4. lecke – Érdemes saját magunknak készíteni a perbeadványt? Mik a hátulütők?

Érdemes saját magunknak elkészíteni a perbeadványt? Mik a hátulütők?

Az előző leckében kaptatok házi feladatokat.

Akkor lássuk: 

 1. Eldöntötted, hogy nekiindulsz a pernek? Ha igen:
 2. Választottál már pénzügyi szakjogászt ehhez? Ajánlom magunkat! Itt kérheted a segítségünket: 
 3. <<Kérem a pénzügyi jogászi segítséget!>>
 4. Ha már hívtak a banktól, és kérték a következő, vagy az elmaradt részleteket, Te alkalmaztad az előző leckében leírt tanácsokat? Reméljük. Ha igen, és nem értél el célt, kérlek írd meg nekün, hogy tudjunk segíteni. Ha nem, akkor mikor legközelebb hínak, kérlek alkalmazd a 3. leckében leírt tanácsok valamelyikét.

Volt egy kis kihagyás a leckék között, ez a szabadságolásunk oka. De most már itt vagyunk, és már sűrűbben fogjátok megkapni a soron következő leckéket.

Íme a mai: tehát, érdemes-e saját magunknak megírni a perbeadványt, és eljuttatni a bíróságokra?

A válaszunk egyértelműen: NEM!

1. Sok-sok ügyfelünk írt már levelet hozzánk azután, hogy beadta a saját maga által írt perbeadványt a bíróságra. Mi volt ezzel a gond?

 1. Minden esetben küldött a bíróság hiánypótlást >> ki kellett egészíteni a beadványt egy sor jogi elemmel, amit nagyon nehéz megoldani jogi végzettség, és szaktudás nélkül.. Tehát ezek után már nem boldogultak a beadványukkal az emberek.
 2. Ezeket a saját kezű beadványokat a bíróságok mindig félredobták, és nem nagyon lett ezekből per.
 3. Dr. Léhmann György ügyfelei is, akik saját magunk írják a beadványaikat, -hiszen köztudott, hogy az ügyvéd Úr már nem tud vállalni saját maga ügyfeleket, ezért sablon levelekre írják a beadványokat, és így kerül a bíróság elé -, szóval így nem érdemes elkezdeni a pert. Mert hogy soha nem lesz vége.
 4. Tehát nem lesz kártérítés, és nem lesz adósságcsökkentés sem egy olyan összegre, amely már vállalható, és fizethető.

2. Hogyan csináld akkor a saját ügyed intézését, hogy eredménye is legyen? Hát így:

 1. Tehát azt javasoljuk, hogy SENKI NE ADJA BE saját maga a beadványát a bíróságra. Inkább mindenki keressen egy pénzügyi szakjogászt erre a feladatra.
 2. A Hitelsakkmatt pénzügyi jogásza felkészült a devizahiteles ügyekben, hiszen már 2-3 éve gyakorlatias ezen a területen. Számolatlan perbeadványa volt, van a bíróságokon, szerte az országban.
 3. Ezen kívül rengeteg szóbeli megállapodást kötött faktor-behajtó cégekkel, illetve az autóhiteleket kibocsájtó szervezetekkel. Mind pozitív eredménnyel. Így nem lett per sem az ügyekből.
 4. Ő arra törekszik, hogy a pert elkerülhessék az ügyfelek, tehát mindent megtesz azért, hogy olcsóbb legyen az ügyvitel. Azokkal a bankokkal, faktorcégekkel, ahová be tud menni tárgyalni, azaz amely szervezetek erre hajlamosak, mindig egyeztető tárgyalásokat kezdeményez, amelyek az ügyfél javára szoktak végződni.

HÁZI FELADAT

 1. Megkeresel egy megbízható pénzügyi jogászt az ügyeddel, és megkéred, hogy készítse el a perbeadványokat…természetesen csak azok után, hogy átnézte a hitelszerződésedet/hitelszerződéseidet.
 2. Nem olvasgatsz rémhíreket a Facebook és társai oldalakon.
 3. Ha valamit nem találsz, vagy olyasmi információval találkozol, amit nem értesz, rögtön hozzánk fordulsz segítségért. Tudod, hogy ez a segítség ingyenes a számodra!

