Az örökösök örököseinek örökösei fogják ezt fizetni>>> a végtelen eladósodás!

"Adósmentés" vs. forintosítás piaci árfolyamon!>> Bankmentés

 

Erről a témáról kérdezték Varga Istvánt az MNB felügyelőbizottságának volt tagját.

    Ő úgy, mint eddig mindig, választékosan, érthető nyelven mondja el erről szakértő véleményét, amit most mi, a Hitelsakkmatt -hagyományainkhoz híven- cikk formájában közreadunk annak érdekében, hogy mindenki, aki olvas minket és éhes a tényszerű információkra, hozzájuthasson különösebb erőfeszítés nélkül.

Nézzük ezt az izgalmas riportot, idézzük fel újra a forintosítás témáját, mert ma is aktuális információkat közvetít:

Műsorvezető:

"Mi a véleménye a piaci árfolyamon történő forintosításról?"

Varga István válaszol:

'Nem lepődtem meg, mert már ez régóta a levegőben volt. A kormánynak sem ez volt a célja, de a bankok ismét találtak megfelelő érvet arra, amivel a kormányt ismét beszorították a sarokba hogy "elintézzék" ezt maguknak."

Műsorvezető:

"A bankok most nyertes helyzetbe kerültek a forintosítással?"

Varga István:

"Nem, szerintem ezen csakis az adósok nyertek nagyot, mert ez annyira szélsőséges döntés volt, hogy minden adóst felpaprikáz annyira, hogy a legnagyobb erővel  védje a jogait, és járjon el a saját érdekében!"

Ezzel mi is nagyon egyet tudunk érteni.

Műsorvezető:

"Milyen mozgástere lesz erre az adósoknak?"

"Az adósok oldaláról a lehető legnyilvánvalóbban lehet bizonyítaniuk, azt, hogy ez az egész ügy egy megtévesztésen alapul, márpedig egy megtévesztéssel nem lehet létrehozni olyan követelést, mint ami most amely az átszámolásból majd a terhükre esik az árfolyam többletet illetően.

Műsorvezető:

"Szó volt arról is korábban, hogy amint lezárul az adósoknak a forintosítási szak, ezután már nem lesz lehetőségük a jogorvoslatra."

Varga István:

"Az Alkotmánybírósági határozat szerint: ' A jóhiszeműség és a tisztesség követelménye olyan magas szintű követelmény a társadalomban és a jogban, hogy azt pénzügyi törvények nem vehetik el az emberektől."

Következésképp a jóhiszeműség és tisztesség követelményét a devizában való számolás tekintetében is ugyanevvel az erővel kell számon kérni.

Miért nem volt jóhiszemű? Miután az ügyfeleket becsábították egy olyan ügybe, aminek nem tudnak eleget tenni, ezért ezeket a terheket nem lehet rájuk rakni. Ezt a magyar kormány mondta ki egyik törvényében. Pontosan tudja a magyar kormány, hogy egy jogellenes folyamat eredményeként következik most be ez a forintra váltás. Ha meg nem tudná, akkor az Európai Bíróságok elég egyértelműen közölni fogják, mivel számos irányelv áll ehhez rendelkezésre.

Ha a kormány felismeri azt, hogy egy teljesíthetetlen szerződésbe kényszerítették be az embereket, akkor ezt a teljesíthetetlen szerződést nem fogja tisztességesnek és jóhiszeműnek minősíteni, mert nem teheti.


(Megjegyzés részünkről: ma már nem a felismerés a kérdéses a kormány részéről, hanem az elismerése ezeknek a tényeknek. Mert ha elismeri, akkor tesz ellene, hogy az adósok rémálma véget érhessen..de a tapasztalatunk szerint nem hogy megoldás nincs a részükről , de még a jogorvoslati lehetőségeket is egyre szűkítik. Most a polgári perrendtartás változása miatt szűkült le a végrehajtások felfüggeszthetősége/megszüntethetősége.

További aggály, hogy egyre durvább hitel helyzeteket ismerünk meg általatok, pedig jogászunk látott már rengeteg ügyet!

