatsz segítségért, de még nem rajzolódott ki, hogy milyen irányba haladhass, vagy számodra a kapott információ/tanács nem elfogadható, így még nincs olyan alternatíva ami a számodra is kifizetődő, akkor >>ITT érhetsz el minket<<

 

A szükséges információk, mint alapvető eszköz mindenki kezében

Mindenben és minden egyéb más dologban, a MIÉRTEKre és a HOGYANokra az online 2 részes tanfolyam a VÁLASZ.

Mert mindenki követhet el hibát úgy is, hogy észre sem veszi, mert vagy nem ért hozzá, vagy elkerülte a figyelmét, vagy a rendszer rosszul működik.

Bármi is a helyzet, tudsz tenni magadért, az anyagi körülményeid javításáért. Azért is, hogy az adott pénzügyi helyzet NE bonyolódjon tovább és NE okozzon óriási felesleges kiadásokat.

Mert fogalom magyarázatokkal, helyzetgyakorlatokkal, videókkal is alátámasztott valós követeléshelyzetek bemutatása is az ősszel induló Adósságrendezés Mesterkurzus online tanfolyam része, a behajtási folyamat aprólékos feltárása és a végrehajtások kivesézése mellett.

Hosszú, igen részletes anyag, ami feltárja a hibák lehetőségét, ezáltal azok elkerülhetőek lesznek, és rámutat arra, milyen pontokon kell nagyon elővigyázatosnak lenni. Banki és faktor céges trükkök bemutatása is tarkítja az anyagot.

>>Addig is adósságrendezés, míg a jelentkezés lehetősége megnyílik. Kezdj intézkedni, hogy a pénz a TE zsebedben maradjon!>>

 

Pár videó linkje, kapcsolódva a fentiekhez:

A törvénytelen kamatok története

Miért visszafizethetetlenek az engedményezett tartozások?

Ha komolyan gondodolod, hogy változtatsz az élethelyzeteden, akkor a fenti videók megnézését vedd kötelezőnek! 🙂

 

Addig is, bármi történik adósság fronton, ITT megtalálod a segítséget: >>Kapcsolat<<

 

Az alábbi videó segít abban, hogy tovább tisztuljon a kép a végrehajtás témakörében. 

 

Szeretettel, Andrea


Adósságcsapdában élsz? Megértelek!

 

Nem kell, hogy beletörődj a sorsodba! Persze, mindenki szíve joga, hogy saját maga döntse el, hogyan akarja élni az életét. De látod, milyen megpróbáltatásokon mentem keresztül, pedig csak 2 perce olvasod írásaimat.

A jobb helyzetünkért, a jobb sorsért mindig meg kell küzdenünk! Aki képes kilépni a komfortzónájából, a Reality show-kat ott hagyni, és felállni a televízió elől, akkor biztosan elérsz egy sokkal jobb helyzetet, és nyugodtabb anyagi körülményeket.


Ha adósság csapdában élsz, és  komolyan változtatni akarsz 

Az idénmódosították a végrehajtási törvényt, nagyon fontossá, létkérdéssé vált, hogy mindenki, aki már végrehajtási szakaszban jár akár a fedezetlen, akár a fedezetes (jelzáloghitel) hitelével, cselekedjen, és tegyen a helyzet orvoslásáért, azaz saját magáért.

Hasonló helyzetben vagy? >>ITT kérhetsz segítséget!<<


Hogyan mentsd a mentehetőt?

»Árverés indult, mit tehetsz? A cikket ITT találod«

Itt, ebben a szakaszban már az idővel kell versenyt futni. De még ilyenkor is van remény. Tudunk segíteni, ha nem 3 nappal az árverés vége előtt jelentkezel.

Hogyan? Kérdezz meg minket!

Összefoglalva:Miután személyesen átéltem saját tartozásomból eredően árverési helyzeteket, közvetlenül, és pontosan tudom mit jelent benne lenni, és azt is tudom, milyen kijönni belőle. 🙂 Ezért tudok számodra úgy beszélni, beszálmolni erről, ami a valóságot tükrözi.

»»Keress minket, mentsd meg az otthonod!««

 

Szeretettel, Andrea – Hitelsakkmatt


ADÓSSÁG CSOPORTUNK

Hitelsakkmatt oldalunk égisze alatt megtalálható már a STOP! Nyomor, kiút az adósságcsapdából oldal is, hogy lelki táplálékot nyújtson. Támogatást, információs segítséget adok írásos és videós formában, hogy ne tudjon sem a végrehajtó, sem a közjegyző sem a pénzintézet megtéveszteni, sem félelemben tartani, és ezzel manipulálva, rávenni helytelen pénzügyi döntésekre.