<<Szeretnék segítséget kérni az ügyemben a Hitelsakkmattól!>>

Nemsokára jövünk az 5. leckével, amikor is a felénél fogunk járni a tanfolyamban!

Az információ legyen Veletek! Hitelsakkmatt

Kapcsolódó cikkek

18

Sze
Eladósodás, Elévült!

ELÉVÜLT! Vagy mégsem?

Mit jelent ez a fogalom, mikor és mi lehet ELÉVÜLT?   Mi az ELÉVÜLÉS?   Fogalma: Az idő múlása jogilag behajthatatlanná teszi a pénzköveteléseket. Azaz a bíróság úton való érvényesíthetőségét zárja ki. Ha elévült a tartozásod, akkor bizonyítani is tudnod kell ezt a helyzetet. Többféle pénzkövetelést ismerünk:  Valamely szolgáltatásból eredőt: pl. telekommunikációs tartozások (ilyenek a telefonszámla, internet, […]

15

Sze
árverés, végrehajtás

Kifejezetten káros az adósoknak a végrehajtási törvénymódosítás!

2020: Milyen súlyos, és hátrányos változtatások történtek a végrehajtási törvényben?   Már talán mindenki tudja, olvasott vagy hallott róla, hogy változások történtek idén nyáron a végrehajtási törvényben. Több szerkezeti változást hoztak, amik súlyosbíthatják a már eleve súlyos eljárást, és a végkimenetel, az ingatlan árverése viszonylag hamar befejeződhet.   Végrehajtási törvény változásai   Beszéljenek a számok. Július 2-án[…]

09

Sze
Adósságterhek, végrehajtás

Ébresztő!

Hogyan zárd végleg az adósságokat folyamatos támogatás mellett?     Ha ilyen a gondolkodásmód, akkor baj van…   Úgy érzed, egyedül vagy. A gondjaiddal, problémákkal, a mindig megújuló napi kihívásokkal. Egyedül, csak te és veled szemben a világ. Támasz, biztatás, segítség nélkül. A problémák csak úgy jönnek, és nem múlnak el, maradnak míg meg nem oldod. Ezek[…]

26

aug
Adósságrendezés, Adósságterhek

“De mégis, hogy áll az ügyem??!”

Avagy hogyan kezeljük az adósságrendezés alatt álló ügyeket?   Kik vagyunk mi?   Adóssághelyzeteket kezelők, ebben segítők vagyunk, tudunk segíteni adósságok csökkentésében, azok végleges rendezésében. Nagyon fontosnak tartjuk az adóssághelyzetek részletekbe belemenő átbeszélését, a teljes adósság történet visszakövetését, mert érdemi, szakértői megoldás felállításához erre feltétlenül szükség van!  Sokan azt gondolják, hogy bármiféle séma ráhúzható a különböző helyzetekre.[…]

18

aug
Adósságrendezés, végrehajtás, végrehajtási moratórium

Újra indulhatnak a kilakoltatások – Hogyan tovább?

A végrehajtási moratórium vége – 2020.07. 01. (?)   A kormány által előterjesztett törvényjavaslat nem tisztázza érthetően a kilakoltatásokra és végrehajtásokra vonatkozó szabályokat. A veszélyhelyzet idejére az 57/2020. (III. 23.) Kormányrendelet átmenetileg felülírta a végrehajtási törvény több rendelkezését, ezt nevezték végrehajtási moratóriumnak. A védelem tervezett határideje azonban 2020. december 31.-e volt még idén márciusban, amikor a veszélyhelyzetet[…]

15

aug
Adósságrendezés, Megoldási javaslatok

Egy tartozás hitel, vagy kölcsön? Adósságrendezés: Mediátor, vagy Alkusz?

Fontos fogalmak, tegyük helyre ezeket! Visszatérő olvasónként tudhatod, hogy tudunk segíteni adósságok csökkentésében, azok végleges rendezésében. Ha még nem olvastál rólunk, akkor most szólok. 🙂 Hogy az adósságrendezési, csökkentési folyamat eredménye minél jobb lehessen, ehhez a konkrét adósság helyzetben az érdemi megoldás felállításához szükséges a részletek ismerete, mert NINCS két egyforma adósság helyzet. Sokan azt gondolják, hogy[…]