Az elszenvedett 10 évért számíthatnak a fogyasztók kártérítésre?

A hitel gondok megoldása érdekében milyen irányba érdemes elmozdulni, hogy eredménye is legyen?

 

Akiktől már elvették az ingatlant, kilakoltatták őket, vagy végrehajtási cselekményt is foganatosítottak velük szemben, akiket tehát súlyos jogsérelem ért, azok vagyoni kártérítésre számíthatnak, akiket kevésbé súlyos jogsérelem ért, azok testi-lelki-erkölcsi, tehát egyéb kártérítést kérhetnek majd.

 

A kártérítések kérdése

Peres úton kell rendezni, hiszen vélhetően nem fog állami, azaz jogszabályi döntés születni erről, mert nem valószínűsíthető, hogy a kormány még egyszer bele akar futni abba a helyzetbe, hogy egy általa hozott jogszabály elbukik az Európai Bíróságon. Vélhetően ezért ez a bíróságokra hárul majd: a csorbát nekik kell majd kiküszöbölni.

 

Akik végrehajtás alatt állnak, mit tehetnek?

 

Bírósági pert kezdeményezhetnek, amiben kérhetik a vh záradék visszavonását. De amíg nincsen jogszabályi döntés, addig marad a jelenlegi "nesze semmi, fogd meg jól" alapon kérvényezgetés, mert a végrehajtást már nem lehet egy nyitott jogvita alapján kérni, annak szabad folyást engedtek, és ha csak valaki nem halálosan beteg, az ne is reménykedjen abban, hogy majd a bíróság nagy kegyesen mellé áll, és megvédi a vagyonát, megvédi a családja létét. 

Itt már gyors cselekvés szükséges: meg kell keresni a bankot, faktor céget, és megállapodást kell velük kezdeményezni. Ha az ügy, a hitelprobléma, egyéb adósság alkalmas ehhez, akkor nagy mértékű csökkentésekre lehet számítani, mert megvan a pénzügyi intézmények hajlandósági kedve az ilyen ügyekben a tartozások csökkentésére, és a kamatok eltörlésére.

Ha már vannak törlesztési elmaradásaid, érdemes kezdeményezni a megoldás megtalálását ezzel a gyors és hatékony segítséggel, mert megelőzhetőek időben a szélsőséges helyzetek.

Mivel a legjobb csökkentéshez, a megfelelő végeredményhez

 • rutin,
 • kapcsolatrendszer, és
 • több éves gyakorlati múlt

szükséges leginkább, és ha ez nálad nincs meg, viszont nekünk megvan, ITT kérhetsz felvilágosítást, hogy nálad milyen esélyekkel lehet ezt a módszert alkalmazni?

Szükséges ugyanis, hogy magát az adott hitelprobléma körülményeit megvizsgáljuk. Ennek nincs külön díja, mégis választ kaphat mindenki, hogy az ügyében kivitelezhető-e egy ilyen rutin megoldás?

Kattints ide, küldd be a problémás ügyed részleteit, hogy megtaláljuk számodra az optimális megoldást!

Gyors segítség, Katt ide!>>


 Mekkora haszna volt eddig is a bírói útnak? 

A sorozatos kilakoltatások láttán azt kell mondjuk, esélytelen. De még a soronkívüliség sem valósul meg, hacsak azt nem valamely háttér érdek diktálja.

Milyen esélye van annak, hogy a végrehajtásokat fel lehessen függeszteni, gyakorlatilag azonnal?

Erre megint csak akkor van lehetőség, ha ezt jogszabályi szinten rendezik. Tehát jelenleg = 0.

Addig is amit lehet tenni? Soronkívüliséget kell kérni a beadványokban. El kell érni az egyéni jogvédelem biztosítását. De ha eddig is csak háttér érdekek részesültek belőle, akkor mégis mire számíthatna egy egyszerű halandó? Költői kérdés volt...

 

 Kinek jó ez, és kinek nem?

Annak jó, aki még hisz abban, hogy ami 10 év óta nem sikerült, majd most varázsütésre meg igen, és hoz a kormány olyan jogszabályt, ami egycsapásra megold minden devizás gondot, és amivel saját cselekedetei, gondolatai ellen dönt. Kislányom hisz a Mikulásban, ő mégsem létezik abban a formában, ahogyan ő gondol rá. :)

 De már erre is van szakemberünk, egy okos közgazdász, aki:

 • tud számolni, meg tudja mondani mekkora is a reális tartozás;
 • meglátja a hibákat a banki szerződés felmondásában;
 • és a közjegyzői záradékban.

Ezeket meglovagolva pedig még a bírói szak előtt képes megdönteni úgy ezeket az iratokat, hogy az ügy el sem jut a végrehajtási szakba. Minderre már van gyakorlati eredmény is! Érdeklődhetsz itt>>


Mi az, ami szinte mindenkinél működik, és gyors eredményeket hoz?

 

Ami eddig is működött, és valós, reális és életszerű megoldásokat hozott, és jelenleg is kielégítő eredményeket produkál: a MEGEGYEZÉS. Mert mindkét felet ugyanazon érdek mozgatja, a pénz. A bank, faktor cég a pénzét akarja, az adós/fogyasztó pedig ki akarja ezt fizetni, megfelelő feltételek mellett. Tehát az érdekek találkozni tudnak, amiből egyenes vezet az út a HITEL LEZÁRÁSÁHOZ, amit mindkét fél egybehangzóan akar. Ezért, és ettől tud működni, mert NYER-NYER helyzet alakul ki, és mert gyorsan és belátható időn belül hozza az eredményeket.