Mert ha valaki jól felkészült, tisztában van ezekkel, akkor már egy telefonos banki ügyintézős helyzetben, vagy közjegyzőt meglátogatva, akár végrehajtáshoz kapcsolódó ügyekben, vagy bírósági szakaszban, egyszóval bárhol el tud igazodni, lesznek “mankói”. 

Tudunk támogatni, fogjuk a kezedet. 🙂

Bárki, itt a weboldalunkon a “kapcsolat”menüpont alatt , élő chat, vagy email, telefon, akár űrlap formájában is tud keresni minket. Személyes és telefonos ügyintézésre is van lehetőség, időpont egyeztetést követően, előzetes, részletes ügy átbeszélés után.

Van remény, keress minket, tudunk segíteni!


AJÁNLÁS: Árverés indulhat? Árverés van? Mentsd meg az otthonod!

 


FACEBOOK oldalunk: hitelsakkmatt-hitelmentés 

Mosolygó Hitelesek csoport.


ADÓSSÁGTERHEK NYOMASZTANAK?

Változtass a gondokon a betonbiztos módszerrel, vegyél egy egészen új irányt! >>

Személyes szaktanácsadás >> A végleges adósságrendezésért!

Az adósságrendezésről kérdezz meg szakértőt, aki ebben (is) a segítségedre lehet: Kérdezz minket! Küldd el ügyed részleteit, hogy ebben megfelelő választ tudjunk adni.Katt ide!>>

Adatbekérő űrlap, katt!

 

Kapcsolódó cikkek

04

okt
Adósságrendezés, végrehajtás

Kilakoltatási hullám

Sorra érkeznek panaszok a kilakoltatásról   Dr. Fiszter Zsuzsanna – “..Még most kezd igazán beindulni a kilakoltatási hullám. Rengeteg kilakoltatás van, napi 40 sikeres ingatlan árverezés átlagban. Mind a kilakoltatásokon, mind az országgyűlésben számíthatnak ránk a devizakárosultak, végrehajtások elszenvedői…”   Az ősz folyamán kezdődik majd a nagy hullám.  Az MBVK adatai alapján mióta  megindultak a kilakoltatások és újra megnyilt […]

28

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Így tettek tönkre…

Sokan mondják ugyanezt, de az esetek különböznek. Munkatársként így bánt el velem   A saját történetemen keresztül mutatom be azt a báránybőrbe bújt farkast, aki máig is eljátssza ugyanazt a mézes-mázos szerepét ügyfelei előtt, amit előttem korábban. Hittem neki, rá támaszkodtam. S mi lett a vége? Egy engedményezés, jóval több kamat, megnyerhetetlen perek, árverések sora…    […]

22

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Akasztják a hóhért?

 Meglopni azt aki segít…? Inkább így: meglopni azt, aki bajban van!     Na, de ilyet!   Fenti cikket olyan közönnyel, fapofával írták, hogy arra jobb szó híján azt mondanám, hogy a pofátlanság határtalan! Jóérzésű ember ilyet, az ő helyzetében nem tenne ki, de még csak eszébe sem jutna ilyennel előrukkolni!  Az adósság ügyekben segítségnyújtásra ígérvényt tevő[…]

21

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

Adósokon segítő cég(ek) – A megbízási díj nem jár vissza!?

Nem árt olvasni a sorok között, megnézni az apróbetűs részt is! Ez a cikk megtörtént eseményeket dolgoz fel.   Voltál már abban a bizonyos helyzetben, mikor arcul csapásként ért a valóság: nem kapod vissza a több százezer forintodat, amit egy ígérvényre fizettél ki? Ígérvény: az adósokat segítő cég minden szépet és jót megígér, csak fizess, utána pedig parkolóra[…]

14

szept
Adósságrendezés, végrehajtás

A hátbatámadás művészete

Nem azok az ellenségeid, akik kivont karddal állnak előtted, hanem akik a hátuk mögött tőrt szorongatva állnak az oldaladon. Amíg valakinek jól megy sora, mindenki a barátjának akar látszani.   Sajnálattal veszem tudomásul, hogy amióta nem vagyok az Adósmentor cégnél, azóta minden felborult. Kiváltképp a saját életem, a családom léte is. De erről majd később szólok…  […]

28

júl
Adósságrendezés, végrehajtás

INKASSZÓ – Javult a helyzet!

Az INKASSZÓ, mint népellenes végrehajtási eszköz …bár a szabályai javultak!   Talán mindannyiunk életében eljött már az a pillanat, mikor egy bosszantó inkasszóval találtuk szembe magunkat. Nem fértünk a pénzünkhöz, a bank önhatalmúlag zárolta, s sok ember ezt megfejelve még azzal is szembesül, hogy semmilyen mentes részhez, azaz egy Ft-hoz NEM fér hozzá a számlájáról! De így[…]