Nőtt a perelési kedv!

Mindenkinek perelnie kellene!

 

Igen, ez mára már tény: megnőtt a perelési kedv. Rengeteg ember szállt szembe az elszámolással, és döntött egy per mellett...rájöttek az emberek, hogy megéri kockáztatni, mert annak még lehet pozitív eredménye. 

Az elszámoló levelekben kiküldött un. törlesztési tervekben szereplő számok éppúgy fiktívek, mint az eredeti kölcsönök mögötti deviza.

 És pont azok hazudják ezt is, akik eredetileg hazudtak.

 A fentiekből tehát – megismétlem – nyilvánvalóan az következik, mindenkinek perelni kell!

 

<<Mit kell tennem ahhoz, hogy megfelelő módon, és jó eséllyel induljak neki egy pernek?>>

 

Részlet Dr. Léhmann György egyik leveléből:

"A kollaboráns közhatalom meg az egész ótvar birodalmi apparát évek óta azzal van elfoglalva, hogy a

 

 1. perektől elriasszák az embereket

 

 1. ha elszánta magát, hogy perel, akkor bármi áron lehetőleg már a kereset befogadását is lehetetlenítsék el

 

 1. ha mégis sikerül beadni a keresetet, akkor a szakmája szégyeneként, és egyértelműen hazaáruló véglényként aposztrofálható, a bíróságok leggyengébb jellemmel rendelkező, és így leginkább lekenyerezhető  kádereiknek, bizonyos bíróknak osztották ezeket a pereket, és húzatták az időt, nyújtatták a pert ezzel a nyomorulttal

 

Mindeközben az egész uniós és hazai jogi normarendszert megpróbálták úgy magyarázni, hogy azok rendelkezéseit bankok és adós közötti jogviszony tekintetében így, míg minden más, azaz közönséges halandó és közönséges halandó közötti jogviszony esetén pedig úgy kell értelmezni. Ezzel sincsen egyébként semmi gond, én már régóta mondom. Innentől kezdve egyetlen dologra kell csak a közönséges halandóknak figyelnie, és gyermekeit, unokáit is erre megtanítania:

 Drága gyermekeim! Soha, de soha ne írjatok alá semmit, amelyben akár a legkisebb kötelezettséget is vállalnátok egy nem közönséges halandónak számító entitás, azaz egy bankkal szemben. Ugyanis a törvény előtt – legalábbis a hazaáruló bankmentő apparátus, néhány bíró, kamaraelnök, ügyész meg egyéb korrupt hazátlan bürokrata szándékai szerint – soha nem lehet majd igazad ezen különleges státusban lévő entitással szemben."

 

Ez alaptudás.

 Én - a bankok által finanszírozott néphülyítést, azaz már a következő generáció becserkészését előkészítendő, “pénzügyi felvilágosító vetélkedő gyerekeknek”, meg egyéb néven futtatott - un. pénzügyi felvilágosítás helyett az általános iskola első osztálya első órájában kötelezően előírnám, hogy ezt az alaptudást a gyerekek eszébe véssék. Persze illúzióim nincsenek, mert az iskolarendszerünket is ugyanaz a banda alakítja, mint a pénzrendszerünket. Éppen ezért a mi szülői felelősségünk a felvilágosítást elkövetni.

 

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke írt a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökének az alábbiak szerint.

 

 Idézem ennek a levélnek utolsó bekezdését, a Magyar Nemzeti Bank Elnökhelyettese kérelmét a Magyar Ügyvédi Kamara Elnöke felé:

 

„Minderre tekintettel kérem szíves közreműködését abban, hogy az ügyvédek ne bíztassák az ügyfeleket olyan elállási nyilatkozat megtételére, melynek jogalapja a fentiek szerint erősen vitatható és amely sikertelenség esetén jelentős kárt okozhat az ügyfeleknek, és ne ösztönözzék olyan peres eljárás megindítását, melyek esetén a pervesztesség kockázata az átlagos mértéket meghaladja.”

 Ugye nem gondolják komolyan azt, hogy a Bankszövetségbe tartozó bankok képviseletében eljáró Nemzeti Banki Elnökhelyettes aggódik azokért az adósokért, akik általam nem ismert ügyvédi segítséggel közölték elállásukat a bank által szerkesztett kölcsönszerződésükre vonatkozóan. Aggódik az adósok érdekében azért, hogy olyan peres eljárások indulhatnak ezáltal, mely pervesztesség esetén az adósok számára kárt okozhat.

 Szokásos bankvezetői magatartásoknak megfelelően egy szó sem igaz ebből az aggódásból.

NAGYON FONTOS INFORMÁCIÓ!

 

 A Magyar Nemzeti Bank Elnökhelyettese sokkal inkább azért aggódik, mert az adósok elállása folytán csak akkor juthatnak a bankok az általuk megszabott jogtalan pénzösszeghez, amennyiben az adósok elállásának érvényességét bíróság előtti perben eredménnyel vitatják akár sok évig tartó többszintű bírósági peres eljárásban.

 

Ha feltételezzük az alábbi időpontot, a szerződések aláírásának időpontjában hatályos Ptk. 226. § 2. bek-e a következőket tartalmazza:

 6.§ (2) Jogszabály a hatályba lépése előtt megkötött szerződések tartalmát csak kivételesen változtathatja meg. Ha a szerződés megváltozott tartalma bármelyik fél lényeges jogos érdekeit sérti, a fél kérheti a bíróságtól a szerződés módosítását, vagy - ha jogszabály másként nem rendelkezik - a szerződéstől elállhat.

  Ebből a rendelkezésből a „lényeges jogos érdeksértés”-sel kapcsolatosan szerintem lehet arra hivatkozni, hogy a devizában nyilvántartott forintkölcsön szerződésnél nem kellett tartani a svájci frank jegybanki alapkamat emelkedése miatti törlesztő részlet emelkedésre, míg a forintosítási szélhámosság után a bankok az elmúlt évi törvények alapján éppen a Magyar Nemzeti Bank együtt működése folytán arra számítanak, hogy Matolcsy úrnak találékonysága folytán legalább 6 %-kal emelkedik ugy a forint jegybanki alapkamata, hogy ezáltal minden adós törlesztő részlete 50 %-kal emelkedik.

 

 Egyik napról a másikra, két éven belül. A magyar adósok teljes kifosztásának egyik eszköze ebben a kamatemelésben rejlik a magyar törvényhozás egyetértésével.

 

 Ezáltal tehát a fenti törvényhely helyes alkalmazása szerint az adósokat megilleti az egyoldalú elállás joga."

Dr. Léhmann György nem támogatja a szerződéstől való elállást, ő inkább a hagyományos perelési utat vallja járható útnak.

 

Tehát azt mondjuk mi is, mint már kg. 1 éve is: Perelj, perelj, ha ebből ki akarsz mászni!

 

 

 JELENTKEZZ EGYEDÜLÁLLÓ TANFOLYAMUNKRA, HOGY GYŐZHESS!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Név*
Email*
 
    •    Az alábbi megoldást választom: A/ Megrendelem a tanfolyamot 14.990 Ft-ért;
    • B/ Beváltom a kuponomat, és megrendelem a tanfolyamot 11.990 Ft-ért.

 Az információ legyen Veled! Hitelsakkmatt

Szóljon hozzá!

Az e-mail cím nem jelenik meg mások számára!


Biztonsági kód
Frissítés