Ha Te azon vagy, hogy megoldd a gondjaidat, akár devizás, akár forinhitel problémád is van, akkor ITT tudsz velünk kapcsolatba lépni, ITT tudsz kérdezni, vagy ITT olvashatsz a megegyezésről. Személyes találkozóra is tudunk alkalmat biztosítani, egy négyszemközti beszélgetésre pénzügyi jogászunkkal, kérj időpontot, itt vannak a részletek, katt ide!


Milyen jogtalanságok fordulnak elő a közjegyzőknél, végrehajtóknál és követeléskezelőknél?

 

Egy elhibázott gazdaságpolitika miatt a lakosságra szabadított devizahitelek elterjedésében alapvetően nagyon nagy szerepük volt:

 • Nem akadályozták meg az elterjedésüket;
 • 2008.-ban zárták le a PSZÁF fogysztóvédelmi tájékoztatóját a devizahitelekről;
 • a közjegyzők nem kis nyereséget könyvelhettek el maguknak, mert ők sem tájékoztatták, vagy figyelmeztették az embereket a veszélyekre, és közokiratba foglaltak kétes jogi alapokon nyugvó kölcsönszerződéseket;
 • a végrehajtók munkája a devizás ügyeknél, a tömeges végrehajtások is kétes jogi alapokon nyugszik: széttárt kézzel hárítják el a felelősségrevonást, és elbújnak a végrehajtást indítók mögé;

Szükséges felülbírálni azt, hogy milyen jogi alapon,és jogszerűen jártak-e el, szükség volt-e a végrehajtásra, a közjegyzői záradékot megfelelően adták-e ki.


Követeléseladások

Engedményezés esetén az engedményessel szemben ugyanazok az igények érvényesíthetők, mint a bankkal szemben. A tartozásokat ugyanúgy meg lehet kérdőjelezni engedményezést követően is egy faktorcégnél. Egy következő lépésben pedig kártérítést lehet a bankkal szemben kezdeményezni.

Ha kiderül, hogy kétes követelést vett, azt összegszerűségben majd leboxolja a faktor cég (követelésvásárló) a bankkal.

Tudjuk, hogy alacsony összegen vették át a faktorcégek a követeléseket: egy jövőbeni pernyertesség esetén rohamtempóban fognak olyan alacsony összegekben egyezkedni, hogy legalább a pénzüknél legyenek. Ehhez viszont erős adu kell, de még nincs ilyen jó adu az adósok kezében. Minden azon múlik, hogy tudjuk-e a bíróságokon érvényesíteni azt, hogy a polgári jogi elveknek megfelelően működjön az ítélethozatal.

 

Mi hoz biztos, jelen idejű megoldást?

Még mindig tele van feltételes móddal a devizahitelek országos méretű megoldási ügye, ha a jogi oldalát vizsgáljuk. De a megegyezéses, nyer-nyer helyzetben már most van adu az adós kezében a bankkal, faktor céggel szemben, ami elég jó alap arra, hogy megszülessen egy minden fél számára megnyugató tartozás összeg, és fontos, hogy kamatmentessé is váljon! Ugyanis abbéli állapotában már a visszafizethető kategóriába esik.

Személyes szaktanácsadásra ITT tudsz jelentkezni. Még díjmentesen, de rövid időn belül, október közepéig várhatóan már ez is díjazott lesz. Tehát siess, foglalj időpontot, mert most még díjmentesen kapsz jogi tanácsot, és azt nem csak általánosságban tudod majd hasznosítani. Konkrét, és előremutató tanácsokat, és a hitelproblémák megoldási lehetőségeit kapod. 

 

Katt ide az időpontért! Kérjük, hogy mellékelj telefonos elérhetőséget is, mert a nagy érdeklődésre tekintettel feltétlenül szükséges az időpontokat összeegyeztetni, tehát megbeszélést igényel! Időpont foglalás! Katt ide>>

 

Gyors és hatékony segítséget ITT kapsz>>töltsd ki, küldd be :)

 

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt - 06304845236

 

 
Ügyelj  az Email címed pontos leírására, hogy az ajándék e-book meg is érkezhessen hozzád! 
 

 Kérd a friss, ropogós Hitel Kisokost!

Naprakész lehetsz a hiteledet érintő kérdésekben.

Kérd ingyen letölthető tanulmányunkat itt!

 

Email*
Email még egyszer*
       Név*

 

 

Közjegyzői kiruccanás... Ne szólj szám, nem fáj fejem!

 

Nagyon megosztó hivatalnokok lettek ők, mert azért egy időben volt tekintélyük, "kéztördelve" mentek hozzájuk az emberek ügyet intézni, és ugyebár rengeteg témában van szükség közjegyzőre. A teljesség igénye nélkül, pár kategória:

 • Hagyatéki eljárás, öröklési bizonyítvány
 • Hitelesítés, tanúsítvány
 • Okirat, pénz és értékpapír megőrzése
 • Ingatlanforgalom
 • A Házassági és Élettársi Vagyonjogi Szerződések Országos Nyilvántartásáról
 • A közjegyzői pénzletéti eljárásról
 • Végintézkedések és végintézkedések országos nyilvántartása

A kategóriákon belül is még számtalan területen tevékenykednek. Azt gondolom,hogy a devizások előtt rendesen leszerepeltek, és gyűlöletet hagytak a szívekben. Megvan a véleményük azoknak is, akik átlátják, hogy mi történt a devizahitelek esetében, a szélsőséges eseteknél, a földönfutóvá tett embereknél pedig természetes a nagyfokú ellenérzés velük szemben.