 A legnagyobb probléma: az emberek belealszanak a problémáikba. Azaz talán fel sem fogják, hogy velük is megtörténhet az a rossz, ami mással már igen. Amikor már beüt a krah, akkor kezdődik a kapkodás! Az idő fontos tényező, a megoldási lehetőségeknél is fontos szerepet játszik.

Tehát, miután már egészen világos mindenki számára az, hogy itt nagyon helytelen,  törvénytelen dolgok is történtek a bankok részéről, többszörösére duzzasztott összegeket követelnek az adósoktól, tehát elszabadultak a hiteltartozások, nagyon egyszerű kérdésem van: mire vársz? Meddig vársz még? Mikor veszed a kezedbe a problémá(i)dat, és kezdesz kutatni megoldások után?

Ha netán ennek hatására meghoztál egy jó döntést, és eltökélted magad, hogy legalább felméred a megoldási lehetőségeidet, ide

írhatsz nekünk

itt pedig jelentkezhetsz a Hitelsakkmatt díjmentes konzultációnkra!-kérek időpontot!

itt is>Facebook oldalunk-Hitelsakkmatt-hitelmentés>kérek időpontot!


A VÉGTELEN ELADÓSODÁS folyamata

Egy nagyon konkrét dolog, amit nem szokás a médiában közzétenni: tessék jól figyelni, kulcsfontosságú információk következnek!

Amikor egy árfolyam hatására egy mindig hátralévő adósság növekszik a forint leértékelődése következtében forintban számolva, ugyanakkor a forintban fizetést csökkenti; Hogyha az árfolyamhatás nagyobb, mint a törlesztés csökkentő hatása, végtelen eladósodás jön létre. Az embereket nem lehet végtelen összegű fizetésre kényszeríteni.

Én úgy gondolom, hogy annak a bírónak van igaza, aki azt mondta: "Ha az emberek tisztességes tájékoztatással megtudják, hogy mibe viszik be őket, akkor nem kötik meg ezt a szerződést. Ha nem kötik meg ezt a szerződést, nincsenek azok a kockázatok, amiket utána rájuk tettek, és amiket viselniük kell!"


Műsorvezető:

"Arról is beszélnek, hogy több, Magyarországon működő pénzintézet mögött egy amerikai biztosító áll, amely sokat bukott volna, ha nem ez a döntés születik meg.  Ön is amerikai nyomásgyakorlást lát emögött?

Varga István

'Ez egy vélelem, egy vélemény, de mivel nem vagyunk a bankok számvitelén belül, hogy megtudjuk ezt mondani, de a kormány van abban a helyzetben, hogy ennek utána tud nézni. Az emberek megérdemlik, hogy érdemi tájékoztatást kapjanak erről.

Én mást feltételezek : azt, hogy a kormány elfelejtette a szakmai kérdéseket igazán mélyen értékelni. Ha megtette volna, találkozott volna a MNB azon tanulmányával, amelyik bemutatja azt, hogy a világban sok helyütt próbálkoztak a helyi pénzre átváltani az idegen pénzben adott kölcsönöket, de sehol a világon nem sikerült. Mexikóban, Argentínában, Ázsiában, Európában ezek a próbálkozások mind, kivétel nélkül kudarcba fulladtak.


Miért? El kell olvasni az MNB tanulmányát, és abból kiderül, hogy azt a tanulmányt olyan emberek írták, akik a mai döntéseket is készítik elő . Szóval van az ügy mögött egy olyan ismeretanyag, ami nem kerül az emberek elé."


Műsorvezető:

(Ez 2014. év közepén volt! Még most is aktuális, mert a múlt darabkáiból kirakhatod a puzzle-t!)

"Nézzük a kilátásokat: ötödével fog csökkenni a tartozás, negyedével a törlesztőrészlet. Legalábbis a kormányzati ígéretek szerint. Reálisnak tartja ezeket Ön?"

Varga István:

"Ezek a propaganda szavai, szó sincs erről! Hiszen 2x, 2,5-szeresére nőtt az az összeg, a tökéletesen törlesztő esetében is, mint amit eredetileg felvett.

Nos, ha azt mondjuk, hogy 2,5-szeresére nőtt, de ebből visszamegyünk még 20 %-kot, és kétszeres összegen tartunk, akkor milyen kedvezményről beszélünk?