Senki ne gondolja azt, hogy én csak elvi szinten osztom az észt,  és csak úgy a levegőbe beszélve mondok mindenféle előremutató okosságot, és különféle tanácsot, hogy mit kellene megtennie mindenkinek, akinek kisebb, nagyobb, vagy akár tetemes adósságai vannak, és tegye a tanácsolt dolgokat annak érdekében, hogy történhessen végre valami a devizás, vagy forintos, problémás, nem problémás tartozásaiban, hogy sínre kerülhessenek a saját dolgai is, és végre beköszöntsön a szebb, nyugodtabb, és boldogabb élet.

 

Nálam ez így néz ki a gyakorlatban

 

Én is mindennap vívom a saját, -néha belső- harcomat a kizsákmányolókkal szemben, és elkövetek mindent, de értsd szó szerint, mindent, hogy pozitív fordulat álljon be a saját, meghatározó hitelproblémáimban is.

Ha kell, levelet írok, ha kell telefonálok, ha kell beadványokat írok, ha kell bírósági tárgyalásokra járok, (volt néhány), ha kell odapirongatok...  :D

Az évek során már túl vagyok

 • 3 ingatlan árverési kiírásán,
 • 3 különböző székhelyű bíróságra beküldött válogatott beadványokon,
 • egy többlépcsős végrehajtási igényper kivitelezésén, és teljes körű megnyerésén, :) ami a hőn szeretett autóm megmentését szolgálta;
 • 2 db elévült ügy megnyerésén, ahol egyszemélyben voltam adós, és saját magam ügyvédje,
 • Lakásszövetkezeti közös költség indokolatlan magas összegű behajtási kísérletén, ami több körös bírósági per végén az én győzelmemmel zárult,
 • Ismerős tartozásának benyelésére, plusz a bírósági perköltségeket is a nyakamba varrták: na, de erre ott lesz a Mokk-os jól ismert fizetési meghagyás> csak most az én szolgálatomban;
 • felfüggesztett végrehajtásokon,
 • végrehajtói látogatásokon - ezt utálom a legjobban -,
 • kezesek ügyében eljáráson,
 • végrehajtói fizetés - letiltásokon,
 • végrehajtási kifogásokon, és azok elutasításán,
 • 1 db devizahitel sikeres lezárásán,
 • a javamra történő 73 %-kos kamatmentes megállapodáson, amiben már végrehajtás is volt, és
 • egy tegnapi igen érdekes közjegyzői látogatáson.

Hidd el, sok víz lefolyt a Dunán, mióta behúzott engem is az a bizonyos örvény, de elhatároztam, hogy minél nagyobb falat lesz, annál inkább, és kitartóbban fogok küzdeni.

Vannak szép eredményeim, amiktől még bátrabb, eltökéltebb, és tapasztaltabb is lettem. Amilyen lehetsz Te is, hiszen mindkettőnknek a két füle között van a fejünk, és megteheti mindenki azt, amit már eddig én is. És vannak a Hitelsakkmattnak is csodálatos eredményei, sok engedmény a horribilis tartozások helyett! :)

 

A közjegyzői kalandom azért megér egy "misét":)

 

Sokat lehet olvasni innen-onnan róluk, és sok a kérdőjel is a munkájuk kapcsán. Sokan tudni vélik, hogy a kezeik közül kibocsájtott záradék nem lehet törvényes, hiszen jogalap nélküli szerződések behajtásának enged szabad utat.

Lobogtatásával a végrehajtó azt tesz tulajdonképpen, amit csak akar, vigyázva a törvényi előírásnak megfelelően, azaz a végrahajtási folyamat fokozatossági elvének betartásával, hogy aztán ne lehessen végrehajtási kifogást tenni a munkája ellen. Erre azért odafigyelnek.

Ezek a köztisztviselők, ügy - ügy után hátradőlve hivatali jó puha, kényelmes főnöki székükben, irodájuk biztonságos falai között aztán elmélázva gondolnak -tán- arra, hogy mennyi fontos, és nagy ügyet oldottak meg az adott napon is, és a munkájukat mennyire jól végzik.

Ilyenkor tudnám őket jól megrázni, és megmutatni a realitást, azt a magyar valóságot, amire ők tették fel a pontot, ami az ő kezeik nyomán jött el, és okozta oly sok ártatlan, dolgos és szorgos magyar jóravaló polgár nyomorúságát, és tragédiáját. A magyar gazdaság ezeknek a derék, magyar dolgos kezeknek a fáradságos munkáját hordozza, és ők egy tollvonással tönkreteszik életek gyümölcsét, és úgy munkálkodnak, hogy lelkükben a lelkiismertfurdalás morzsái sincsenek, sőt még büszkék is,  és hátbaveregetik magukat egy kemény nap után.

 

Találkozás a közjegyzővel

 

Ma elmentem ahhoz a közjegyzőhöz, aki anno az én Sberbankos (Volksbankos) devizás kölcsönszerződésem okiratát készítette el, majd mikor borult a hitel, záradékolta is. Ez 2012.-ben történt, és miután fontos szempont az, hogy milyen papírokat küld a közjegyző a bank felkérésére a hitel felmondása után, -és mivel én már nem emlékeztem erre, de szeretném kideríteni, ezért bejelentkeztem hozzá, és a megbeszélt időpontban becsörtettem az irodájába. Vittem a kis papíromat, hogy hivatalos nyoma is legyen a kérésemnek, és a kezébe nyomtam.

A kérdésére, hogy: "Miben segíthetek?" elmondtam szóban is, majd mutattam a leírt sorokat. Eztán kezdődött a közjegyzői magán kiselőadás, némi pantomimmal vegyítve: elkezdett szájbarágós sítlusban beszélni hozzám, és feltűnően nagyokat gesztikulálva az orrom előtt, és a töltelék szövegből annyi volt a lényeg, hogy évente leselejtezik az ügyek anyagát, azaz archívumba teszik, elküldik az erre kijelölt levéltárba, azaz nála már nincs meg az, amit keresek. Persze gondoltam, hogy nem lesz ez olyan egyszerű, hogy fogom, besétálok, és 5 perc múlva pedig a papírokkal a kezemben kisétálok. Annyira nem fejlődtünk még a deviza témában...

Fura volt az, hogy többször is megkérdezte, hogy: "De mit is szeretne kikérni?" Mintha nem evilági dolog, és alap jog lenne a saját papírjaimat elkérni... Miután többedszerre is szájbarágtam neki én is, ezután a kolléganőihez fordult, és felkérte az egyikőjüket, -vélhetően az informáltabbat-, hogy készítsen el egy kérelmet, hogy a győri levéltár részemre megküldje a kért papírjaimat: a Közjegyzői záradékot -végrehajtási záradék-, és annak mellékleteit.

Tájékoztatott a díjakról, amit majd felszámítanak laponként, vagy oldalanként, és megírták a kérelmet. Ő aztán elsietett egy hagyatéki tárgyalás levezénylésére, én pedig ott maradtam az ügyintézőkkel. 3-an voltak, gondoltam kérdezgetem őket:

"Mikor, milyen dátummal küldték meg a levéltárnak az én ügyemben a szóban forgó papírjaimat?" A válasz: "Tavaly." Nos, egyből beugrott a korábbi közjegyzős kiselőadás arról, hogy évente küldik el az anyagokat. Ha pedig az én ügyemben 2012.-ben záradékoltak-és indították a végrehajtást-, akkor miért csak 2017.-ben küldték tovább, ha egyszer évente ezt megteszik?

 

Mindenki hazudik, vagy ennyire nem vagyunk ezzel tisztában, kedves közjegyző asszony? 

 

Mégis, mi lehet az igazság? Tovább kérdezősködtem: "Mekkora költségre kell számítanom, mert említették a másolatok díját? Mennyi oldal, vagy lap lesz, amit kézhez kapok?" "Háááát, öööö, azt mi nem tudjuk... !?" "Neem? Hát akkor ki tudja? Mégis, mit tanácsolnak, kit kérdezzek meg erről?" Már-már átfordult a részükről felháborodásba, hogy mégis azt ők honnan tudnák, mikor segítségképpen pontosítottam a kérdésemet: "Milyen papírt, hány oldalt szoktak, illetve kell kiküldeniük, mi a szokásos törvényes eljárás a felmondás utáni helyzetekben, mikor már záradékolnak? Idegesítő módon megint csak ez a válasz érkezett: "Hááát, izé mi azt nem tudjuk megmondani...! Különben is, nem is Önnek küldjük a papírokat, hanem a végreahjtónak! :o

Okay. Tudják, nem az a lényeg, kihez megy, de akkor így kérdezem még egyszer: Mi a rutin eljárás, milyen papír, és hány oldal megy ki a végrehajtóhoz Önöktől? Válasz: "Hááát izé, szokott lenni 2 oldalas, de van hogy 4 is. "Mégis, mennyi pontosan, és mik mennek ki?" "Hááát mi ezt már honnan tudjuk? Nem látjuk a maga papírjait!" "Hoogy? Ezt már annyira nem akartam elhinni, ha nem a saját fülemmel hallom, biztosan azt gondolnám, hogy valaki színezni akarja a saját sztoriját...de itt nem erről van szó. Az irodista hölgyek, akkorra már csak 2 főre csökkenve, tényleg nem tudtak nekem pontos, és korrekt választ adni olyan kérdésben, ami kutyakötelessége egy közjegyzői irodának, még álmából felriasztva is tudni!! Sőőt, tovább megyek:

 

Azt sem értették, mit kérdezek! Pedig milliókról van szó!

 

Mire már bennem is felment a pumpa, és az asztalra támaszkodva, némi indulattal szegeztem nekik az újabb kérdéseimet: "Milliókról van szó, és Önök nem tudják a helyes választ? Nem tudnak válaszolni arra a kérdésemre, ami rutin eljárás maguknál? Mégis, kérdezem újra, hová menjek el ezt megkérdezni? Kitől kell megkérdeznem, hogy mit kell a közjegyzőnek kiküldenie egy záradékolást követően?" Természetesen látszott rajtuk, hogy nagyon elegük van belőlem, pedig én csak a jogos kérdéseket, és kéréseket vetettem fel, amire illő lett volna kapásból megmondani a helyes választ!