Magyarul: az árfolyamhatás sokkal nagyobb volt, mint az amit most visszaveszünk, tehát lényegében, 5-7 éves törlesztés után az emberek többel tartoznak, mint amennyit eredetileg felvettek.>>>

Ezért végtelen az eladósodás.

Az örökösök örököseinek örökösei fogják fizetni, ha ezt így csináljuk tovább, de ezt a bankok is tudják. >>>Ezért forintosítanak, mert tudják, hogy most már arról mondanak le, amit már úgysem lehet beszedni, hiszen az emberek ellehetetlenültek. Önök nem tudják, mert nem követik a statisztikát:

(2014.-es adat!!!!)

2000 milliárd forinttal vannak lemaradva, pontosabban problémásan teljesítenek az adósok 2000 milliárd forint nagyságrendben. Az összes állomány 3400 milliárd. Ha az arányokat nézzük, akkor azt kell mondanom, itt bankmentésről van szó, mert ha nem forintosítanak, akkor a bankrendszer omlik össze!"


Izgalmas, eddig elfedett, és még ma is aktuális információkat olvashattatok. Megint tisztult egy kicsit az összkép, és ami még fontos lehet:

Egy újabb szakértő, szaktekintély szájából hallhatta mindenki, hogy mennyire fontossá vált a körülmények tekintetében, hogy mindenki, minden adós kiálljon jogilag a saját helyzetéért!

 

>>> Ha ezzel Te is így vagy, és már nagyon unod tömni a banki zsebeket, és dobálni a feneketlen kútba a nehezen megszerzett forintjaidat, akkor itt az idő a cselekvésre!

Fordulj hozzánk bizalommal, segíteni tudunk a hitel rendezésének folyamatában!


Keress bennünket, kérdezz, vagy

kérj időpontot, mert díjmentes konzultációt is nyújtunk!

Nem kell elviselni, amit az adósokra, amit Rád kényszerítenek, mert

Lehetőséged van díjmentes konzultációra;

választ kaphatsz minden fontos hitel problémáddal kapcsolatos kérdésedre;

megoldási javaslatokkal térhetsz haza!

Bedőlt, felmondott hiteled van?

Most figyelj!

Akár devizahiteled, akár forinthiteled van, létezik megoldás!

Faktoring, és behajtó cégek zaklatnak?

Van megoldás!

 Jelentkezz itt> Kérem az időpontot Hitelsakkmatt!

Az információ legyen Veled! Varga Istvánnal készült riport nyomán szerkesztette

Hitelsakkmatt.

 

 
Ügyelj  az Email címed pontos leírására, hogy az ajándék e-book meg is érkezhessen hozzád! 
 

 Kérd a friss, ropogós Hitel Kisokost!

Naprakész lehetsz a hiteledet érintő kérdésekben.

Kérd ingyen letölthető tanulmányunkat itt!

 

Email*
Email még egyszer*
       Név*

 

 

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail cím nem jelenik meg mások számára!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Hitelsakkmatt

Sakkozd ki a hiteled! Adj sakk-mattot!

Dr. László Gábor

felmondott hitel szakértő

Székhely: Kecskemét, Budapest

Szerkesztő, hitelmentési asszisztens: Buczkó Andrea

Asszisztencia: Országos

Jelentkezés, időpontfoglalás a személyes szaktanácsadásra Klikk!

Azonnali és működő megoldást keresel? Válaszokat az aggályokra?

Erre számíthatsz a tanácsadáson:

-Mit tehetsz ha bedőlt felmondott hiteled van?

-Mit tehetsz, ha végrehajtás indult a hiteledben?

-Mit tehetsz, ha már nem akarod fizetni a horribilis adósságot?

-Milyen esetekben, és hogyan bizonyítható az ELÉVÜLÉS?

-Mit tehetsz, ha végleges adósságrendezést keresel?

-Hogyan tudunk segíteni Neked, ha adósság gondokkal küzdesz?

-... és válaszokat kapsz minden kérdésre, ami foglalkoztat téged.

Katt ide, és foglald le az időpontodat! Mi is történik egy ilyen helyzetben? Olvasd el! >>