Hab a tortán, hogy a levéltár felé megírt kérelem kitöltése során nekem szegezte a hölgy a kérdést, talán hogy kicsit megszorongasson, nem tudom:) : "INDOK?"Miért kéri ezeket a papírokat?" Nemes egyszerűséggel annyit mondtam: "Azért, mert elvesztek, és mert az én papírjaim." Ennyi. Óriási segítség lehet ilyen munkaerő egy fontos hivatalnok irodájában, akik a saját rutin feladataikat sem tudják konkrétan megnevezni! Itt élünk. Ebben a maszlagban. Hogyan várható el a szakértői segítség, ha már a kompetens embereknél falakba ütközünk, és értetlenséggel találjuk szembe magunkat??


De az akadályokon lovaglásból semmi sem lesz, ezért nézzük meg azt, hogy

 

hogyan lehet akár a falakat megkerülve, azokat megmászva sikert elérni adósság és hitelproblémákban? 

 

Óriási eredményeket, engedményeket takarnak a közzétett megállapodásaink, minden kiolvasható ezekből, és ami a lényeg:

ami másnak csupán pár nyomtatott sor, és szám, banki lógó, az számomra visszafizethetővé vált tartozások, tisztázott helyzetek. Számunkra megvalósult célokat, reményeket, megmentett otthonokat rejtenek a papíron a nyomatott számok, és sorok. :)

Nagyon örülök, mikor két kézzel oszthatom meg, mert már számolatlanul értünk el eredményeket, és a plafon számokból lesznek a kis szerény, megszelidült és kifizethetővé tett tartozások. :)

Szeretnél végre olyan -csöppet sem elérhetetlen- célokat kitűzni, hogy: megmentem az ingatlanomat, és a vagyoni helyzetemet, mert tudom, hogy merre keressem a kulcsot ehhez? >>

El tudod hinni, hogy a Te tartozásod is nagyot csökkenjen? Mi igen, de ha Te nem, azzal sincsen semmi gond, mert ahhoz, hogy megtudd, vajon számodra is megvalósulhat-e ez, a kulcs karnyújtásnyira van, és most ismét a kezedbe adjuk, még díjmentesen> személyes tanácsadás, katt ide!

 

A távoli helyeken élők mit tehetnek?

 

Messze élsz a tanácsadás helyszíneitől, de mindenképpen átbeszélnéd az ügyedet szakértőnkkel?

Akkor KATT IDE, mert a hatékony segítséghez a linken elérhető űrlapot kell csupán kitöltened, és érkezik az ügyedhez igazodó optimális megoldás.

***Már nincs olyan, hogy valamilyen oldalról ne tudnánk segíteni, mert már szinte minden hitelhelyzetre van működőképes megoldási eszközünk, aminek kiválasztását, mindenki saját ügyének körülményei határoznak meg.

Ezt mivel ki kell deríteni, erre való a fenti űrlap, vagy a személyes telefonhívás, személyes konzultáció. Bármelyik megoldás előrébb visz a végleges, tisztázott helyzethez. 

Új, ropogós SIKEREKHEZ, mint amilyenek ITT VANNAK! :)

(Telefonos elérhetőséget kérünk a személyes konzultációhoz kapcsolódó időpont kiadásához!)

 

Mekkora engedményt szeretnél? ;)

 

Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt - 06304845236

 

 
Ügyelj  az Email címed pontos leírására, hogy az ajándék e-book meg is érkezhessen hozzád! 
 

 Kérd a friss, ropogós Hitel Kisokost!

Naprakész lehetsz a hiteledet érintő kérdésekben.

Kérd ingyen letölthető tanulmányunkat itt!

 

Email*
Email még egyszer*
       Név*

 

Közjegyzői csörte - Vívni kell a csatáinkat? De meddig? És milyen áron?

A minden tekintetben pártatlan közjegyző  "kínai nagy fal" a történetben!? II. rész

 

Saját igaz történet - a közjegyzői csörte 

 

Úgy tessék e sorokat olvasni, hogy az alábbiak rendkívül fontos TÉNYEK:

 

A közjegyző pl. az alábbi "végrehajtási záradék törlése iránti kérelem" beadásának helyzetében, mint xy nevű közjegyző, járásbírósági szintű bíró jár el. Tehát nem közjegyzői minőségében jár el. Ez a törvényes felállás, a törvény ruházta fel ezzel a ranggal. Azaz, én nem a közjegyzőhöz vittem a beadványomat, hanem egy járásbírósági szintű bíróhoz, aki egy olyan rendeletet firkantott fel nekem egy fecnire, ami a közjegyzői díjszabásról szól. Viszont ő, ebben a helyzetben nem az! Tehát a közjegyzői díjszabás itt nem releváns, nem helyénvaló. Ennyi. És a kihangsúlyozott díjjal befolyásolni akart, elrettenteni szándékomtól, és mindennek a tetejébe, még át sem vette a beadványomat, így durván sárba tiporta a jogaimat!


Íme a történet: (vigyázat! tanulságos!) :)

 

Ez a történet a folytatása mindannak, amit már egyszer átéltem a helyi közjegyzői irodában, ahol az én saját deviza hitelemet foglalták közjegyzői okiratba, és aztán záradékolták is banki felmondás után, közjegyzői okiratban. 

Zakatolt a szívem, lüktetett az a kis ér a halántékomon. A könnyeimmel küzdöttem, de a haragom, és a méltatlankodásom erősebb volt, és a közjegyzőre rázúdítottam minden saját és minden devizásnak a fájdalmát! Zakatoltak a gondolataim, és háborgott a lelkem. Úgy éreztem, összeroppanok, túlcsorduló igazságérzetemtől fűtve. Hihetetlen erő szabadult fel, mert minden egyszerre öntött el. Méltatlankodás, düh, harag, tehetetlenség, és frusztráltság. Ezekből az érzelmekből elég egy is, hát még mikor mind egyszerre benned van....

Még pár óra elteltével is zakatolnak az érzéseim, és próbálom helyére tenni a gondolataimat a helyzettel, a közjegyzővel kapcsolatosan. Hol élünk? Milyen emberek a mi embertársaink?? Rosszul érzem magam a saját szeretett hazámban! :(

 

Milyen az a közjegyző, akinek a törvény előírása szerint pártatlanul, és elfogulatlanul kell(-ene) viselkednie a sima

átlagemberek, és a közhatalom előtt? Mert nem az!

 

Elloptak több ezer milliárdot, és még mindig erre van kiélezve a korrupt rendszer....Te meddig hagyod, hogy az ilyen mihaszna, pénzéhes hivatalnokok hülyének nézzenek?! És alkalomadtán elvegyék mindenedet?? Mert ma, itt Magyarországon mindenki trükközik, lop, csal, hazudik. Minden hivatal, és közhatalom gyakorló, amikor egy icipici rés nyílik meg a pénzbevételre, két kézzel, habzsolva nyúl érte. ...mégha nem is törvényes! Mégis, hol élünk? Jogállamban nem, az világosan látszik, de akkor mégis hogyan érvényesítsük a jogainkat?

A válasz ez: úgy, ahogy tudod. Ahogy alkalmad nyílik rá, és minden lehetőséggel! Harcolj, mert míg alszol, kilopják a szemed, elveszik mindenedet, amiért még nagyanyáid, nagyapáid dolgoztak meg véres verejtékkel. Mert ebben az országban már a tisztesség rég kiveszett, és a közhivatalnokok talán már nem is értik ennek a szónak a jelentését. Már nem az a természetes.

Minden felett átvette a hatalmat a pénz. Csak a pénz. A közjegyzői réteg még az országot is kiárusítaná, ha alkalma nyílna erre. Addig van "becsületed", amíg kinézi belőled, hogy bőségesen megfizeted a szolgálatait. De amikor már nem egyről beszélgettek, megváltozik a nexus. Mutatom, hogyan: 

 

Íme, itt van az újabb sztorim, amitől még mindig szédülök - és nem jó értelemben!

 

Úgy, ahogy még rajtam kívül sok más embernek, nekem is háborog a lelkem, mert már ott tartunk, hogy a mázsa-számra elkaszált, törvényi jogszabályok alapján összeállított, és megalapozott perbeadványok sűrű elutasítása tetejébe, a közjegyzői irodában már át sem veszik a beadványodat, ha csak nem mellékelsz hozzá vaskos pénzköteget. 

Pénzügyi jogászunk mellett egy másik talpig becsületes, és brutálisan jó szakember segítségével, -mert csakis hiteles, becsületes, csupa szív, és profi szakemberekkel dolgozunk-, nagyító alá vettük a hitel/kölcsön papírjaimat, mert nem akarok milliókat hagyni a bank zsebében. Jó lesz az  a gyermekeimnek alkalomadtán, a banknak van elég saját-, és összeharácsolt pénze.

A kölcsönpapírjaim megszületése folyamán sorban haladva lehet törvénysértő hibákat találni, és elhatároztam, hogy egy csokorba gyűjtöm ezeket szakemberi segédlettel, és a megegyezést megtámogatva ezzel, egy egész ütős fegyvertárat állítok fel. Az első lépés erre, -mivel nálam már felmondták évekkel ezelőtt a hiteleimet-, a végrehajtási záradék törlése iránti kérelem közjegyzőhöz való beadása kínálkozott. Ezt személyesen intéztem, mert az a biztos megoldás. Gondoltam én...

Ma csütörtök van, és 2 nappal korábban tettem meg erre az első kísérletet: 3 példányban, + 1 saját példányban kinyomtatva felkaptam az iratokat, és belibegtem a helyi közjegyzői irodába ezekkel. 2 perc lesz, gondoltam... Végül is annyi volt, csak döbbenetesen más eredménnyel, mint reméltem. Közjegyző sehol, csak a 3 fős alkalmazotti sereg fogadott, és szokásukhoz híven rögtön a tárgyra tértek: mit akarok, miért érkeztem?

Elmondtam dióhéjban a történetet, mire ők közölték, hogy 16.000 Ft díj ellenében befogadják a beadványomat. Mi???!! Én, mint akit hideg vízzel öntöttek nyakon, talán kissé dadogva is, visszakérdeztem megerősítésül, és kezdődő felháborodott hangszínnel, hogy mennyi?! És miért a díj? "Mert ez a közjegyző asszony munkadíja!", hangzott a válasz....és punk-tum. Próbáltam kérdezni az okát, a miérteket, mert addigi értesüléseim szerint, az ilyen jellegű beadványok nem voltak díjkötelesek.

Dérrel-dúrral kiviharzottam, miután beírtak a közjegyző naptárába 2 nap múlvára. Gondoltam, addig képbe kerülök, hogy vajon tényleg valós-e a díj, vagy egyáltalán, most mi is ez? Több forrástól rákérdeztem, sőt interneten is kutakodtam picit, és csakis olyan megerősítést kaptam, hogy nincs ilyen díj, nincs olyan jogszabály, ami alapján jogos volna bármilyen díj, hanem mikor majd a bírói szakba kerül az ügy, -mert nagy valószínűséggel saját magát nem fogja ez a közjegyző sem seggbe rúgni, és írásba adni, hogy valóban törvénytelenül járt el-, majd akkor lesz 10 ezer Ft illeték megfizetési kötelezettség. Ennyi. 

 

 

A közjegyző nem mondhat és állíthat hülyeségeket, nem teheti meg...Valóban???

 

Nos eljött a 2 nap múlva, újra kezemben a beadványokkal, megérkeztem a kjö-i irodába. Ott már vártak, benne volt a levegőben. Tudjátok milyen ez, mikor vágni lehet a levegőt, minden ott van körülötted... :) A közjegyző asszony behívott a saját irodájába, majd hellyel kínált, -na ekkor már kezdtem gyanakodni-, és kérdésére átadtam a papírjaimat. Ő gyorsan átfutotta, nyugtázta, hogy ellene irányuló ügyről van szó, és már kezdett is bökdösődni:

"Hol van az ügyvéd aláírása és pecsétje?" 

"Szükséges a beadványhoz?" - kérdeztem vissza. 

"Mert azt látom, hogy nem maga szerkesztette, szóval hol van?" - bökött újra.

"Szükséges a beadványhoz?" - böktem vissza, már kicsit erőteljesebben. Haladtunk eztán tovább.

"Ahhoz, hogy beadja, 25.000 Ft díjat kell fizetnie, amit díjelőlegként veszek át."

"Hogy micsoda??!" - buggyant ki belőlem a döbbent kérdés. Már ágaskodtak is a gondolataim, hogy: az előbb még 16 ezer Ft-ról dumáltak, és az sem tetszett! Most meg mi ez a 25 ezer Ft?? Olyan érzés fogott el, ami azt súgta, hogy akarattal vitte feljebb a díjat, és minden, amit ezután mondani fog, az még brutálisabb lesz.

 

Jók a megérzéseim

 

Minden, ami ezután jött, teljesen borította a terveimet, miszerint nem komfrontálódok a helyi bandavezérrel, hanem békésen, szelíden, és kedvesen fogom meggyőzni őt, járjon el végre tisztességesen! De nem hagyják, hogy az ember kultúrált, és szelíd legyen. A kjö. újra elismételte az iméntieket: "25 ezer Ft a díja annak, hogy ezt beadja, ez a nekem járó munkadíj, mert dolgozom vele, munkám van vele. Ezt egy díjelőlegként veszem be, azért így, mert annak arányában, hogy mennyi munkám lesz ezzel, ez a díj csak növekedhet!" Semmivel nem éri be ez a pénzéhes hivatalnok? Ez komoly? - ide-oda cikáztak a gondolataim.

"Kaphatok költségmentességet?" "Nem!" "Miért nem?!" "Mert ez közjegyzői munkadíj!"

Akkor legyen kedves írja le nekem, hogy milyen jogszabály alapján kéri tőlem ezt az összeget!" Hirtelen előkapott egy db fehér papírt, és rávéste a 14/1991. (XI.26.) IM rendeletet. "Tudja, én már Önt ezért a munkáért vaskosan megfizettem annak idején. Egy olyan munkáért, amit aztán a végén jogtalanul végrehajtási záradékolt is. Már akkor rengeteget fizettem Önnek!"

"Ez a munkafolyamat még csak most kezdődik el." - próbálkozott.

"Egy olyan munkáért fizessek most Önnek (megint), amit törvénysértő módon állított ki? Ilyen munkára kér tőlem 25 ezer Ft-ot?? Sok okos embertől már világosan tudjuk, hogy ezek a deviza záradékok törvényt sértenek, és azt is tudjuk, milyen módon csaltak, és csalnak még most is a bankok!"

"Mint mondtam, a díj csak egy előleg, mert ez növekedhet, és 2 végeredménye lehet: megvizsgálom a beadványát, és vagy elfogadom, és visszavonom a záradékot, vagy elutasítom."

Ki gondolta volna?? Micsoda szakmaiság, ez igen! Kínosan röhejes az egész.

"Tudomásom szerint ez máshol díjmentesen leadható. Máshol miért működik ez díjmentesen? Mi lehet az oka? - kérdeztem már elég dühösen." Erre csak ismételte önmagát. "Ön visszafizette már a hitelét a banknak? -szegezte nekem a kérdést. "Hajaj! Már túl is fizettem." "Akkor el kell menni a bíróságra, és beadni"... "Hogy jön ez ide? Most azért vagyok itt, hogy a végrehajtási záradékot vizsgálja felül, mert ennek semmi köze ehhez a témához.

Azt szeretném, ha megnézné újra, mert törvényt sértett a záradéka, és nekem 3 gyermekem van. "Nekem is 3 gyermekem van." "Remek, csakhogy Ön, és én nem vagyunk egy szinten. Ön, a közjegyzői székben ül, és lazán záradékokat állít ki, amik alapján elvehetik az én gyerekeim feje fölül is a hajlékot. Hány és hány ezer családdal megtették már!

Ugye, mindketten tudjuk, miről beszélek?? Mondja csak! Onnan a közjegyzői székből egyszer is belegondolt abba, hogy a jogtalan záradékok miatt, emberek ezreitől veszik el az összes vagyonukat, és utcára kerülnek??

Mindketten jól tudjuk, hogy mit művelnek a bankok ezekkel a devizás hitelekkel, és hogyan csaltak, és csalják ki az emberek pénzét!"

Mindeközben valamit makogott, de felindultságomban nem is nagyon figyeltem arra, amit mond. "Nagyon jól tudja Ön is, hogy mindez csupán egy játszma, amit a bankok a kormány támogatásával az emberekkel tesznek!" Ekkor hirtelen hátradőlt a székében, kiült az arcára némi kis fölényesség, és az addigi parázs vita alatt, most először némult el teljesen, és csak hallgatott... mintha csak nyugtázná, hogy átlátom a helyzetet, és nem igazán tud eltéríteni, vagy játszani velem. 

Ezután visszaadta a papírjaimat ezekkel a szavakkal: "Gondolja meg, hogy beadja-e ezeket. Ha döntött, akkor fizesse meg a díjat, és jöjjön vissza. A viszontlátásra." És ezzel tudtomra adta, hogy IDEJE MENNEM!

Engem befolyásol a pártatlanság jegyében?? 

El akart riasztani a terveimtől, attól, hogy a végrehajtási záradék törlésének folyamatát elindítsam.

Nem tudja, de pont ezzel a viselkedéssel erősített meg 1000 %-san abban az elhatározásomban, hogy ezt a háborút végigviszem. Már csak azért is! Meg a becsület kedvéért is. :)


 FONTOS TUDNI - Jegyezd meg!

 

 1. Egy alapvető dolgot nem árt tudni: a közjegyző és bármilyen hivatal törvénytelenül jár el, ha nem veszi át a beadandó papírokat! Ilyen nincs. Ha ilyenbe belefutsz, akkor érvelj ellene, mert alapvető állampolgári jog beadni, amit be akarsz adni! 
 2. Képviselet ⇒ I. fokon nem írja elő a törvény az ügyvédi képviseletet! Ezt is jó, ha tudod. wink

 

Te mit akarsz tenni? Harcolsz, hogy ne süllyedj el?

 

Nézzük meg azt, hogy hogyan lehet akár a falakat megkerülve, azokat megmászva sikert elérni adósság és hitelproblémákban? 

 

Óriási eredményeket, engedményeket takarnak a közzétett megállapodásaink, minden kiolvasható ezekből, és ami a lényeg:

ami másnak csupán pár nyomtatott sor, és szám, banki lógó, az számomra visszafizethetővé vált tartozások, tisztázott helyzetek. Számunkra megvalósult célokat, reményeket, megmentett otthonokat rejtenek a papíron a nyomatott számok, és sorok. :)

Nagyon örülök, mikor két kézzel oszthatom meg, mert már számolatlanul értünk el eredményeket, és a plafon számokból lesznek a kis szerény, megszelidült és kifizethetővé tett tartozások. :)

Szeretnél végre olyan -csöppet sem elérhetetlen- célokat kitűzni, hogy: megmentem az ingatlanomat, és a vagyoni helyzetemet, mert tudom, hogy merre keressem a kulcsot ehhez? >>

El tudod hinni, hogy a Te tartozásod is nagyot csökkenjen? Mi igen, de ha Te nem, azzal sincsen semmi gond, mert ahhoz, hogy megtudd, vajon számodra is megvalósulhat-e ez, a kulcs karnyújtásnyira van, és most ismét a kezedbe adjuk > személyes tanácsadás, katt ide!

 

A távoli helyeken élők mit tehetnek?

 

Messze élsz a tanácsadás helyszíneitől, de mindenképpen átbeszélnéd az ügyedet szakértőnkkel?

Akkor KATT IDE, mert a hatékony segítséghez a linken elérhető űrlapot kell csupán kitöltened, és érkezik az ügyedhez igazodó optimális megoldás. Mindig higgy magadban, és tudod: a remény sosem hal meg!

Minden jót! Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt - Andrea

 

Díjmentesen letölthető forrásanyagainkat IDEKATTINTVA éred el! Katt! >>

 

 

 

 

 

Hitelsakkmatt

Sakkozd ki a hiteled! Adj sakk-mattot!

Dr. László Gábor

felmondott hitel szakértő

Székhely: Kecskemét, Budapest

Szerkesztő, hitelmentési asszisztens: Buczkó Andrea

Asszisztencia: Országos

Jelentkezés, időpontfoglalás a személyes szaktanácsadásra Klikk!

Azonnali és működő megoldást keresel? Válaszokat az aggályokra?

Erre számíthatsz a tanácsadáson:

-Mit tehetsz ha bedőlt felmondott hiteled van?

-Mit tehetsz, ha végrehajtás indult a hiteledben?

-Mit tehetsz, ha már nem akarod fizetni a horribilis adósságot?

-Milyen esetekben, és hogyan bizonyítható az ELÉVÜLÉS?

-Mit tehetsz, ha végleges adósságrendezést keresel?

-Hogyan tudunk segíteni Neked, ha adósság gondokkal küzdesz?

-... és válaszokat kapsz minden kérdésre, ami foglalkoztat téged.

Katt ide, és foglald le az időpontodat! Mi is történik egy ilyen helyzetben? Olvasd el! >>